agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 1 Gönderen Satı Uğurtan
  • 1 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Dudi
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Eser İlhan
  • 1 Gönderen Uzaylı
  • 1 Gönderen aygün
  • 1 Gönderen Uzaylı
  • 1 Gönderen Uzaylı
  • 1 Gönderen Orhan Özbilgiç
  • 1 Gönderen limon
  • 1 Gönderen Orhan Özbilgiç
  • 1 Gönderen ykolko
  • 1 Gönderen Sebahattin Sargın
  • 1 Gönderen Yiğit Efe
  • 1 Gönderen cemal.S

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2010, 17:38   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Osman45

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

2009 yılı ortasında yumuşak geçişli emekliliğim başladı. Hemen hobilerime dört elle sarıldım. Daha önceden duyduğum Pembe Domates Ağına üye oldum. Ancak bu forumun sadece domatese yönelik saygın kişilerinin bilgi ve tecrübelerinin benim bahçe hobime yetmiyeceğini anladım. O forumlardan birinde Agaclar.net'i gördüm ve iyi ki de gördüm. Kendimi üç boyutlu da değil çok boyutlu bir deryanın içinde buldum. Hala o derya da mutlulukla yüzüyorum.

Burada neler öğrendiniz?

Önce bu yaşıma rağmen öğrenebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hayatım boyunca hep öğrendiklerimi bizzat uygulayarak çalıştım. Aynı şekilde bahçemde buradan öğrendiklerimi bire bir uygulamak beni mutlu ediyor.
Ayrıca burada ilmi, mesleki ve tecrübeye dayalı bilgiler yanında iyiyi, doğruyu, güzeli sevgi saygı ile öğrenebilir gençlerimiz ve hepimiz. Saydıklarımın hepsi paylaşıldıkça artan değerler.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Bu konuda öğretebileceğim bir konuyu daha çalışamadım!

Sizi tanıyalım

Bandırma'da orta halli, aydın fikirli, inançlı bir ailenin torunu ve oğlu olarak doğmuşum. Önümüzdeki Şubatta yaşımı altmış altıya bağlayacağım. Oğlum kızım ve dünyalar arslanı bir torunum var. Hobilerimin en vazgeçilmezi ve birincisi arslan parçası torunum. Benim hobilerime o kadar meraklı ki. Sanırım onunla büyüdükçe de çok iyi anlaşacağız. Onunla evlerimiz birbirine çok yakın ve Beşiktaş'ta.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Mevsimine göre değişiyor. Ama en az kış aylarında haftada 7-8 saat bahçeme ve bitkilerime zaman ayırabiliyorum. Emekli olmanın avantajları!

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Kurulduğu günlerdeki yazıları okuduğumda daha samimi, daha paylaşımcı, daha amatör ve içten bir hava seziyorum. Amatör deyince az bilgi içerdiği anlaşılmasın. Maddi çıkarlar hiç düşünülmeden yapılan bir birlikteliği ve paylaşımı kasdettim.
Profesyonel bazı arkadaşların polemikleri sanırım hepimizi biraz şaşırtıyor ve rahatsız ediyor.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Yaşlı bir kişi olarak hayal etmelerini, gerçekleşmesi kısa bir zaman içinde olabilecek veya hiç olamayacak arzuladıkları herşeyi hayallerinde canlı tutmalarının çok yararını göreceklerini söyleyebilirim.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bahçemdeki, balkonumdaki ve ormanlardaki bitkilerle farklı hislerle ilgileniyorum. Ortak ve genel hissim hepsini seviyor olmam. Ancak bahçemdeki sebzeler ve meyveler için aileme, çocuklarıma ve torunlarıma güvenilir taze, yararlı bir yiyecek sunabilmenin mutluluğu önemli. Balkonumdaki ve genel anlamdaki bitkiler için daha farklı bir yakınlık söz konusu.
Belki egoistlik denebilir ama sebze ve meyve daha çok ilgimi çekiyor sanırım.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bandırma'nın karşı kıyısında bir köy vardır. Babam oraya yıllar yıllar önce (merak etmeyin T-Rex lere kadar gitmeyeceğim)1955 de bir yazlık ev yaptırmıştı. Bahçeli küçücük bir ev. Bahçesi biraz büyüktü. O zamanlarda o köyde elektrik ve su hak getire!! Bahçe gayet güzel sulanır ve oldukça iyi verim alınırdı. Bizim bahçe ile birlikte tüm köyün bahçeleri kimin tarafından salma sulama ile sulanırdı bilir misiniz? Görme özürlü saygın bir kişi tarafından. Şimdi bile hala inanmakta zorluk çekiyorum. Kapıdağ yarımadasında çok fazla kaynak suyu vardır. Bu görme özürlü saygın kişi bazen bu kaynakları, çoğunlukla köyün içinden akan küçük dereyi yönlendirerek derenin her iki yamacındaki bahçeleri sulardı. Ve bu suyu yönlendirme işini şimdiki imkanlarla boru ve vanalarla yaptığını düşünmeyiniz. Sadece ve sadece taş, toprak,çalı çırpı ile yaptığını hayal ediniz.

