agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 4 Gönderen malina
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen ayhat
  • 1 Gönderen Tura
  • 1 Gönderen Doğayla Barış
  • 1 Gönderen menekşecibaba
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen menekşecibaba
  • 9 Gönderen menekşecibaba
  • 1 Gönderen Mete Tiren
  • 1 Gönderen maki01
  • 1 Gönderen menekşecibaba
  • 1 Gönderen menekşecibaba
  • 3 Gönderen maki01
  • 2 Gönderen menekşecibaba
  • 1 Gönderen ayhat
  • 1 Gönderen menekşecibaba

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2012, 12:44   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
menekşecibaba

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
İnternet te Afrika menekşesi ile ilgili bilgi , kaynak araştırması yaparken agaclar.net i keşfettim. Türkiye de bu konuda çok yetersiz bilgi bulunmasına rağmen amatörce kendi çaba ve özverileriyle her şeyi paylaşan güzel candan insanları buldum. Agaclar.net ummanına daldıkça burayı niye daha önceden keşfetmemişim diye hayıflandım.

Burada neler öğrendiniz?
Küçüklüğümden beri ; yeşilliğin,toprak ve bitki dünyasının huzurunu sevmiş,aramış ve yaşamışımdır.Burayı bulunca işte dedim benim gibi yeşil sevdalısı insanların buluşma noktasını buldum.Buradan çok şey öğrendim güzel dostlukları,candan paylaşımları,topraksız tarım çalışmalarını, sorunlu bitkiler için ev yapımı ilaçları, karınca yuvası toprağından (yumurtalarından) yoğurt mayası yapımını ..

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Bilemiyorum , elimden geldiğince bildiğim konularda (Afrika menekşesi ile ilgili) yardımcı olmaya , öğrendiğim yeni şeyleri paylaşmaya çalıştım ; yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.

Sizi tanıyalım
Biga doğumluyum , İzmir de yaşıyorum. Orman endüstri Mühendisiyim ama mesleğimi hiç yapmadım,4-5 sene seracılıkla uğraştıktan sonra tek başına olduğumdan meşakkatinden dolayı bıraktım. Ticaret hayatında yıllarca kırtasiye işiyle uğraştım şükür emekli oldum ama çalışmaya devam ediyorum.Son senelerde de hobi olarak menekşe yetiştiriyorum.
Bir kızım bir oğlum ve mutlu bir evliliğim var.
İzmir de beton yığınlarının arasında yeşillik hasretimi evim ve işyerim ve cevremdeki bütün boş alanları değerlendirerek menekşeyle dolduruyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Her gün 2-3 saatimi ayırıyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Benim şöyle bir önerim var ama ; agaclar.net önderliğinde Türkiye nin değişik yerlerinde ilçe ve illerinde o yöreye has olan bir bitki nin sembolleştirilmesi olamaz mı ? Manisa nın lalesi gibi diyelim İzmir de sakız sardunya , İstanbul da semt semt gül,,vs. , Adana da sardunya , Tire de Afrika menekşesi gibi. Diyelim bu konuda o il veya ilçe de o bitki için en uygun gün seçilir ve o gün orası o bitkinin dağıtımının bilgilendirilmesinin yapıldığı toplantılar yapılabilir.O bitki o yörede balkon ve bahçelere ekilebilir. O terdeki belediye ve ilgili kuruluşlarla ilişki kurulup ortak hareket edilebilir.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Allah ın bize verdiği bu verimli ve dünyanın en güzel topraklarını en iyi şekilde değerlendirmek için ellerinden geleni yapmalarını , buradan öğrendikleri bilgileri cevrelerine yaymalarını , tanıdıklarını agaclar.net le tanıştırmalarını.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Herzaman insanı bu hayata bağlıyacak güzellikler vardır.50 sini geçmiş birisi olarak birçok şeyler yaşadım tecrübeler kazandım,insanların nice anlamsız şeylerin peşine takılarak kendilerini helak etmesine şahit oldum,üzüldüm.Allah a şükür her şey den zevk almasını bildim ; hatalardan üzüntülerden kendimi sıyırıp yeni keşifler yaptım. Hayat hiçbir zaman tekdüze değildir sürekli inişler çıkışlar,aşklar yaşarız.

