agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-02-2010, 12:53   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bahtiyar02

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

İskenderun'dan aldığım japon güllerime sonradan öğrendiğim beyaz sinek ile mücadeleyi internette ararken karşılaştım.

Burada neler öğrendiniz?

Neler öğrenmedim ki; bir biberin gerekli şartlar sağlandığında dört yıl aynı fideden ürün alındığını, Kaktüslerin çürümesini önlemek ve bakımlarını, toprak çeşitlerinden torfu ve perliti,çok çeşitli sebzeleri, hayatımda görmediğim çiçek ve meyva türlerini, Balkonda sebze ve meyva yetiştirmeyi, Tohum çimlendirilmesini,daha bir çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Genel mahiyette dostlar sağ olsunlar ben onlardan öğreniyorum. Ancak öğretmenlerimden öğrendiğim tohum çimlendirme yöntemlerini,özellikle sebzeler ve evcil hayvanların bakımı yumurtadan çıkma esnasında ilk müdahale konusunda bilgilerimi baylaştım umarım yardımcı olmuşumdur.

Sizi tanıyalım

Adım: Zeki DEMİRİ 1966 yılı Adıyaman merkez doğumluyum.1983 yılında Ticaret lisesinden mezun oldum. 1986 yılında Kamuya bağlı Petrol ve Doğal Gaz arama şirketinde işçi statüsünde işe girdim. yaklaşık olarak 23 yıldır halen çalışmaktayım. 9 yaşında bir oğlum ve 7 yaşında bir kızım var. Adıyaman merkezde ikamet etmekteyim. Bitkiler ve hayvanlarla ilgilenmeyi çok seviyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Hafta içi iş dönüşü evimin balkonlarından üçünden büyüğünü kapalı sera sistemine çevirdim. Diğer birtanesinde karma sebze ve meyvalarım bulunuyor, üçüncüsünü eşimden alamadım. Her akşam 2-3 saatim iki balkonumda geçiyor. Hafta sonları kesinlikle Tarlamda oluşturmaya çalıştığım bahçemde tüm ailecek geçiriyoruz.geri kalan zamanım evde bulunan 1 adet jago papağanım ve 3 adet akvaryumlarıma ayırıyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Agaclar.net tüm ihtiyaç duyduğum şeyleri başlı başına karşılayan bir site. Yok yok...

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Özellikle yeni üyeler foruma üye olduklarında kendilerini tanıtmaları zaten böyle bir başlık açılmış ancak her seferinde bir çok dostumuz ikaz etmek zorunda kalıyor. Bir de forma tek mesajlık üye girişleri yapmamaları ve aktif olmaları. ”Birimizin bilmediğini diğerimiz bilebilir”


Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkilerle olmak kelimenin tam anlamıyla muhteşem. Stres, üzüntü kesinlikle yok aksine bunların panzehiri gibi. Günün tüm yorgunluğunu alıyor üstümden. Hele benim gibi apartman hayatına tıkılmış kimseler için bulunmaz bir nimet gibi. Ben obur birisiyim tek çeşitle yetinmeyen görüğüm tüm güzel bitkileri edinmeye çalışıyorum. Hepsinin ayrı ayrı bir yeri var yanımda. Süs biberleri ve yerli karpuz yetiştirmek.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Geçen yıl sitede bir dostumdan Tomatillo Verde sebzesini görüp tohumlarından almıştım.Bunlardan aldığım fidelerden bir kaçını Kayınpederin bahçesine ektim. Bir süre sonra kayınpeder ektiğin süs biberi fidelerden birisinin bayağı büyüdüğünü ancak biber tutmayıp çan gibi içi boş bir şey tutuğunu söyledi. Kendilerine biber olmadığını ve bir domates çeşidi olduğunu söyleyince çok şaşırdılar..

