agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-01-2011, 12:57   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
ykolko

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Aslında çocukluğumdan beri, bitkilerle, hayvanlarla, kısaca doğa ile iç içe büyüdüm fakat bitki yetiştirme konusunda sadece kulaktan dolma bilgilerle ilgileniyordum, yeni evime taşındığımda üzerine sahte çiçek yapıştırılmış bir kaynana topuzu gelmişti, sahte çiçeği çıkardığımda bitki ne kadar etkilenir, çıkarmam zararlı mı olur? yararlı mı Olur’u araştırmak için ‘’Google baba’’ ’ya sordum ve agaclar net’i tavsiye etti, hemen üye oldum.

Burada neler öğrendiniz?


Burada daha çok fazla bir şey öğrenmedim çünkü burası bir okyanus, öğrendim diyebilmem için biraz daha zamana ihtiyacım var, bir süre daha araştırmalara devam edecek, formadaki arkadaşların kafalarını şişireceğim gibi bir his var içimde

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Aslında şuana kadar benden teknik olarak bir şey öğrendiklerini sanmıyorum ama bir süre sonra onlara daha faydalı olacağıma inanıyorum.

Sizi tanıyalım

Ben Yurdaer Kolko 52 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum, Endüstriyel tasarımcıyım aynı zamanda doğa dostuyum, zaman zaman doğa yürüyüşlerine çıkar yeni bitkiler, yeni yerler keşfetmeyi , hayvanları çok severim, bir evin Güney’e bakan katının, camekan balkonda, salonunda ve annemin balkon ve bahçesinde ayrıca (Abim ’in) Şarköy'de bulunan yazlığın minik bahçesinde amatör olarak bitkilerle yaşamaya çalışıyorum.


Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bu aralar neredeyse günün 6-7 saatini agaclar.net ve bitkilerimle geçiriyorum çünkü bir yıldır çalışmıyorum.


Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?


Olmasaydı diyebileceğim pek bir şey yok gibi ama önceki yıllarda çıkardığınız E-kitaplar çok yararlı bilgilerle dolu devam edilse iyi olurdu.

Olsaydı diyebileceğime gelince, Bitkilerle ilgili açılan her konunun başında, o konu ile ilgili, teknik bilgiler olsa, arandığı zaman daha kolay bulunabileceğini düşünüyorum.

Olsaydı diye bileceğim bir hayalimde var, formdaki sıcak ortamı gördükten sonra, oluşan bir hayal, mesela, forumda üye olan arkadaşların, içinde ekonomik olarak çok çok iyi olmayanlarda var, bu arkadaşların bazıları kısıtlı emeklilik primleri ile bir toprak alıyor ve küçük kulübesinin bahçesinde toprak ve doğa ile uğraşıyor, bu arkadaşlara formda gönüllü olabilecek üyelerin senenin belirlenmiş günlerinde, toplu olarak ziyaret etse bahçelerine tohum, fide ve bahçe ihtiyaç malzemelerini bizzat götürüp, o gün bahçelerinde zaman geçirilecek bir organizasyon yapılsa gibi bir hayal işte…

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Genelde yeni üyelerimiz yazmaktan çekiniyorlar, ama eski üyelerde yeni öğrenme arzusunda olan üyelerin, bitkilerle ilgili sorunlarına biraz daha yardımcı olsalar daha güzel olur.


Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Aslında benim yapımla ilgili olabilir ama doğa ile uğraşmak, bir tohumdan yeni bir hayat başlatmak, onun büyümesini görmek, onlarla birlikte yaşamak, çocuklarımla birlikte olduğum kadar haz veriyor.


Türler konusuna gelince, elimde olsa hepsi derdim ama kısıtlı ortamlarda yaşadığımız için seçici olmak zorunda kalıyoruz, belki de bu sebepten minyatür meyve ağaçları, sarıcılar (selluka, clematisler, hoyalar), açan tüm çiçekler (hele papatyalara bayılıyorum) açıkça söylemek gerekirse bu sorunun cevabı çok zor, sanıyorum, ben yeşilin her türünü seviyorum, ayrım yapmak, evlat ayırmak gibi bir his.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?


Küçükken babaannemin bahçesinde bir ağacın gövdesindeki küçük bir oyuğa parmağımı sokmuştum, meğer eşek arılarının yuvasıymış davul gibi bir parmakla ve ağlayarak babaanneme koşmuştum.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?


