agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2011, 11:00   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Eser İlhan

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

2007 yılında, çocukluğumdan beri en büyük hayalim olan bahçeli bir eve nihayet kavuştuğum ve o çorak bahçeyi adam etmeye uğraştığım günlerde bu siteyi babam önerdi bana. Bir girdim, hala mutluluka buradayım..

Burada neler öğrendiniz?

Bitkiler ve bahçe bakımı hakkında kafamda oluşan her sorunun cevabına burada hızlı ve doğru olarak ulaşabileceğimi, soru sormaktan çekinmemeyi öğrendim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Diğer üyelerin benden kayda değer bir şeyler öğrendiğini düşünmüyorum çünkü ben de henüz “bilgi biriktirme” aşamasındayım. Ama elim erdiğince dilim döndüğünce bildiğim birşey olursa, arkadaşlarıma zevkle yardım eder, edindiğim tecrübeleri paylaşırım elbet

Sizi tanıyalım

1959 yılında Istanbul’da doğdum. Istanbul Erkek Lisesini (yanlış anlaşılmasın, ben bir bayanım. Sadece gittiğim okulun adı “Erkek Lisesi” ) ve Istanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdim. Mezun olur olmaz aynı fakültenin Farmasötik Kimya (İlaç Kimyası) Anabilim Dalı’na asistan olarak girdim. Doktora vs. derken bir de baktım ki 25 yılı öğretim üyesi olarak geçirmişim…
Yaş haddine kalmadan kendime, aileme ve hobilerime bolca vakit ayırmak istediğimden 2006 yılı sonunda kendi isteğimle emekli oldum. O zamandan beri de bahçe ve bitkiler önemli bir hobi olarak hayatımdalar.
Evliyim, 21 yaşında bir oğlum var.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Pratikte mümkün olsa tamamını ayırırdım. Ama tüm hafta sonlarımın yaklaşık yüzde elli zamanı bahçeye ve bitkilere ait. Bunun dışında da gerek yazılı kaynaklardan gerekse internetten araştırıp okuyarak oldukça geniş bir zamanı bitkilerle ilgili bilgilerimi geliştirmek ve pekiştirmek için kullanıyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Herşey çok güzel ama bazen çok gereksiz olduğunu düşündüğüm tartışmalara rastlıyorum . O zaman “keşke bunlar olmasa” diyorum ve çok şaşırıp üzülüyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Özellikle yeni üyelere soru sormaktan çekinmemelerini ama sorularına bazen –çeşitli nedenlerle- cevap alamazlarsa da küsmemelerini ve sormaya devam etmelerini öneririm. Kısa zaman sonra bütünün bir parçası olduklarını görecekler

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Kendimi bildim bileli bitkiler dünyasıyla ilgiliyim. Çocukluğumda anneannem evde birdolu bitki yetiştirirdi. (Şimdi düşünüyorum da, sanırım yeşilparmak denilen insanlardandı. Her daldırdığı tutardı) Ben de ona bakarak küçük saksılar hatta gazoz kapakları içinde minicik bitkiler yetiştirmeye çalışırdım
Daha sonraları (henüz internetin ve agaclar.net’in olmadığı ve bilgiye görece zor ulaşılan yetişkin dönemlerimde) Afrika menekşeleri ve kaktüslerle çok uğraştım, araştırdım, yetiştirdim. Hala da bir balkon dolusu kaktüsüm var.