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Forma katıldıktan sonra büyük bir süprizle 13 dönüm arazi aldım.İçinde bağ ve değişik türde sebzeler, meyvalar ekebileceğim bir arazi sahibi oldum. En büyük hayalim emekli olduğumda içinde bağ evi, su kuyusu, küçük bir serası, değişik türde sebzeler, meyvalar,çiçekler ve hayvanları olan bir bahçe oluşturmak. Umarım gerisi gelir.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Hep merak ettim ama bir türlü olmadı. Formda edindiğim dostlarla yüz yüze hep birlikte sohpet ne güzel olurdu. İnşallah birgün katılmak nasip olur.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bana göre en büyük kaynak Agaclar.net oldu.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Örnek aldığım Annem ve Ablamdır. 1992 yılında geçirdiği trafik kazasında boynunda disk kayması ve kırıklar oluştu.Yaşadığı sürece boyunluk takma zorunda olmasına rağmen halen içindeki toprakla uğraşma azmini yitirmemiş. Bahçemde Ablamla birlikte bana en büyük rehper olmuştur. Bitkilerle, toprakla ve hayvanlarla ilgili tüm bilgilerimi her ikisinden edindim.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Mesleki bir eğitim alma imkanım olmadı çünkü çevremde böyle bir etkinlik sağlayan bir yer olmadı. İmkan sağlanırsa almak isterim.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Çoğunlukla Akvaryum, balık siteleri, Papağan ve diğer kanatlılar sitelerinin hemen hemen hepsine üyeyim. Agaclar.net’i diğer sitelerden ayıran en büyük farkı aradığınız her konuyu bulabileceğiniz, Bitki ağırlıklı, yeni dostlukların kurulduğu karma bir site olması. Buda benim için fazlasıyla yeterli.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

İş yerimde bilgisayar başında olmam büyük bir avantaj çünkü boş anlarımda rahatlıkla Agaclar.net’e takılabiliyorum.Tek sorun mesaj yazdığımda çok geç yükleniyor olması. Olsun oda bana yeterli. Evdeyken bütün gün Agaclar.net açık olur. Fırsat buldukça forumda olurum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kanatlılar (Jago papağan,kanaryalar, muhabet kuşları ve süs tavukları) Tatlı su Akvarumları ve balıklar (Cikletler ve beta balıkları)

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet katıldım. Bir şeyleri üretip hayatınızda hiç görmediğiniz tanımadığınız insanlarla baylaşmak büyük keyif verici. Tek sıkıntım tohum paylaşan dostların 6-7 adet tohumu posta ile göndermeleri gerekirken; kargo ile göndermeleri. Kargolar çok ücret aldıklarından paylaştığınız örnek:5-10 adet biber tohum için kargolar 6 ile 8 tl ücret alındığından paylaşılanın bir değeri kalmıyor. Paylaşılacak ürünlerin kişi sayısı belli oranda karşılana bilir ancak bir çok kişiyle paylaşılacağı zaman kargo ile gönderileceğini belirtmek iyi olacağı kanatindeyim.Sonuçta ücret karşılanmayacak oranlara varabiliyor.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Forumda bir çok dost edindim sağolsun hepside bir birinden değerli. Çoğuyla msn veya telefonla dahi görüşüyoruz. Özellikle cemo ve Selhattin Yılmaz hocamlar sağolsunlar bir problemim olduğunda telefonla aradığımda yardımlarını esirgemiyorlar. Genel mahiyette tüm üyeler bildiklerini forma döktükleri ve paylaştıkları içinde çok mutlu oluyor.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Ne yazık ki yok.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Mümkün oldukça katılmaya çalışırım.Doğa bize biz doğaya bağlıyız ikisinden birisinin yok olması diğerinin anlamsızlaştırır.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Bu güne kadar TV’lerde etkili bir proğrama denk gelmedim. Bu yıl toprak TV kanalı açıldı o da ne yazık geniş kapsamlı değil. Bence geniş kapsamlı olmalı sadece belli kitleye hitap etmemeli. Teşvik edici proğramlar yapılmalı.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Kendimde apartman hayatında yaşadığım için hobi bahçelerine merak sarıp kendim uygulamaya çalışıyorum. İmkanları dahilinde herkese öneririm. Büyük bir haz bence.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Turunçgiller
çiçek: Karanfil
kitap: Haç
şarkı: Leylan Mevlam
müzik grubu/müzik sanatçısı:Sabahat Akkiraz
ressam:….
şair: Aşık Veysel
film: Propaganda
web sitesi: Agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2010, 16:06   #2
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Bir şeyleri üretip hayatınızda hiç görmediğiniz tanımadığınız insanlarla paylaşmak büyük keyif verici

Yazdığın gibi, seni böyle bir paylaşımda tanıdım, arkadaşım.

