agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-03-2011, 17:05   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
kopshtar

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Ağaçlar.net ile tanışmam birçok arkadaşım gibi internette arama yaparken oldu. Meyve ağaçlarımdaki sorunlardan biri için internette turlarken agaclar.net ile tanıştım ve bir daha ayrılamadım.

Burada neler öğrendiniz?

Burada paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu ve özellikle bilginin paylaşıldıkça nasıl bir hazineye dönüştüğünü öğrendim. İnanın, agaclar.net’in her bir forum başlığı benim için bulunmaz bir hazine ve kaynak. Okuyanlar, özellikle Ziraat Mühendisi arkadaşlar için belki çok abartılı bir örnek olacak ama Karaca fidanlığında genç bir öğrenci arkadaş bana “sizde ziraat mühendisi misiniz? diye sormuştu.” “Evet” diyebilmeyi çok istemiştim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu birikimin kaynağı agaclar.net. Bu arada eşim ziraat mühendisi.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Elimden geldiğince ve fırsatım oldukça konu başlığı olmayan alanlarda konu açmaya çalışıyorum. Yetiştirme tecrübelerimi de aktararak alt başlıkları zenginleştirmeye çalışıyorum.

Sizi tanıyalım

Ben 1977 Bursa doğumluyum. Ailem Makedonya/Üsküp göçemeni. Bu nedenle forum adım “Bahçıvan” anlamına gelen “Kopshtar”. Annem de hep “Bahçıvan oğlum gelmiş!” diye karşılar beni. Uludağ universitesi İktisat Bölümü mezunuyum. Yarı Kamu nitelikli bir kurumda Yönetici olarak çalışıyorum. Evli ve hiç çocuk babasıyım.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Özellikle kışın ve hafta içi sadece evin içindeki bitkilerimi sulama ve fısfısla nemlendirme faaliyetlerine zaman ayırabiliyorken, hafta sonu ve yazın günler uzadığında bahçe çalışmalarına ağırlık veriyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Site ve forum düzeni ile ilgili şikayetim olmamasına rağmen bazı forumdaşların ve forum yöneticilerinin kırıcı ve yukarıdan bakan cümlelerle cevap vermelerine üzülüyorum. Hata her zaman olabilir ancak daha uygun bir dille ve özelden ikaz edilmelidir.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Bitki seçerken yaşayabileceği toprak ve iklim isteğini sağlayabilecekleri bitkileri almalarını öneririm. Bu konudaki en büyük pişmanlığımı Cranberry’mi 1 ay içinde kaybetmem, blueberry patriot’u mu da mutlu edememem ile yaşadım. Bir de 10 kadar soğuk iklime dayanamayan bitkim var ve onlara saksı içerisinde bakıyorum. Kış oldumu hergün hava durumunu takip ediyor ve kedi eniğini taşır gibi onları bir içeri bir dışarı taşıyorum. Lütfen arkadaşlar bu zorlukları göz önünde bulundurarak bitki seçimi yapsınlar. Sitenin ilgili bölümlerini de lütfen baştan sona okusunlar.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

İşim belki birçoğunuzun da olduğu gibi yoğun stresli bir iş bütün günlük stresimi bitkilerle ve toprakla uğraşarak atıyorum. İnanın toprakla uğraşırken başka bir şey düşünülemiyor. Birde balık tutarken denizi izlediğimde aynı duyguları yaşıyorum. Tabi bunları yaparken “niye kendin uğraşıyorsun tozla toprakla, adam tut yaptır” diye akıl verenler de çıkıyor. Hayata bakış açılarından dolayı acınacak durumdaki bu insanlara kendimi ifade edemediğim için de onlar adına üzülüyorum.