Ömrüm yeterse, bundan sonraki hayatımda yaşayacağım toprağı alıp, doğa ile baş başa yaşamak, edindiğim bilgileri uygulamak tüm arzum. Eskiden bitkileri ne kadar sev semde, dillerini bilmediğim için, onların istediklerini değil, kendi istediklerimi onlara uyguluyor ve onları mutsuz ediyormuşum, şimdi yavaş yavaş aynı dili konuşmaya başladığımı, bana çiçek ve meyveleri ile gösteriyorlar. (Bitkilerin alfabesi agaclar.net)

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Maalesef, katılmadım umarım şartlarım, uyar ve katılırım.


Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bu konuda bulabildiğim her türlü kaynağı, okuyor, seyrediyorum, örneğin, E2 TV’de Martha show’da ilginç bilgiler oluyor, ayrıca
agaclar.net E-kitapları ve google çok işime yarıyor.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

En yakınımdaki insan, eşim tam bir çevreci, doğa sever, zaten beni en çok bu yönü etkilemişti, örneğin, çevreye zarar veren, birini gördüğünde, hiç bir güç onu uygun bir dille uyarmaktan vaz geçiremez. Zaten her ikimizde uzun yıllardır pasif görevde de olsak, Greenpeace üyesiyiz.


Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Aslında birkaç siteye daha üye olmuştum ama buradaki sıcak ortam ve sağlıklı bilgi beni buraya çekti, günlük, online olduğum, süre zaten bunu gösteriyordur.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım, ama her zaman bilgi alma konusunda açığımdır.


Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

İşin gerçeği bir yıldır çalışmıyorum, üye olduğumdan beri, eğer evdeysem her sabah bilgisayarımı açarım, Outlook otomatik olarak açılır, gazete haberlerini okurken diğer sekmede
agaclar.net zaten açıktır, genelde akşama kadar da açık kalır.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kitap okumak, Doğa yürüyüşleri, Endüstriyel tasarım, Karikatür çizmek, 3D fotoğraf, Teknoloji, Hayvanlar, Müzik (Rock, Jazz, Blues)


Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet, elimdeki birkaç tohum, soğan ve çeliği takas yolu ile paylaştım, bazılarını da, karşılıksız olarak paylaştım. Bitki sezonu başladığında, ben forumda üye olmadığım için, fazla tohum elimde yoktu, biraz sınırlı oldu, ama önümüzdeki sezon, umarım daha çok kişiyi mutlu ederim.


Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Bu soru, biraz çocuklarınızdan hangisini, daha çok, seviyorsunuz, gibi oldu. Kime, ne, sorsam son derece saygın, bir şekilde, cevaplıyor, aile gibi.


Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Greenpeace var.


Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Evet aslında, aktif olarak, katılmak gerek, eğer aktif olarak, katılamıyorsanız arka plandan da destek olabilirsiniz. Birazda mizaç meselesi bence.


TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

İşin gerçeği TV ve Radyo fazla izleyip, dinlemem ama açtığım birkaç kanalda bu konuda yetersiz.


Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?


Bahçesi olmayanlar için çok güzel bir imkan, ama şuana kadar hiçbir ziyaretim olmadı.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç:
Mimoza
çiçek:
Clematis
kitap:
Suç ve Ceza - Dostoyevski
şarkı:
Yesterday
müzik grubu/müzik sanatçısı:
Beatles / Eric Clapton
ressam:
Salvador Dali
şair:
Nazım Hikmet
film:
Mavi Gözlü Dev
web sitesi:
agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 14:05   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sayın ykolko, sizi şimdi biraz daha iyi tanıdık, teşekkür ederim.
Yazınızda:
"Genelde yeni üyelerimiz yazmaktan çekiniyorlar, ama eski üyelerde yeni öğrenme arzusunda olan üyelerin, bitkilerle ilgili sorunlarına biraz daha yardımcı olsalar daha güzel olur" demişsiniz.
Oysa arkadaşlarımız ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar diye düşünüyorum, bazı soruları cevapsız kalıyor ama bu soru daha evvelde sorulduğundan aynı cevabı tekrar tekrar vermek istemiyorlar.
Ben de diyorum ki; sormak istediğiniz soru için başlığın önceki sayfalarına bir göz gezdirin, belki sorunuzun cevabı oradadır.

