agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-12-2010, 10:28   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Orhan Özbilgiç

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

2008 yılının mart ayında oluşturmaya başladığım bahçeme diktiğim Altuni leylandilerin bakımına ilişkin ayrıntılı bilgi ararken agaclar.net ile tanıştım. Birkaç gün sonra üye oldum. Sanırım ilk mesajımda, telefonla fotoğrafını çekip çocuklarıma yüklettiğim, Chamaecyparis Pisifera Boulevard' ımın adını sormuştum. Çok kısa bir sürede yanıt almış olmak, benim siteye hayran olmam için bir referans oldu.

Burada neler öğrendiniz?

Bitkilere ilişkin, son derece donanımlı insanların, hiçbir karşılık beklemeksizin, bilgi ve birikimlerini paylaştıklarını gördüm. Bu arada bende bilgi dağarcığımı doldurmaya çalıştım. Hala da, doldurmaya devam ediyorum. Ayrıca, artık adını ezbere bildiğim birçok bitkiyi, burada tanıdım.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Bunun alçakgönüllülük olarak algılanmasını istemiyorum ama gerçekten, ben hep ''öğrenen'' konumunda olduğum kanısındayım.

Sizi tanıyalım

62 yaşındayım. Denizli' nin Buldan ilçesinde doğdum. Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu ve ardından 1970 yılında Erzurum Eğitim Enstitisü Sosyal Bilgiler bölümü' nü bitirdim. İlk görev yerim olan Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü Ortaokulu'nda, sevgili eşimle tanıştım.
İki oğlumuz var. 1987 yılından bu yana, onların eğitimlerini daha iyi koşullarda tamamlıyabilmeleri için geldiğimiz istanbul' da yaşıyoruz.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Yazları gündüzleri hep bitkilerimleyim. Geceleri de yine agaclar.net aracılığıyla, dolaylı olarak..'' Sadece uyurken düşünmüyorum.'' Desem yalan olmaz.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Agaçlar.net, beni tıka basa doyuruyor. Hatta çok zaman ayırmama rağmen ilgi alanım içinde olan konuları bile güncel olarak takibedemiyorum. Çünkü 24 saat canlı bir ortam. Böylesine, sitede günceli yakalamakta zorlanan biri olarak ''daha'' demeye hakkımın olmadığını düşünüyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

''Önemli icatlar bile, büyük hayallerin ürünüdür.'' diye çok sevdiğim ve inandığım bir söz var. Özellikle balkon veya bahçesi olmayan üyelerimize; inatla balkon veya bahçe sahibi olma hayallerinden vazgeçmemelerini, birgün karşılarına çıkacak seçenekler içinde bunlarında olacağına inanmalarını öneriyorum.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Kısacası, beni hayata bağlıyor. Onların büyümelerini santim santim yazdığımı söylesem? Onlarla birlikte iken yaşamımdaki en önemli sorunları dahi yok sayabiliyorum. Özetle zihinsel olarak yorulmuyorum. Daha dingin bir yaşam sürüyorum. Hani derler ya!''Ömrüm uzuyor.'' Galiba öyle oluyor. Bence en güzel terapi.

Bahçemiz İstanbul' a çok uzak olduğu için, bakımı biraz daha kolay olan dış mekan süs bitkileri, tercih nedenim oldu. Bunların içinde de özellikle kokulu çiçekleri olan ağaç ve çalıları seviyorum. Birde türleri içinde, farklı görüntüye sahip olanlarını seviyorum. Bahçemde de bu tür bitkiler var zaten.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Ekşi Karadut, çoçukluğumda komşumuzun bahçeşinden tadına aşina olduğum bir meyve. Ondanda bahçemde olsun istiyordum. Uzun aramalardan sonra nihayet, Merter' deki bir fidanlıkta 20 liraya buldum. İki metreye yaklaşan boyu nedeniyle çok zor koşullarda bahçeme ulaştırıp dikebildim. Bu arada maliyet 100 lirayı geçti.