Bitkilerimle ilgilenmek her yaşımda beni çok mutlu eden bir uğraş oldu. Adeta terapi; dünyada sadece onlar ve ben kalıyoruz. Başka her şey siliniyor ve önemini kaybediyor. Ne kadar sinirli veya üzgün ya da gergin olsam da sonuç hep aynı. Bitkilerle uğraşmak benim için sanki bir meditasyon. Ağrılar bile geçiyor
Hepsi çocuklarım gibi. Birini diğerine tercih etmek çok zor ama ben galiba ağaçları biraz daha çok seviyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Net hatırladığım fazla bir şey yok. Düşününce hep beni üzen olaylar geliyor aklıma:
Bahçeyi yaparken evin girişinin sol tarafına çok güzel ve büyükçe bir Taxus baccata dikmiştik. Baharda önce çok güzel sürdü, sonra birden bire kurumaya başladı ve öyle büyük bir hızla öldü ki hala şaşırıyorum ve içim acıyor. Bir de geçen kış yağan karda çok sevdiğim himalaya sedirimiz devrildi. Kaldırıp yeniden destekledikse de ölmesine engel olamadık.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Hayır, olmadı.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Bazı toplantılara katıldım ve her seferinde tadı damağımda kaldı. Herkes çok sıcak ve içten. Daha sık bir araya gelebilmeyi ve yakın dostluklar oluşturmayı gerçekten çok isterim.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bitkilerle ilgili bölümü pek yeterli değil ama peyzaj örneklemeleri açısından Küçük Bahçe isimli kitabı çok seviyorum. Bilgiye daha çok internetten ulaşıyorum. Derlediğim bilgileri bilgisayarımda açtığım Bahçe dosyasına kaydediyorum. Böylece kendi kaynağımı oluşturuyorum. Bazen aylık dergileri de alıyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Hayrettin Karaca’yı çok takdir ediyorum.


Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Mineralienatlas - Fossilienatlas isimli mineral forumuna üyeyim. Agaclar.net’teki gibi arkadaşlık sıcaklık ve samimiyet yok orda Biz sanki büyük bir aile olduk ve bu çok güzel…

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Eczacılık okurken Botanik ve Farmakognozi dersleri almıştık. Başlangıç noktası olmak adına (Latince isimler,genel botanik bilgisi vb) yararlanıyorum ama bahçe ve bahçecilik konulu bir eğitim almayı da çok isterdim. Özellikle budama , hastalık-zararlılar ve ilaçlama konularında bilgilenme çok iyi olabilirdi.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Bilgisayarımda agaclar.net sayfası nerdeyse hep açık. Yeni mesajları günü gününe takip ediyorum. Birkaç gün giremediğim zamanlarda bayağı yokluğunu çekiyorum. (Bağımlılık belirtisi)

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kitap okumayı, şiiri, sinema ve tiyatroya gitmeyi, klasik batı müziğini ve resim sergilerini dolaşmayı severim. Mineral koleksiyonu yapıyorum. Çok önemsediğim yaklaşık 500 parçalık bir koleksiyonum var. Agatlar ve mineraller olmak üzere iki alt başlıkta topluyorum. Onların bakımı, tasnifi ve bu konuda okumak, araştırmak da zaman alan uğraşlarımdan.

Ayrıca bone china porselen çay kupalarını topluyorum.( Ama kupa koleksiyonum biraz ağır ilerliyor). Son zamanlarda porselen biblolara da ilgi duymaya başladım. Sanırım onları da toplamaya başlayacağım. Özellikle de melek biblolarını…
Çocukken de elime ne geçerse (deniz kabukları, kartpostallar, posta pulları vb) biriktirmeyi pek severdim. Bu huyum hala değişmedi gibi (Boşuna dememişler “yedisinde neyse yetmişinde de odur” diye ). Belli bir yönde obje toplarken o konuya ait bilgileri de biriktirmek, öğrenme sürecü beni en az koleksiyonun kendisi kadar, hatta belki daha da çok heyecanlandırıyor..

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Henüz katılamadım. Paylaşmanın güzel olduğunu düşünüyorum ve buna açığım ama paylaşım elden yapılırsa daha sağlıklı olurmuş gibi gözüküyor bana. Kargoyla uzak mesafelerden bitki gelmesinin bazı hallerde bitkiye eziyet olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca ben sanırım biraz sabırsızım, çok zor bulabileceğimi düşündüğüm bir bitki olmadıkça beklemeye dayanamıyorum ve gidip satın almayı tercih ediyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Tek tek kişi belirtmek yerine tüm forumdan çok pazitif etkilendiğimi söylemek isterim. Ama dikkatle izlediğim birkaç bahçe var İlk aklıma gelenler Güler hanımın, Limon’un, Kiraz’ın, Çiçeksever70 in , nurcanaybay’ın, Cemo’nun, Orhan Özbilgiç’in bahçeleri.. Ama sadece bunlar değil daha birçok bahçeyi de ibretle, hayranlıkla izliyor ve çok yararlanıyorum. Unuttuklarım bana kızmasınlar

Bunlardan ayrı olarak sayın Nuri Mürvet’in başlıklarından ve “Bir bileme soralım”da sayın Mine Pakkaner’den çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.