Sizi toplantılarımızda daha sık görmeyi arzu ederiz. Böylece güzel fikirlerinizi de bizlerle paylaşmış olursunuz.

Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 14:48   #3
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
Alıntı:

... çocukluğumdan beri, bitkilerle, hayvanlarla, kısaca doğa ile iç içe büyüdüm ...



Aslında benim yapımla ilgili olabilir ama doğa ile uğraşmak, bir tohumdan yeni bir hayat başlatmak, onun büyümesini görmek, onlarla birlikte yaşamak, çocuklarımla birlikte olduğum kadar haz veriyor.


Türler konusuna gelince, elimde olsa hepsi derdim ama kısıtlı ortamlarda yaşadığımız için seçici olmak zorunda kalıyoruz, belki de bu sebepten minyatür meyve ağaçları, sarıcılar (selluka, clematisler, hoyalar), açan tüm çiçekler (hele papatyalara bayılıyorum) açıkça söylemek gerekirse bu sorunun cevabı çok zor, sanıyorum, ben yeşilin her türünü seviyorum, ayrım yapmak, evlat ayırmak gibi bir his.

...
[/B]En yakınımdaki insan, eşim tam bir çevreci, doğa sever, zaten beni en çok bu yönü etkilemişti...

... aile gibi...

Bitkilere canlılara saygı ve sevgi ile yaklaşan, sıcak bir doğasever ile tanışmak çok güzel.

"Hayal"lerinize kısa sürede kavuşmanız dileklerimle...


gece
yeni insanları tanımanın yeni dünyalar tanımak olduğunu düşünen, sevgi dolu dünyalarla karşılaşmaktan mutlu olan forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 15:11   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Sayın Yurdaer bey,
4 Evin Bitkileri ve Çiçekleriyle uğraşmanız çok dikkatimi çekti. Bende kendimi sanıyordum sadece )
Sizi tanıma fırsatımız olması ne güzel.
Hayal'lerinize kavuşmanızı dilerim.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 15:43   #5
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Güler ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Forum'a yeni gelen arkadaşları, çölde günlerce yürüyüp, su ve yiyecek bulduklarında, nasıl heyecanlandıklarını hayal ederseniz, yeni arkadaşlarımızıda bu şekilde düşünebiliriz sanırım,ayrıca, eski arkadaşlar konusunda haklısınız, hep aynı sorulara cevap vermek sıkıcı bir durum,araştırma yapıldıkdan sonra soru sorulmalı.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 15:48   #6
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Gece dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım hepimiz,bir an önce hayallerimize kavuşuruz.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 15:49   #7
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,148
Galeri: 45
Sn. ykolko,

Sizi salon ve balkon başlığınızdan tanıyordum. Daha sonra 9 Ocak agaçlar.net toplantısında yakından tanımış oldum.

Tanıtım yazınızı okuyunca bilnmeyen yönlerinizi de vakıf oldum böylece.

Doğa gönüllüsü, gördüğü her güzelliği içtenlikle yansıtabilen,yüreğindeki çoşkuyu başka bahçe ve balkonlardan da esigemeyen,yeşile sevdalı bir dostumuzun olmasını bilmek mutlu kılıyor insanı.

sitemizde "ayın incisi" diye bir başlık olsaydı:
Sizin; (bitkilerin alfabesi agaçlar.net) cümlenizi şubat ayının incisi olarak seçerdim.

Gönlünüzdeki coşku, bahçenizdeki renkler, hayatınızdan mutluluk hiç eksik olmasın..
Saygılarımla..

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 15:59   #8
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Hatice hanım bizde(eşim ve ben) sizi tanıdığımız için çok mutlu olduk,ayrıca hediyelerinizin de selamı var ,şimdilik mutlu olduklarını sanıyorum,gelişmelerden sizi bilgilendireceğime emin olabilirsiniz.
Bende sizlerin hayallerinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 16:11   #9
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Hozat bende sizi tanımaktan ve övgü dolu cümlelerinizi okumaktan çok mutlu oldum.
9 Ocak agaçlar.net toplantısında tanışmıştık,umarım bir sonraki toplantıda sizleri daha yakından tanıma fırsatım olur.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 17:10   #10
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sevgili ykolko;
Biliyorsunuz sizinle, bir tohum paylaşımı vesilesiyle diyaloğa girmiştik. Taa, o yazışmalardaki üslubunuzdan sizin beyefendi kişiliğinizi sezinlemiştim.