Suyu yönlendireceği bahçe sahibi muhtara gidip talebini bildirir, o akşamın sabahı bahçenin sulanmış olduğu görülürdü. Bahçelerde ne ekili olduğunu bilir ve su miktarını ona uygun verirdi. Bizim bahçede az sulanma,taşma gibi bir duruma hiç şahit olmadık. Aynı gecede birkaç bahçenin sulamasını yapardı. Tüm köy ahalisi kendisinden hafif bir ürkeklikle birlikte çok saygı duyardı. Tüm bu işleri gece yaptığını söylememe gerek yok sanırım. Nur içinde yatsın.

Hasat yapmak da bitkilerle ilgilenmektir değil mi?

Yine aynı köydeki bir arkadaşımızın bahçelerinde ekşi karadut ağacı vardı. Ağaç neredeyse sahilin içinde denizden 15-20 metre uzakta idi. Tüm 12-13 yaşındaki çocuklar bu dut ağacına kızlı erkekli mayoları ile çıkar dutları hasat ve de haşat ederdik. Bilenler bilir. Ekşi kara dutun lekesi eğer kurursa bir daha zor çıkar. Hepimiz yediklerimizin dışında elimizdekileri bir diğerinin çıplak vucuduna atar daha sonra hep birlikte denize dalıp ovunurduk.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Buradan öğrendiğim bilgilerle bahçemi biraz daha farklı düzenlemeyi planlıyorum. 10 yılda çimlenen ve çimlendikten 10 yıl sonra meyve veren bitkiler yetiştirmeyi ve yemeği hayal ediyorum!!

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

3 toplantıya katıldım. 6. yıl kutlama toplantısında samimi, paylaşımcı havadan etkilenmemek mümkün değildi. Bandırma'daki toplantıda ise 40 yıldan bu yana görmediğim bir hemşehrimle karşılaştık.
İzmir'de çok sık gerçekleştirilen eğitim toplantılarını İstanbul'da aynı sıklıkla neden yapamıyoruz diye düşünürüm.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Kitaplarım var ancak internet varken onlardan söz bile edilemez.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Spil dağının unutulmaz kişisi MANİSA TARZANI'nı (Ahmeddin Carlak) yazmadan geçemiyeceğim.
Bandırma'nın büyük camilerinden biri ile belediyenin diğer bahçelerini peyzaj ve bitkilerini düzenleyip sürekli bakımlarını yapan çocukluğumuzun KOCA HAYRİ'sini de yazmak boynumun borcu. Koca lakabı gerçekten çok iri ve saygın kişiliğinden geliyordu.
Sayın hemşehrim Hayrettin KARACA'yı çok arkadaş yazmış olsada anmamak saygısızlık olur.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Emeklilik sonrası birçok foruma katıldım, üye oldum, yazdım. Ancak PDA ve üçüncü hobim amatör balıkçılık için balikavi.net uğradığım yerler.
Saydığım ve saymadığım forumlar çok kısıtlı bilgilerle mücehhes sohbet formunda yerler. Agaclar.net ise bir ÜNİVERSİTE. Burada master, doktora bilgilerini bulabilirsiniz.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

65 yılında yurdumuzdaki ikinci test sistemi uygulanan merkezi sınavda tercihlerim sırayla Mühendislik, tıp, iktisat,ziraat mühendisliği idi. İlk tercihimi kazandım ama Ziraat Mühendisliği içimde hep ukde olarak kalmıştır. Eğer birinci tercihimi kazanmasaydım kesin Ziraat Mühendisliği ne geçecektim.
Belki bir mastırımı daha eğer kabul ederlerse ! İÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ'nde yapabilirim.