Ayrıca beni içimizden biri başlığında kendimi tanıtmaya yüreklendirdiği için Güler Hanıma teşekkür etmek istiyorum. Geçmişte bu sorulara çok baktım, ama onun zarif ricası olmasaydı herhalde daha uzun süre bu işe kalkışamazdım.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Belli bir sivil toplum örgütünde çalışmıyorum ama zaman zaman bazılarının açtıkları kampanyalara çeşitli şekillerde destek vermeye çalışıyorum.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Hiç katılmadım, sadece bazı inandığım imza kampanyalarına destek verdim. Evet, eğer haklılığına inanıyorsam katılmak gerekir diye düşünüyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Hayır, tabii ki yeterli değil . Belgesel kanalları artabilir, bitkileri tanıtan, doğru bitki bakımıyla ilgili prgramlar yapılabilir. Çocuklara ağacı ve yeşili sevdirecek , önemini kavratacak programlar da bence çok önemli ama bunun doğru dozu nasıl ayarlanır onu bilemiyorum. Bazen özendirelim derken bıktırabiliyoruz da. Galiba bu bağlamda en iyisi örnek olmak. Ormanlar cayır cayır yanarken ormanı sev yeşili koru demek pek inandırıcı olamıyor herhalde.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Güzel bir uygulama. Yurt dışında oldukça yaygın olduğunu biliyorum. Bizde de artmalılar bence.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

Birer tane yazmak öyle zor ki, birini yazınca diğeri mahzun kalıyor
ağaç: Sedir
çiçek: “En sevdiğim çiçek” yok. Ama sade görünümlü kır çiçeklerini güzel bulurum.
kitap: Simyacı
şarkı: İspanyol meyhanesi
müzik grubu/müzik sanatçısı: Beatles / Joan Baez
ressam: Yabancı ressamlardan Monet. Bizim ressamlarımızdan Nuri İyem ve Fikret Otyam. Her ikisinin de Anadolu kadınları portreleri beni çok etkiliyor. Bu bağlamda ikisini birlikte değerlendiriyorum
şair: Nazım Hikmet
film: Out of Africa
web sitesi: agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 11:15   #2
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Eser ablacığımı öpüyorum, benim için ağaçlar.net aracılığıyla tanıdığım çok değerli insanlardandır.

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 11:26   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Eser İlhan, son zamanlarda sizinle seminer çalışmalarından dolayı çok sık bir arada olduk. Bütün bunlar sizi daha iyi tanımama ve tanıkça da sizi daha çok sevmeme vesile oldu. Ama bu başlıkta yazdığınız yazınızı öyle büyük keyifle okudum ki, hatta okudukça " aaaa Eser, bunu da seviyormuş, şunu da şöyle yapmış" demekten kendimi alamadım.

Zarif, bir o kadar da içten ve iyisin. Yardım seversin.
Bulunduğum toplantılarda ne kadar sevildiğini de farkettim, bunu da hak ediyorsun.

Seni tanımış olmak benim için büyük bir kazanım.
Güzel evinde-bahçende, bütün bu güzel uğraşlarınla, sevdiklerinle beraber sana çok uzun ve mutluluk dolu yıllar dilerim.
Herşey gönlünce olsun, sevgili Eser İlhan.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 13:34   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Sevgili Eser İlhan sizi tanımaktan çok mutluyum. Sevecen, bilgili, mütevazi ve içten kişiliğinize hayranım. Sağlıklı, keyifli , mutlu, umutlu ve uzun bir yaşam dilerim. Sevgiler...

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 16:00   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Eser İlhan.

Tanıtım yazınızı okudum.

Çok kez formda sizinle karşılaştık.

Bende sizin çok değerli bir kişilik olduğunuz biliyor ve sizinle form arkadaşlığı yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum.

