agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-02-2012, 14:42   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
münevver

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Bir gün Japon bri arakadaşım bana Japonyadan istediğim herhangi bir şeyi hediye olarak getirebileceğini söyledi.
Ben de ne istesem diye interneti karıştırmaya başladım.O zaman agaclar.net üzerinde bir leylak bonsai gördüm.
Baktım yapımı ile ilgili de daha çok bilgi vardı. Dahası benim gibi acemilerin de yazdıkları denemeleri vardı.Ben de yapamaz mıyım diye düşünmeye başladım. Sitede daha neler varmış diye bakarken sellukaya rastladım. Hiç o kadar güzel bir çiçek görmemiştim.
Böylece üye oldum.

Burada neler öğrendiniz?
Önce daha önce aklıma dahi gelmeyen saksıda ters domates yetiştirme, balkon ya da duvara asılı bahçe kurma, borulardan çilek ağacı yapma,ananas çimlendirme,daha önce adını duymadığım tropikal meyveler ve onların yetiştirilmesi, begonvil çimlendirme, ev yapımı ilaçlar,… liste uzayıp gidiyor.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Bitkilere çok yabancı değilim ama bu sitedeki insanlar özellikle de bir şeyler öğretenler benden oldukça tecrübeli ve daha pratikler.
O nedenle eğer gerçekleştirebilirsem belki ileride benden(şayet başarılı olursam) kola şişeleriyle damlama su ile sebze yetiştirme olabilir.Ama kendim de denemedim daha.Yapınca göreceğiz.

Sizi tanıyalım
Manisa’nın bir köyünde doğmuşum. Allah’ın dağında bir yerde.. Şimdi oraya gidince konuştukları şiveyi ben bile anlayamıyorum.Sonra o dağdan kasabaya göçmüşüz. Liseye kadar o köyün dışında bir yer olduğundan haberim bile yoktu.Kız çocuğu olduğumdan o köyün dışına çıkmanın tek yolu okumaktı ama okula yazılabilmek için günlerce açlık grevi yapmak zorunda kaldım.
Liseye kadar bulur bi oğlan kaçar gider diye akrabalardan da bayağı papara yedim( azar işittim). Üniversiteyi kazanıncaya kadar adam olmak bi tarafa insan bile değildim.Kazanınca birden adam oldum. Sonra da oraya dönmedim.

Şimdi İstanbulda yaşıyorum. Ana dil seviyesinde Japonca ve İngilizce konuşuyorum.Az buçuk ticaret görmüşlüğüm var ama bu günlerde patronum beni denizci yapmaya uğraşıyor.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Eskiden yazları tütün yapardık. Bu yüzden çok yoğun olarak doğa ile bitkilerle iç içeydim.
Şimdilerde kendi evimdeki çiçeklere vakit ayırıyorum o da günde genellikle bir saat ve ayrıca pazarları vakit buldukça.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Eğer olabilirliği varsa, içimizden biri kısmında tanıdığımız arkadaşların yanına birer de fotoğraf konulabilir. Madem tanıyoruz neye benzediklerini de bilirdik.
Ayrıca kendinizi tanıtın köşesinde ha deyince aklına yazacak bir şey gelmeyenler için, bir iki yönlendirici soru da yazılabilir(Kişinin yazmasını istediğimiz bilgiler için..)

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Sabırsız davranmayıp önce konuyla ilgili verilen bilgileri okumak önemli.
Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Hem yoğun kokusu hem de albenili çiçekleri olan bitkileri daha çok seviyorum.Sabırsız birisi olmama rağmen diktiğim bitkiyi sabırla bekleyebiliyorum. O ayrı bir heyecan benim için..Güller, selluka, mum çiçeği, Madagaskar yasemini nergisler sümbüller favorilerim arasında.Bazılarını sitedeki dostlar sayesinde edindim.Bazılarını da aramaya devam..