Çevreyi çok iyi tanıyordum. Bildiğim kadarıyla, oralarda bu dut türünden hiçbir bahçede yoktu. Artık bahçeme gelen herkese, aşı için kalem sözü veriyordum. Aynı yılın temmuzunda ilk meyvelerini büyük bir keyifle yedik.
Bir kaç gün sonra, bir dostumuz bizi bahçesinde çaya davet etti. onun bahçesinde de aynı duttan görünce yaşadığım şaşkınlığı hiç unutamam. O da kalemi köyde bir başkasından alıp aşıladığını söyleyince, şaşkınlığım bir kat daha arttı. Yani, benim bulunmaz hint kumaşı diye sunduğum duttan, oralarda da varmış!

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Hayır, olmadı. Çünkü; yaşım gereği zaten geleceğime dair yaşam planım hazırdı. Bahçem ve bitkilerim bu planımın bir parçası idi.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

İlk kez 3 Nisan daki yıldönümü toplantısına katıldım. Orada tanışmak ve tanımak şansını yakaladığım herkesteki gözlemlediğim ortak özellik, statüsü ne olursa olsun ''tevazu'' idi. Ayrıca, paylaşımclık ta, öne çıkan güzel yanları idi.
Bana çok ilginç gelen bir durum da; bu toplantıda kendimi, sanal bir arkadaşlığın ötesinde, kırk yıllık dostlarla bir araya gelmiş biri gibi hissetmem oldu.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Piyasadan edindiğim üç kitaptan en çok, Dr. Gürkan Ceylan' ın, ''Dış Mekan Süs Bitkileri Ve Peyzajda Kullanımları'' adlı kitaptan yararlandım. Benim ilgi alanıma giren tüm bitkileri , son derece ayrıntılı ve fotoğraflarla destekleyerek tanıtıyor. İş Bankası' nın kültür yayınlarından, ''Bahçevanın El kitabı'' da yararlandığım kitaplardan.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Birçok insan gibi bende; Sayın Hayrettin Karaca' yı, bir numaraya yerleştiriyorum. Sonrasında, ülkemizdeki yaklaşık tüm tıbbi bitkileri bir bahçede toplayıp, onların kaybolup gitmelerini bir ölçüde engellemeye çalışan ''Zeytinburnu Belediye Başkanı(Maalesf adını hatırlayamadım!)

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Uzun yıllardan beri, hisse senetleri ile ilgileniyorum. Bu nedenle; agaclar.net üyesi olmazdan çok daha önce ''Hisse.net'' üyesiydim. ''Bahçesel-Forumsel'' de de, pasif üyeyim.
Hisse-net ve agaçlar.net. Her ikisi de 24 saat canlı. Ama farklı konularda aktifler.

Agaclar.net' in bence en önemli ve güzel özelliği; hepsi doğaya saygılı, son derece düzeyli insanları, yine son derece doğru saptanmış kurallar çerçevesinde bir araya getirmiş, özenilecek, bir o kadarda doğa ile ilgili-ilgisiz herkese, önerilebilecek bir site olmasıdır.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Burada, zaten hepimizin bir yaygın eğitim almakta olduğumuzu düşünüyorum. O nedenle şahsen ben ihtiyaç hissetmiyorum.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Günümün neredeyse dörtte birini diyebilirim.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Son iki yıldır daha az olmak kaydıyla, uzun yıllardır hisse senetleri piyasası(İMKB) ile ilgileniyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Sürekli olarak katılyorum. Özellikle paylaşmaktan çok büyük haz duyuyorum. Benim ulaşabildiğim bitkilerin tohumu veya çeliği hatta bazen fidanını, yaşadığı yerde bulamayanlara iletmek beni o kadar mutlu ediyor ki. Tarif edemem. Önümüzdeki günlerde, yine söz verdiğim birçok üyemize, Selluka Tohumu göndereceğim.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Birçok üye. Kiminin bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, kiminin olağanüstü paylaşımcılığı, kiminin hayran olduğum birikimini sürekli, açık büfe misali sunuma hazır tutması, kiminin mizahi tavırları ile beni rahatlatması, kiminin sımsıcak, yöresine özgü seslenişleri. Kısacası birçok kişiden olumlu etkileniyorum. Ayırdetmek istemiyorum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Sivil Toplum Örgütlerinin faaliyetlerine, aktif olarak katılabilecek zamanım olmadığı için hiçbirine üye değilim.'' Adım üye listesinde olsunda!..'' Anlayışına karşıyım.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Önceki yıllarda çok çeşitli konularda miting ve gösterilere katıldım. Ama şimdi katılmam. Çünkü: Bu protesto gösterilerinde (halada öyle olduğunu sanıyorum.) amaçlar sloganlaştırılıyor. ‘’…..karşı omuz omuza!’’, ‘’…sıra sana gelecek!’’ ,’’vur vur inlesin!’’ ve çoğumuzun ezberlediği formatlara oturtulmuş anlamsız öykünmeler şekline dönüşüveriyor. Yani amaçtan uzaklaşılıyor.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

