agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler
  • 5 Gönderen malina
  • 1 Gönderen gtatas
  • 2 Gönderen elek
  • 1 Gönderen serkan_istanbul
  • 2 Gönderen selenn
  • 2 Gönderen Sakaki
  • 1 Gönderen Tura
  • 4 Gönderen Charlaux
  • 1 Gönderen peyyide
  • 1 Gönderen Charlaux
  • 1 Gönderen Nautilus Cycad

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2013, 20:39   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Charlaux

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Agaçlar.net'e gelis maceram ayri üye olma maceram ayri çünkü arada yaklasik 1-2 senelik bir bosluk var. Gelme sebebim yanlis hatirlamiyorsam annemin Istanbul'da yetistirmeyi istedigi begonvildi (ki oldu da çok sükür) üye olma sebebim ise gliricidia sepiumlarima nasil bakmam gerektigiydi aslinda; yani birnevi bencil bir ihtiyaçtan kaynaklanarak uye oldum siteye; tabi sonra olaylar bambaska sekilde gelisti ya orasi da ayri bir hikaye.

Burada neler öğrendiniz?
-Bitkinin ustune tepesinden su verilmeyecegini
-Pamuklu bitin ne kadar illet birsey oldugunu
-Orkidenin tek bir tur olmadigini,icinde cesitli turleri barindirdigini
-Yardimlasmayi, yardimlasmanin verdigi sevinci ogrendim.
-Sitelerin guvenligine ikna olmayi ogrendim.Ayni sekilde agaclar.net uyelerinin ne kadar durust,sevimli insanlar oldugunu da.Ben ki adimi soylemeye cekinirdim buradan tanistigim insanlara adresimi verir oldum.
-Tropik bitki turlerini kesfettim ve bircogunu da buradaki arkadaslarin destegiyle yasatabildim,edinebildim,paylasabildim.
-Yas farkliliklarinin arkadas olmaya mani olmadigini ogrendim.( Birakin yasi kusak farki var ama araya o kadar yil farki girse de zevklerimizin ne kadar ayni oldugunu gordum)
-Bonsailer hakkinda bilgi edinmeye basladim.Hala hatalarim var ancak eskisinden cok daha fazla seyi biliyorum agaclar.net sayesinde.
-Gidemedigim yerlere aslinda uzak olmadigimi
ve su anda aklima gelmeyen pek cok bilgiyi buradan ogrenmisimdir.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Soru diger uyeler bana neler ögretti olsaydi siralayabilecek cok sey olurdu herhalde ama uyelere gliricidia sepium bitkisini tanitabildigim icin mutluyum. Dilerim ilerki yillarda gerek gliricidia sepium konusunda gerek diger konularda site uyelerine yardimci olabilirim.

Sizi tanıyalım
Adim Charlaux, 18 yasinda ve 8 ay icinde buyuk ihtimalle Iskoçya'ya gitmeye hazirlanan bir ogrenciyim. Psikoloji + Yonetim cift ana dali yapip reklamcilikla ugrasmak istiyorum. Yazmayi,seramikle ugrasmayi, kitap okumayi ve tropik bitkileri cok severim. Genelde bir seye cok baglanan bir insan oldugumdan agac turunu daha cok sever ve tercih ederim, cicekleriyse disaridan izlemeyi yeglerim.Agaclar disinda kaktus yetistirmekten hoslanirim fakat onlarin amiri annemdir daha cok. Ama mutluyum hayatimdan ben,z aten butun taslarim ve taraklarimi (bitkilerim ) oluyor anneme birakacagim birkac icinde. Ailemle degilde bitkilerimle skype gorusmeleri yapmayi hayal eden bir insanim ben.