Orkidelere iyi bakıldıklarında çok bonkör davrandıkları için özel bir ilgi duyuyorum. 8 çeşit ve 14 saksı orkidemle daha fazla ve özenle ilgileniyorum. Bu konuda beni teşvik eden Eylems’e de çok teşekkür ediyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Eşimle Nisan ayında evlendik ve 3 yıldır bende olan beyaz phaleneopsis orkidem yıllık gösterilerinden birini sergiliyordu. Gelin başı yaptırmaya gittiklerinde aklına parlak bir fikir gelmiş ve beni aradı. Adeta yalvarır bir ses tonuyla bir isteğim olsa yapar mısın dedi. Tabii dedim. (sıkıysa deme Beyaz orkideni alıp gelir misin dedi. Nasıl yani bütün saksıyı mı diye sordum. Başıma geleni de tahmin ettim tabi. Kuaför kendisi 2 dal seçip kesecekmiş. Tabi hemen götürdüm ve kesene kadar da başında bekledim, başına bir şey gelmesin diye. Eşim o gece peri kızı gibiydi başında benim yetiştirdiğim beyaz phal dalı ile. Salonda ailelerimiz dışında birçok kişi bilmemesine rağmen benim ve eşim için unutulmaz bir anı olmuş oldu.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Diğer forumdaşlar gibi en büyük hayalim deniz kıyısında bahçeli bir ev sahibi olmak veya meyve bahçesi satın almak. Şu an oturduğum ev de müstakil ve bahçeli ancak şehir içinde kaldığından güneş alan kısımı küçük ve istediğim sonuçları alamamanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Çok istedim ancak bir türlü kısmet olmadı . İşlerim çok yoğun ve hafta sonu da olsa hep bir engel çıktı. Ancak telefon veya netten görüştüğüm arkadaşlar var.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Agaclar.net bana kafi geliyor. İnternetten başka başvuru kaynağına ihtiyaç duymadım açıkçası. Ancak profesyonel yetiştiricilik yaparsam mutlaka kaynak edinirim.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Hayrettin Karaca’yı tek geçerim. Ömrü daha da uzun olsun inşallah.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Üye olduğum başka bir forum yok.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım, ancak almak isterim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Mesai bitimine doğru yarım saat kadar girebiliyorum. Onun haricinde yazdıklarımı da takip ediyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Balık tutmak, yüzmek ve doğa yürüyüşü yapmak diğer hobilerim . Ancak bunlara üniversitede olduğu kadar vakit ayıramıyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet katıldım. Gönderdim ancak kendim almadım. Maalesef biraz pişman oldum diyebilirim. Bana kargo masrafıyla ilgili mesaj atan arkadaşlar dahi oldu. O kutuları hazırlamanın, kargoya hazır hale getirmenin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu bilselerdi kesinlikle bunları yazmazlardı. Artık sadece özelden ve nadiren takas yoluyla paylaşım yapıyorum. Yanlış anlaşılmasın, kırgın olduğum için değil zamanım olmadığından paylaşım yapamıyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Güler ablanın tüm mesajlarını okumaya çalışıyorum. Genelde Kgursan’ı , Denizakvaryumu’nu, Oğuzhan’ı , Mine Pakkaner’i takip ediyorum. Kumyaka’nın kaybını öğrendiğim de de çok etkilenmiştim. Ruhu şad olsun.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Çalıştığım kurum olarak biz de sivil toplum faaliyetleri yürütüyoruz. Örneğin 5000 ağaç diktik. Burs veriyoruz ve çeşitli maddi yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Zamanı ve duyarlılığı olan herkesin bu tür faaliyetlere aktif olarak katılmasından yanayım.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Maalesef yeterli bulmuyorum. Çok fazla televizyon da izleyemiyorum. İzlediğimde de Animal Planet ve Discovery World favorim. Doğa ve çevre yayınlarının RTÜK cezası olarak zoraki yayınlatıldığı bir ülkede çok da fazla bir şey yapılacağını sanmıyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Şehirleşmenin bu kadar çarpık ve hızlı geliştiği şehirlerde toplumsal ihtiyaç haline geldiklerine inanıyorum. Kamu eliyle cüz’i ücretlere bu hizmetin verilmesi gerektiğini söyleyebilirim.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Manolya
çiçek: sümbülteber
kitap: Ahmet Ümit-İstanbul Hatırası
şarkı: Funda Arar-zamanın eli
müzik grubu/müzik sanatçısı: Gripin
ressam:
şair:
film: esaretin bedeli
web sitesi: agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 18:14   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili kopshtar, önce teşekkür ederim.
Güzel yazınızla şimdi sizi daha iyi tanır olduk. Sizin gibi üyelerin sitemizde bulunmaları bizler için çok sevindirici.
Beyaz orkideniz ile olan maceranız ne kadar hoş, çocuklarınıza, torunlarınıza anlatılacak ne güzel bir olay yaşamışsınız. Eminim ki eşinizle düğününüzde yaptığınız ilk dansınızda, onun başını süsleyen orkideyi yetiştirmenin verdiği mutlulukla gururlanmışsınızdır.