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
İlkokula yeni başladığım yıllarda bahçelerinde kirazı olan çoçuklar onu bir torbaya doldurup okula getirir, şimdiki rakamla tanesi 10 kuruş gibi düşük fiyata satarlardı.Bizim kirazımız yoktu, durumumuz da pek iç açıcı değildi herhalde ki alamazdım. Bir teneffüste satıcı çocuklardan birisi düşürdü kirazlardan bir tanesini.Düştüğü yere yakın oturuyorum ama kirazı almaya o kadar utanıyorum ki..Ama canım da nasıl çektiyse artık ne alabiliyorum ne kalkıp gidebiliyorum.Hemen kirazın yanı başına bir çocuk çömeldi, oturdu. Zil çaldı, bekliyorum kalksın da herkes derse gitsin kirazı alayım diye..Ama gitmedi.Baktım derse geç kalıyorum sınıfa gittim. Aklım kirazda..teneffüse çıkar çıkmaz alcam onu. Gittim dersten sonra ama yerinde yeller esiyor. Şimdi kiraz bahçemiz var. Hemde su görmez kervan geçmez bir yerde.Kiraz deyince halen aileme biraz kırgınlık biraz da kızgınlık geçiverir aklımın köşesinden. O kadar tarla var madem susuz oluyordu neden bir ağaç da bizi düşünüp zamanında dikmediler diye..

Bir de cam güzeli meselesi var..
İlkokuldayım. Uzak bir komşudan (köyün nerdeyse 4km dışında oturan) camgüzeli istemiş.O da çocukla yollamış. Çocuk da hergün okula yürüyerek geliyor ki bizim evden bile okul tam bir saat.Allah bilir sabah kaçta evden çıkıyordu. Neyse çocuk getidi çiçeği bende okul sıramın altına koydum ki giderken eve götüreyim.Ama unutmuşum. Galiba hafta sonuna denk gelmiş ki çiçek eve geldiğinde solmuştu. Annem çiçeği okulda unuttuğum için ayrı kızdı, solduğu için ayrı. Tutturamadı tabi o çiçeği. Sonra bir daha istedi. Bu sefer de tutturamadı yine.Konu komşu ne kadar tanıdık varsa anlattı.Üzülmüştüm herkese anlattı diye. Kızdım da tabi, madem o kadar değerli niye kendin almadın diye ama çıkar sesini de yüzüne bişey de, diyebiliyorsan…

Annem o çiçeği daha sonra defalarca istedi başkalarında dikti ve hiç tutturamadı.Normalde her diktiği tutar. Çaldı öyle dikti yine olmadı.Annemin hala bir camgüzeli yok.Ben de o çiçeği oldum olası sevemedim.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Yok olmadı.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Toplantılara katılmak istiyorum ama halen cumartesi günleri çoğunlukla Japonlarla çalışıyorum ve benim haftasonumu genellikle aylar öncesinden planlamış oluyorlar. O nedenle katılamadım şu ana kadar.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Eğer herhangi bir konuda bilgiye ihtiyacım olursa interneti kullanıyorum. Bu nedenle bu konuya özgü okuduğum herhangi bir kitap yok.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Dedem.Her gördüğü yerdeki ağacı aşılardı. Yeni yapılan evlerin önüne kendi eliyle asma dikerdi.Çoluk çocuk yesin diye.Onun için bahçenin nerede ya da kimin olduğu önemli değildi.Önemli olan meyve kimin olursa olsun yeterki bir insana faydası olsundu. Yol kenarına ağaç dikerdi ki yolcu gölgesinde dinlenir de bir dua okur derdi.Her yıl gücü yettiğince ağaç aşılar, yenilerini diker, yıllanmış palamut ağaçlarını korur, kestirmezdi.Yarın biz ölürüz çoban çoluk bir meyve atar ağzına, susuzluğunu giderir, yapana da bir dua okur diye düşünürdü.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Bu aralar cozuttum da gül ararken Amerikalı birkaç foruma rastladım. Ama kullanımlarını beğenmedim. Mesaj yazmak bile işkence gibi.Hele resim yüklemek.. zor iş…
plantswap.net

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Herhangi bir eğitimim yok.Aileden geçen kulatan dolma bilgiler..Ama almak isterim.Bu nedenle agaclar.net üye toplantılarını sıkı takip ediyorum, her ne kadar katılamasam da..