Size hürmet ve sayğılarımı sunuyorum.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 17:55   #6
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dudi Mesajı Göster
Eser ablacığımı öpüyorum, benim için ağaçlar.net aracılığıyla tanıdığım çok değerli insanlardandır.
Sevgili Dudi, içten ifadelerin için çok teşekkürler. O kadar candan "ablacığım" demen içimi ısıttı. Ben de seni sevgiyle kucaklıyor, sana ve bebeciğe herşeyin en iyisini diliyorum.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 17:57   #7
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Eser İlhan, son zamanlarda sizinle seminer çalışmalarından dolayı çok sık bir arada olduk. Bütün bunlar sizi daha iyi tanımama ve tanıkça da sizi daha çok sevmeme vesile oldu. Ama bu başlıkta yazdığınız yazınızı öyle büyük keyifle okudum ki, hatta okudukça " aaaa Eser, bunu da seviyormuş, şunu da şöyle yapmış" demekten kendimi alamadım.

Zarif, bir o kadar da içten ve iyisin. Yardım seversin.
Bulunduğum toplantılarda ne kadar sevildiğini de farkettim, bunu da hak ediyorsun.

Seni tanımış olmak benim için büyük bir kazanım.
Güzel evinde-bahçende, bütün bu güzel uğraşlarınla, sevdiklerinle beraber sana çok uzun ve mutluluk dolu yıllar dilerim.
Herşey gönlünce olsun, sevgili Eser İlhan.
Sevgili Güler Hanım, güzel sözlerinizle beni utandırdınız. Çok teşekkür ederim. Hani bir özdeyiş vardır, "kişiyi nasıl bilirsin, kendim gibi" diyen. İşte tam da öyle olmuş
Ben de sizin içtenliğinize, sıcaklığınıza yardım severliğinize, pratik zekanıza hayranım ve sizi çok seviyorum.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 18:00   #8
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Sevgili Eser İlhan sizi tanımaktan çok mutluyum. Sevecen, bilgili, mütevazi ve içten kişiliğinize hayranım. Sağlıklı, keyifli , mutlu, umutlu ve uzun bir yaşam dilerim. Sevgiler...
Sevgili lir, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben de sizi tanımış olmaktan çok mutluyum. Uzun zamandır gizli hayranlarınızdan biriydim, nihayet tanışabildik Umarım daha sık bir araya gelme şansımız olur.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 18:01   #9
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Eser İlhan.

Tanıtım yazınızı okudum.

Çok kez formda sizinle karşılaştık.

Bende sizin çok değerli bir kişilik olduğunuz biliyor ve sizinle form arkadaşlığı yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum.

Size hürmet ve sayğılarımı sunuyorum.
Sevgili Tura, ben de sizinle forum arkadaşı olmaktan çok mutluyum. Seçtiğiniz güzel şiirlerle günlerimizi aydınlattığınız için de çok teşekkürler. Dilerim birgün şahsen de tanışabiliriz

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 18:21   #10
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Sayın Eser İlhan;

Forumlardan, sizi samimi yazılarınız ile tanıyordum, bu güzel tanıtım da samimiyetinizin içtenliğini pekiştirdi.

İzniniz ile, yazılarımız vasıtası ile de olsa, tanıştığıma çok memnun olduğumu belirtmek isterim efendim.

Ailenize selamlar, cümleten sağlık içinde ALLAH' a emanet olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 19:00   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Sevgili Eser İlhan

Sevgili Güler hanımın çok kısa süre için geleceğim dediğimde beni çok sevindiren Orkide serası gezisinde sizi tanıdım.
Çok kısa süreli de olsa tanışmamız pozitif elektrik aldığım kişilerdensiniz. İnşallah başka toplantılarda da karşılaşıp sohbet etme imkanımız olur.

Gerçekten çok zarif, ağırbaşlı yapınızla kendinizi hemen belli ediyorsunuz.
Eşinize ve size güzel, sağlıklı günler dilerim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 19:46   #12
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Eser Hanım, yazılarınızdan, yüz yüze tanışmamızdan sakin kişiliğiniz hemen ortaya çıkıyor, bu yazınız da bunu pekiştiriyor. Umarım tüm hobilerinize gönlünüzce vakit ayırıp geçmiş yılların acısını çıkarırsınız; gerçi, ne mutlu ki geçmişte de tutmuşsunuz bazılarının uçlarından. Üstelik hobilerin yanında öğrenmeye devam diyorsunuz.

