agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 5 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen mrduran
  • 1 Gönderen Orhan Özbilgiç
  • 1 Gönderen Tura
  • 1 Gönderen fikreteren
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen Minarislim
  • 1 Gönderen ferba266
  • 1 Gönderen Minarislim

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2012, 15:27   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Minarislim

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Bereket Televizyonunu izliyordum İsmail bey(meyveli tepe) ile roportaj yapılıyordu . Söyledikleri ilgimi çekti.Kardeş bitkiler diyordu,kaolin kili diyordu,zehirsiz üretim diyordu.Meyveli tepe isimli bloğu olduğunu öğrenmiştim.Birikimlerini orada paylaşıyormuş.Proğram bitince hemen bilgisayarın başına geçtim.Aradım buldum. Meyvelitepe karşımda duruyordu. İnternet büyük bir nimet bilgiye susamış benim gibi insanlar için.Yazılarını müdavimi olmuştum.Sürekli okuyordum.

Satırlarını arasında Ağaçlar.net diye bir siteden bahsediyordu.Bir de oraya bakayım dedim. Bakmaz olaydım Bir daha çıkamadım içinden.Tiryakisi olmuştum.Bir çok arkadaş edindim. Üye oldum. Artık ben de bu güzide sitenin bir parçası olmuştum. İyi ki de oldum.

Burada neler öğrendiniz?

Ülkemizde ve dünyada Çevre bilinci ve doğa bilinci olan insanların var olduğunu ve bir şeyler yaptıklarını gördüm. Zehirsiz tarımın nasıl yapılacağını öğrendim .Doğal ’mı organik’ mi orayı çözemedim henüz J. Selahattin hocadan,Halil bey den, Meyveli tepe 'den, güler hanımdan ,Orhan hocamdan, Selim hocamdan ve daha niceleri. İsmini yazamadım ,yazdığım zaman sayfaların almayacağı bir çok dostumdan çok şeyler öğrendim

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Diğer konulara hakim arkadaşların yanında ben bir zerreyim. Denizde bir damla.Bazen bildiğim konu olursa parantez içinde bir küçücük katkım olmuştur.Dostların bahçelerine misafir olup birşeyler öğrenip uyguluyorum.Şimdilik kendi dağarcığımızı dolduruyoruz.Yani vermek için topluyoruz.Paylaşmak gerekiyor.Paylaştıkça hayatımız güzelleşecek ve kolaylaşacak.Buna inanıyorum.

Sizi tanıyalım

Ben Sadık yalabık.(minarislim) Başkentimizin güzide ilçerinden Kazan’ın orhaniye köyündenim.Yalabık ailesini dört çoğunun birincisiyim.İlk,orta lise tahsilimi Yenmahalle de tamamladım.Babam rahmetli dediki;Oğlum seni okutamayacağım.İş bul çalış dedi.Yıl 1982 de Anadolu üniversitesinde Açık öğretim fakültesi açıldı.Ben’de madem babam okutamıyor,hem çalışır hemde üniversite okurum diye kayıt yaptırdım.İktisat bölümünü bitirdim.
1987 yılında evlendim.Biri kız biri oğlan iki evladım var.Şimdi kızım da oğlumda üniversitede okuyorlar.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

2008 de emekli oldum.Halen çocuklarım için çalışıyorum.Allah ömür verirse onları evlendirdikten sonra işi bırakacağım.
Bahçe’ye o zaman daha çok vakit ayıracağım.Hayatı anlamlı ,iyi yaşayıp ilerde torunlarıma anlatacağım güzel anılarım olsun istiyorum. Mart ayına başlayan bahçe maceramız kar yağana kadar devam ediyor.Şimdilik çalıştığım için hafta sonları ilgileniyorum bitkilerle.Fakat hanım ile birlikte hafta sonunu iple çekiyoruz.Hafta sonu iki gün koşuşturma aralıksız devam ediyor.Komşularımız ‘’ne çok çalışıyorsunuz’’ diyorlar.Biz de ;siz her gün buradasınız,biz iki gün.Diğer günlerin açığını çok çalışarak kapatmaya çalışıyoruz diyoruz.

