agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2011, 22:10   #31
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Müjgan Hanım,

Beni yüceltmişsiniz ama ben akademiden mezun olduktan sonra uzun süre mühendislik titrimi bile kullanmakta zorlandım. Mesleğimi soranlara makinacıyım derdim. Bazıları da herhalde tekstil atölyesinde veya tamirhanede falan çalıştığımı zannederlerdi. Okulda kalıp kariyere devam etseydim çağdaşlarım gibi belki bende olabilirdim ama o ünvanı nasıl taşırdım bilemem.

Benim için sizlerin sade bir dostu olmak yeterli. Sevgiler.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 09:56   #32
Ağaç Dostu
 
tabiat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 605
Galeri: 2
Sevgili Sarıcan;
En az öğrenciliği kadar mükemmel öğretmenliğiyle,
Detaycı, kararlı, çalışkan, çıtası yüksek, suya doymayan bir sünger gibi aç bilgiye. Belki de hayatında tek hırs yaptığı şey öğrenmek.
O güzel beyninde öyle güzel düşler var ki gelecek nesiller için, sadece yaşanabilir değil yaşaması keyifli bir dünya için.
Sizi anlıyorum. Gerçekten biliyorum sizi. Çünkü burdaki yüzlerce, binlerce insan gibi sadece aynı yöne değil, aynı zamanda aynı yerden bakmak bizimkisi.

İyiki varsınız.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 10:00   #33
Ağaç Dostu
 
tabiat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 605
Galeri: 2
Bu arada söyleyeyimmi diye çok düşündüm ve söylemeye karar verdim. Topraksız tarım çalışmalarımı paylaşırken çok kereler seradan çıktıktan sonra tekrar geri döner ve Sarıcan şimdi boruların markasını da sorar o sormadan gidip bakayım ya da dur faturadaki bilgiyi boşver kendim ölçeyim şimdi Sarıcan sorarsa emin olayım dediğim çok olmuştur. Sağol yine sağol.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 21:17   #34
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sevgili tabiat,

Sen yoksun topraksız tarım başlığı öksüz. Dönüp baktıkça ne güzel şeyler paylaşmışız diye gururlanıyorum. Her ne kadar marul yetiştirmeyi Sevgili Envor bize öğretti ise de senin yaptığın sera forumda örnek proje olabilecek bir sera idi ve bu seradan öğrenilen bilgiler bir çok arkadaşın bu işe girmek için cesaretini toplamasına yol açmıştı.

Ben de ağabey olarak senin kadar çalışkan bir ziraat mühendisi arkadaşı yakalamışken limon gibi suyunu sıkmışım. İkinci mesajını okuyunca, hem beni anladığın için sevindim, hem de seni o kadar sıkıntıya soktuğum için üzüldüm. Ama iyi ki o güzel çalışma ortaya çıkmış diyorum. Keşke devam edebilseydin. Gerçi dünyanın en güzel hasatı ile uğraşıyorsun ama bir an önce aramıza dönmenizi bekliyoruz.

Sevgiler... Verdiğim her türlü zahmet ve bunun karşılığı gördüğüm sevgi için sen sağol...

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 11:18   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Sevgili Sarıcan,şu forumda doğruluk ve dürüstlük adına,haksız yazılara müdahalelerinizle tanımıştım sizi.Ancak böylesine mütevazi birisi olmanız,biz forum arkadaşlarınız için büyük bir övünç kaynağı oluyor.Yaşam hikayenizi okudum ve çok etkilendim.Yaşama böyle dört elle sarılarak,müthiş azminizle herkese örnek oluyorsunuz.Sizi gönülden kutlar,yaşam boyu mutlu ve güzel günler dilerim.Her şey gönlünüzce olsun.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 12:34   #36
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. mtugrul33,

"Doğru olanı dokuz köyden kovarlar." diye bir söz vardır. Zaman zaman sıkıntı çeksemde inandığım doğruları söylemekten asla çekinmedim. Hepimiz insanız ve zaman zaman bize dayatılan eğitim sisteminin getirdiği eksiklikle yanlış yaptığımız ve bilmeden gönlünü kırdığımız arkadaşlarım da olabilir. Bu durumlar için tek söyleyeceğim şey, bilmeden birilerinin kalbini kıracak söz ettimse, hepsinin affına sığınırım.