Gönlünüzdeki bahçeyi, sevdiklerinizle, iyi günlerde yaşlatmanızı diliyorum. Sizi tanımak çok güzel.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 20:05   #13
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Sayın Eser İlhan;

Forumlardan, sizi samimi yazılarınız ile tanıyordum, bu güzel tanıtım da samimiyetinizin içtenliğini pekiştirdi.

İzniniz ile, yazılarımız vasıtası ile de olsa, tanıştığıma çok memnun olduğumu belirtmek isterim efendim.

Ailenize selamlar, cümleten sağlık içinde ALLAH' a emanet olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran, ben de sizin özel ve kimsede olmayan uslubunuzu çok sevdiğimi, okumaktan büyük keyif aldığımı söylemek isterim. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 20:10   #14
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sevgili Eser İlhan

Sevgili Güler hanımın çok kısa süre için geleceğim dediğimde beni çok sevindiren Orkide serası gezisinde sizi tanıdım.
Çok kısa süreli de olsa tanışmamız pozitif elektrik aldığım kişilerdensiniz. İnşallah başka toplantılarda da karşılaşıp sohbet etme imkanımız olur.

Gerçekten çok zarif, ağırbaşlı yapınızla kendinizi hemen belli ediyorsunuz.
Eşinize ve size güzel, sağlıklı günler dilerim.
Sevgili Benol Hazaroğlu , öz deyişler uzun gözleme dayalı olduklarından ne kadar da doğru şeyler söylüyorlar insana. Size "kalp kalbe karşıymış" diyor ve tekrar karşılaşıp sohbet etme dileğinize yürekten katılıyorum. Kimbilir, belki de birlikte Keukenhof bahçelerini gezeriz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Eser Hanım, yazılarınızdan, yüz yüze tanışmamızdan sakin kişiliğiniz hemen ortaya çıkıyor, bu yazınız da bunu pekiştiriyor. Umarım tüm hobilerinize gönlünüzce vakit ayırıp geçmiş yılların acısını çıkarırsınız; gerçi, ne mutlu ki geçmişte de tutmuşsunuz bazılarının uçlarından. Üstelik hobilerin yanında öğrenmeye devam diyorsunuz.

Gönlünüzdeki bahçeyi, sevdiklerinizle, iyi günlerde yaşlatmanızı diliyorum. Sizi tanımak çok güzel.
Sevgili Kiraz, güzel sözleriniz için teşekkürler. Ben de sizi tanımış olmaktan çok mutluyum. Sevgilerimi gönderiyorum


Düzenleyen Eser İlhan : 12-12-2011 saat 20:41
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 20:41   #15
Ağaç Dostu
 
aygün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
Sevgili Eser ilhan,

Sizi tanımak güzeldi. Şiir sever yanınızı biliyordum tabi

Agaclar.net’teki gibi arkadaşlık sıcaklık ve samimiyet yok orda Biz sanki büyük bir aile olduk ve bu çok güzel…

Size katılmamak mümkün mü...Öyle gerçekten.
Ve sizin gibi bir aile üyesine sahip olmak da güzel.
Hayat size hep gülen yüzüyle baksın.

Sevgi ve selamlarımla...

aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 20:55   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Galeri: 1
Merhaba sayın Eser İlhan

Bilgisayarın başında, ellerim klavyede bir saatten fazladır, yazıyorum siliyorum, yazıyorum siliyorum bir türlü duygu ve ifadelerimi yazıya dökemedim...

Kısaca şunu demek isterim ki...

Sizin zarif ve içten kişiliğinizi, eşiniz beyefendi Necdet beyi tanıdığıma son derece mutlu oldum...