Zamanınızın ne kadarınıAgaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Gününe göre değişmesine rağmen ortalama günde 2 saatim Agaclar.net ile geçiyor.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Torunum, yürüyüş, torunum, boğazda balıkları beslemek (yani balık tutmaya çalışmak), torunum, kitaplar, torunum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Paylaşmadım ama paylaşılanlardan istifade ettim. (ne kadar egoistim değil mi?) Ama söz, paylaşımlara aktif olarak katılacağım. Daha yeniyim ve önümde çok seneler var!

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Güler hanımefendiden etkilenmemek mümkün mü? Bahçesi, enerjisi, adı gibi güler yüzü ve en önemlisi BALLI KARİDESİ. Sayın Uğurtan, Lillium, kasap94 ve özellikle Üniversite mizin bilgili hocası Mine Hanım'dan etkilendiğimi söylemeliyim. Toplantıda tanıdığım sayın Malina'ya herkes gibi ben de teşekkürlerimi sunmalıyım.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Yarı sivil ve sivil birkaç toplum örgütüne üye idim. Şimdi sadece TEMA vakfına üyeliğimi devam ettirmeye çalışıyorum.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

65-70 yıllarında Üniversite de idim. Yani 68 kuşağıyım. Başka söze gerek var mı?

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

İZ TV biraz bu konulara değiniyor ama yetersiz. Dış kanallarda (özellikle İngiltere de) muhteşem hobi bilgileri var. Keşke bizde de olabilse. Maalesef bizim insanlarımız son yıllarda dizi hastalığına tutuldu. Bu hastalık aşırı bulaşıcı ve tehlikeli ancak kimse kurtulmak da istemiyor. Sanırım insanımız ilgilense kanallar bu programlara da süre ayırırlar. Ancak varsa yoksa dizi.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

12-14 yıl önce Ataköy'de oturduğumuz sırada belediye Ayamama Deresi yanına emeklilerin kullanacağı hobi bahçeleri düzenlemişti. O dönemde emekli olmayı ve orada bir bahçe edinmeyi çok arzu etmiştim.
Bilindiği gibi Amerika'da bu konu amatör ve yarı profesyonel şeklinde çok yaygın. Kızım ve damadım Orta Amerika'da yaşarken öyle bir organizasyona benim teşviğimle katılıp çok yararlanmışlardı.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

ağaç: Pavlownia
çiçek: Orkide
kitap: Kitap
şarkı: Sen kendine kendin gibi bir taze bahar seç
müzik grubu, sanatçısı: Beatles, Shakira (gönül yaşımla).
Ressam: Salvador Dali
şair: Orhan Veli Kanık
film: Vatandaş Kane(Citizen Kane)
web sitesi: Agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 17:54   #2
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sayın Osman45, 2010 Validebağ toplantısında tanışmıştık ama burada kendi anlatımınızdan tanıdığıma daha da memnun oldum. Ziraat Fakültesinin, yakında iyi bir öğrenci kazanması dileğiyle...

OSMAN45 beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 18:30   #3
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sevgili Osman45, sizin gibi saygı değer, demokrat, yüreği sevgi dolu biriyle tanışmak benim için onurdu sevgiler saygılar.

OSMAN45 beğendi.
Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 19:15   #4
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın hemşerim sevgili Osman45 abim, Sizleri tanıma şerefine nail oldum, ve bir kez daha o güzel yazınızla anlatımınızla sizleri tanımak hoş oldu.

Bellimi olur bir daha ki toplantıda ballı balık yaparız. Tabi balığı siz tutabilirseniz.

OSMAN45 beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 21:08   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Teşekkürler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
S Tabi balığı siz tutabilirseniz.
Sayın Lilium, sevgili kardeşim,

seni tanımaktan da çok onur duydum.