Buyrun akil saglimi siz inceleyin.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Evde oldugum zamanin çogu onlarla, zaten harçligimda onlara feda. Yok gûbreleriydi, kumuydu, hormonuydu, saksisiydi derken bir bakiyorum okulda yemek yemeyip onlar icin çalisiyorum ama olsun onlari cok seviyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu"diyebileceğiniz neler var?
Sitemiz cok guzel bir site ancak pek cok yenilige de ihtiyacimiz var. Simdi hersey yolunda diye siteyi daha ileriye tasimamamizi anlamiyorum. Küçük ve basit degisikliklerle sitenin daha modern bir hale gelecegini dusunuyorum. Ne gibi : düzenli olarak silinen bir chat ortami gibi.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Insanlar heveslenip bir uygulamaya basliyorlar ve acele ediyorlar dogal olarak ki itiraf etmeliyim bu bana da oldu,hala da oluyor. Ama burada önemli olan kisim sabir, bu isin ustatlarinin yorumlarina uyma ve hevesimizi kaybetmemiz. O sirada baska bir bitkiyle ugrasmak sizi daha mutlu kilacak, hevesinizi bir süreligine askiya almanin uzuntusunun bir sure sonra olumlu sonuçlarla silindigini gorecekler.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Ben bitkilerin de bir ruhu olduguna,insanlarla aralarinda bir etkilesim olduguna inanan bir insanim.Hindistancevizi,gliricidia sepium turlerim en cok ilgilendiklerim ve ugrasmayi sevdiklerim diyebilirim.Hindistancevizi beni kokusuyla buyulemeyi basarmis bir bitkidir;çocukken hindistancevizi diye bir türün varligini bilmezken bile Coco Star'la baslayan sevgim, Haci Sakir hindistancevizli sampuanla devam etmis; bahçede, tatlida, dusta, evde, iste hindistancevizi diyorum baska birsey demiyorum. Zaten sekerli kokular en buyuk zaafimdir.

Gliricidia Sepium'a gelecek olursam onun degeri de benim icin ayri cunku 1,5 senedir beraberiz. Tohumdan yetistirdim 2 tanesi öldü, 4 tanesi canli, 1 tanesi de yari canli ama bence ayni saksida 5 fidan icin gayet iyiler.Sagolsun sn.alacakaranlik hasta cocos nuciferami bakima alirken saksi degisimini de yapti.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olayhangisi?
Ben bitkileri oldum olasi sevmisimdir ama ilk baslardaki sevgim de cahil sevgisiydi. Baslangicta bile tropik bitkilere ilgiliymisim ve yan komsuda rambutan ziyafeti çekince Ocak ayi demeden koydum çekirdegi saksiya, begenmedim diye hatirliyorum, aslinda hic denemedim de baskalarinin yediginin cekirdegini aldim diye hatirliyorum ama körkütük egzotik meyvelere asiktim iste ne yapayim. Tabi rambutanin zor cimlenen bir tur oldugundan da haberdar degilim ama sicak su torbalari,sarkilar,kalorifer,havlular vesaire ilgime karsilik vermek istediginden olsa gerek rambutan filizlendi. Ailecek eminiz rambutan oldugundan cunku tek cekirdek ekilmis,cekirdegin bulundugu yerden kocaman bir filiz.Tabi askimiz filizin ustune bir surahi suyu direk bosaltmamla sonlandi;yasaydi simdi Çekmeköy'de bir rambutan agaci olacak,tüm agaçlar.net üyeleri de agacin meyvelerinden nasipleniyor olacakti iyi mi !

Ve New York'ta butun hocalarimin israrina ragmen Sn.Gilan'in yolladigi picae abies pendulamla ucaga binmekle israrciydim,gumrukte tutsalar yine denerdim sansimi.Elim 3 tane torba (ikisinin tutacagim kismi kopmus), bavulum, bitkim, bilgisayar cantam ve sirt cantamla yolculuk gecirdigimden eve dondugumde jetlag'i tam anlamiyla yasamis bulundum.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Olmaz olur mu ! Bitki sayilari artti, bonsaiye olan ilgim artti ve pek tabi param azaldi .Hayalim cati katindaki balkonu camla kapattirarak,birkac alet edevatla bitkilerimin özel mekani haline getirmek.Tabi sirf sera islevi olmayacak,yer de krem rengi bir hali, bir masam, bitkilerle ilgili kitaplarim kisacasi hobi serasi hobilerin filizlenecegi. Ama göçüp giden bir kus oldugundan bu hayalimi 10 sene sonra bir arsa alip gerceklestirmeyi planliyorum,söyle köyde bir Ingiliz evi : kücük ama sirin ve pratik;ne guzel olur.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Sadece bir kez Alibeyköy'deki Tekin beyin bonsai etkinligine katildim. Cok bilgilendigim, etkilesimin cok fazla ve guzel oldugu, hem profesyonel hem de cok samimi bir ortam olarak aklimda kalmis.T abi zakkumumun da sekillenmesi, birazcik makyajlanmasi orada gerçeklesti.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Gulnar Onay'in Organik Bahce Rehberi ve Pyramid Books'un Bonsai Basics'i benim icin basucu kitaplari niteliginde. Organik Bahce Rehberi sanki kitaba sikistirilmis bir agaclar.net rehberi, yeni okudugum bir kitap olsa da bu kadar renkli ve bilgilendirici bir kitap olabilecegini düsünmüyordum acikcasi.