Sitemizdeki tohum, fide paylaşımlarında zaman zaman bizler de üzücü olaylar yaşıyoruz ama düşünsenize ne kadar çok eş-dostu memnun ediyoruz. Bu da bana mutluluk veriyor.

Sevgili kopshtar, umarım her şey gönlünüzce olur. Sağlık ve huzur içinde sevdiklerinizle beraber büyük, büyük bahçeler içinde uğraşlarınıza devam edersiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2011, 18:26   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
bazı forumdaşların ve forum yöneticilerinin kırıcı ve yukarıdan bakan cümlelerle cevap vermelerine üzülüyorum.
Yukarıdan bakan bir eda ile yazıştığımızı sanmıyorum. Örnek sayfaların adreslerini verirseniz, sizin gözünüzle bakıp özeleştiri yaparız...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 08:22   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın kopshtar.

Tanıtım yazınızı okudum. Bir gün umarım hayalerinizi gerçekleştirir ve sevdiklerinizle birlikte mutlu bir hayat sürersiniz.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 15:17   #5
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
tanıtım yazınızı ilgiyle okudum.

Doğayla içiçe olan onu özümseyen her insan, duygularını ifade edrken kendi içindeki sıcaklığı bir başkasına da yansıtabiliyor

Sizi tadığıma memnun oldum. Yüreğinizdeki her arzunun gerçekleşmesi dileği ile, sevgilerimi sunarım.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2011, 14:02   #6
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Hepinize güzel dusunceleriniz için teşekkür ederim. İnanın ağaçlar net ailesinin bir ferdi olmaktan ben de çok mutluyum.

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2011, 14:08   #7
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Yukarıdan bakan bir eda ile yazıştığımızı sanmıyorum. Örnek sayfaların adreslerini verirseniz, sizin gözünüzle bakıp özeleştiri yaparız...
Sn malına; bu konularda ne kadar titiz oldugunuzu biliyorum. Zaten forumdan okuduğum kadarıyla bahsettigim kisi hakkında gerekeni yapmışsınız. Güler abla da kimden bahsettiğimi anlamıştır . Sitede emeği gecen herkeze çok içten teşekkürlerimi sunarım.

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2011, 14:48   #8
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sn.kopshtar, samimi anlatımınızla, sizi daha yakından tanıdığıma çok memnun oldum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2011, 18:38   #9
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
Galeri: 16
Teşekkürler limon
Bu arada bu hafta ilk hediyemi de almış oldum.
Ahmeter abi uzun süredir beklediğim selluka tohumlarımı göndermiş .
İnsallah muvaffak olurum.
Tekrar teşekkürler Sn Ahmeter...

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:53   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Sayın kopshtar; Beyaz orkide hikayesi güzeldi. Ne mutlu size.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2011, 19:43   #11
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Esprili ve kibar bahçıvan, eşin ne kadar da şanslı. çünkü kimse orkidesine kıyıpta kesmez. hep sevgi ile kal.....

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024