İyi bir TV ve radyo dinleyicisi değilim. Bu nedenle yorum yapamıyacağım.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Özellikle büyük şehirlerde, uygulanan bu yöntem sayesinde, birçok bahçesi olmayan insan üretmenin hazzını yaşıyor. Dünyada birçok ülkede de olduğunu okuyorum. Bence, çok iyi düşünülmüş bir hizmet.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Chamaecyparis Lawsonia Nootkatesis Pendula.(Hayalet Selvi)
çiçek: Manolya
kitap: Kelebek
şarkı: İstanbul İstanbul olalı.
müzik grubu/müzik sanatçısı: Ayna/Sezen Aksu
ressam: Claude Monet
şair: Faruk Nafiz Çamlıbel /Han Duvarları şiiri nedeniyle
film: Babam ve Oğlum
web sitesi: Agaclar.net

dalya35 beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 10:51   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Orhan Özbilgiç, samimi ve güzel bir ifadeyle yazılmış olan yazınızı okurken büyük haz duydum.
"Ne mutlu bizlere, aramızda ne güzel arkadaşlar var" dedim kendi kendime ve bir kere daha agaclar.net'te olmanın gururunu yaşadım.

"Sadece uyurken düşünmüyorum.'' Desem yalan olmaz, demişsiniz. Güldüm. Yakında sitemizin, güzel rüyalarınıza da gireceğine eminim.

Sevgili Orhan Özbilgiç, iyi ki aramızdasınız ve sizi daha yakından tanımak çok hoş oldu, teşekkür ederim.

gülenyüz beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 10:57   #3
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Değerli Öğretmenim, her ne kadar sizi forumlardan, samimiyetiniz ve paylaşımcı kişiliğinizle tanısak ta, daha yakın tanıma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Size eşiniz ve ailenizle birlikte sağlıklı uzun ömürler dilerim. Saygılar...

gülenyüz beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 11:05   #4
Ağaç Dostu
 
Zafer İnandıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2009
Şehir: İSTANBUL ÜSKÜDAR
Mesajlar: 1,376
Galeri: 16
Sevgili Orhan bey;
Bu güne kadar yüz yüze gelip sohbet etme imkânı bulamamış olmamıza rağmen, buradan yakinen tanıdığım, sevgi, saygı ve hayranlık duyduğum nadir insanlardan birisiniz.
Yaşamınızın güzelliklerle dolu olmasını dilerim.
Sevgiler, saygılar.

gülenyüz beğendi.
Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 11:46   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,427
Sayın Öğretmen'im Orhan Özbilgiç Sizi tanımaktan çok mutlu oldum,Arkadaşlar, benim sizlerden farkım, Sayın Öğretmen'lerimin ellerini öpmek ve kendi ellerimle çay ikram etme şerefine nail olmamdır,Sayın Öğretmen'im sizi tanıdığıma çok memnunum ve zatıalilerinizin nezdinde tüm Öğretmen'lerimin ellerinden öpüyor ve saygılar sunuyorum.

