agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-04-2011, 18:13   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Satı Uğurtan

Ağaçlar. Net’e geliş maceranız nasıl oldu?

İzmit’te yaşayan herkes gibi depremden sonra korkuyla müstakil ev ararken aslında çocukluğumdan beri bitkilerle yaşamayı ne kadar istediğimi fark ettim. Tüm bu süreç içinde evden ve bahçeden önce ben neredeyse bütün bitkilerimi tamamlamaya başlamıştım ancak bitkilerle ilgili bilgim birkaç halk söylemi ve güzel görüntülü birkaç çiçekten öteye gitmiyordu.

Bu arada biliyordum ki internet her bilgiyi içeren bir deryaydı. Aradığım şeyi internette bulacağımı biliyordum. Zaten kardeşim Güngör Salman bu siteye üyeydi ve bende üye olmayı çok istiyordum. Kardeşim bana sitenin güvenilirliliğini, zengin içeriğini ve üyelerinin kalitesini anlatıyordu. Ancak öncelikle bilgisayarı açmayı öğrenmem gerekiyordu! Bunun için çocuklarımla epey mücadele ettim. Sonunda en azından açıp agaclar.net sayfasına girip, galeriyi açıp öylece seyretmeyi öğrettiler.

Yaklaşık 3 ay boyunca sadece galeride vakit geçirdiğimi söyleyebilirim. Daha sonra internette cesur olmak gerektiğini öğrenip sitede dolaşmaya başladım. Bugün günde en az bir saat girmeden rahat edemeyen ağaç dostlarından biriyim.

Burada neler öğrendiniz?

Burada çok şey öğrendim. İlk olarak unuttuğumuz belki de ihmal ettiğimiz dilimizin kurallarını yeniden hatırladım. Bitkilerle ilgili ansiklopedik bilgi değil bilimin deneyimle oluşan sonuçlarını gördüm. Bitkilerin ihtiyaçlarını ne zaman, nerede ve nasıl karşılayacağımı öğrendim. Bitkiler, iklim şartları, toprak türleri hakkında gerçek bilgiye sahip oldum.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Onlara sadece dostluğumu verdiğimi düşünüyorum. Bunun dışında zaten ben üyelerden hala birçok şey öğreniyorum.

Sizi tanıyalım

10.07.1962 Malatya Arguvan doğumluyum. En büyük abimiz ve altı kız kardeşin beşincisiyim. Çok mutlu bir çocukluktan sonra Elazığ Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümünü bitirdim.

İlk tayin yerim şu anda gözde kayak merkezi Kartepe’de, ormanlarla kaplı İzmit’in merkez köyü Serindere idi. 17 yaşında iken elektriği, suyu ve yolu olmayan bir köye gitmek çok zordu. Doğumlara at üstünde gidiyorduk. Şehir merkezine araç olmadığından iki saatlik yürüme sonucu merkeze ulaşabiliyorduk. Bu şehirden uzak köyde beni avutan tek şey okuduğum kitaplardı. Ancak şimdi geri dönüp baktığımda bu orman köyünün sonsuz yeşilliği, orman gülleri, cyclamenleri, yabani çilekleri ve sabah kalktığımızda çatının üzerini kaplayan kestaneleri özlemle anıyorum.

O zamanlar kaçtığım bu köye şimdi ailece zevkle gidiyoruz. Daha sonra deniz astsubayı eşimle tanışıp 1983’ te evlendik. 1984 yılında Derya 1992 yılında Hazal dünyaya geldi. Büyük kızım Derya bir anaokulunda psikolog olarak çalışıyor aynı zamanda masterını yapıyor. Küçük kızım Hazal Hacettepe Üniversitesi İngiliz dili edebiyatı 1. Sınıf öğrencisi. Halen İzmit’te yaşıyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Güzel havalarda günün yarısını ayırıyorum.