Gelelim Bonsai Basics adli kitaba. Kucuk,ince ve pratik; bu uc kelime kitabi anlatmaya yetiyor.Ihtiyacim oldugunda,olmadiginda komidinden hemen alip bir cirpida okuyabilecegim hos bir kitap, kocaman kocaman kitaplardan daha islevsel tabi daha az bilgi iceriyor ama bonsaiye baslamak isteyenlerin ilgiyle okuyabilecegi bir kitap. Bunun disinda Amazon, Ebay gibi cesitli yabanci sitelerin kitap listelerini inceliyor, ilginc birseyler bulursam sepete ekliyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Pek tabi sülalem ve annem hatta özellikle de anneannem ! Geçmisimizde bir saray bahcivani olusu benim icin hep gurur kaynagidir, arkadaslarimin gecmisinde Napoleon'la savasmis pasalar varsa evelallah bizim de padisahin bahçivanini saraya layik tutmus bir dedemiz var derim. Anneannemden bitki sevgisini, annemden de ilginc turler edinme heyecanimi edinmisim galiba.

Genel olarak çevre konusunda örnek aldigim ve yararlandigim birisinden bahsedecek olursam bu kisi Al Gore'dur. Amerika'da siyaset adami olup cevreye onem vermenin ayri bir cesaret oldugunu düsünmekteyim. Our Choice adli kitabi özellikle Küresel Isinma konusunu çok güncel bir biçimde ele almis.Kitabin Türkçesi Bizim Seçimimiz ancak Ingilizce bilenlerin Ingilizcesini okumasini öneririm,anlatimi daha kolay. Ayrica kitap Türkiye'de akademik ve çocuklar icin olarak iki baskiyla çikti, çocuklar için çikani tam bir para israfi cünkü zaten böyle bir kitap çikmamis yabanci dilinde.

Bunun disinda agaclar.net'te isin icinde var tabi,onun disinda kendi heyecanim var ki o olmasa bahce sevgimin motoru da sönük kalir sanirim, tabi cüzdanimda daha dolu olurdu ama olsun ben halimden memnun.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Student Room diye Brintanya'daki universiteler ve genel sohbet anlaminda bir forum sitesi daha var onu ve agaclar.net'i takip ediyorum sadece.Ama bilgi almak icin kullandigim pek cok site var, mesela kargolar icin Donanim Haber'i incelemisligim vardir. Ama itiraf etmeliyim ki site o kadar kalabilik ki donanim disinda baska her konuya el atmis vaziyette ki bu da hic hos degil; gerekmedikçe bakmiyorum anlayacaginiz. Iki sitede super ve konulari icinde en saglam siteler ama agaclar.net sanirim oradan samimiyetiyle siyrilirdi. Orasi (Student Room) samimiyetsiz demiyorum ama yardimseverligin özü agaclar.net'te.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Yok almadim ama bu isi sadece sevgi ekseninde tutmak istedigimi biliyorum; o yuzden de gerek duymuyorum. Ayrica "Niye bitkilerle ugrasiyorsun,git once ziraat mühendisi ol " zihniyetindeki insanlardan da hoslanmiyorum, aksine boyle sig / anlamsiz goruslerden tiksiniyorum.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Agaclar.net'in en aktif üye kisminda ilk ben gözüküyorum varin gerisini siz düsünün;hatta bugün kustum sonrasinda neredeydim ? Yine agaclar.net' te !! Sloganim "Bilgisayarim aciksa agaclar.net'imde açik, hatta cep telefonum aciksa yine agaclar.net acik ,PS3'umde bile agaclar.net açik. Kisacasi teknolojinin oldugu her yerde agaclar.net benimle "

