agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-08-2011, 13:03   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
tturt

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

2005 Yılında Sapanca Kurtköy’de ki evimizi aldıktan sonra, 2006 yılı Mart ayında bahçe düzenlemesine başlamıştık. İlk iki yıl bize bu konuda hala Sapanca da alışveriş yaptığımız sera ve peyzaj işleri yapan Tamer bey yardımcı oldu.

Evimizi alana kadar doğayı, bitkileri çok sevmeme rağmen hiç toprak ve bitki tecrübem olmamıştı. İlk yıllarda her şeyi eşime soruyordum. Eşim bahçe konularında benden daha iyi ve tecrübeliydi. Sonra bilgimi artırmak, bitkileri tanımak, değişik türleri öğrenmek, bahçeye değişik bitkiler koymak adına internet üzerinden araştırma yapmaya başladım.

Bu dönemde birçok konuda araştırma yaparken karşıma çoğunlukla agaclar.net çıkıyordu ilk başlarda bilgiyi öğrendikten sonra çıkıyordum. Sonra yaptığım hemen her araştırmada karşıma çıkan agaclar.net’i incelemeye forumlarına girip okumaya başladım. Sonra üye oldum, iyi ki üye olmuşum iyi ki bu güzel topluğun bir ferdi olmuşum.

Burada neler öğrendiniz?

Öncelikle bilginin hesapsız, beklentisiz paylaşıldığını gördüm. 40 Yaşından sonra bahçeyle tanışan biri olarak. Çok değerli hocalarımızdan, çok değerli üstatlardan, çok değerli dostlardan toprağa, bahçeye, bitkilere vb dair hemen her şeyi buradan öğrendim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Zaman geçtikte yaptıklarınız, yaşadıklarınız iyi ve kötü bir tecrübe oluşturuyor. Ben de siteden öğrendiğim şekliyle hesapsız, beklentisiz öğrendiklerimi, tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Bunu hem ilgili formlara yazarak hem de, bahçemizde ki gelişmeleri paylaştığımız sayfadan yapmaya çalışıyorum.

Sizi tanıyalım

İsmim Taner 1965 İstanbul doğumluyum. Aslen Trabzonluyuz. Rahmetli annem Samsunluydu. Evliyim ilk evliliğimden 20 ve 15 yaşında Anıl ve Aykut isimlerinde iki oğlum ikinci evliliğimden de 2,5 yaşında Ege isminde bir oğlum var. Özel bir şirket de Mali İşler Müdürü olarak çalışıyorum. Bahçe işleri uğraşmaktan, seyahat etmekten, futboldan, internet’ten, sinema ve tiyatro seyretmekten hoşlanıyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Aralık, Ocak aylarında Sapanca’ya gitmediğimizden bu dönemde sadece tohum ve bitki edinme şeklinde oluyor. Birde kış’ı geçirsinler diye işyerine getirdiğim bitkilere işyerinde bakıyorum. Şubat ayından itibaren Mart Sonuna kadar ve Kasım ayında genelde iki hafta da bir bahçeye gidiyoruz. Nisan ayından itibaren her hafta bahçeye gitmeye çalışıyoruz. Bu şekilde genelde hafta sonlarını bitkilere ayırıyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Olmasaydı diyeceğim bir şey yok. Sadece anlık sohbet edilebilecek bir pencere olsaydı iyi olurdu diye düşünüyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Bu siteye birkaç tohum ve/veya bitki edinip çıkayım diye giren üyeler bir süre sonra kayboluyorlar. Kalıcı olan üyelere ise bir önerim yok zaten bu üyelerimiz siteyi ve bu sitenin misyonunu biliyorlardır.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Yoğun iş yaşamı ve hayat koşulları bizleri olumsuz yönde etkiliyor. Ben bu yaşamın dışında hafta sonları bahçeyle, bitkilerle uğraşarak beynimi sıfırlayarak, yeni haftaya beyin olarak daha sağlıklı başlıyorum.