Çok sevdiğim eşim ve iki çocuğum olmasına rağmen bu yaşta yeniden bir aşk yaşıyorum.Eşim kıskansada menekşe aşkı bambaşka ..
Düşünüyorumda yurdumuz o kadar verimli ki,bitki çeşidimiz o kadar zengin ki ondan dolayı mı menekşe çeşitlerinde bu kadar geriyiz?
Ben bu konuda elimden geleni yapmaya çalışıyorum,Yurtdışından 400 e yakın çeşit getirttim.Araştırmalar yapıyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
İlk seracılık girişiminde 30 sene önce Güzelbahçe girişinde kurmaya çalıştığım seranın 4 defa parçalanıp mahvolmasından sonra heveslerimin kırılıp evin arkasındaki boş arsayda o işi devam etmem.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Menekşeye gönül vermiş sevdalı bir gurup olarak yapmamız gereken çok şey var.Hayatım boyunca Türkiye de eksikliğini görüpte üzüldüğüm , yakındığım birçok şey olmuştur , Afrika menekşesi de bunlardan birisi. En çok kızdığım ve karşılaştığım şeylerden biriside herşeyi küçük ve önemsiz görmemiz. Halbuki hayatta hiçbir şey küçük ve önemsiz değildir. Her büyük başarının ardında birçok küçük şeyler yatar.

Bunları niye anlatıyorum ,bakıyorum birçok kişi için önemsiz , basit birşey gibi gelen afrika menekşesi üreticiliği ve çeşitliliği bazı yerlerde çok gelişmiş örneğin USA ve RUSYA da veya belirli bölgelerde . Ve o bölgelerde çok büyük bir ekonomik potansiyel oluşmuş , binlerce kişi ona gönül vermiş , organizasyonlar kurulmuş , pazarlar oluşturulmuş. Ne için bizde birçok kişinin burun kıvırdığı bir ayrıntı için. Düşünün 40 yaşlarındaki kız kardeşim bile bana gülerek bakıyor ve bunlarla niye uğraşıyorsun başka yapacak işin yok mu diyebiliyor

Sadece maddi açıdan değil insanı hayata bağlayan ,hayatın güzelliklerini tattıran bu kadar güzel ve zevkli başka ne olabilir.Yapılamayacak hiç birşey yok , yeterki elele verip bir ucundan tutup yapabileceğimiz şeyleri yapıp birleştirmek , birbirimize yardımcı olmak. 5-10 Sene sonra Türkiye bu konuda niye söz ettirilen bir ülke olmasın USA , RUSYA , TÜRKİYE gibi ne eksiğimiz varki.Büyük yangınlar bir kıvılcımla başlar.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
İki toplantıya katıldım,Mine Hanım ın enerjisine hayran kaldım.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Hiç bilmiyorum , her türlü bilgiye internet ten ulaşıyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Hayrettin Karaca

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Orman Endüstri Mühendisi yim ama kendimi bu konuda fazla yeterli görmüyorum. Afrika menekşesi üzerine bilgilerimin çoğunu 3-4 seneli internetten topladığım bilgi ve araştırmalarıma borçluyum.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Boş kaldığım vakitlerde giriyorum , günde 1-2 saati buluyordur herhalde.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Yürüyüş , fotografcılık , satranç gibi.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Katıldım çok güzel bir faaliyet.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Bu konuda isim vermek istemiyorum olumlu katkıda bulunan herkes benim için çok değerlidir kıymetlidir.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Yok