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Günde 1-2 saat

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Dövüş sporları, kitaplar, trekking, mağaralar..

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Henüz katılamadım. Kendi evimde daha yeni yetiştirmeye başladığım için paylaşabileceğim çiçeğim yoktu.
Ama yetiştirdiklerimden paylaşacağım.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Benden önce birçok şey deneyen tecrübeli üyeler var.Herkesten bir şeyler öğreniyorum. Bu nedenle isim vermek doğru olmaz ama tamamen aynı yönde olmasak da Sn. Jezebel’in araştırmaları ilham verici.Ayrıca Güler Hanım da çok güzle motive ediyor insanları. Tabii ki paylaşımda bulunan, tecrübelerini aktaran, nezaketle ve sabırla her soruyu yanıtlayan çok üye tanıdım. Bu nedenle burada olmaktan mutluyum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Yok

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Katılmak gerekli. Ama katılamadım hiç.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Bence programdan çok, ağaç ne işe yarar ki olsa nolur olmasa nolur diyen zihniyete karşı insanın doğaya neden gereksinim duyduğu konusunda insanları bilinçlendirmeye medya da katkıda bulunmalı.Nasıl para için reklam alıyorlarsa insanlık için de doğa kampanyalarını duyurmalılar.Gittikçe kirletiyoruz, tüketiyoruz ve bunu durdurmak için para kazanmaya harcadığımız kadar emek harcamıyoruz.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Çok yaratıcı.İleride çok güzel ve pahalı bir hobi olarak yaygınlaşıp ticari gelire bile dönüşecek diye düşünüyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: fıstık
çiçek: sümbül
kitap: Kavgam
şarkı: Sokağın tavanı kadar
müzik grubu/müzik sanatçısı:Farid Farjad
ressam: Abidin dino
şair:Şiir sevmem
film: 3 idiots
web sitesi:agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 15:38   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili münevver, teşekkür ederim.

Güzel yazınızı büyük bir zevkle okudum. Ne kadar güzel anlatmışsınız olayları, okudukça yaşar gibi hissettim.

Ben de bu başlığı çok seviyorum, arkadaşlarımızı kendi ağızlarından tanımak hoşuma gidiyor. Şimdi sizi de biraz da olsa tanıdık.

Yolunuz düşerse mutlaka Manyas'a bahçeme beklerim, gelin ki güzel napolyon kirazlarını bahçemden kendi ellerinizle toplayın.

Umarım herşey gönlünüzce olur, mutluluklar dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 15:58   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Merhaba Münevver; sizi tanımak güzel.
Kiraz ve Cam Güzeli anılarınız hoş... kemanı seviyorsunuz, sellukanın büyüsüne kapılmışsınız. Sümbüllerin, nergislerin, yaseminlerin kokusuna.
Damlama sistemi düşünceniz dikkatimi çekti.
Kendiniz samimi bir şekilde anlatmışsınız, bu çok güzel bir şey.
Her şey gönlünüzce olsun.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 16:03   #4
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Sevgili Münevver sizi tanımak çok güzeldi, trajik olaylarınız gerçekten trajikmiş. Bende her çiçeğe baktım bir şu cam güzelini mutlu edemedim. Sağlıcakla kalın.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 19:31   #5
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Anılarınızı ve kendinizi o kadar güzel ve açık yazmışsınız ki okurken çok keyif aldım. Sevgiler...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 20:00   #6
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sizi tanıyalım
Manisa’nın bir köyünde doğmuşum. Allah’ın dağında bir yerde.. Şimdi oraya gidince konuştukları şiveyi ben bile anlayamıyorum.Sonra o dağdan kasabaya göçmüşüz. Liseye kadar o köyün dışında bir yer olduğundan haberim bile yoktu.Kız çocuğu olduğumdan o köyün dışına çıkmanın tek yolu okumaktı ama okula yazılabilmek için günlerce açlık grevi yapmak zorunda kaldım.
Liseye kadar bulur bi oğlan kaçar gider diye akrabalardan da bayağı papara yedim( azar işittim). Üniversiteyi kazanıncaya kadar adam olmak bi tarafa insan bile değildim.Kazanınca birden adam oldum. Sonra da oraya dönmedim.