Ardından 9 Ocak İstanbul Grubu Toplantısı' nda, yanılmadığımı anladım. Sizide çok sevdim.

Şimdi bu tanıtım yazınızıda okuyunca, sizi doğru anladığımdan iyice emin oldum.
Dilerim tüm hayalleriniz gerçek olur. Bunu yürekten istiyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 17:51   #11
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Orhan abim, dilekleriniz ve benim hakkımdaki düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, bende sizi çok sevdim, umarım birdaha ki toplantıda tekrar görüşürüz.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 18:05   #12
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykolko Mesajı Göster
Sayın Orhan abim, dilekleriniz ve benim hakkımdaki düşünceleriniz için çok teşekkür ederim, bende sizi çok sevdim, umarım birdaha ki toplantıda tekrar görüşürüz.
Bende, birlikte olmaktan mutlu olurum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 19:07   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Sayın ykolko

Tanıtım yazınızı okudum. Sizi tanımaktan bahtiyarlık duydum. Gün geçtikçe burada sanal olmayan hakiki dostluklar edinmeye başladım. Doğa gönüllüsü ykolko'ya selam ederim.
Arzuladığınız her bir şey arzuladığınız gibi olsun.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 19:18   #14
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Merhabalar

Umarım hayalleriniz gerçek olur.Sizi de burda görmek güzel.
Sevgiler Selamlar.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 19:48   #15
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Tura teşekkür ederim bende sizler gibi dostlar edindiğim için çok mutluyum,sağolun.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 19:53   #16
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Oğuzhan ziyaretiniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim.pasifloram yavaş yavaş gelişiyor baktıkça,sizi hatırlıyorum, diğer bitkilerime bakarken hatırladığım güzel dostlarım gibi.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 20:50   #17
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Sizi daha yakından tanıdğım için memnun oldum sevgili ykolko

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 21:29   #18
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykolko Mesajı Göster
Sayın Oğuzhan ziyaretiniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim.pasifloram yavaş yavaş gelişiyor baktıkça,sizi hatırlıyorum, diğer bitkilerime bakarken hatırladığım güzel dostlarım gibi.
Havalar ısınsın daha hızlı gelişir.Bu arada sayenizde şakayık sahibi oldum.Bakalım inşallah tutar çelikler.Teşekkür ederim.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 07:08   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
''Olsaydı diye bileceğim bir hayalimde var, formdaki sıcak ortamı gördükten sonra, oluşan bir hayal, mesela, forumda üye olan arkadaşların, içinde ekonomik olarak çok çok iyi olmayanlarda var, bu arkadaşların bazıları kısıtlı emeklilik primleri ile bir toprak alıyor ve küçük kulübesinin bahçesinde toprak ve doğa ile uğraşıyor, bu arkadaşlara formda gönüllü olabilecek üyelerin senenin belirlenmiş günlerinde, toplu olarak ziyaret etse bahçelerine tohum, fide ve bahçe ihtiyaç malzemelerini bizzat götürüp, o gün bahçelerinde zaman geçirilecek bir organizasyon yapılsa gibi bir hayal işte…''

Merhabalar..!

Sayın YKOLKO....!

Sizi 9 ocak İstanbul toplantısında azcıkta olsa tanıma şansım olmuştu. Yukarıdaki yazılanları okuyunca içim kıpır kıpır oldu. Ağaçlar net ailesinin bir ferdi olarak öğreneceğimiz çok şey ve tanıyacağımız çok kıymetli arkadaşlar olduğunu tahmin ediyorum. Bilginin karşılıksız paylaşıldığında hem çoğaldığını hemde bir lokma ekmeği paylaşmak kadar insan oğlunu mutlu ettiğini düşünüyorum.

Yukarıdaki parağrafınıza gelince hayaliniz hayalim. Neden olmasın?

Sizi tanımak güzeldi güzel..

