agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2009, 11:59   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Lilium

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Cevizle ilgili birşeyler arıyordum, bir arkadaşım agaclar.net'e gir bak belki orada bulabilirsin dedi, bilgisayarda da çok acemiydim, (halen de öyle ya ) giriyorum, nereye gireceğimi bilmiyorum, çıkıyorum, sonuçta buldum. Bir girdim, şimdi de çıkamıyorum.

Burada neler öğrendiniz?

Çok şeyler desem doğru olur, elimden geldiğince bütün başlıkları okumaya çalışıyorum, kimse istemeden bilgi verildiğini bilgi paylaşımını gördüm, karşılıksız hiç bir şey beklemeden sevgiyi, bilgiyi, paylaşımı, arkadaşlığı, öğrendim.

Doğada ne kadar güzel bitkiler var olduğunu, doğanın çok daha güzel olduğunu, bazı kişiler için bir yeşil yaprağın ne kadar değerli olduğunu görmek, ve benimde o değeri daha iyi anlamama daha duyarlı olmamı tetiklemişlerdir.

En güzeli de karşılıksız bilgi ve bitki paylaşımının insanı ne kadar mutlu ettiğini anladım.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Onu diğer üyelere sormak lazım diye düşünüyorum, lilium candidum ile ilgili bazı bilgiler vermeye çalıştım ama ne kadar verebildim onu sanırım üyeler cevaplarsa daha iyi olur.

Faydalı olabildiysem kendimi mutlu adlederim.

Sizi tanıyalım

20 / 06 / 1959 Balıkesir Gönen Hasanbey köyü doğumluyum, ilkokulu köyümde bitirdim, ortaokulu bazı nedelerden dolayı yarıda bırakıp, meslek hayatına atıldım. Taşı toprağı altın olan şehrimizde mesleğimizi öğrenirken gençliğimizi de orada geçirdik, askerliğimizi yaptıktan sonra gönende işyeri açtım, ve halen bayan terzisi olarak çalışmaktayım. Ayrıca emekliyim, iki kız babasıyım, biz okumadık onları okutmaya çalışıyorum, anlıyacağınız, baban gibi eşek olma okuyun dedik.

Yaklaşık on yıl önçe küçük bir bahçe kurdum, doğada ki huzuru o zaman daha anladım, bir de küçük bir köpeğim var adı zilli gerçekten adı gibi zilli herkezle barışıktır herkez de onu sever, var olan hayvan sevgimi o kat kat arttıdı, yok olacak diye ödüm kopuyor.

Bazen eşime takılmadan edemiyorum, bak diyorum bu senden bana daha sadık. Saat kaç olursa olsun beni kapıda bekliyor karşılıyor, ille bekler mükafatı ise sadece başını okşamak.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Zamanımın çoğunu bahçem alıyor zaten, bilhassa yazın en ufak bir fırsat buldum mu soluğu bahçemde alıyorum, yazın hemen hemen her gün dolaşmadan edemem, ille giderim, o ağaça bakarım bu yaprağa bakarım, su istiyorlar mı haşere var mı adeta onlarla konuşurum, zamanı sormayın zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Bana on dakika gibi geliyor fakat bir bakıyorum üç saat olmuş, akşam ezanı okunmuş, telefon gelir çocuklar yemeğe bekliyor baba daha gelmiyormusun.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?


Şu da olsaydı diyebileceğim bir şey yok, formatı gereği herşey var. o kadar güzel geniş iyi düşünülerek hazırlanmış bir siteki aradığım herşeyi bulabiliyorum.

Başka bir sitede bu soru sorulsa idi, bir malina eksik derdim. O kadar güzel yerinde zamanın da kırmadan müdaaleler yapıyor ki, belki de bu siteyi farkında olmadan güzel yapan o, bizlere kalsa iki günde siteyi altına üstüne getiririz.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?