Şimdi İstanbulda yaşıyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
İlkokula yeni başladığım yıllarda bahçelerinde kirazı olan çoçuklar onu bir torbaya doldurup okula getirir, şimdiki rakamla tanesi 10 kuruş gibi düşük fiyata satarlardı.Bizim kirazımız yoktu, durumumuz da pek iç açıcı değildi herhalde ki alamazdım. Bir teneffüste satıcı çocuklardan birisi düşürdü kirazlardan bir tanesini.Düştüğü yere yakın oturuyorum ama kirazı almaya o kadar utanıyorum ki..Ama canım da nasıl çektiyse artık ne alabiliyorum ne kalkıp gidebiliyorum.Hemen kirazın yanı başına bir çocuk çömeldi, oturdu. Zil çaldı, bekliyorum kalksın da herkes derse gitsin kirazı alayım diye..Ama gitmedi.Baktım derse geç kalıyorum sınıfa gittim. Aklım kirazda..teneffüse çıkar çıkmaz alcam onu. Gittim dersten sonra ama yerinde yeller esiyor. Şimdi kiraz bahçemiz var. Hemde su görmez kervan geçmez bir yerde.Kiraz deyince halen aileme biraz kırgınlık biraz da kızgınlık geçiverir aklımın köşesinden. O kadar tarla var madem susuz oluyordu neden bir ağaç da bizi düşünüp zamanında dikmediler diye..

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Dedem.Her gördüğü yerdeki ağacı aşılardı. Yeni yapılan evlerin önüne kendi eliyle asma dikerdi.Çoluk çocuk yesin diye.Onun için bahçenin nerede ya da kimin olduğu önemli değildi.Önemli olan meyve kimin olursa olsun yeterki bir insana faydası olsundu. Yol kenarına ağaç dikerdi ki yolcu gölgesinde dinlenir de bir dua okur derdi.Her yıl gücü yettiğince ağaç aşılar, yenilerini diker, yıllanmış palamut ağaçlarını korur, kestirmezdi.Yarın biz ölürüz çoban çoluk bir meyve atar ağzına, susuzluğunu giderir, yapana da bir dua okur diye düşünürdü.
Kendi çocukluğumda, hayatımda yaşadığım benzer olayları anımsattı alıntıladığım satırlarınız..

Özellikle rahmetli dedenizin aşı merakı aynen bende var..
Çeşitli yörelerde, köylerin ihtiyar aşı ustalarını yevmiye ile tutarak yaptırdığım yüzlerce ahlata armut aşıları var..
Bunlar bu dünyada bıraktığım unutulmaz izlerdir..

Herşey gönlünüzce olsun Münevver Hanım..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 20:46   #7
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Her akşam bana atfen söylenmiş, cevap vermem icap eden, yazılar var mı diye tüm Forumu " Jezebel" yazarak tararım.
Bazı arkadaşlarımız her açtığım konuyu takip ettiğimi, okuduğumu sanıyorlar Keşke cevap vermediğimde de alınıyorlar.
Böyle kırgınlıklara yol açmamak için bu tarama rutin bir işlem oldu.
Bu akşam da tararken ismimi münevver başlığında gördüm.
Münevver hanımla tanışmamız birazcık olaylı olsa da daha sonra gönlünü aldım, kendisi arkadaş listemde.
Yazışınca da son derece nazik ve bilgili bir hanım olduğunu gördüm.
Sitemizde bu kadar duyarlı ve daha fazla bilgi edinmeye istekli arkadaşları gördükçe çok mutlu oluyorum.