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Bu tür bir toplantının samimi olduğuna kanaat getirirsem katılırdım amma ülkemizde bu tür toplantı ve faaliyetlerin başkaları tarafından yönlendirilip kullanıldığını düşünüyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Kesinlikle yetersiz,diziler ve abur cubur muhabbet programlarıyla dolduracaklarına faydalı belgesellere faydalı bilgiler içren toplumsal eğitim içeren programlara ağırlık verilse çok iyi olur.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Güzel bir çalışma ama yeterli olduğunu sanmıyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Çınar
çiçek; Afrika Menekşesi
kitap: Tanrı ya koşan fizik
şarkı: Gülpembe
müzik grubu/müzik sanatçısı: Barış Manco
ressam: İbrahim Çallı
şair: Refik YILDIZ
film: Bay Evet
web sitesi: Agaclar.net

Müsadenizle eklemek istiyorum.
MEVLANA
"Üzülme" der Hz. Mevlana ve devam eder;
"Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun, Tek kanatla uçulmaz zaten
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?
Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır."
İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 12:59   #2
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster

Çok sevdiğim eşim ve iki çocuğum olmasına rağmen bu yaşta yeniden bir aşk yaşıyorum.Eşim kıskansada menekşe aşkı bambaşka ..Menekşeye gönül vermiş sevdalı bir gurup olarak yapmamız gereken çok şey var.Hayatım boyunca Türkiye de eksikliğini görüpte üzüldüğüm , yakındığım birçok şey olmuştur , Afrika menekşesi de bunlardan birisi. En çok kızdığım ve karşılaştığım şeylerden biriside herşeyi küçük ve önemsiz görmemiz. Halbuki hayatta hiçbir şey küçük ve önemsiz değildir. Her büyük başarının ardında birçok küçük şeyler yatar.
Bunları niye anlatıyorum ,bakıyorum birçok kişi için önemsiz , basit birşey gibi gelen afrika menekşesi üreticiliği ve çeşitliliği bazı yerlerde çok gelişmiş örneğin USA ve RUSYA da veya belirli bölgelerde . Ve o bölgelerde çok büyük bir ekonomik potansiyel oluşmuş , binlerce kişi ona gönül vermiş , organizasyonlar kurulmuş , pazarlar oluşturulmuş. Ne için bizde birçok kişinin burun kıvırdığı bir ayrıntı için. Düşünün 40 yaşlarındaki kız kardeşim bile bana gülerek bakıyor ve bunlarla niye uğraşıyorsun başka yapacak işin yok mu diyebiliyor
Sadece maddi açıdan değil insanı hayata bağlayan ,hayatın güzelliklerini tattıran bu kadar güzel ve zevkli başka ne olabilir.Yapılamayacak hiç birşey yok , yeterki elele verip bir ucundan tutup yapabileceğimiz şeyleri yapıp birleştirmek , birbirimize yardımcı olmak. 5-10 Sene sonra Türkiye bu konuda niye söz ettirilen bir ülke olmasın USA , RUSYA , TÜRKİYE gibi ne eksiğimiz varki.Büyük yangınlar bir kıvılcımla başlar.
..
Anlamlı tanıtım yazınızı okumak sevindirdi beni Biga'lı hemşehrim..
Benzeşiyoruz ne güzel..Siz menekşelerin aşığısınız, ben de nergis delisiyim..Oyalanıp gidiyoruz rengarenk..
Saygı ve sevgilerimle..


Düzenleyen pria : 06-03-2012 saat 16:08
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 15:47   #3
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
sizi tanıdığıma çok memnun oldum, afrika menekşesi benimde vazgeçilmezim, çok kısıtlı güneş alan evde onları üzmeden yetiştirmeye çalışıyorum onlarda beni mutlu ediyorlar,
Okuduğunuz kitabı merak ettim inşallah bende okurum.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2012, 21:05   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Tanıtım yazınızı okudum.
Sizi tanımaktan memnunum. Pek yorumlara katılmasam da sizin menekşeler hakkında vermiş olduğunuz bilgilerden çok istifade ediyorum.
Haklısınız, bu yaşta başka işin yok mu diyen o kadar çok insan var ki. Artık onları yadırğamıyorum. Sadecre onlar adına hayıflanıyorum.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 09:36   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
"MEVLANA
"Üzülme" der Hz. Mevlana ve devam eder;
"Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun, Tek kanatla uçulmaz zaten
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?
Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır."
İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür.."