Haklısın bazen boğaza balık tutmaya(aslında tutmamaya) gidiyorum. En olmayacak oltalarla çok uzaklara savuruyorum ve balığın gelmemesi için dua ediyorum. Yanımdakiler bunamış bir yaşlı olduğumu düşünüp yan yan bakıyorlar. Ama aldırmıyorum. Bu günlerde çok kişi küçük istavrit ve sarıkanat yakalıyorlar ama benim oltama gelirlerse tekrar suya bırakıyorum. Nasıl bakmasınlar? Onun için benden balık bekleme

Eşine ve kızına selamlarımı söyle.

Her şey gönlünce olsun

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 23:09   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili OSMAN45, önce beni kırmayıp burada yazdığınız için teşekkür ederim. Hakkımdaki güzel düşünceleriniz için de ayrıca teşekkür etmeliyim.

Ben ve eşim sizi tanıdığımız için çok mutlu olduk. Kibar, nazik tavırlarınız ama hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan izlemeniz sizi bizlere daha da sevdirdi.
Bahçemizi şereflendirmeniz bizim için de hoş bir anıydı. Ama getirdiğiniz jumbo karidesleri de inkâr edemem hani. Sizlere nasip olmadı ama biz onları afiyetle yedik.

İnşallah bir dahaki sefere size dünyaları bahşeden güzel torununuzla ziyaretimize gelirsiniz.
Bahçe meyvelerini ona kendi elinizle yedirir, çim alanda koşuşturursunuz.

Herşeyin gönlünüzce olmasını, sağlık, huzur ve mutlu uzun bir ömür dilerim.
İyi ki bizlerle bu güzel sitedesiniz.

OSMAN45 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 02:51   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Teşekkürler

Sayın Güler hanım,

Sizlerle birlikte olmaktan bende mutluluk duyuyorum. Sayenizde çok yararlı bilgiler öğrenip uyguladım.

Manyas daki saatlerimizi, konuk severliğinizi ve özellikle ballı karidesi ömrümüz boyunca unutamayız sanırım.

Eksik kalan tavla partimizi bizim Gebze orman köylerinden birinin yanında bulunan, sizinkine göre mutevazi (700 m2) bahçemizdeki, paulownia ağacımızın altında yaparız umarım. Oğuz beye selamlarımla iletiniz lütfen. Söz veriyorum evde o meyve bulunmayacak

Her şey gönlünüzce olsun.


Düzenleyen OSMAN45 : 07-12-2010 saat 08:55 Neden: tiyo
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 11:29   #8
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Sizi tanıdığıma memnun oldum sevgili OSMAN45

OSMAN45 beğendi.
Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 11:54   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
SevgiliOSMAN45, sağolun. Nazik davetinize inşallah en kısa zaman cevap verebiliriz.
Sizlerle beraber olmak bizim için de büyük keyifti.
Oğuz da çok selâmlarını iletiyor, ..... meyvesinin olmayacağına da sevindi. Aman lilium duymasın.
Bugün onu ziyarete gideceğiz, inşallah bu mesajı okumaz da Oğuz'a bir sürpriz yapmaz.

OSMAN45 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 14:21   #10
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Sayın OSMAN45, sizi yıllardır tanıyor olmama rağmen kendi kaleminizden bir kez daha tanışmak çok keyifli idi. Bahçe paylaşımlarımızın hep sürmesi dileğiyle size ve eşinize kucak dolusu sevgi ve selamlar

OSMAN45 beğendi.

Düzenleyen Eser İlhan : 30-12-2010 saat 23:05
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 19:35   #11
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Ne kadar güzel dostluklar. Çok güzel şeyler yaşamışsınız.

OSMAN45 beğendi.
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 20:12   #12
Ağaç Dostu
 
aygün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
Özel bir kuşağın temsilcilerinden değerli osman45, sizi tanımaktan ve aramızda olmanızdan mutluluk duydum.

Saygılarımla....