Ağaçlar.Net’te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Ben olması gereken her şeyin olduğuna inanıyorum. Aradığım her şeyi sitede bulabiliyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Bitkilerin isimleri yazılırken emin olunmayan isimlerin yazılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu benim gibi bu siteden öğrenen kişiler için yanıltıcı olabiliyor. Yine de buradan öğrendiğim her şey için tüm üyelere teşekkür etmek isterim.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Ben huzuru bitkilerde buldum diyebilirim. Tüm sıkıntılarımı bahçemle uğraşırken atıyorum. Bunun bir terapi yolu olduğunu düşünüyorum. Ağaçlar net. in de bana aynı etkide bulunduğunu söyleyebilirim. Ben en çok soğanlı bitkileri seviyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bu siteye girmeden önce bitkilerin isimleriyle ilgili bilgim yoktu. Kız kardeşim Güngör Salman bir gün bana bahçem için mavi ladin getireceğini söyledi. Ona cevabım’’hayır, mavi değil pembe ladin istiyorum’’ oldu. Ben ladini begonvil sanıyordum ve pembe rengini çok seviyordum. Kardeşimle bu olaya hala çok gülüyoruz. Geçen yılda kaktüsümün tam açmış halinin fotoğrafını yakalayabilmek için sabaha kadar başında bekledim.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Öncelikle daha büyük bir bahçe sahibi olup sebzelerimi kendim yetiştirmek istiyorum. Foruma başladıktan sonra bilgisayar konusunda kendimi çok eğittim ayrıca fotoğrafa merak sardım. İlk fırsatta bir fotoğraf kursuna gideceğim.

Agaclar.Net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Evet katılıyorum. İlk toplantıya gelirken yaşadığım endişeleri ilk on dakika içinde atmıştım. Bu sitedeki üyelerin samimiyeti ve paylaşımların internetle sınırlı kalmadığının göstergesidir.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Genellikle dergi ve internetten faydalanıyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Bitkilerle ilgili tüm sorularımıza bir paylaşım ortamında yanıt bulmamızı sağlayan Ağaçlar net. kurucusu sevgili Malina
Biyolojik çeşitliliği koruma çalışmalarıyla; Ali Nihat Gökyiğit
Toprak Dede; Hayrettin Karaca
Ayrıca Hayrettin Karaca ile yaptığı son eylemle tarım alanlarının yabancılara satılmasını protesto eden ilk kadın Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.Net’i onlardan ayıran özellikler ne?

Herhangi bir foruma üye değilim.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Eğitim almadım ancak almayı çok isterim şehrimde böyle bir eğitim olduğu takdirde kesinlikle alacağım. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum.

Zamanınızın ne kadarını ağaçlar.Net’e ayırıyorsunuz?

Günde en az bir saatimi ayırıyorum. Özellikle kışın bahçemde geçiremediğim zamanın tadını ağaçlar net. te çıkartıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Ailemizin bir üyesi olan köpeğimiz Armutla (ironik bir şekilde bitki ismi) çok vakit geçiriyorum. Ayrıca topladığım orijinal kumaşlarla özel şeyler dikmeyi çok severim.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Bugüne kadar elimde olan tüm bitkileri paylaşmaya çalıştım. Bu arada arkadaşlardan da bana tohum ve çelik gönderildi. Bunun güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Bitmeyen pozitif enerjisiyle Güler Hanım
Hayatın her alanında olduğu gibi burada da beni olumlu yönde etkileyen kardeşim Güngör Salman
Kurduğu botanik bahçeyle bize de umut veren sevgili Yücel Canpolat
Ayrıca ağaçlar net. in bana kazandırdığı güzel dostlarım Hozat, Cemo, Cumhur Tonba, Tekin, Orhan Özbilgiç, Adalet Yağcı, Müjgan Yılmaz, Asuman Dilek, Günebakan, Zühre Demir, Sevim K. , HHatice, Furkan Yıldız, Dudi, Sarı Papatya, ZSakura, Deniz Bora, Bettyycim, SDurul, Sevim4, Osman45, Mirbe, Selen, Zeki Yağlı, Zafer İnandıklı, Limon, Arzu Kasapoğlu, Özbey, Vildan Sönmez
Ve ismini sayamadığım ama benden bilgi ve paylaşımlarını esirgemeyen tüm üyeler beni pozitif yönde etkiledi.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Greenpeace, Hayvan Severler Derneği