Sevgili münevver yazılanları okuyunca sizi tanıdığıma bir kere daha gurur duydum.
Bir ortak noktamız varmış, ikimiz de Farid Farjad hayranıyız...
Sevgilerimle...

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 09:37   #8
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili münevver, teşekkür ederim.

Güzel yazınızı büyük bir zevkle okudum. Ne kadar güzel anlatmışsınız olayları, okudukça yaşar gibi hissettim.

Ben de bu başlığı çok seviyorum, arkadaşlarımızı kendi ağızlarından tanımak hoşuma gidiyor. Şimdi sizi de biraz da olsa tanıdık.

Yolunuz düşerse mutlaka Manyas'a bahçeme beklerim, gelin ki güzel napolyon kirazlarını bahçemden kendi ellerinizle toplayın.

Umarım herşey gönlünüzce olur, mutluluklar dilerim.

Güler Hanım
Çok teşekkürler.
Ben üniversitedeyken kuş uçmaz kervan geçmez bir dağa dikti babam kiraz.Suyu bile kıştan kışa görüyorlar ve satacak kadar yetişiyorlar artık..

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 09:38   #9
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
Sevgili Münevver sizi tanımak çok güzeldi, trajik olaylarınız gerçekten trajikmiş. Bende her çiçeğe baktım bir şu cam güzelini mutlu edemedim. Sağlıcakla kalın.
Sn ayhat
Haklısınız. Herhalde yazıyı yazdığım gün asabım bozuktu ki oldukça karamsar yazmışım. Şimdi okuyunca küçük emrah filmlerinin senaryosu gibi geldi gözüme

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 09:38   #10
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Anılarınızı ve kendinizi o kadar güzel ve açık yazmışsınız ki okurken çok keyif aldım. Sevgiler...
Sn limon
Çok teşekkürler

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 09:39   #11
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Kendi çocukluğumda, hayatımda yaşadığım benzer olayları anımsattı alıntıladığım satırlarınız..

Özellikle rahmetli dedenizin aşı merakı aynen bende var..
Çeşitli yörelerde, köylerin ihtiyar aşı ustalarını yevmiye ile tutarak yaptırdığım yüzlerce ahlata armut aşıları var..
Bunlar bu dünyada bıraktığım unutulmaz izlerdir..

Herşey gönlünüzce olsun Münevver Hanım..
Sn pria
Sizin çabalarınıza da hayran kaldım. Bizden sonraya da birşeyler bırakmak gerek. Allah elinize kolunuza dert vermesin..

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 09:43   #12
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Her akşam bana atfen söylenmiş, cevap vermem icap eden, yazılar var mı diye tüm Forumu " Jezebel" yazarak tararım.
Bazı arkadaşlarımız her açtığım konuyu takip ettiğimi, okuduğumu sanıyorlar Keşke cevap vermediğimde de alınıyorlar.
Böyle kırgınlıklara yol açmamak için bu tarama rutin bir işlem oldu.
Bu akşam da tararken ismimi münevver başlığında gördüm.
Münevver hanımla tanışmamız birazcık olaylı olsa da daha sonra gönlünü aldım, kendisi arkadaş listemde.
Yazışınca da son derece nazik ve bilgili bir hanım olduğunu gördüm.
Sitemizde bu kadar duyarlı ve daha fazla bilgi edinmeye istekli arkadaşları gördükçe çok mutlu oluyorum.