Kaktüs tarzı bitkiler hariç hemen her türle ilgimi çekiyor ama en çok Hibiscus ve japan Glory Morning türlerini seviyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Aslında ilk iki yıl yaşadıklarım çok benim açımdan çok ilgi çekiciydi. İlk yıl bahçemizin bir bölümünü sebze bahçesi yapalım dedik. Benim hiç tecrübem yok üstelik bunu tohumdan yetiştirerek yapalım dedik. Domates, biber ve salatalıkların hemen hepsi acemi şansı olsa gerek çimlendi. Özellikle turşuluk salatalık tohumu da almıştık. Fideler bahçeye dikilecek duruma gelince bahçeye aktardık. Bir süre zamanı gelince de salatalık, biber ve domatesler olmaya başladı.

Bir akşam veranda da otururken sebze bahçesinden çatur, çutur sesler geldiğini duydum, merak edip bahçeye indim bir şey göremedim ama sesler devam ediyor, biraz dikkat edince turşuluk salatalarının olduğu yerden geldiğini anladım. Meğerse gece salatalıklar büyürken bu tür sesler çıkarabiliyormuş benim için çok ilginçti.

Bizim için en trajik olay ise bahçeyi ilk aldığımızda evin bahçesinde harika bir kiraz ağacı vardı. 2. Yazımızın sonunda bilemediğimiz bir nedenden dolayı bu ağaç kurudu ona çok üzüldük.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Genel hayatımızla ilgili bir değişiklik olmadı. Sadece daha çok iyi ki bu evi almışız iyi ki bu bahçeye sahip olmuşuz diyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Ağaçlar.net’in İstanbul toplantılarına ailecek katılıyoruz. Bu toplantılarda olmak bize büyük keyif veriyor. Paylaşımlar, sohbetler çok güzel. Sanal olarak paylaşımda bulunduğunuz dostlarla yüz yüze gelip sohbet etmek yeni şeyler öğrenmek paylaşmak çok güzel. Toplantılar çok sıcak ve samimi geçiyor. Yalnız katılımın daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Belki benim büyük eksikliğim amabitkilerle ilgili kaynak kitap hiç kullanmadım. Tamamen internet üzerinden araştırıyorum ve okuyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Çok güzel bahçeler var fakat Güler Hanım ve Adalet hanım’ın bahçeleri bence bir başka, bana büyük keyif veriyor. Bunun dışında Sayın Meyvelitepe’nin yazıları ve uygulamaları çok hoşuma gidiyor. Yazılarını keyifle takip ediyorum.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Agaclar.net dışında zorunlu kalmadıkça forumlara üye olmuyorum. Sanırım aradığım her şeyi burada rahatlıkla bulabiliyorum. Ayrıca yoğun iş yaşamı içinde hafta içi çok fazla buna zamanımda olmuyor. Hafta sonları bahçe işleri derken vakit de kalmıyor.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır almadım. İlerde emekli olduktan sonra boşluğunu hissettiğim ve/veya ilgi alanıma girebilecek konularda neden olmasın almak isterim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Belirli dönemlerde siteye çok sık giriyorum belirli dönemlerde de daha az giriyorum. Genel ortalamaya vurursak günlük 1-2 saat arası sitede aktif olarak geçiyordur. Çok sık mesaj yollamasam da genel ortalamam 1,89 mesaj.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Yoğun iş yaşamı içinde bitkilerden başka şeylerle ilgilenecek zaman kalmıyor. İyi bir Fenerbahçeli olarak hafta sonları evde Fenerbahçe’nin maçlarını seyretmeye çalışıyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet katıldım. Genellikle çelik ve tohum gönderdim. Zaman zaman da dostlardan bana tohum ve çelik geldi.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Bu siteye emek veren, zaman ayıran, bilgi paylaşımında bulunan tüm üyeler beni pozitif yönde etkiliyor, emek veren, paylaşan anlatan, öğreten tüm dostlara çok ama çok teşekkürler.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Hayır yok.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Bu protestolara aktif olarak katılmamakla birlikte. İnternet ortamında imza toplanması, mail ortamında bilgi ve belge paylaşımı yapılmasına katılıyorum. Bu şekilde devam etmeyi tercih ediyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