En başta güzel Türkçemize, Türkçe yazım kurallarına biraz dikkat etseler. Aksi durum da forumu okuyanlar açısından yorucu oluyor. (En başta kendime söylüyorum )

Soru sormadan önce başlıkları gezinsiler bir baksılar, bazen aynı soruyu iki defa soruyorlar.

Üyelere forum kurallarını iyi okumalarını öneririm, forum kurallarını oluşturmaya katılmalarını ellerini taşın altına koymalarını öneririm.

Zaman zaman forum kurallarını hep beraber oluşturalım deniyor, işte size demokrasi, buraya katılmıyorsunuz, sonra da kuralsızlığı savunanlar oluyor. Önce kuralsız hiç bir şeyin olamayacağı bilincine varmamız gerekiyor.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkilerle ilgilenmek inanılmaz derecede rahatlatıyor, huzur buluyorum, bütün günkü stresimi onların arasında iken atıyorum, o yeşinin rengi o toprağın kokusu bambaşka birşey, anlatamıyorum yaşamak lazım derler ya işte öyle birşey.

Her tür ile ilgilenirim, gördüğüm ilgimi çeken doğadaki bütün her şey, En çok ilgilendiğim yetiştirdiğim zeytinlerim, cevizlerim, yetiştiriciliğini de yaptığım liliumlarım, ilgiden ziyade çok büyük bir haz alıyorum, o zeytinin tomurcuğu, tomurcuktan çiceğe dönüşmesi, çiçeğin meyva oluşumuna dönüşmesi izlemek gözlemlemek, cevizlerimin yemyeşil yaprakları hafif esen rüzgarla altınta bir çay içmesi, ya liliumlarımdan aldığım haz tomurcukları birer birer açmaya başladılarmı bahçe bembeyaza bürünüyor, misler gibi kokuyor, aldığım hazı keyfi anlatmaya cümleler yetmiyor.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bitkilerle yaşadığım olay bir iki tane var olay kabul edilirse. Çocukluk yıllarım da rahmetli babamın bir arkadaşının bahçesine gitmiştik, babam ve arkadaşı sohbet ediyorlar, ben de oralarda geziniyorum, bir ara kulağım konuştuklarına gitti, bahçe sahibi diyordu ki, ben şu an işyerini kapattım buraya geldim, işyerinde çok sıkılıyorum bir an önce kendimi buraya atmaya çalışıyorum, buraya geldim mi her şeyi unutuyorum öylesine rahatlıyorum ki, ne harcımı ne borcumu, her şeyi unutuyor, burada stresimi atıyorum çok rahatlıyorum...

Ben de, sağa baktım sola baktım her taraf ağaç, ya allahın ağacı işte, ağaca bakıp da nasıl sitres atılıyormuş diye hayıflandım, ben de bakıyorum hiç de stres atamıyorum, Taki ne zaman bir bahçe kurdum, o zaman nasıl sitres atıldığını öğrendim.

Bitkinin bir yaprak çıkarması, dala bir kuşun konması, bir tomurcuğu gözlemlemek, asmadaki korukların yaprak aralarından kendilerini göstermesi, erik ağacından bir tane koparıp yemek, şeftalinin dalından koparıp suları süzülerek şapur şupur kimseden çekinmeden topraklı ellerle yemek stres atıyormuş, inanın orada iken babamın arkadaşının söyledikleri hiç aklımdan çıkmıyor.

Bir de bir armut ve dut ağacından düşüşüm var ki, hiç unutmuyorum, sekiz dokuz yaşlarındaydım, babamla tarladan geliyoruz, ben de manda (camız) arabasının kuyruğunda oturuyorum, bir baktım karşıdaki koca armut ağaçında en üst uç dalında sapsarı bir armut, belliki buna yetişip koparamamışlar. Hemen babamdan habersiz armuda koştum, tırmandım yavaş yavaş dallardan armuda doğru yaklaştım tam kopacağım sırada dalın kırılması ile ben kendimi sırt üstü yerde buldum, nefes alamıyordum, bir ara babam görse de yardım etse diye düşündüm, gidiyorum derken nefesimi aldım, kaltım babama yetiştim, onun hala bir şeyden haberi yoktu.