Saygı ve selamlarımı gönderiyorum...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 21:09   #17
Ağaç Dostu
 
Manolya_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2011
Şehir: ISTANBUL Beylikdüzü Büyükçekmece
Mesajlar: 482
Sevgili Eser İlhan,
Yeni üyeler hakkındaki tavsiyenizden cesaret alarak size merhaba isteği hissettim.
Medeni cesaretim olmakla birlikte kimin nasıl davranacağını tahmin etmek arasında hep bocalar ve herhangi bir arkadaşa bir ileti yazarken defalarca düşünüyorum.
Tanıtım yazınız akıcı, samimi ve içtenlik dolu.
Siz ve sizin gibi naif arkadaşların arasında olmak şahsım adına büyük şans.
AGACLAR NET ailesinde yeni olmakla birlikte, hepinizi bir adım daha tanıdıkca ''bu siteye üye olmakta geciktiğimi'' düşünüyorum.
Buradaki insanlar harika bir ev sahibi. Site kurucusuna bir kez daha teşekkür etmeliyim.
Yönetici arkadaşlarda keza aynı şekilde son derece ilgili ve yardımsever.
Bu anlamda ilk merhabam Sevgili Güler Hanım ile gerçekleşmişti.
Hani vardır ya ''ilk göz ağrısı'' Benim ilk göz ağrım sevgili Güler Hanımdır.
Saygılarımla
Asu

Manolya_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 21:44   #18
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Eser İlhan denildiğinde, ilk aklınıza gelen sözcükler neler olurdu? Deselerdi, düşünmeden, ''tevazu' 've ''zerafet'' derdim.
Bu kanaatimi, sizinle yüzyüze görüşme şansını yakalamış biri olarak yazıyorum. Tanıtım yazınızı okuyan tüm arkadaşlarımızda, bundada ne denli haklı olduğumu onaylıyacaklardır.
Evet, agaclar.net olarak çok seçkin bir topluluğuz. Ama siz ve sizin gibi bazı arkadaşlarımız, bu topluluk içinde bile seçilen, güzel insanlardansınız. İyiki varsınız. İyiki sizi tanımışım. Saygılarımla...

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 22:04   #19
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygün Mesajı Göster
Sevgili Eser ilhan,

Sizi tanımak güzeldi. Şiir sever yanınızı biliyordum tabi

Agaclar.net’teki gibi arkadaşlık sıcaklık ve samimiyet yok orda Biz sanki büyük bir aile olduk ve bu çok güzel…

Size katılmamak mümkün mü...Öyle gerçekten.
Ve sizin gibi bir aile üyesine sahip olmak da güzel.
Hayat size hep gülen yüzüyle baksın.

Sevgi ve selamlarımla...
Sevgili aygün, size Can Yücel'den bir dörtlükle cevap vermek istiyorum:

Dostlar ırmak gibidir.
Kiminin suyu az kiminin çok..
Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca
Kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya.

agaclar.net ailesi içinde ruha dokunan dostluklar kurduk hep birlikte. Bu etkileşimlerin çoğalarak sürmesi en büyük dileğim. Ben de size sevgilerimi göndeiryorum

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 22:15   #20
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Eser Hanım sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Sizi burada görmek çok güzel. Bu arada kaktüslerinizi merak ettim. Selamlar sevgiler.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 22:23   #21
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Merhaba sayın Eser İlhan

Bilgisayarın başında, ellerim klavyede bir saatten fazladır, yazıyorum siliyorum, yazıyorum siliyorum bir türlü duygu ve ifadelerimi yazıya dökemedim...

Kısaca şunu demek isterim ki...

Sizin zarif ve içten kişiliğinizi, eşiniz beyefendi Necdet beyi tanıdığıma son derece mutlu oldum...

Saygı ve selamlarımı gönderiyorum...
Sevgili Nuri Mürvet, samimi satırlarınız beni gülümsetti, içimi ısıttı. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Ben ve eşim sizin gülen gözleriniz, canlı ve içten kişiliğinizle cömertçe sunduğunuz dostluğunuzu kazanmış olmaktan çok mutluyuz. Umarım bu dostluk her zaman ve eksilmeden sürer...