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Seramik, sahaflari gezme, cupcake ve muffin yapma ve elbette senaryo yazmak. Kisacasi ben icinde bir ev hanimi ruhu tasiyan bir beyim. Somestr tatili gelip cattiginda basima kirmizi bandana gecirip "We can do it " edalariyla cupcake yapip bitkilerimle ve kedi kopeklerle ilgilendim. Beni eve hapsetseler uzulmem herhalde; hobi ihtiyaclarim icin beni haftada bir gun salin yeter zaten kosa kosa eve gelirim.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Genelde hep alici taraf ben olsam da gliricidia sepium tohumlarini ve elimde olan turleri elimden geldigince paylasiyorum. Paylasmak ve insanlari mutlu etmek guzel sey, bu yuzden herkesin elinden geldigince buna gayret gostermelerini tavsiye edebilirim.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Pek cok kisi diyebilirim ama listenin basinda sn.Peyyide, Agozce, Guler, Sakaki, Tourkana, Alacakaranlik, Gulenmelek var ama onlar aramizdaki etkilesimden oturu diger arkadaslarimdan azicik ta olsa siyrilan isimler. Ama butun agaclar.net uyelerini ismine cismine bakmadan çok seviyorum ve deger veriyorum bu da boyle biline.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Yok ancak barinaklara gidip hayvanlara olabildigince yardim etmeyi severim.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız,katılmak gerekir mi?
Katınilmasi gerektigini dusunuyorum.Su ana kadar sadece Hayvan Haklari ve Down Sendromlularin yuruyusune katilabildim ancak daha da fazlasina katilmak isterim vakit ve guc buldukca.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Hayir bulmuyorum. Niye diye soracak olursaniz ne televizyonda ne de radyoda ilginc bir program var.Insanlar kime neyin yakistigini,kimin ne yemek pisirdigini,kimin ne giyecegini, kimin ne aci cektigini, kimin kimle evlenmek istedigini izlemeyi sevdiginden bu tarz programlar yaygin degil ve zaten populer kanallarda da islenirse çok kisa ve yuzeysel isliyor. Bunun yerine youtube'dan video izlemek sanirsam en yararlisi olabilir bizler icin.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Kendi bahcem oldugu icin acikcasi bir hobi bahcesi ihtiyaclarim listesinde degildi. Ancak hobi bahcelerini aidiyet hissine onem verdigimden oturu tercih etmem diye dusunuyorum.Bunun yerine imkanima gore bir arsa alip burada yetistirmeyi daha cok tercih ederim diye dusunuyorum. Tabi hobi bahceleri pek cok insanin isine yariyor ve islevsel ama sadece benim icin islevsel olmadigini düsünüyorum.

Hepsinden gonlunuz ne kadar koparsa tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Gliricidia Sepium
çiçek: Kaktus ve sukkulentler
kitap: Agatha Christie-Porsuk Agacinda Cinayet
şarkı: Kate Bush-Wuthering Heights,benim manyakligimi sarkisina yansitabilmis tek sanatci oldugunu dusunuyorum.
müzik grubu/müzik sanatçısı: Burada 3 joker hakkimi kullanmak istiyorum ve Katy Perry, Shakira ve Beyonce diyorum.Zaten ekstralari kullanmisiz devam edelim diyorum Muhtesem Yüzyil'in müzikleri de ayri bir muhtesem diyorum.
ressam: Bu soruya galeri olarak cevap vermek istiyorum.Londra'daki Tate Gallery benim sehre gittigim her zaman ugradigim bir yerdir;severim sevilmesini de
isterim.
film: Titanik favori filmimdir,Muhtesem Yuzyil ve Cemberimde Gul Oya'da favori dizilerim.Yabanci dizilerdense Little Britain'i siddetle tavsiye ederim herkese.Ki Come Fly With Me inanilmaz guzel bir mockumentary'dir. (dalga gecmek ustune kurulmus documentary filmler/ dizilere verilen ad )
website : Agaclar.net ve kurucusu oldugum Welsh Ogren

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 11:49   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Sizi tanımak çok güzeldi başarılar dilerim.

Charlaux beğendi.
gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 12:36   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Sevgili Charlaux kendini o kadar güzel anlatmış ki, kendimi kaptırıp "Beğen" butonuna basmış bulundum; beğeni mesajlarının Sayın Malina'ya gideceğini ve geçmişte bu konuya dair bir uyarı yazdığını dahi unutarak

Umarım hayata dair istediğin herşey beklediğin gibi olur sevgili Charlaux.

Charlaux ve YeniBON beğendi.
elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 12:41   #4
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
Yazdıklarınızla sizi daha yakından tanımak güzel. Sevgi ve saygılarımla herşey gönlünüzce olsun.

Charlaux beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 13:20   #5
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sizi kendi dilinizden dinlemek çok güzeldi. Skype aracılığıyla İstanbul'daki bitkilerini izleyen biri olarak size şimdiden kolaylıklar diliyorum. Soğuk iklimde çiçeklenmiş bir kaktüsü görmek çok keyifli ama gelişmelerini uzaktan izlemek de bir o kadar zor oluyor.