Sevgili münevver yazılanları okuyunca sizi tanıdığıma bir kere daha gurur duydum.
Bir ortak noktamız varmış, ikimiz de Farid Farjad hayranıyız...
Sevgilerimle...
Sn Jezebel
Bu parçayı yağmur sesiyle birlikte dinlememiştim.Bu efektle daha güzelmiş.Çok teşekkürler.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2012, 09:44   #13
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Merhaba Münevver; sizi tanımak güzel.
Kiraz ve Cam Güzeli anılarınız hoş... kemanı seviyorsunuz, sellukanın büyüsüne kapılmışsınız. Sümbüllerin, nergislerin, yaseminlerin kokusuna.
Damlama sistemi düşünceniz dikkatimi çekti.
Kendiniz samimi bir şekilde anlatmışsınız, bu çok güzel bir şey.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sn Tura
Muhteşem bir analiz.
Çok teşekkürler

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 07:42   #14
Ağaçsever
 
UtkuMun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 48
Münevver hanım sormadan edemiycem japonca dersi veriyormusunuz? herhangibir okul veya kurs bünyesinde mi çalışıyorsunuz? Bir kanji öğrenemedim gitti. Kendi edindiğim notlarla yarım yamalak günlük konuşmaları öğrendim, şu an zar zor da olsa alt yazısız Japonja dizileri ve animeleri izleyebiliyorum. Onbinlerce bölüm anime izledim ve neredeyse varolan bütün japon dizilerini izledim, ama öğretmensiz bir yere kadar, japonyada eğitim masrafları düşük okullar buldum ama hayat pahalı, kiralar yüksek,tavsiye edebiliceğiniz yoğun programlı bir kurs varmıdır? İzmirde oturuoyrum ancak uygun ve güvendiğim bir okul bulursam 3-5 aylığına istanbula gelirim burada Jikat veya Tömer dışında kurs veren yok özel derste biraz pahalıya geliyor gibi, beraber alıcak arkadaş bulsaydım bir öğretmen bulmuştum aslında da aynı kurda 2 kişi daha lazım ekonomik olması için. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

UtkuMun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 11:34   #15
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Sayın Münevver hanım;

Kiraz ve camgüzeli, farklı anlamları da yüksünmeden sırtlarına aldılar anılarınız ile.

İnşallah sağlıkla tüm emelleriniz gerçek olur, kiraz yedirtecek dönemlere ulaşırsınız. Samimiyetiniz çok farklı açıklıkta idi, teşekkürler.

Dedeniz ve Sayın Pria gibi olma yolunda(en azından amacında) birinden.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 13:50   #16
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UtkuMun Mesajı Göster
Münevver hanım sormadan edemiycem japonca dersi veriyormusunuz? herhangibir okul veya kurs bünyesinde mi çalışıyorsunuz? Bir kanji öğrenemedim gitti. Kendi edindiğim notlarla yarım yamalak günlük konuşmaları öğrendim, şu an zar zor da olsa alt yazısız Japonja dizileri ve animeleri izleyebiliyorum. Onbinlerce bölüm anime izledim ve neredeyse varolan bütün japon dizilerini izledim, ama öğretmensiz bir yere kadar, japonyada eğitim masrafları düşük okullar buldum ama hayat pahalı, kiralar yüksek,tavsiye edebiliceğiniz yoğun programlı bir kurs varmıdır? İzmirde oturuoyrum ancak uygun ve güvendiğim bir okul bulursam 3-5 aylığına istanbula gelirim burada Jikat veya Tömer dışında kurs veren yok özel derste biraz pahalıya geliyor gibi, beraber alıcak arkadaş bulsaydım bir öğretmen bulmuştum aslında da aynı kurda 2 kişi daha lazım ekonomik olması için. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Sayın UtkuMun
Emeğinize gerçekten hayran kaldım.Sadece kanji öğrenemediğinize göre demekki kana alfabelerini çözdünüz. Konuşma var mı bilemiyorum ama dinlemeyi de altyazısız izleyebilecek kadar çözdüyseniz şu an benden bile iyi kulağınız var demektir.Çünkü ben halen film veya dizilerde lehçeyle karşılaşınca çözemiyorum.
Kanjiler için de üzülmeyin bence onu japonlar bile çözemiyor.Universiteye kadar ders alıyorlar. Zaten toplamda 60bin tane var. Hepsini çözmek mümkün değil. Japonca ana dili olmayanlar için 2000tane bilmek bir gazeteyi okumaya yeterli. Zaten hepsini de sesli okumak gerekmiyor.Yani kanjinin bileşenlerini bilmek yetiyor.Okuyamıyorsunuz, sesi bilemiyosunuz fakat anlayabiliyorsunuz.