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Gerçekten yapıcı ve etkin eylemlere katılmak isterim. İçine politik kaygılar girmediği sürece bu protestolara aktif olarak katılmak gerektiğini düşünüyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Yeterli bulmuyorum. Genellikle popüler konular olan sağlıklı yaşam adı altında bizlere reklamlarını yaptıklarını düşünüyorum. Bilgi verme amaçlı programlar sadece belgesellerle kısıtlı.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bitkilere olan ilgisini büyük şehirde yaşayamayan insanlar için çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Hem bitkilerin terapi etkisinden faydalanıp hem de doğayla yakından tanışmış oluyorlar.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Manolya
çiçek: Anemon
kitap: Orhan Kemal (Sokaklardan Bir Kız)
şarkı: Eski Yara
müzik grubu/müzik sanatçısı: Kardeş Türküler
ressam: Osman Hamdi Bey
şair: Orhan Veli
film: Hayat Güzeldir
web sitesi: Agaclar.net, Facebook

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 18:55   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Satı Uğurtan, çok teşekkür ederim. Beni kırmadınız ve bu güzel yazıyla kendinizi bizlere daha detaylı tanıttınız.
Ben de keyifle, zevkle okudum.

Umarım hayatınızda her şey pembe ladininiz gibi güzel olur. Sizlerle; böyle candan kimselerle beraber, bu bilgi denizinde bulunmak, toplantılara katılmak, paylaşımlarda bulunmak benim için de çok büyük bir zevk.
Herşey gönlünüzce olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 19:00   #3
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sevgili Satı Uğurtan, sizinle Validebağ toplantısında tanışmıştık. Kendiniz kadar yazınız da sıcak ve içten. Çalışkan, üretken, samimi ve cesur bir arkadaşı yakından tanımak daha da güzel oldu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 19:48   #4
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Gülerken gözlerinin içi gülen, samimi dostum, sizinle kısa da olsa karşılıklı sohbet etme fırsatı bulduğum için ve bu güzel tanıtım yazınızda sizi daha da yakından tanıma fırsatı bulduğum için çok memnunum. Sevgiler...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 20:42   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Sevgili Satı, seni forumlarda içtenliğin, samimiyetin, paylaşımcılığın ile tanımıştım. Bir de o güzel bahçen ve bitkilerin. Şimdi de tanıtım yazınla, biraz daha yakından tanıma imkanı bulduğum için memnunum.

Eşin ve kızlarınla birlikte sağlıklı, güzel bir yaşam diliyorum. Bir gün gerçekten tanışabilmek ümidiyle...Sevgiler..

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 20:49   #6
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Seni tanıdığım için çok mutluyum ve seni çok seviyorum

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 20:52   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,427
Beşyüz yıllık kraliyet bahçelerinin,O nun gönül bahçesinin yanın da ne kadar sönük kaldığını biliyorum,kırk yıllık hayalim'in sonunda bahçemin bana kazandırdığı, dostluk, arkadaşlık ve paylaşmak oldu, ağaçlar net üyelerinin en şanslı üyesiyim zira canlar canı Satı Cana ellerimle naçizane yaptıklarımdan bir şeyler ikram etmenin zevkine vardım.Bana bu güzel dostluğu bahşeden başta,Satı Abla'ma ve dünya tatlısı Hasan enişte'me selamlar yolluyorum hem de yürekten