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 12:21   #6
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili Orhan bey, içindeki sevgiyi, iyi niyeti ve tüm güzellikleri yüzüne yansıtan nadir insanlardan birisiniz,sizi tanımak benim için bir onurdu.
Ayrıca sizi tanımamıza vesile olan sevgili malinaya binlerce kez teşekkürler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 12:23   #7
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Orhan Bey, öncelikte toplantıda sonra da bu başlıktaki samimi yazınızda sizi tanımak güzel. Merakınız, bitkilere aşkınız, çalışmalarınız, paylaşımlarınız, yaptıklarınız çok güzel. Eminim üç sene sonra bahçenizin halini görmek için sabırsızlanıyorsunuzdur.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 12:37   #8
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Sevgili Öğretmenim; sıcaklığınızı, samimiyetinizi, paylaşım isteğinizi, dostça yaklaşımlarınızı sevgiyle, sevinçle yaşamış biri olarak sizi ve eşimizi tanıdığım için mutluyum. İyi ki varsınız tekrar teşekkür ediyorum size ve vesile olduğu için ağaçlar.net'e. Eşinize ve size sevgiler, selamlar sağlıcakla kalın

gülenyüz beğendi.
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 12:46   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Galeri: 4
Sayın Özbilgiç, sayın öğretmenim.

Benim için yazdığınız son kelimeyi bende sizin için tekrar edeceğim. Harikasınız.

Buldan nire, Kızılot nire!!! Demek kader ağlarını örenler uzak, yakın dinlemiyor. Siz de benim gibi 'hanım köylü' oldunuz demek

Bir de yılbaşı bileti aldım. Çıkarsa hisse senedi için sizden tiyo alırız herhalde

Her şey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 12:49   #10
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın Orhan Özbilgiç Sizi ve muhteşem bahçenizi tanımaktan çok mutlu oldum,eşiniz ve size bahçenizdeki tüm bitkilerinizle huzur dolu mutlu bir yaşam diliyorum.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 14:00   #11
Ağaç Dostu
 
sevim4's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2009
Şehir: k.maraş
Mesajlar: 3,132
Sevgili orhan abi,sizi tanıdığım için çok mutluyum her ne kadar yüz yüze tanışamasakta.
Kalbinin kapısını bizlere açtığın için çok teşekkürler ederim.
Seni anlataçak kelime bulamıyorum iyiki varsin sana tüm ağilenle beraber uzun ömürler diliyorum.
Sevgiler.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 14:12   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 711
Sevgili Orhan abi;Sizi tanıdığım için çok bahtiyarım.Tabiiki ağaçlar.net'teki yazılarınızdan.Eşiniz hanım efendidin ve sizin ellerinizden öperim.Bahçenizde mutlu bir ömür diliyorum.Saygılarımla...

Minarislim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 15:31   #13
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Sayın Orhan Özbilgiç, Sevgili öğretmenimiz; Sizi daha yakından tanımak ( int.de olsa) çok çok güzel. Yazdıklarınızı keyifle okudum. Sizin gibi bir taraftan olgun, diğer taraftan içindeki çocuğu hiç büyütmeyen örnek büyüklerimizle aynı sitenin üyesi olmaktan büyük onur duyuyorum.
Sizler bizlere sadece bahçe ile ilgili değil, tükenmekte olan insan ilişkilerinin statü ve yaş seviyesi gerektirmediğini de öğretiyorsunuz. Kendinize çok çok iyi bakın. Tüm ailenizle mutlu ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bir gün Siz ve eşinizle tanışabilmek dileği ile....