Bir de dut ağaçından düşüşüm varki, bu sefer tam kafa üstü yere çakıldım, nefesimi alamıyor fakat babamın manda arabası ile geldiğini duyuyordum yakınlarda idi yetişemiyecek öleceğim dedim. Kısa bir süre gitmişim, nefesimi almamla kendime geldim, adeta banyodan çıkmışcasına ter attımı biliyorum, hadi gene yırttın dedim.

Be kardeşim yüzme bilmiyorsunda ne işin var kavak ağacında dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bir daha mı ağaca çıkmıyorum, merdivenle çıkıyorum, merdiven de kırılır düşerşem onu da yazarım sağ kalırsak.

Komik bir tane daha yazayım Lilium soğanlarını ilk defa tohumdan da üretildiğini öğrenmiştim, ama bir türlü yeterli bilgi bulamıyordum, deneme yanılma yöntemini denemeye karar verdim.

Tohumları topladım, kum gübre karışımı malzememi hazırladım, ilk denemem olduğu için çok heyecanlı idim, uzatmıyayım, tohumları özenle dikkatlice saksılara ektim, heyecanla gözlemliyorum ne zaman çıkacak neden çıkmadı merekla bekliyorum. Bunları her gün kontrol ediyorum, saksılarda çıkan otları temizliyorum, bir yandan da allah allah otlar çıktı tohumlar çıkmadı, sanki ben buraya ot ekmişim diye hayıflanıyorum.

Neden sonra bir gün ben çıkan otları temizlerken o temizlediğim otlara dikkatli bakınca köklerindeki çok küçüçük soğancıklar olduklarını gördüm, ve anladım ki, ben ot diye tohumdan çıkan lilium soğanlarını yoluyormuşum. Çok üzülmüş bir yandan da kendi kendime gülüyordum.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Sadece foruma katıldıktan sonra değil daha önce ki hayalim, büyük bir çiflik kurup içinde her şeyi olan hayvanından bitkisine kadar her çeşit bitki hayvan olan bir büyük bir çiflik ve orada yaşamak. Bunu şimdi daha çok ister oldum, bir düşünün sabah kalkıyorsunuz inekler mö diye bahırıyor, tavuklar kıdaklıyor, çıvıl cıvıl kuş sesleri yemyeşil bir doğa, ağacın bir dalından bir meyva koparıp gün doğarken onu ısıra ısıra yemek, sabah sabah o toprağın mis kokusu, çocuklar bağırıyor babaaa kahvaltıya gelll, açmış olan mis kokan gülleri zambakları koklamak, ağaca asılmış hamakta sallanırken şekerleme yapmak, bahçeyi bellerken terlemişsin eşinin bir çay getirmesi, o keyfi hiç bir şeye değişmem.

Şimdi bu hayallerimi daha çok istiyorum, ama gerçekleştirmem çok güç.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Toplantılara katılamadım, bir tek Bandırma tanışma toplantısına katıldım, ilk olduğu için bayağı heyecanlıydım, İyi ki de katılmışım tanışmayı istediğim sevgili kardeşim Sabo’yu, A.Şahin'i, Zeynel'i, Şenol Coco'yu, Güler Ablamı tanımama nail oldum çok keyif aldım.

Bu tür toplantılara herkesin katılmasını tavsiye ederim, elimden geldiğinçe katılmaya çalışacağım.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bitkilerle ilgili ne tür kitap olursa illa okurum ,bir göz gezdiririm pek isimlerine bakmam içindekilerine bakarım, içinden ne alacağım beni o ilgilendiriyor. İçinde iyi bir şeyler varsa kimmiş diye bakarım.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

İsim olarak tabii ki Hayrettin Karaca'yı söyliyebilirim, çok güzel çalışmaları oldu, çevremde de çok var, ağaclar net üyeleri benim için güzel bir örnek.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?


Bahçesel var, İbreliler.com, diğerlerinin adını hatırlıyamıyorum.