Ben agaclar.net' i tanıdıktan sonra şunu gördüm. Bize yıllardır dayatılan ezberci eğitimden kurtulup "İş için, İş içinde, İşle eğitim" düsturu ile eğitim nasıl olur onu keşfettim. Bu yüzden de bu forumla ilgili düşüncelerimi açıklarken "Agaclar.net Köy Enstitüsü" diye tanımladım. Alt yapısı 1926' larda hazırlanan ama kuruluşu 1937' lerde ancak gerçekleşen Anadolu aydınlanmasının temel taşı olan bu enstitüler Türk insanının eğitim yoluyla kulluktan yurttaşlığa geçiş arayışlarının önemli bir kilometre taşıdır.

Bu okullar ne yazık ki ben doğmadan 15 gün önce 4 Şubat 1954' te kapatılmış, ama inanıyorum ki elbirliği ile resmi diploma vermese bile bu okulları hayata geçirebiliriz. Şu anda sizin yaptığınız da bu işin bir parçası. Çileklerinizi gördükçe içim gidiyor, ağzım sulanıyor. Bir taraftan da yaptığınız "İş çin, İş içinde, İşle Eğitim" düsturu ile idealim olam eğitim sisteminde başarılı bir öğretmenlik görevinizi gıpta ile izliyorum. Burası öyle bir okul ki öğretmenler de bilmedikleri şeyi yine bu ortamdan öğreniyorlar.

Bu yüzden daha yapacak çok iş var. Aslında nasıl isterdim biraz daha erken yaşta ve sağlıklı iken böyle bir çalışmanın içerisinde olabilmeyi. Ama ne yazık ki her yoksul anadolu genci gibi sadece günlük yaşamımızı idame ettirmek ve bize dayatılan eğitim sisteminin gereklerini yerine getirebilmek için emekli olmayı beklemek gerekiyormuş demek ki. Keşke lisede başarılı bir öğrenci iken doğru yönlendirilseydim ama bizim gibiler için yüksek öğrenimini tamamlayabilmek bile büyük özveri gerektiriyordu.

Yazdıklarınıza mutlu oluyorum. Demek ki doğru mesajlar veriyorum ve beni anlayan arkadaşlarım da oluyor diye gelecek için umutlanıyorum. İnancım ve özlemim "İş için, İş içinde, İşle eğitim", şu anda işsizliğin tavan yaptığı ülkemin tekrar eğitim politikası olsun. Bu eğitimle özellikle tarım sektörümüz geleneksel üretim biçimlerinden daha sağlıklı, daha bilinçli, daha verimli üretim alırken daha düşünen, daha araştıran ve daha yuttaşlık bilincine sahip insanlar olsunlar. Umarım bu çorbada bir tutamlık tuz misali katkımız olur. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 22:13   #37
Ağaç Dostu
 
Zafer İnandıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2009
Şehir: İSTANBUL ÜSKÜDAR
Mesajlar: 1,376
Galeri: 16
Sayın Sarıcan sizi tanımak benim için büyük bir onur.
Foruma üye olduğum günden bu güne kadar sizden çok şey öğrendim, teşekkür ederim.
Her daim izleyicinizim.
Saygılar sevgiler...

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 18:58   #38
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Zafer İnandıklı,

Çok teşekkürler, her yıl dönümü toplantısında gülen dost yüzünüzü görmek beni de mutlu ediyor. Saygılar...

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2011, 13:30   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Sn.Sarıcan,duygularınıza tüm kalbimle katılır,teşekkür ederim.Bahsetteğiniz üzere Köy Enstitüleri 1926 yılından itibaren belirli ölçülerde uygulanmaya çalışılmıştı.Benim rahmetli dedem de Adana Öğretmen Okulu 1927 mezunu idi.Kendisi rahmetli Ruhi SU ile aynı sınıfta bir yıl beraber okumuşlar.Kendisi gittiği köylerde önce okul binasını yapıp,daha sonra da sıra ve masaları bizzat kendisi yaparmış.Köylerde budamadan tutunda,aşı yapmaya,sulama ve gübrelemeye kadar tarım ve hayvancılıkla ilgili köylülere örnek bahçeler yapmışlar.Anamurun ilk aşılı portakal bahçesini 1940'larda yine dedem yapmış.Aydınlanmanın ve bilinçli bireyler yetiştirmenin temeli eğitimdir.Köy Enstitülerinden vazgeçilerek Türkiye'nin aydınlanması ve eğitilmesi süreci ertelenmiştir.Bu gün insanlarımızın Osman TERKAN'ın sorularına verdiği yanıtları görünce kahroluyorum.Bu insanların seçtikleri de,bizi yönetenlerin kalitesini de gösteriyor kanısındayım.
Saygılar sunarım..

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024