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 17:40   #14
Ağaç Dostu
 
cigdoos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 180
orhan abicim seni tanımış olduğum için çok mutluyum
bir çok konuda faydanı gördüm eşine sana ve ailene bi ömür mutluluklar diliyorum sevgiler...

cigdoos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 19:25   #15
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Sayın Orhan Özbilgiç, sizi daha yakından tanıdığıma çok memnun oldum. Hele en sevdiğniz şiir olarak Han Duvarlarını seçmeniz bana çok eski ve güzel anılarımı hatırlattı Ben çok küçükken babam beni her akşam kucağına alır ve kalın bir antolojiden şiirler okurdu. Han Duvarları da bu şiirler arasındaydı. Her gece saatlerce şiir okurduk. Çoğunu dinleye dinleye ezberlemiştim. Ne kadar da güzel ve duygulu bir şiirdir...
Size o güzel bahçenizde sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 19:56   #16
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Yakında sitemizin, güzel rüyalarınıza da gireceğine eminim.
Güler Hanım, dün gece rüyamda ben Manyas'a gelmiştim. Oğuz Bey'le tokalaştık, "Vayy demek bizim Limon gelmiş" dedi. Sizse elinizde galvaniz yayvan bir saksı ordan oraya koştururken "Bizim Limon ya" diyordunuz. Bundan size bahsedeceğim derken burada bu konunun geçmesi çok enteresan... Bu kadar tesadüf olur..

Orhan Bey, siz, sevgili eşiniz, güzel bahçeniz, yan komşumuz gibisiniz... Sizin bahçenizde açan veya tohum bağlayan bir çiçek, kendi bahçemizdeymiş gibi heyecanlandırıyor bizleri. Rengarenk mevsimler diliyorum size. İyi ki varsınız.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 21:06   #17
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Sanalda olsa bahçesini severek gezdiğim ve bahçesi için kilometrelerce yol almayı göze alabilen sevgili Orhan bey,

Sizi tanımak güzeldi. Teşekkürler...

Ytd değil ama Önümüzdeki günler için hangi senetleri önerirsiniz sahi

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 03:03   #18
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
[QUOTE=limon;725876]Güler Hanım, dün gece rüyamda ben Manyas'a gelmiştim. Oğuz Bey'le tokalaştık, "Vayy demek bizim Limon gelmiş" dedi. Sizse elinizde galvaniz yayvan bir saksı ordan oraya koştururken "Bizim Limon ya" diyordunuz.

Ne sevinirdik bir bilsen.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 19:51   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,427
Sevgili Arkadaşlar,Sayın Öğretmen'im Orhan Özbilgiç mesajlarımıza anında cevap verememenin üzüntüsünü belirtti zira son iki günden bu yana telefon hatlarının yenilenmesi işi bölgede devam etmekteymiş sistem devreye girdiğinde arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerini ileteceğini söylediler.Ben de kendilerine bu duyarlılığından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 20:45   #20
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Merhaba Orhan Bey;

Sizi yakından tanıdığımıza sevindim. Siteye girdiğimde sessizce ve huzur içinde dolaştığım bahçelerden biri de sizinki. Çalışmalarınızı ve yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum.

Sizi tanımak güzel...

Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 21:07   #21
Yeni Üye
 
natu-doğa-rel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 24
sayın Orhan özbilgiç hocam samimi ve içten düşünceleriniz doğaya olan ilginiz sevginiz çabalarınız bütün ağaçlar net üyeleri gibi benide etkiledi.
Sizi ve değerli eşinizi tıbbi bitkiler bahcemize (her ne kadar çoğu bitkilerimiz için uyku döneminde olsada! ) gezip görmeniz ve sıcak bir bitki çayı ikram etmek için tekrar beklerim.

natu-doğa-rel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 09:57   #22
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Orhan Özbilgiç, samimi ve güzel bir ifadeyle yazılmış olan yazınızı okurken büyük haz duydum.
"Ne mutlu bizlere, aramızda ne güzel arkadaşlar var" dedim kendi kendime ve bir kere daha agaclar.net'te olmanın gururunu yaşadım.

"Sadece uyurken düşünmüyorum.'' Desem yalan olmaz, demişsiniz. Güldüm. Yakında sitemizin, güzel rüyalarınıza da gireceğine eminim.