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 21:01   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
Birkaç saatlikte olsa tanımak çok güzel bir duyguydu. Dünya tatlısı ve tanımaktan çok çok çok memnun olduk. Ada gülüşüne bayılmış hala söylüyor ablacım. Seni seviyoruz. ( Dudi abla sen sevme)

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 22:46   #9
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Bu bölüme yazdiginizi görünce bahcenize tekrar bir ugrayayim dedim ve iyi de etmisim, cünkü bahcenizin ilk sayfalarini gözden kacirdigimi farkettim. Saatlerdir keyifle geziniyorum bahcenizde. Bahcenizin ve sizin burada yazdiklarinizin samimiyeti ne kadar sicak bir insan oldugunuzu gösteriyor. Simsicak, yasayan bir bahceniz var. Sevgiyle kalin.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:31   #10
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Satı Uğurtan, çok teşekkür ederim. Beni kırmadınız ve bu güzel yazıyla kendinizi bizlere daha detaylı tanıttınız.
Ben de keyifle, zevkle okudum.

Umarım hayatınızda her şey pembe ladininiz gibi güzel olur. Sizlerle; böyle candan kimselerle beraber, bu bilgi denizinde bulunmak, toplantılara katılmak, paylaşımlarda bulunmak benim için de çok büyük bir zevk.
Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili Güler hanım, asıl ben teşekkür ederim, bana kendimi tanıtma şansı verdiğiniz için, sizinle olmak sizi tanımak çok güzeldi çok teşekkürler sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:33   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Dost

Dostu olarak sayılmaktan onur duyduğum sayın Uğurtan. Hasan bey, Derya ve Hazal ile arzuladığınız daha büyük bahçeli bir evde sağlık ve mutluluk içinde uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

Herşey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:34   #12
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili Kiraz, çok çok teşekkürler, inanın bana sizleri tanımakta benim için çok güzel, sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:44   #13
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili limon, sizi toplantıda gördüğümde o kadar candan ve samimi davrandınızki, yıllardır tanıyomuşum gibi hissettim, çok teşekkürler sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:48   #14
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili SDurul, birbirimizi tanımadığımız halde o kadar güzel anlatıyoruzki işte ağaçlar. net farkı.
Bende sizleri tanıdığım için çok memnunum, en kısa zamanda tanışmak ümüdiyle sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2011, 23:49   #15
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Dudiciğim, bende seni tanıdığım için çok mutluyum, seni seviyorum

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 00:24   #16
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Beşyüz yıllık kraliyet bahçelerinin,O nun gönül bahçesinin yanın da ne kadar sönük kaldığını biliyorum,kırk yıllık hayalim'in sonunda bahçemin bana kazandırdığı, dostluk, arkadaşlık ve paylaşmak oldu, ağaçlar net üyelerinin en şanslı üyesiyim zira canlar canı Satı Cana ellerimle naçizane yaptıklarımdan bir şeyler ikram etmenin zevkine vardım.Bana bu güzel dostluğu bahşeden başta,Satı Abla'ma ve dünya tatlısı Hasan enişte'me selamlar yolluyorum hem de yürekten
Sevgili Yücel, çok teşekkürler güzel iltifatlarınla ve güzel sözlerinle beni çok duygulandırdın, o senin yüreğinin güzelliği bende seni tanımaktan çok onur duydum, ayrıca paylaşım konusunda senin eline su bile dökemem, sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 00:27   #17
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili furkan yıldız, Adayı ve seni tanımak benim içinde çok güzeldi, size ömür boyu mutluluk ve sağlık diliyorum, bende sizi çok seviyorum sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 00:34   #18
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili çiçeksever70, benimle ilgili içten ve samimi duygularınıza, yürekten teşekkürler sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 00:47   #19
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sayın OSMAN45, güzel iltifatlarınıza yürekten teşekkürler, eşinize ve size sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 00:50   #20
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Satıcım; uzun zamandırtanışıyormuşcasına samini, sıcak, dostça yaklaşımların için teşekkür ediyorum. Seninle tanışmak, aileni tanımak çok güzeldi. Vesile oldukları için sevgili cemoya ve sevgili tekin'e de teşekkürler. Yeniden görüşmek dileğiyle, sevgiler