Bahçede çalışmayı,bitkilerle ilgilenmek hoşumuza gidiyor.Aslında torunların anılarını süslüyecek, çoçuklarına anlatacak hikayeleri olsun istiyorum.Bütün çabamız bunun için.’’Dedemin bahçesinde böyle böyle yaptık.... şöyle vakit geçirdik.bir elma ağacı vardı ki.....’’Doğayı, köy hayatını,hayvanları, bitkileri sevsinler. Bunları seven insanları da sever ne dersiniz?Bizim dolu dolu anılarımız oldu.Onlarında olsun.Bunu onlardan esirgemeyin.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Tv kanalı olabilir.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Toprağa küsmeyelim.Toprağı küstürmeyelim.Fırsat buldukça doğayla buluşalım. Kendimize hobi bahçeleri oluşturalım.Gücümüz yeterken.Sonra zor olur.Bunu da genç’ken yapalım’ ki ileri ki yaşlarda keyfini sürelim.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Negatif elektiriği alıyor.Onların (bitkilerin)büyüdüğünü görmek hoşuma gidiyor.Yaptığım aşı tutup büyüdükçe mutlu oluyorum.Çevremde olmayan türleri yetiştirmek istiyorum.yeni çeşitlerle ilgileniyorum.Trabzon hurması,Naşi armudu,goji beeri,pawpaw, kestane,nar, incir,soğuğa dayanıklı naranciye yetiştirmek istiyorum.uçuk fikir olabilir fakat gönül istiyor.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Patetes ektim. Ekmez olaydım! Köstebek bahçede depmediği yer kalmadı. Meger’se Patatesi çok seviyormuş. Ne bileyim. Bilsem eker miydim. Delik deşik etti bahçeyi.En sonunda patetesleri söktüm attım.Kurtuldun mu derseniz köstebekden nerdeeee.Tuzak kurmaya karar verdim . Eskiden köyde harmandan köstebek deperdi. Amcam da kazıklı tuzak kurardı.

Ben de sabah erkenden kalktım. Yeni,taze debmiş olan toprak yığınını açtım deliğim tam üstüne sivri bir kazık hazırlayıp ortalı yerleştirdim. Deliğin ağzına dibin kestiğim şişeyi yerleştirdim.Hava gidince rahatsız olup kapatmaya gelir diye 10 kiloluk balyozu elime aldım baklemeye başladım. Kıpıdamıyordum. Elim havada hazır kıta bekliyordum.nefes bile almıyordum Saatlerce öylece kalakaldım. Nihayet bekleme sona erdi.Toprak kıpırdamaya başladı . Gözümün önünden mahvettiği domateslerim,biberlerim,diğer sebzelerim film şeridi gibi geçti. Allah ne verdiyse bütün hışmımla balyozu indirdim kazığın üstüne. Belayı bertaraf etmiştim.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Tabii ki oldu. Zehirsiz bir üretim.Organik ve doğal ürünler yetiştirmek.Bahçe içi peyzaj çalışmalarında fikir alabileceğim çok güzel bahçeler var. Onlardan ilham almak istiyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Bir kere katıldım.Fırsatım oldukça da katılmak istiyorum. Tanışmak,görüşmek,fikir alış verişi yapmak için.En önemlisi de sanal alemde arkadaş olduğum insanlarla birebir görüşmek,tanışmak fırsatı oluyor.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Şu anda yok. Olsa keşke. Başucu kitabı olabilecek kitablar. Şimdilik internetten yararlanıyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Bir keresinde Atatürk Orman Çifliğinin mesire alanında biriyle tanıştım.Gazi Üniversitesinde Hocaymış.Toprağa bir şeyler sokuştuyordu.Merak ettim yanına gidip selam verdim.Ne yapıyorsunuz dedim.Tohum ekiyorum dedi.Niye dedim.Memleket yeşillensin dedi.Bir de yazlığı varmış. Şöylemişti de yerini unuttum. Oradada dağlara binlerce ağaç tohum ektim dedi.

Hocam dedim.Bir tohum yeşerse ağaç olsa. Bu ağacın meyvesinden de binlerce ağaç olur.Sen dünyadan göçsen bile senin sevap defterin kapanmaz ,yaşıyormuş gibi sürekli o ağaçlardan dolayı sevap yazılır biliyormusun dedim.Çiflikte meşe palamudu ağaçları çok .bir keresinde bende topladım dağa taşa ektim.Maksat ‘’memleket yeşellensin’’ Tanıdığım en doğa sever insan o oldu.Ona, onun gibilere binlerce teşekkürler.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