Sevgiyle saygıyla kalın.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 11:01   #20
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Dudi bende sizi tanıdığıma çok memnun oldum,bitkilerimin arasında Dudi'yi hatırlatanların yeri ayrı

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 11:09   #21
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Cemal.S, benim hakkımdaki düşünceleriniz ve hayalime ortak olduğunuz için teşekkür ederim,böyle bir hayal neden olmasın,sizler gibi, bir kaç dost daha oldumu, gerçekleşmemesi için bir sebep yok.
Sizler gibi dostlarım olduğu için çok mutluyum,umarım yeni firsatlar sayesinde bir birimizi daha fazla tanırız.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 11:13   #22
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Havalar ısınsın daha hızlı gelişir.Bu arada sayenizde şakayık sahibi oldum.Bakalım inşallah tutar çelikler.Teşekkür ederim.
Sayın Oğuzhan, merak etmeyin, Şakayıkların kökü bende,onlar yaşadığı sürece problem yok

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 14:15   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
Sonunda Yurdaer abim de kendini tanıttı. Bir aksilik olmuştu tanışırken ama Yurdaer abim beni çabucak affetti İyiki varsın abicim. İnce esprilerinle, saçlarının rengine inat hiper enerjinle hep sağlıklı ve mutlu kalman dileğiyle.

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 15:54   #24
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sevgili Furkan öncelikle şunu söylemek istiyorum, o gün yaşanan aksilikler, o kadar arka arkaya geldi ki,şansına, zincirin son halkası sen oldun, ama daha sonra, haber vermen,önce bana bir mahçubiyet yaşattı sonra seni o zincirden koparıp, senide değerli dostlarımın,kardeşlerimin arasına koymama sebep oldu,artık seni seven ve güvenen bir abin olmaktan mutluyum. dileklerin için, teşekkür ederim, umarım ilk fırsatta, seninle de daha yakından tanışma, fırsatımız olur.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2011, 15:59   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
Umarımla kurtulamazsın Yurdaer abicim. Orhan abim, Yücel abim ve Yurdaer abim en ön saflarda olmak üzere hep birlikte toplanacağız inşallah baharda beni parkada götürürsünüz

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2011, 07:14   #26
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız Mesajı Göster
Umarımla kurtulamazsın Yurdaer abicim. Orhan abim, Yücel abim ve Yurdaer abim en ön saflarda olmak üzere hep birlikte toplanacağız inşallah baharda beni parkada götürürsünüz
Furkan' cığım;
Sen hiç merak etme! Baharda sen sarı-kırmızı tişörtünü giy! Biz hepimiz seni Fenerbahçe Parkı' na götürür, bırakırız.
Sen akşama kadar oynarsın!
Akşama dönüşte biz seni toplarız. (Pardon ''Alırız'' diyecektim.)

Ne dersin, Yurdaer Abisi..?

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2011, 11:53   #27
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Orhan abi Furkan gibi yakışıklı bir delikanlı sarı-kırmızı tişört giymez bence siz yanlış biliyorsunuzdur
Biz Furkan'ı orada yanlız bırakamayız,denize düşer falan, pardon! bahçelere girer falan diyecektim

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2011, 11:27   #28
Ağaçsever
 
elifsirin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 80
Sevgili Yurdaer bey,

sizi tanımak ve yazdıklarınızı okumak güzeldi....
umarım bütün hayalleriniz gerçek olur...

elifsirin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2011, 18:38   #29
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Sayın ykolko,
Ne mutlu size. Çiçeklerinize baktıkça agaçlar netteki dostlarınızı, dostlarınızı anınca daçiçeklerinizi hatırlıyor ve çiçeklerinizden selamları gönderiyorsunuz.
Sayın Hozat'ın size ait bir söz olan '' bitkilerin alfabesi agaclar.net'' sözünü ayın incisi başlığına koyardım cümlesine katılıyorum.
Zincirin son halkası Furkan'ı tek başına lütfen oyun için bırakmayın. En sevdiği oyun bahçe ziyaretleri ve ...
Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Hayvanları çok sevdiğinize inanın ben de çok sevindim. Saç ayağını tamamlamış oldunuz. Doğa, bitki ve hayvan sevgisi. Muhteşem bir buluşma. Sizi tanımıyorum. Fakat şuna eminim ki; çevrenize pozitif enerci saçan, sevdikleriniz ve yakın çevreniz tarafından aranılan bir kişisinizdir.
Saygılar, sevgiler.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2011, 17:24   #30
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifsirin Mesajı Göster
Sevgili Yurdaer bey,

sizi tanımak ve yazdıklarınızı okumak güzeldi....
umarım bütün hayalleriniz gerçek olur...
Çok teşekkür ederim sayın Elifsirin sizlerinde tüm hayallerinin gerçek olmasını dilerim.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024