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 00:50   #21
Ağaçsever
 
zsakura's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 36
Sevgili Satı,
Seninle buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum.Herşey gönlünce olsun.
Sevgilerimle...

zsakura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 01:37   #22
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili sevim.K, çok teşekkürler seni tanımakta çok güzeldi, bende sevgili cemoya ve tekine teşekkür ediyorum vesile oldukları için.
Tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 10:13   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Sizi tanımak gerçekten güzeldi. Gülen yüzünüzü hiç unutmayacağım. İyiki varsınız ve bizimlesiniz.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 10:45   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
"...bu orman köyünün sonsuz yeşilliği, orman gülleri, cyclamenleri, yabani çilekleri ve sabah kalktığımızda çatının üzerini kaplayan kestaneleri özlemle anıyorum."
Güzel bir tasfir. Sağlıklı günler dilerim.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 11:28   #25
Ağaç Dostu
 
Hakkı Şen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 936
Galeri: 8
Sevgili Satı Hanım, güzel anlatımınızla yazdıklarınızı büyük keyifle okudum. Pembe ladini okuduğumda baya bir zaman kendi kendime güldüm. Gerçekten çok hoş bir anı olmuş
Bahçenizi ziyaret ettiğimde bir bitkinin ne kadar güzel olduğunu yazmaya çekinir oldum. Hemen "size de yollayabilirim" cevabınız hazır. Ne kadar gönlü bol bir insansınız. Bu yazıda sizi daha yakından tanıma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.

Herşey gönlünüzce olsun saygılar..

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 12:29   #26
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zsakura Mesajı Göster
Sevgili Satı,
Seninle buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum.Herşey gönlünce olsun.
Sevgilerimle...
Bana ağaçlar. net in kazandırdığı en güzel örneklerden biri, zsakura Ankarada çalışan bir hemşire, geçen yıl Kızım Ankarayı kazanınca, burda sevincimi siz dostlarımla paylaşmıştım,tabi bunu zsakurada okumuş ve bana adresini, telefonunu mesajla bildirip neye ihtiyacım olursa orada yardımcı olacağını söylemesi ve benimle ilgilenmesi çok hoştu bunu unutamıyorum, çok teşekkürler zsakura iyiki varsın sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 12:33   #27
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili cemal.S, iyi ki siz de varsınız, iyi ki sizi tanıma fırsatım olmuş çok teşekkürler saygılar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 12:41   #28
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili Hakkı Şen, pembe ladin olayını anlatmakla olmuyor, o anı yaşamak lazımdı, Güngör ilk anda resmen gülme krizine girmişti
Bahçemdeki bitkileri paylaşmayınca, o güzellikleri birtek ben yaşıyorum, paylaşınca bütün dostlarla yaşıyoruz, her şey gönlünüzce olsun saygılar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 12:47   #29
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
"...bu orman köyünün sonsuz yeşilliği, orman gülleri, cyclamenleri, yabani çilekleri ve sabah kalktığımızda çatının üzerini kaplayan kestaneleri özlemle anıyorum."
Güzel bir tasfir. Sağlıklı günler dilerim.
Sevgili ligustrum,çok teşekkürler arada tekrar gezi amaçlı çıkıyoruz o köye, doğa güzelliği bozulmamış nadir köylerden biri, sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 15:48   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Bütün bahçeleri gezdiğim gibi, sizin bahçenize de devamlı uğrarım. Gzanyaları ve kedi tırnaklarını sizde görerek sevdim. Tanıtım yazınızı da okudum. Memnun oldum.
Saygılarımla.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024