Sizde bizim gibi sık sık tozu alınanlardan birisiniz demek ki
Fırtınadan parçalanmış bir serayla yeni çıktık
Forumda menekşelerle ilgili yorumlarınıza rastlıyorum. Avatar isminiz hoşuma gitmiş, kim bilir ne değişik menekşeleri var diye de aklımdan geçmişti.
Menekşe benim de bitmeyen sevdam sadece zaman zaman belli sürelerle ara veriyorum. Sizi tanıdığıma memnun oldum. Sağlıcakla kalın.

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 09:52   #6
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Değerli Biga lı hemşehrim pria ylada tanışma fırsatım oldu böylece. Aynı yörelerde yetişip aynı sevdayı yaşayan , birbirini tanımayan ne çok kimse vardır kimbilir? Ne kadar ilginç değil mi biryandan gelişmeler İnternet,teknolojik ilerlemeler oyunlar insanları birbirinden koparıp insanlık duygularını zayıflatırken , biryandan da buluşturup yeni dostluklar oluşturuyor. Çocukluğum geçti geçti hafızamdan ; ne mutluydu o günler yazın dayımların yaşadığı köyde geçirirdik vaktimizi , yeşilliklerin ve besi hayvanlarının arasında sevgiyle dolu..

pria beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 10:38   #7
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
sizi tanıdığıma çok memnun oldum, afrika menekşesi benimde vazgeçilmezim, çok kısıtlı güneş alan evde onları üzmeden yetiştirmeye çalışıyorum onlarda beni mutlu ediyorlar,
Okuduğunuz kitabı merak ettim inşallah bende okurum.
Ben de sizi tanıdığıma çok memnun oldum.Afrika menekşesi sihirli bir bitkidir İnsanı etkisi altına aldımı bırakmaz. O kadar güzelliklerle dolu bir bitki çeşitliliği varkı çiçekleriyle olsun yapraklarıyla renk ve desen çümbüşü seyrine doyum olmaz.
Okuduğum kitap harika bir kitap herkese tavsiye ederim. Bilim dünyasının gelişimlerini kısaca özetleyen , evrenin sırlarını açıklayan bir kitap.Yazarı Saadettin Merdin Timaş yayınevinden.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 12:01   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili menekşecibaba, önce teşekkür ederim size böyle güzel ve samimi tanıtım yazınız için.
Yazınızı okumak hele böyle bir günde bana ilaç gibi geldi, sağ olun.

Doğruyu söylemek gerekirse mesajlarınızı sık sık okuma fırsatını bulamadım ama konunuzda ne kadar bilgi donanımlı olduğunuzu İstanbul semineri sırasında sayın Mine Pakkaner'den duymuştum.
Seminerde Mine Hanım " sık sık eğitim toplantıları düzenleyin, İstanbul'da da İzmir'de de çok bilgili arkadaşlarımız var, örneğin eminim ki menekşecibaba, Afrika menekşeleri konusunda benden daha fazla bilgiye sahiptir" dediğinde sizi merak ettim.

Bitkilere bakış açınız, ileriye dönük projeleriniz çok güzel ve olumlu, inşallah dedikleriniz olur. Umarım karşılaşmış olduğunuz olumsuzluklar size pes ettirmez ki öyle olduğunu görüyorum, herşeyin gönlünüzce devamını diler, başarılarınızı takip etmek isterim.
Bizlerle olmanız agaclar.net için bir kazanım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 19:20   #9
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili menekşecibaba, önce teşekkür ederim size böyle güzel ve samimi tanıtım yazınız için.
Yazınızı okumak hele böyle bir günde bana ilaç gibi geldi, sağ olun.