Şu an ben ders vermiyorum. Geçen yıla kadar hep öğrencilerim vardı ama bu sene yetişemediğimden öğrenci almak istemedim.

Dinlemeniz iyi olduğuna göre kelime bilginiz de oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.Eğer belli bir gramer temeliniz varsa ve İstanbulda belli bir süre konaklama durumunuz mümkünse ben size kanjilerle ilgili birkaç ücretsiz ders verebilirim. Ama konuşma - dilbilgisi de olsun derseniz bunun için biraz daha fazla zaman gerekir ki ona ben yetişemem.
Kurs için izmirde pek bilgim yok. İstanbuldakiler de o kadar iyi değil. Kursa uygun Türkçe içerikli kitap kullanmıyorlar. Kullanılan kitap yeni başlayım 3-6 ayda bu işi kavramak isteyenler için fazla detaylı. Detayları eleyemediklerinden öğrenciler kur sonunda çok az ilerlemiş oluyorlar.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 13:52   #17
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Sayın Münevver hanım;

Kiraz ve camgüzeli, farklı anlamları da yüksünmeden sırtlarına aldılar anılarınız ile.

İnşallah sağlıkla tüm emelleriniz gerçek olur, kiraz yedirtecek dönemlere ulaşırsınız. Samimiyetiniz çok farklı açıklıkta idi, teşekkürler.

Dedeniz ve Sayın Pria gibi olma yolunda(en azından amacında) birinden.

Saygılarımla lütfen.
Çok teşekkürler Sn mrduran

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2012, 06:11   #18
Ağaçsever
 
UtkuMun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 48
Teşekkürler Münevver hanım ydınlattığınız için istanbul dada durum burdakinden farklı değil gibi . Nasıl konuştuğumu test etmek için arada japon gördüğümde hemen saldırıyorum, da biraz komik konuşmam. Edo-ben denilen bir lehçeye kayıyor sanırım konuşmam, temiz bir tokyo veya eski tokyo(edo) şivesini anlamak çok zor olmuyor(tarihi dizi/filmler daha dikkatli izlememden kaynklı olsa gerek). Ama Osaka şivesi dışında bir şiveye pek denk gelmedim henüz, Okinawa lılarla anlaşamıycağımdan emin oldum gerçi. Üzüldüm ders vermeyi bıraktığınıza, zaten bir avuç Japonca öğretmeni var, bildiğim kadarıyla bir Çanakkale birde Antep te bölümü var. Sizde haklısnız gerçi Çince kadar rağbet görmüyor dil doğal olarak. Tekrar teşekkürler, esen kalın.

UtkuMun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2012, 09:36   #19
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Sevgili münevver, forumda en sevdiğim başlıklardan biri burası. Genelde sadece bir "nickname"den ibaret olan sanal kişilikler hayalimde ete kemiğe bürünüyor.
Sizinle akıcı tanıtım yazınız aracılığıyla tanışmış olmaktan çok mutluyum. Aynı şehirde yaşıyoruz, birgün şahsen de tanışmak dileğiyle sevgilerimi gönderiyorum.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2012, 16:50   #20
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Sevgili münevver, forumda en sevdiğim başlıklardan biri burası. Genelde sadece bir "nickname"den ibaret olan sanal kişilikler hayalimde ete kemiğe bürünüyor.
Sizinle akıcı tanıtım yazınız aracılığıyla tanışmış olmaktan çok mutluyum. Aynı şehirde yaşıyoruz, birgün şahsen de tanışmak dileğiyle sevgilerimi gönderiyorum.
Çok teşekkürler Eser Hanım..
Dağ dağa kavuşmaz ama insan insana kab,vuşur derler.
Bir gün mutlak karşılaşırız bir yerlerde.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024