İyi ki internet var. Yoksa yazılı ve görsel medyanın bu konulara ilgisi çok az. Özellikle de görsel medya maalesef bu konulara hiç zaman ayırmıyor. Sadece doğa ve tarım’a özel yayın yapan televizyon kanalları var. Bu birazda ilgi ve reklam gelirleri ile ilgili diye düşünüyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Özellikle son yıllarda belediyelerin öncü olmasıyla pek çok şehirde hobi bahçe alanları oluşturulmaya başlandı. Bu bahçelerin sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. İlgisi olup da bir bahçe edinme imkanı olmayan insanlar için bu bahçelerde uğraşmak bir şeyler yetiştirmek eminim onlara çok iyi geliyordur.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Kiraz
çiçek: Hibiscus
kitap: İnce Memed
şarkı: Love Story
müzik grubu/müzik sanatçısı: Sezen Aksu
ressam: Hiç ilgim ve bilgim olmadı.
şair: Cahit Sıtkı Tarancı
film: 6. His
web sitesi: agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 14:55   #2
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili tturt, Egeyi, eşinizi ve sizi tanımak çok güzel, anlık sohpet fikrinizi çok sevdim, sevgiler selamlar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 16:20   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili tturt, teşekkür ederim.

Seni ve aileni tanımak bizler için de çok güzel oldu. Mesajlaşmalar, toplantılar derken Sapanca'da geçirdiğimiz hafta sonu bizleri daha iyi kaynaştırdı. Hepinizi çok sevdik. Çok güzel bir ailesiniz, Allah sağlık ve huzur içinde daha çok uzun seneler güzellikler içinde olmanızı nasip eder inşallah.

Güler yüzlü, paylaşımcı ve sağlam kişiliğin ile agaclar.net ailesinde olman bizler için bir şans, iyi ki varsın.

Her şey gönlünce olsun, hepinizi çok seviyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 19:14   #4
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Güleryüzlü tturt ailesinin güleryüzlü babası sevgili Tturt, sizi kendi anlatımınızla daha yakından tanıma fırsatı yarattığınız için teşekkürler. Ayrıca bu aileyi böyle mutlu kılan sevgili eşinize de tebrikler...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 19:45   #5
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sevgili tturt, sizi daha yakından tanımak çok güzel. Ailenizle beraber ömür boyu mutluluklar diler herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 23:23   #6
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Sevgili tturt, Sapanca toplantısına gelmeyi çok istesem de katılamadım, eşinizi ve sizi tanımak, bahçenizi görmek fotoğraflarda kısmet oldu.
Ailenize ve size bahçenizde sağlıklı günler dilerim...
Ayrıca da meslektaşız, sayılardan sıyrılıp çiçeklerle uğraşmak nasıl da dinlendiriyor değil mi?

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 23:37   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sevgili Tturt ve sevgili Tturt ailesi, güler yüzlerinizle tanışmıştım ama sizin anlatımınızla tanımak daha da güzel oldu, iyi ki varsınız.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2011, 18:20   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Sayın Ttrut,

Sizi toplantılarda da görüp tanışmıştım ama daha fazla tanımaktan memnun oldum. Sevimli ve aslan parçası Ege ve eşinizle güzel ev ve bahçenizin keyfini mutlulukla sürün.

Çok istememe rağmen Sapanca gezisine katılamadım. 10-15 yıl önce İÜ Su Ürünleri Fakültesinin tesislerine(o zaman Fakülte değildi) her yıl en az bir defa gelir ve Kurtköy ün içini dolaşırdık. Tesiste alabalık yer ve alabalık satın alırdık. Şimdiki sitelerin bulunmadığı köy içinde tanıştığımız birkaç köylü ailesi vardı. Bahçelerindeki çok büyük bir Trabzon hurmasından bize zorla kilolarca hurma verirlerdi. Sanırım artık çok değişmiştir. Bu nedenle geziye katılıp şimdiki durumunu görmeyi çok istemiştim.

Herşey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2011, 00:32   #9
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Kendinizi tanıtırkende hiç abartıya kaçmamanız, yazınızı okurkende bana sürekli, tanıdığım tturt' un gülen yüzünü ve tevazusunu hatırlattı.

Yorumlarını okuduğum arkadaşlarımın ortak kanısı olan o yapmacıkssız güler yüzünüz (Tabii ailecek!) size artı bir değer katıyor. İnsanları sizi sevmeye zorluyor.

Bende sizi seviyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2011, 00:45   #10
Ağaç Dostu
 
huzunperest's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 643
Galeri: 23
Toplantılarda sizi ve ailenizi tanıma fırsatını bulduğum için kendimi şanslı adlediyorum. Sakin, huzurlu ve pozitif duruşunuzu yazdıklarınız da teyit etmekte. Herşey gönlünüzce olsun...

huzunperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024