İbreliller com var. O sitede buranın ikizi gibi. Buradaki arkadaşların çoğu orda da üye. Meyvelitepe bloğunu da unutmamak gerekiyor. Çok faydalandığım üç site.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım da Ziraat fakültesi ni okumak isterdim. En azından ziraat teknikerliği de olur.Açılan kurslarada devam etmek isterdim. Şimdilik vaktim yok.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Mümkün olduğu her an buradayım. Her fırsatta açık tutuyorum. Başucu kaynağım benim.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Hepsinden ayrı ayrı istifade ediyorum.ayırt etmek istemiyorum. Hepsini canı gönülden seviyorum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Yok .Öyle bir sivil toplum örgütüne üye olmadım.
Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi? Katımadım. Katılmak isterim. Yaşadığımız çevre bizim.Biz korumalıyız.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Bulmuyorum, fakat bildiğim ,takip ettiğim üç adet tv kanalı var. Emekleme aşamasındalar.İlerde daha iyi olacaklarına inanıyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Toprağı çok küçük olanlar için iyi bir uygulama.Büyük arazilerin bölünmesine karşıyım. Birleştirilmeli diyorum. Daha çok verim için.Köylerde ekipman israfının önüne geçmek gerekiyor.Atıl kaynakları ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Örnek bir köyün arazisini üç traktör sürecekken 50 traktör sürüyor. Bu da 47 traktörün atıl kaynak olarak yatırım yapıldığını ortaya çıkarıyor. Hızla köylülerin örgütlenip kooperatif kurmaları gerekiyor.Tarla sınırlarının kaldırıldığı ,sınırlardaki en az her sınır kenarında 50 cm.lik atıl toprağında ekonomiye katılması gerekiyor.Bu olursa binlerce dönüm arazi kazandırılacak ekim alanlarına.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç:Kara dut
çiçek:gül
kitap: Nutuk
şarkı: Benim sadık yarim kara topraktır.
müzik grubu/müzik sanatçısı:Aşık Veysel.
ressam:
şair:Mehmet Akif Ersoy
film: Fetif 1543
web sitesi:Agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2012, 15:42   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Minarislim, teşekkür ederim.

Şimdi sizi daha iyi tanır olduk.

" Aslında torunların anılarını süslüyecek, çoçuklarına anlatacak hikayeleri olsun istiyorum.Bütün çabamız bunun için.’’Dedemin bahçesinde böyle böyle yaptık.... şöyle vakit geçirdik.bir elma ağacı vardı ki.....’’Doğayı, köy hayatını,hayvanları, bitkileri sevsinler" diye yazmışsınız.

O kadar haklısınız ki, bu bambaşka bir haz, tadanlar bilir.
Çocuklar, torunlar " geliyoruz " diye telefon ettiklerinde, o kadar heyacanlanıyor ve mutlu oluyoruz ki.
" Şunu da yapalım, hoşlarına gider, bunu da yapalım eğlensinler " diye çabalayıp duruyoruz.

İnşallah bu güzellikleri sizler de tadarsınız, sevdiklerinizle beraber çok mutlu olmanızı dilerim.

Minarislim beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 03:11   #3
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhabalar efendim,

Hoş geldiniz, sizi ve sizler gibileri tanımak benim için kazanç. Yaşadığınız güzellikler bizler için mutluluk verici.

İnşallah torunlarınız size ''dede ne ettin şurda, şunu ederken..vs'' diye uzun zamanlar yüz yüze sorarlar. Köyünüzün güzelliğini anlatsanız sadece yeter, hatıralarınız cabası.

Sağlıkla kalın cümleten, işinizde kolaylıklar inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Minarislim beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 08:36   #4
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sizi paylaşımcı kişiliğinizle tanıdım.

Malum, daha çok orta anadoluya özgü,benim, Hırsız aldatan, Hasanbey, Karakavun gibi adlarıyla tanıdığım kavunlarızdan kargoyla gönderivermiştiniz. Onları afiyetle yedik.
Çekirdeklerini ektim. Geçtiğimiz yaz biraz geç gelmişti. Samsun'da serin ve yağışlıda olmuştu. Bu yüzden, kavunlar neredeyse aralık ayının başlarında olgunlaştılar. Üstelik hiç tatlanamadılar. Demekki yeterli ısı ve ışık şart. Hatta birazda kurak!

Neyse, bu paylaşım tanışmamıza sebeb olmuştu. Şimdi, bu yazınızla dahada tanıdım. Azminizle, tüm hayallerinizi gerçekleştireceğinize inanıyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.