Doğruyu söylemek gerekirse mesajlarınızı sık sık okuma fırsatını bulamadım ama konunuzda ne kadar bilgi donanımlı olduğunuzu İstanbul semineri sırasında sayın Mine Pakkaner'den duymuştum.
Seminerde Mine Hanım " sık sık eğitim toplantıları düzenleyin, İstanbul'da da İzmir'de de çok bilgili arkadaşlarımız var, örneğin eminim ki menekşecibaba, Afrika menekşeleri konusunda benden daha fazla bilgiye sahiptir" dediğinde sizi merak ettim.

Bitkilere bakış açınız, ileriye dönük projeleriniz çok güzel ve olumlu, inşallah dedikleriniz olur. Umarım karşılaşmış olduğunuz olumsuzluklar size pes ettirmez ki öyle olduğunu görüyorum, herşeyin gönlünüzce devamını diler, başarılarınızı takip etmek isterim.
Bizlerle olmanız agaclar.net için bir kazanım.
Sevgili Güler Hanım beni onurlandıran yazınızı zevk ve gururlanarak okudum. Bazı gönüllere ilaç gibi olabildiysem ne mutlu bana

Mine Hanım sagolsun benim hakkımda biraz abartmış amma dediği gibi gerçekten forumda değerlendirilmesi gereken çok bilgili bu işe sevdalı insanlar var. Her ne kadar onun çoşkusuna ulaşamasakta elimizden geleni yapmaya çalışırız.

Böylesine değerli önemli bir konuda bu işe gönül vermiş insanları toplayacak ,bilgi ve anı paylaşımı yapabileceği , yalnız olmadıklarını hissedebileceği agaclar.net gibi bir ortamı oluşturduğunuz için bizler sizlere teşekkür ederiz.


Düzenleyen menekşecibaba : 08-03-2012 saat 19:22 Neden: imla hatası
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 19:39   #10
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Tanıtım yazınızı okudum.
Sizi tanımaktan memnunum. Pek yorumlara katılmasam da sizin menekşeler hakkında vermiş olduğunuz bilgilerden çok istifade ediyorum.
Haklısınız, bu yaşta başka işin yok mu diyen o kadar çok insan var ki. Artık onları yadırğamıyorum. Sadecre onlar adına hayıflanıyorum.
Yaşamaksa bir ışık cümbüşüdür,
Çağıl çağıl akan sevgi düşüdür.

Şair hocam teşekkür ederim.Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 20:25   #11
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış Mesajı Göster
"MEVLANA
"Üzülme" der Hz. Mevlana ve devam eder;
"Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun, Tek kanatla uçulmaz zaten
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?
Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır."
İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür.."


Sizde bizim gibi sık sık tozu alınanlardan birisiniz demek ki
Fırtınadan parçalanmış bir serayla yeni çıktık
Forumda menekşelerle ilgili yorumlarınıza rastlıyorum. Avatar isminiz hoşuma gitmiş, kim bilir ne değişik menekşeleri var diye de aklımdan geçmişti.
Menekşe benim de bitmeyen sevdam sadece zaman zaman belli sürelerle ara veriyorum. Sizi tanıdığıma memnun oldum. Sağlıcakla kalın.
Ne güzel bir isim bulmuşsunuz Doğayla Barış ,hep gördüğümde ilgimi çekerdi.

Geçmiş oldun , sizi sakın yıldırmasın fırtınalar ; ne güzel uğraşlar içindesiniz.
Ne güzel demiş Mevlana " Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır."
Köyünüzü müzenizi ziyaret etmeyi çok isterdim.
Bende sizleri tanıdığıma çok memnunum , başarılarınızın devamını dilerim.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 19:46   #12
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Menekşecibaba nın sayfası olurda menekşe olmaz mı?.. şöyle şenlendirelim burayı...