Agaclar.net mi, o apayrı bir özellik. Bu kadar güzel bir site ki, bir girdim bir daha çıkamadım, bilgi paylaşımı sıcaklık, sevgi, hoşgörü, çay, kahve, pastalar eh daha ne olsun.

Ama Agaclar.net'i asıl özel kılan, sevgili yöneticimiz malinadır, onun çevik zekasına hayranım. Bir de merak ettiğim bu malina hiç uyumaz mı?

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Küçükken babamdan çok aldım, o beni tarlaya götürürdü ben kaçardım. Tarladan kovması için de bir zarar yapar kendimi kovdururdum. Zamanında öğretirlerdi biz istemezdik. Şimdi ise bilgiye tecrübeye ulaşmak için can atıyoruz. Demek ki bir şeyleri almaya sen hazır değilsen istedikleri kadar verseler olmaz.

Mesleki olarak eğitim almadım, daha sonra başlayan bitki sevgim, çiftçi çocuğu olduğumuz için öğrenmekte çok zahmet çekmedim, ama okulda okumadığım kitapları daha sonra bulup okumaya çalıştım.

Eğitim almak neden olmasın hayat hep bir eğitim değil midir, nereye kadar öğrenebilirsen. Keman ustasına sormuşlar, sen keman ustası mısın, hayır demiş öğrenmeye çalışıyorum.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Zamanımın çoğunu Agaclar.net alıyor 7-8 saat belki de fazla saat tutmadım ki, oraya bakayım burada ne olmuş, orada ne var, burayı da okuyum, derken saatlerce siteden çıkamıyorum. Sitenin manyağı oldum desem yeridir. Bu site bağışıklık yapıyor dikkat.

Bazen işim olsa da ille girerim, bir bakayım derim saatlerce kalırım.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Mesleğimle ilgileniyorum, zaman bulursam tamir işlerini çok severim, elimden kolay kolay bir şey kurtulmaz, yapamazsam da bozarım, bir gün bir arkadasım sen saatten anlar mısın dedi, ben de anlarım dedim, al bak dedi, saati aldım açtım ve bozdum, yapamayacağımı öğrendim.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Katılmadım desem doğru olur, bir kaç kırmızı ayva çubuğu dışında, güzel bir paylaşım güzel bir yardımlaşma destekliyorum,

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Bazı üylerimiz var, isimleri bende saklı, isimlerini saysam diğer arkadaşlar gönül koyar onun için isim saymasam iyi olur, onlar kendilerini bilirler, bazı üyelerimiz var ki söylemek istediğini o kadar güzel yazıya döküyorlar ki onlara hayran oluyorum. hatta bazılarının karakter tahlillerini bile yapabiliyorum. (müneccinmiyim neyim)

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Malesef yok, üzgünüm.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Katılırım, katılmak gerektiğine inanırım, nerede var bu protestolar bizde, o duyarlığın daha gelmediğimizi düşünüyorum, bu ülkede çevrecilerin var olduğunu biliyorum ama çevreciliğin olmadığını biliyorum, olsa idi, çocukken su içtiğim, balık tuttuğum, yüzmeyi öğrendiğim gönen çayından lağım akmazdı. O çevreciler gelsin o suya elini soksun ben eğilip içeceğim.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?


Yeterli bulmak demek ne kelime hiç bir şey yok ki, televizyon programları çoğu şov ağırlıklı bilgiye yönelik bir şey yok, bazen trt 2 de azda olsa bazen veriyor ama yetersiz. bir de toprak tv var, onda da yirmi senelik programlarla aynı şeyleri tekrar edip duruyorlar.