Düzenleyen Eser İlhan : 13-12-2011 saat 09:31
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 22:34   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Sn Eser İlhan sizi yakından tanıdığımıza memnun olduk bu ailenin saygıdeğer, bilgili, tecrübeli bir üyesi olarak sizi burda görmek harika bir duygu. Mutluluk tablomuzun hiç bozulmaması dileğiyle Saygılar

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 22:52   #23
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ Mesajı Göster
Sevgili Eser İlhan,
Yeni üyeler hakkındaki tavsiyenizden cesaret alarak size merhaba isteği hissettim.............
Sevgili Manolya,yazdıklarımla sizi yüreklendirebildimse ne mutlu bana Gerçi 106 adet mesajla siz artık pek de yeni üye sayılmazsınız
Agaclar.net ailesi içindeki mutluluğunuzun artarak sürmesi dileğiyle size selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 22:57   #24
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Eser İlhan denildiğinde, ilk aklınıza gelen sözcükler neler olurdu? Deselerdi, düşünmeden, ''tevazu' 've ''zerafet'' derdim.
Bu kanaatimi, sizinle yüzyüze görüşme şansını yakalamış biri olarak yazıyorum. Tanıtım yazınızı okuyan tüm arkadaşlarımızda, bundada ne denli haklı olduğumu onaylıyacaklardır.
Evet, agaclar.net olarak çok seçkin bir topluluğuz. Ama siz ve sizin gibi bazı arkadaşlarımız, bu topluluk içinde bile seçilen, güzel insanlardansınız. İyiki varsınız. İyiki sizi tanımışım. Saygılarımla...
Sevgili Orhan Özbilgiç, yazdıklarınız beni çok onurlandırdı.Teşekkür ederim. Ben de sizin için benzer duygular taşıyorum ve sizi tanımış olmaktan çok mutluyum. Yeni bir agaclar.net etkinliğinde tekrar görüşebilmek dileğiyle selamlarımı gönderiyorum


Düzenleyen Eser İlhan : 13-12-2011 saat 11:58
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 23:02   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-12-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
çok güzel bir tanıtım yazısı olmuş...teşekkürler

civ_civ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 23:14   #26
Ağaç Dostu
 
bettyycim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 2,060
Eser ablacığım, sizi şahsen tanımak bir onur, toplantılarda çok ayrıntılı sohbet edemedik ama inanın sizden aldığım elektirik sizinle çok keyifli sohbetler yapılacağının sinyalini veriyor. Hayatınızın devamında herşey gönlünce olsun

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 23:32   #27
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Eser İlhan denildiğinde, ilk aklınıza gelen sözcükler neler olurdu? Deselerdi, düşünmeden, ''tevazu' 've ''zerafet'' derdim.
Bu kanaatimi, sizinle yüzyüze görüşme şansını yakalamış biri olarak yazıyorum. Tanıtım yazınızı okuyan tüm arkadaşlarımızda, bundada ne denli haklı olduğumu onaylıyacaklardır.
Evet, agaclar.net olarak çok seçkin bir topluluğuz. Ama siz ve sizin gibi bazı arkadaşlarımız, bu topluluk içinde bile seçilen, güzel insanlardansınız. İyiki varsınız. İyiki sizi tanımışım. Saygılarımla...
Altına imzamı ben de atıyorum. Çok güzel yazmışsınız...


Düzenleyen jineop : 12-12-2011 saat 23:42 Neden: düzeltme
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 23:38   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Eser cigim

Seni çok uzun yıllardır tanıdıgıma ben de çok mutlu oluyorum. Okuldaki dikkat ve sevdigin konuları incelemekteki kararlılığın ağaçlar için de geçerli.Senin masandaki menekşeler hep en şanslılardı.

Tüm ailene sevgiler

SUMRU

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2011, 23:47   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Eser kardeş,

Senin yazılarını Sumru mutlaka okur ve her zaman müspet yorumlarda bulunur.

Sumru gibi uzun yıllar diyeceğim. Sayı yazarsam yaşlarımız ortaya çıkar

İşte o kadar yıl önce tanıdığım zarif kardeşime Necdet, oğlu, bahçesi, taşları ve diğer koleksiyonları ile birlkte mutlu, sağlıklı, uzun yıllar dilerim.

Seninle burada birlikte olmaktan da memnunum.

Herşey gönlünce olsun.

Ersin ağbeyin.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2011, 00:01   #30
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın eser ilhan, tüm yazınızı dikkatle okudum, kendinizi öyle güzel anlatmışsınız ki, hani derler ya göründüğü gibi olmak, bu söz tam sizi anlatıyor.
Sizleri tanımama vesile olan ağaçlar nete bir kez daha teşekkür ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024