Bitkilerini yetiştiriken ki heyacanın hiç bitmesin. Eminim, o tarla yakın bir zamanda, ormana dönecek. Sen de bu azim varken

Hocalara selamlar.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2010, 16:52   #3
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 454
Galeri: 2
Zeki Bey sizin içtenliğinizi,yalınlığınızı ve azminizi her zaman taktir etmişimdir.İyiki varsınız ve iyiki sizi tanımışız.sağolun varolun

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2010, 17:14   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sizi daha yakından tanımak güzel oldu. Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2010, 20:34   #5
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Bahtiyar Bey, sizi biraz daha tanımak ne güzel oldu. Anneniz, ablanız ve doğa sevginizi aşıladığınız çocuklarınız hısımlarımız sanki.(Eşinize de selamlar)
Ah kolay olsa da sizin bahçede toplanabilsek.
Sağlıcakla kalın.


Düzenleyen Vildan Sönmez : 02-02-2010 saat 16:21
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 15:34   #6
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili cemo,Tubay,Güler ve sevgili Vildan Sönmez;
Her seferinde ağaçlar net'e girdiğimde ilk günkü gibi heycan ve mutluluk hissediyorum.
Özellikle sizin gibi bir çok kıymetli,saygın ve sevecen dostlar edindim.Siz dostların sayesinde paylaşmayı,Dostluğun değerini ve bitkilerdeki derin sevgiyi öğrendim ve hergün yeni yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum.
İyiki sizler gibi dostlarım varmış ve iyiki varsınız.Sizlerle olmak bir ayrıcalık.Ben ve tüm ailemden sizlere saygılar sevgiler.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 17:13   #7
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
O bahçe...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
...
Ah kolay olsa da sizin bahçede toplanabilsek.
...
'Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşurmuş', Vildan Sönmez'in dileğinin gerçekleşmesini diliyorum, 38 kişi daha katıldı mıydı, 'dağlar bile yol olur' mu dersiniz?


gece
henüz sanal olarak da olsa, 'o bahçede' toplanmıyor muyuz, diyen forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 18:20   #8
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn bahtiyar02, sizi biraz daha yakından tanımak güzel oldu. Sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yaşam sürmenizi ve tüm hayallerinizin gerçekleşmesini dilerim.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 18:28   #9
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Sn bahtiyar02, ne güzel sizi biraz daha iyi tanımış olduk tüm arzularınız gerçek olsun sevdiklerinizle ,mutlu mesut yaşayın

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 20:25   #10
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili gece,Lonicera ve sevgili Hhatice;
Bu güzel sözleriniz ve düşünceleriniz beni duygulandırdı.Dediğiniz gibi o kadarda uzak değiliz. O günlerde Naipse gelir.Gönüllerimiz bir bunada şükür.Allah Dostluğunuzu ve sevginizi sonsuz kılsın.Siz dostlarla olmak benim için büyük bir ayrıcalık.
Hepinize Çok teşekkür eder sevgiler saygılar sunarım.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 21:23   #11
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Sevgili bahtiyar02;
Sizi, azminiz, yüreğinizdeki o kıpır kıpır dost canlılığı ile zaten farketmiştik. Şimdi biraz daha özelinizle sizi tanımış olmaktan mutlu oldum.
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 22:23   #12
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili Orijin;
Çok teşekkür ederim.sizin gibi dostlarım olduğu içinde bende kendimi çok şanslı görüyorum
Saygılar sevgiler.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2010, 00:31   #13
Ağaç Dostu
 
Mehmet Eskizara's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2006
Şehir: Çorum
Mesajlar: 173
Galeri: 15
bahtiyar02 Çorum dan selamlar.Adıyaman lı olmanız
beni bu mesajı yazmaya sevketti.İlk okulun bir bölümünü
Adıyaman merkezde okumuştum,o çocukluk günlerini
Zom baba adında birisinden yazlık olarak kiraladığımız
bahçedeki dut ağaçlarını ve Adıyaman ın o güzelim
insanlarının sıcaklığını bana yeniden yaşattınız.
Kendinizi bizlere tanıtırken gene o güzel Adıyaman lı
içtenliğinizle ve dostane yaklaşımınızla beni çok
mutlu ettiniz.İyiki aramızdasınız.Size ve ailenize çok
çok mutlu ve sağlıklı günler diliyorum.Tekrar görüşmek
dileği ile çalışma hayatınızda da başarılar.