Minarislim beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 09:53   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sizi tanımak güzel.

Her bir şeyin gönlünüzce olacağı sağlıklı ve uzun ömür dilerim.

Minarislim beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 10:00   #6
Ağaç Dostu
 
fikreteren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 2,159
Yazınızı zevkle okudum.Sizi yakından tanımak çok güzel.Ellerine sağlık.
Her şey gönlünce olsun.....

Minarislim beğendi.
fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 12:07   #7
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
...Aslında torunların anılarını süslüyecek, çoçuklarına anlatacak hikayeleri olsun istiyorum.Bütün çabamız bunun için.’’Dedemin bahçesinde böyle böyle yaptık.... şöyle vakit geçirdik.bir elma ağacı vardı ki.....’’Doğayı, köy hayatını,hayvanları, bitkileri sevsinler. Bunları seven insanları da sever ne dersiniz?Bizim dolu dolu anılarımız oldu.Onlarında olsun.Bunu onlardan esirgemeyin.
Size torunlarınızla birlikte bol çiçekli, bol anılı günler diliyorum sayın Minarislim..

Yalnız o ''belâsını bulan'' köstebeğe biraz üzülmedim değil..

Minarislim beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 12:32   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Güler ablacığım her şey çocuklarımız için.Onlar dünya tatlıları.İnşaallah bizim'de sizin torunlar gibi torunlarımız olur.Şimdilik hayallerimizde.Bir gün kucağımız'da, evimizde olurlar.Siz'e çok teşekkür ederim.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 12:39   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
mrduran;merhabalar efendim.İyi dilek ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.Burada sizlerle görüştükçe mutlu oluyorum.Art niyetsiz,samimiyetle,sevgiyle,saygıyla arkadaşlık etmek mutlu ediyor beni.Mutlu olun mutlu kalın.Saygılar bizden efendim.

mrduran beğendi.
Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 12:47   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sevgili öğretmenim,Orhan abim;İsteyin yeter'ki yine gönderirim.Kavun tohumu'da gönderebilirim.Buralara yolunuz düşerse bekleriz.Polatlı'dan başka birde bizimle yaşanmış anınız olur.Haziran'da Trabzon'a KTÜ ye mezuniyet törenine geleceğim.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 12:49   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sayın Tura;İyi dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim.Mutlu ettiniz beni.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 12:52   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sayın fikreteren;Teşekkür ederim.Sizlerle tanışmak benim için büyük bahtiyarlık.Samsun'a sevgiler,saygılar.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 12:57   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sayın pria;.Düşünce ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Siz değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2012, 19:03   #14
Ağaçsever
 
ferba266's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2012
Şehir: DİYARBAKIR
Mesajlar: 92
söyledikleriniz o kadar içten ki size hayran kalmamak mümkün değil. değerli düşünceleriniz için bir kez daha teşekkürler. sizi tanımak güzel.
hayal ettiklerinize, hedeflerinize bir an önce ulaşmak dileği ile.

Minarislim beğendi.
ferba266 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 13:24   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sayın ferba;samimi düşünceleriniz için teşekkür ederim.Bizim toplum olarak eksiğimiz,ortakçılık yapamıyoruz.Yani güçlerimizi birleştirip büyüyemiyoruz.oysa günümüz ekonomileri çok büyük. Bizim onlarla rekabet edebilmemiz için birleşip,gücümüze güç katmamız gerekiyor.Tarımda bu şart.Bir çiftçi bir şey yapamaz fakat yüz çiftçi hatta bin çiftçi çok işler yapar.Bir elin nesi var iki elin sesi var.Bireysellikten,çok ortaklığa.

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 16:15   #16
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Bir insanın çocuğuna seni okutamayacağım demesi baba için de çocuk için de ne kadar zor olsa gerek. Siz üstesinden gelmişsiniz, kendi çocuklarınızı da okutmuşsunuz, tebrik ediyorum, ellerinizden öperim.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2012, 22:48   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sayın MSaygin;Teşekkür ederim.Zor oldu fakat başardım.Babamın rahmetlinin de durumu zordu.Allah rahmet etsin.Biz anne babaların vazifesi ölene kadar devam ediyor. Hep evlatlarımızı kollamak durumundayız.Onlara bir şey olsa bizim canımız yanıyor.Hep sırtlarını dayayacakları dağ gib bir babası annesi olması gerekiyor.

mrduran beğendi.
Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024