Sevgili Orhan Özbilgiç, iyi ki aramızdasınız ve sizi daha yakından tanımak çok hoş oldu, teşekkür ederim.
Güler Hanım;
Pazatesi sabahtan itibaren, yöredeki hat değiştirme çalışmaları nedeniyle, internet bağlantımız yok. Bugün Çarşamba. İlçemiz Çarşamba' nın pazarı. O bahane ile ilçeye geldim. Şu an bir internet kafeden sizlerin bana ilişkin düşüncelerinizi okuyor ve yanıtlamaya çalışıyorum.
Doğaldırki, her insan kendisi çin söylenen güzel sözlerden haz duyar. Benim için yazdıklarınızda, inanın gururumu okşadı. Bu sitedeki birlikteliğimiz yaşamım boyu sürecektir. tanıtım yazımda tüm içtenliğimle belirttiğim gibi, bu kadar elit bir grubu başka hiçbir kurumda bulamayacığımı biliyorum.
Bu sıcak ve içten ilişkilerimizin, çeşitli vesilelerle yüzyüzede sürmesi çok daha keyifli olacaktır. Bunun örneklerini, yer yer sizin yakın çevrenizdeki arkadaşlarımızla olan birlikteliklerinizde, Sevgili Adalet Hanım ile bir araya geldiğiniz 19 Ekim toplantısında agaclar.net' in çeşitli toplantılarında imrenerek izliyoruz.

Sevgili Güler hanım;
Sizlerde iyiki varsınız. İyiki agaclar.net var. Sevgiyle kalın.