Eklenen Resimler
     
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 23:04   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Sn menekşecibaba sizinle İzmir toplantılarından birinde tanışmıştık. Hayli neşeli ağırbaşlı bir abim olarak kalp defterine kaydetmiştim. Menekşe ile pek aram iyi olmadığından sadece uzaktan yazdıklarınızı okumakla yetiniyordum. Seni yakından tanıdığıma mutlu oldum nice menekşeli yıllara demek istiyorum

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2012, 15:21   #14
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Sevgili arkadaşım,

Afrika Menekşesi başlığında önce kullanıcı adınla çok sevdik seni, sonra menekşelerin, paylaşımcı, dürüst ve sevgi dolu mesajlarınla. İyi ki bizimlesin...

Sevgiler.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 13:38   #15
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metetrn Mesajı Göster
Sn menekşecibaba sizinle İzmir toplantılarından birinde tanışmıştık. Hayli neşeli ağırbaşlı bir abim olarak kalp defterine kaydetmiştim. Menekşe ile pek aram iyi olmadığından sadece uzaktan yazdıklarınızı okumakla yetiniyordum. Seni yakından tanıdığıma mutlu oldum nice menekşeli yıllara demek istiyorum
Sevgili metetrn ,iyi temennilerinden dolayı çok teşekkür ederim.Sizin de çok güzel verimli bahçeniz ve tohum üretim çalışmalarınız var.Her fırsatta görüşmek , haberleşmek dileğiyle..

Mete Tiren beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 13:56   #16
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili arkadaşım,

Afrika Menekşesi başlığında önce kullanıcı adınla çok sevdik seni, sonra menekşelerin, paylaşımcı, dürüst ve sevgi dolu mesajlarınla. İyi ki bizimlesin...

Sevgiler.
Kimseyi yolda bırakmayan cefakar arkadaşım.
Çok sagolasın.
O sabır dolu herkese yardımcı olan araştırmacı kişiliğine hayranım.
Sevgili Fındık ile yaşamında tüm güzellikler seninle olsun.

tener beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2012, 00:56   #17
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Çok teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım, karşılıklı olarak aynı değerleri ve duyguları paylaşıyoruz

Ve ümidim hala sende... Türkiye'de yeni bir Afrika Menekşesi hibrit türü üreten ilk kişi olarak görmek istiyorum seni.

Binbir emek ve sabırla çapraz tozlaştırma ile elde ettiğin tohumları, kaza sonucu aldığı nemden dolayı kaybetmeni unutamıyorum.

Biliyorum ki menekşecibaba kolay kolay pes etmez. Yine, yeni denemelerle sonuca ulaşacaktır.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2012, 19:31   #18
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Çok teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım, karşılıklı olarak aynı değerleri ve duyguları paylaşıyoruz

Ve ümidim hala sende... Türkiye'de yeni bir Afrika Menekşesi hibrit türü üreten ilk kişi olarak görmek istiyorum seni.

Binbir emek ve sabırla çapraz tozlaştırma ile elde ettiğin tohumları, kaza sonucu aldığı nemden dolayı kaybetmeni unutamıyorum.

Biliyorum ki menekşecibaba kolay kolay pes etmez. Yine, yeni denemelerle sonuca ulaşacaktır.
Evet çok haklısın o benim idealim oldu artık Allah ömür verirse o konuda elimden geleni yapacağım ve bildiklerimi sizlerle paylaşacağım , yapamasam bile herkese yol gösterici yardımcı olmak istiyorum.Hiç te zor bir olay değil 3 sabır+ 2 dikkat + 2 bilgi yi karıştır üzerine sevgi ek çalkala çalkala soğuk bir dolaba koy bekle

maki01 ve pria beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 12:22   #19
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
12 numaralı mesajınızı beğenmek zorunda kaldım çünkü bayıl diye bir seçenek yok kusura bakmayın

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2012, 13:07   #20
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
12 numaralı mesajınızı beğenmek zorunda kaldım çünkü bayıl diye bir seçenek yok kusura bakmayın
. Teşekkür ederim . Devamı çok..

fatma2 beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024