OSMAN45 beğendi.
aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 20:38   #13
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Sayın Osman45, Güzel temennileriniz için teşekkürler. Her zaman aramızda olmanızı diliyorum.
Çağımızın hastalığı olan umutsuzluğa bulaşmış insanların, sizin gibi tatlı ve saygıdeğer insanlarla tanışıp şifa bulmalarını diliyorum. Zira onlar da bu hastalığı bize bulaştırmaya çalışsalar da biz Ağaçlar net tarafından aşılandık. Değil mi?

OSMAN45 beğendi.
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 20:51   #14
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Aşı = Birbirmizden cesaret alıp her gün yeni bir adım atmak.

Gençlik aşısını bile sollar bence. Bu doğal olanı.

OSMAN45 beğendi.
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2010, 17:55   #15
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sayın OSMAN45;
Tanıtım yazınızı okuduktan sonra, sizinle Validebağ toplantısında yüzyüze tanışamadığım için hayıflandım. Çok popüler bir kişiliğiniz var. Halk deyimiyle; ''Sizde şeytan tüyü var.''
Baksanıza sizinle bir tanışan bir daha unutmuyor. İnşallah bir başka toplantıda, karşılaşırsak, bende bu kez sizinle tanışma fırsatını kaçırmayacağım.
Saygılarımla.

OSMAN45 beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2010, 19:28   #16
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sn.Osman45, samimi, sımsıcak yazınızın her kelimesini büyük keyifle okudum. Köy anılarınız ise kitap tadında... Selamlar, sevgiler...

OSMAN45 beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2010, 21:28   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,106
Galeri: 4
Teşekkürler

Sayın Limon

Lisede Fen derslerim mükemmel olmasına rağmen edebiyat dersinden 4.5 dan 5 le zor sınıfı geçerdim. Bu nedenle hitabet yeteneğim ve kompozisyonum pek iyi değildir. Yaşlanınca yanlış yaptığımı anladım. Eksiğimi kapatmak için çok kitap okudum. Bu nedenle sizden bu iltifatı duymaktan çok memnun oldum.

Sizinde bahçenizi çok sık olarak ziyaret ederim. Gerek peyzajda gerek matkap, çekiç gibi alet, edevat kullanmaktaki becerinize hayranım.

Her şey gönlünüzce olsun.


Düzenleyen OSMAN45 : 16-12-2010 saat 20:56 Neden: noktalama
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2010, 21:28   #18
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
İşte, o gün karşılıklı sohbet şansı bulabilseydim, bu iltifatları kendi sesinizden duyacaktım.
Sizin 43 yıllık birlikteliğinizi duyunca, banada ''kırk üç maşallah'' çekmekten başka söyleyecek söz kalmazdı zaten.
Şaka bir yana, insan ilişkileri konusunda diyecek söz bırakmıyorsunuz. Hani derler ya! Damardan giriyor ve gönülleri kıskıvrak kendinize bağlıyorsunuz.
Özetle; Harikasınız.

OSMAN45 beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2010, 16:51   #19
Ağaç Dostu
 
ykolko's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,140
Sayın OSMAN45 sizi tanıdığıma memnun oldum, 43 yıllık eşiniz,bahçe ve balkonunuzla, uzun yıllar, mutlu biliktelikler dilerim.

OSMAN45 beğendi.
ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 22:06   #20
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Yazınızı merakla okudum Sizi tanığım için mutluyum Osman Bey Sevdiklerinizle beraber nice mutlu uzun yıllar geçirmenizi dilerim yeşilin hakim olacağı bir Dünyada...

Sevgiler

OSMAN45 beğendi.
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2010, 22:27   #21
Ağaçsever
 
Yiğit Efe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2010
Şehir: Nigde
Mesajlar: 64
Ömrünüzün uzun,hayallerinizin gercekleşmesi dileğiyle ellerinizden öperim.SAYGILAR

OSMAN45 beğendi.
Yiğit Efe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 08:45   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar...!

Sizi ilk Bandırma toplantısında tanıdığımda inanın çok sevmiştim ve sevmeye saygı duymaya devam ediyorum. İyiki var ve çok güzel bir idolsünüz hocam. Tüm yaşamınız boyunca başarıyı kovaladığınızı düşünüyorum. Tüm hayalleriniz gerçekleşir umarım.

Hep bereber daha nice günlere.

Saygılar.

OSMAN45 beğendi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024