gülenyüz beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:07   #23
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Değerli Öğretmenim, her ne kadar sizi forumlardan, samimiyetiniz ve paylaşımcı kişiliğinizle tanısak ta, daha yakın tanıma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Size eşiniz ve ailenizle birlikte sağlıklı uzun ömürler dilerim. Saygılar...
Sevgili SDurul;
Sizlerinde, benimle ilgili içten düşüncelerinizi buraya yansıtmanız, bana büyük bir haz veriyor. Sizi ve sevgili eşinizi, bahçenizi güzelleştirme, doğayla iç içe kılma çabalarınızı, sitedeki duyarlı insan ilişkilerinizi, takdirle izliyorum.
siz ve sizin gibi birçok üyemizden öğreneceğim çok şeyler olduğunu biliyorum. Bu yeni bir şeyleri , kendi bahçemde uygulama hevesi beni yaşama daha da bağlıyor.
Sağolun. Sağlıkla kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:12   #24
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı Mesajı Göster
Sevgili Orhan bey;
Bu güne kadar yüz yüze gelip sohbet etme imkânı bulamamış olmamıza rağmen, buradan yakinen tanıdığım, sevgi, saygı ve hayranlık duyduğum nadir insanlardan birisiniz.
Yaşamınızın güzelliklerle dolu olmasını dilerim.
Sevgiler, saygılar.
Zafer beyciğim.
Aynı güzel duyguları, bende sizin için taşıyor ve biliyorsunuz ki; mucit kişiliğinizi ayrıca takdir ediyorum.
İstanbul' da, bir gün bir çayınızı içme bahanesiyle sizinle keyifli anlar geçirmek isterim. İnşallah.
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:18   #25
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Sayın Öğretmen'im Orhan Özbilgiç Sizi tanımaktan çok mutlu oldum,Arkadaşlar, benim sizlerden farkım, Sayın Öğretmen'lerimin ellerini öpmek ve kendi ellerimle çay ikram etme şerefine nail olmamdır,Sayın Öğretmen'im sizi tanıdığıma çok memnunum ve zatıalilerinizin nezdinde tüm Öğretmen'lerimin ellerinden öpüyor ve saygılar sunuyorum.
Yücel Beyciğim;
Bazı insanlar vardır, büyüktürler ama büyüklenmez! İşte siz tam öyle birisiniz. Sizi başka nasıl tanımlayabilirim ki?
Ayrıca;
Benim, internete girememem nedeniyle, arkadaşlarıma yanıt veremediğimi iletivermeniz büyük bir incelik. Ayrıca teşekkürederim. Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:24   #26
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Sevgili Orhan bey, içindeki sevgiyi, iyi niyeti ve tüm güzellikleri yüzüne yansıtan nadir insanlardan birisiniz,sizi tanımak benim için bir onurdu.
Ayrıca sizi tanımamıza vesile olan sevgili malinaya binlerce kez teşekkürler.
Satı Kardeşim;
Sakın olaki sözümü unuttuğumu sanma! Birgün mutlaka çat kapı, seninle birlikte olabilmek için, eşimle birlikte çayını içmek için uğrayacağız.
Sen, bu sitedeki birçok insan için olduğu gibi, bizimde çok sevip saydığımız birisin. Bunu defalarca, çeşitli vesilelerle kanıtladın. Sen bir iyilik meleğisin, vesselam!
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:32   #27
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Orhan Bey, öncelikte toplantıda sonra da bu başlıktaki samimi yazınızda sizi tanımak güzel. Merakınız, bitkilere aşkınız, çalışmalarınız, paylaşımlarınız, yaptıklarınız çok güzel. Eminim üç sene sonra bahçenizin halini görmek için sabırsızlanıyorsunuzdur.
Sevgili Kiraz;
Tanıtım yazımda belirttiğim nedenlerle, bu sitede sizlere nasıl hitabedeceğimi şaşırıyorum. Çünkü siz ve sizin gibi, meziyetleri üst düzeyde, yaşından çok daha olgun davranışları ile gönülleri fetheden epeyce dost edindim. Bahçenizde filizlenen Ağaç Şakayığı' nı ben istemeden göndermeniz, beni çok etkilemişti. Dileri bu tür jestlerinizin, misli misli karşılığını bulursunuz.
Her şey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:38   #28
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Sevgili Öğretmenim; sıcaklığınızı, samimiyetinizi, paylaşım isteğinizi, dostça yaklaşımlarınızı sevgiyle, sevinçle yaşamış biri olarak sizi ve eşimizi tanıdığım için mutluyum. İyi ki varsınız tekrar teşekkür ediyorum size ve vesile olduğu için ağaçlar.net'e. Eşinize ve size sevgiler, selamlar sağlıcakla kalın
Sevim Öğretmenim;
Sıraladığınız tüm meziyetler, sizin ruhunuzun bir yansımasıdır diye düşümüyorum. Aynı sıcaklığı bizde sizin için hissediyoruz. Dilerim, bir gün sizinlede yüz yüze tanışma fırsaatı buluruz.
Yolumuzun üstü. Bir gün neden olmasın? Değil mi öğretmenim.
Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:47   #29
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayın Özbilgiç, sayın öğretmenim.

Benim için yazdığınız son kelimeyi bende sizin için tekrar edeceğim. Harikasınız.

Buldan nire, Kızılot nire!!! Demek kader ağlarını örenler uzak, yakın dinlemiyor. Siz de benim gibi 'hanım köylü' oldunuz demek

Bir de yılbaşı bileti aldım. Çıkarsa hisse senedi için sizden tiyo alırız herhalde

Her şey gönlünüzce olsun.
Evet ya! Buldan nire!! Kızılot nire?
Gerçekten kader. Ama ben kaderimi çoook seviyorum!
Sayın OSMAN45;
İnşallah biletinize, büyükçe bir ikramiye çıkar. Zaten o zaman göreceksiniz, bana gelinceye kadar, size yol gösterenler çok olacaktır.
Saygılarımla..

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 10:50   #30
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykolko Mesajı Göster
Sayın Orhan Özbilgiç Sizi ve muhteşem bahçenizi tanımaktan çok mutlu oldum,eşiniz ve size bahçenizdeki tüm bitkilerinizle huzur dolu mutlu bir yaşam diliyorum.
Sayın ykolko;
Sözlerinizle beni şımartıyorsunuz. Çok teşekkürederim. Bende sizin dileklerinizi, sizin için diliyorum.
selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024