Mehmet Eskizara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2010, 10:06   #14
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili Mehmet Eskizara;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Zombaba şimdi yaptırdığı camii ile anılıyor.Bende sizi tanıdığım için ve sizlerle olduğum için çok mutlu ve bahtiyarım.
Sevgiler saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 17:00   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
Merak ettiğim kişilerden birisi daha, Bahtiyar abim (adı her ne kadar Zeki olsa bile benim için Bahtiyar abi ) Herkesin değişik türlere karşı bir ilgisi ve merakı vardır mutlaka ama senin kadar merak ettiklerini edinen kişi sayısı azdır abicim. Doğaya gönülden bağlı, azmin zaferi budur dedirten bir insan. Seni tanımak zevkti güzel abicim

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 08:21   #16
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız Mesajı Göster
Merak ettiğim kişilerden birisi daha, Bahtiyar abim (adı her ne kadar Zeki olsa bile benim için Bahtiyar abi ) Herkesin değişik türlere karşı bir ilgisi ve merakı vardır mutlaka ama senin kadar merak ettiklerini edinen kişi sayısı azdır abicim. Doğaya gönülden bağlı, azmin zaferi budur dedirten bir insan. Seni tanımak zevkti güzel abicim
Sevgili furkan yıldız; Çok teşekkür ederim. Senin gibi bir dost edindiğim içinde
bende mutluyum.
Saygılar sevgiler.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 11:37   #17
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
-Zor diye bir şey yoktur, imkansız ise biraz zaman alır-

sözünü haklı çıkartan üye arkadaşlarımız'dan birisin sevgili bahtiyar. Taşlı, kıraç, susuz bir arazi'de, istenilir'se neler yapılabileceğini bizlere gösteren azimli insan, seni biraz daha detaylı tanımak çok güzel.

Sevgili annenizin başına gelenin bir benzeri benim'de başıma geldi.

2001 yılında yağan yoğun kar nedeni ile oluşan kaygan zemin'de, düşüp boynumu kırmıştım. Biz kıyı ege'liler kar'da yürümeye alışkın olmadığımız'dan, haliyle 40 yıl'da bir yağan kar'da, acemi ördek'lerin konumuna düşüyoruz.

Neyse'ki büyük bir şans eseri ne felç, ne'de ölüm olmadan atlatmışım. Boynumun kırık olduğunu ise, 4 yıl sonra ancak farkedebildik (Beni tedavi eden Prof. Olcay Tiryaki hanım'ın toprağı-ışığı bol olsun, kendi öz kızı tarafın'dan 2.5 yıl sonra katledilmişti).

Hala kırık boyun ile yaşıyorum. Normal'de benim'de devamlı boyunluk kullanmam gerekiyor ama çok rahatsız edici olduğundan kullanmıyorum. Bu nedenle annenizin durumunu gayet iyi anlayabiliyorum. Kendisine geçmiş olsun diliyorum.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 11:58   #18
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
İşte forumun naif, açık yürekli bahçecilerinden biri daha. Sevgili dostum bahtiyar02, seni biraz daha ayrıntılı olarak tanıdığıma çok memnun oldum. Tüm dileklerinin gerçekleşmesini, yemyeşil bir dünyada yaşamanı dilerim.

Sevgilerimle

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 13:42   #19
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili ayazkentli ve Sevgili malbman dostlar;
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Şu bir gerçek ki sizin gibi dostlarımın yardımları ve önerileri doğrultusunda tüm bu güzellikleri yaşıyorum.En güzeli ise tüm dostların bir birlerini tamamlamaları.
Sevgiler saygılar.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2011, 14:23   #20
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bahtiyar Bey, sizi daha yakından tanımaktan çok memnun oldum.

Suyu bol, ürünü bol bahçenizde, çalışıp yorulduğunuzda, diktiğiniz meyve ağaçlarının gölgesinde soluklanırken, ailenizle birlikte, sağlıklı, keyifli sohbetler dilerim. Ben resmimi şimdiden çizdim...


Düzenleyen limon : 16-02-2011 saat 14:58
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2011, 14:37   #21
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
Sayın bahtiyar02,

Annenize büyük geçmiş olsun. Sizi tanımak güzel. Bol hasatlı, mutlu, neşeli ve en önemlisi sağlıklı bir yaşam dilerim...

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 06:32   #22
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili limon ve Sevgili Douglas Fir;
Sizin gibi dostlarım olduğu için kendimi çok şanslı görüyorum.
Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür eder saygılar sevgiler sunarım.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024