Umarım geleceğinizle ilgili tüm hedeflerinizi gerçekleştirirsiniz. Sevgiler.

Charlaux ve YeniBON beğendi.
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 13:27   #6
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Kendinizi tanıttığınız için teşekkürler
Herşeyin gönlünüzce olması dileğimle!

Charlaux ve YeniBON beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 15:49   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Gönlünüzden neler geçiyorsa öyle olması dileklerime...sizi tanıdığıma sevindim.

Charlaux beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 21:07   #8
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Merhaba,
Oncelikle hepinize tesekkurler,ben de sizinkileri okuyunca ayni duygulari hissetmistim ki hala cikanlarda da hissediyorum Simdi bu baslik hakkinda komik bir animi anlatayim daha dun oluyor bu bahsettigim.Kendi basligimi gordum altta son yazan malina diyor : e haliyle daha yeni acmis basligimi orada da ilk o gozukuyor.Ben de heyecanla a malina acaba basliga nasil yorum yapmis deyip heyecanla acmayim mi jeton sonra dustu tabi

Gidisim cok buyuk ihtimalle Eylul 2013 olacak;bosuna kimseyi heyecanlandirmak istemem cunku sartli kabul ve her ne kadar ortalamam 74,46 olsa da 70'in altinda duserse gidemeyecegim.Ama eger ki gidersem yaklasik olarak 5 yil boyunca bir yurt odasina ne kadar bitki sigarsa o kadar bitkiyle yasamak zorunda kalacagim.Ancak olsun,ben de Britanya'nin gilani olurum,oradan edinecegim bir iki bitkiyle idare ederim diye dusunuyorum.Tabi cok az bitkiler ve 3 ayda bir gorme durumu ( neredeyse her 3 haftada bir somestr tatili varmis ) beni uzecek ama gelecegim icin boyle olmasi gerekiyorsa boyle olmali

Ama su an icin kesin birsey varsa o da agaclar.net'in yakasini birakmayacagimdir.Bir sureligine bitkileri izlerim buradan,sohbetler de mis,koy havasi da zaten "Buralardan Cekip Gitmek"'te mevcut,bir de orada calisabilecegim bitki dukkani bulursam tamamdir

Basligima (hemen de evim belledim ) hepiniz hosgeldiniz


Düzenleyen Charlaux : 19-02-2013 saat 21:58
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2013, 21:11   #9
Ağaç Dostu
 
peyyide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
Sevgili Charlaux, sizi iyi ki tanıdık, sayenizde yeni bitkiler de tanıdık Çok gençsiniz, umarım hayatınız istediğiniz gibi devam eder.

Charlaux beğendi.
peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2013, 23:06   #10
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
Sevgili Charlaux, sizi iyi ki tanıdık, sayenizde yeni bitkiler de tanıdık Çok gençsiniz, umarım hayatınız istediğiniz gibi devam eder.
Merhaba sn.peyyide,
Cok tesekkur ederim bu guzel sozleriniz icin;ayni sekilde ben de sizi sizleri tanidigim icin cok mutluyum ve memnunum.Umarim sizin ve gliricidialarin keyfi yerindedir.Benimkiler biraz daha gelisince celik gibi uygulamalarla paylasimi arttirmak istiyorum,zaten ikincilik sizde artik siraya devam etmek lazim Tahminimce seneye ilkbahar bunu basarmis olacagiz.

Bu arada kopeginiz Rex icin cok uzuldugumu bilmenizi isterim,basliga her gordugumde acaba bulundu mu diye dusunuyorum.2 kedi ve 1 kopek sahibi olarak acinizi anlayabiliyorum;keske onu alip goturenler de bu sevginin ne oldugunu nasil oldugunu bilebilselermis.

Sevgiler

peyyide beğendi.
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 22:14   #11
Ağaç Dostu
 
Nautilus Cycad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 255
Hayat uzun Sn.Charlaux ... Umarım herşey gönlünüzce olur. Bismarckia Nobilis'e iyi bakın. Siz yaşadığınız sürece sizin ile olsun lütfen.... Coconus tavsiyelerinizi de dikkate alacağım. Ama hala ümitsiz vaka bence bekleyelim görelim. Tanışmak üzere....

Charlaux beğendi.
Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024