Türkiyenin tarım politikaları olmadığı sürece televizyonlarda da bu konularla ilgili bir şeylerin olacağını sanmıyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bahçesi olmıyanlar için güzel bir düşünce gereken değer verilmiyor diye düşünüyorum. Galiba toprakla uğraşmak yazıldığı gibi olmuyor.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

ağaç:Ceviz
çiçek;lilium candidumkitap: Çılgın türkler
şarkı: Boş ver üzülme
müzik grubu/müzik sanatçısı:Baha
şair: Nazım hikmet

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 12:09   #2
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Sevgili Lilium,
Yazını okurken büyük keyif aldım, ne kadar içten nekadar doğal yazmışsın.
Birde baban ile tarlaya gidip türlü bahanelerle oradan kaçmak için fırsat kollayan bir kişinin yıllar sonra o tarlalardan büyük haz duyması nekadar güzel bir duygu değilmi?
Umarım tüm dileklerin gerçek olur.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 12:25   #3
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Merhaba Sevgili Lilium,

Aramızda olmanız çok güzel.Yazınızı keyifle okudum .Ağaçlara fazla çıkmayın.Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgiler Selamlar.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 13:06   #4
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Sayın Lilium; sizi az da olsa tanıdığıma sevindim. Okuduğum da az da olsa babamı görür gibi oldum. Bahçeyle uğraşmasını, "hanım bir çay versene" deyişini

Umarım birgün hayalinizde ki o kocamannn çiftliği kurarsınız ve ben size seve seve yardıma gelirim...

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 13:07   #5
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Merhaba Sevgili Lilium,
Sizi biraz daha tanımak güzel oldu. Duygularınızı paylaşıyorum.Özellikle ağaçlara tırmanmak konusu bizim yaş gurubumuzun yaşayabildiği bir şans. Ben de sin gibi çok ağaca tırmandım,ama düşmedim.
Düşmedim ama dut ağacının dalında salıncakta sallanırken,Ağacın dalına amcamın astığı keser kafama düştü.Beynimde yıldızlar çaktı.Allahtan kekin tarafı değil de sap tarafı vurdu.
Ne diyelim allah çocukları koruyor.

Ayrıca çiçek fotoğraflarınızı da beğeniyle izliyorum. Aileniz ve bahçenizle sağlıklı uzun bir ömür dilerim.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 14:27   #6
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Sevgili Lilium,

Hızla büyüyen zambaklarımı her görüşümde sizi sevgi ile anıyorum.
Sizi tanıdığım için mutluyum. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 14:35   #7
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Sayın Lilium; sizi tanıdığıma sevindim. Ağaçlara tırmanmak galiba bizlerin en büyük zevki olsa gerek. Kendinize iyi bakın.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 15:09   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sevgili Lilium,

Kendisiyle barışık, doğaya saygılı, ülkesine karşı hassas, geleceğe karşı duyarlı biri olarak tanıdım sizi. İçinizdeki insan ve doğa sevgisi kabına sığacak gibi değil... İyi ki varsınız...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 17:11   #9
Ağaç Dostu
 
evrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
Sn lilium sizi tanımaktan çok memnun kaldım. Hani bazı üyelerimiz düşündüklerini çok güzel aktarıyorlar demişsiniz ya inanın sizde onlardan birisiniz. Yazdıklarınızı okurken büyük keyif aldım. Bu arada yöneticimizle ilgili söylediklerinizin hepsine bende yürekten katılıyorum.
Her şey gönlünüzce olsun. Umarım hayalini kurduğunuz büyük çiftliğinize kavuşursunuz.Sağlıcakla.

evrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 17:39   #10
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sn. Lilium, yazınızı zevkle okudum, çok içten yazmışsınız. Sizi önce zambak sayfalarında tanıdım daha sonra başka yazılarınızla. Nasıl tanıdım derseniz: Neşeli, meraklı, becerikli, sevecen.

Ulaşılmaz gözüken hayaller bazen çok yakınımızda oluyor. Bazen de bir saksıda cennetimizi yapıyoruz. Hayallerinize kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 18:29   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Lilium, yazınla seni daha da iyi tanımış oldum.
Hem Oğuz hem de ben seninle tanışmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bahçene geldiğimizde bize gösterdiğin samimi davranışlarını hiç unutmayacağız. Binlerce teşekkürler.
İyiki varsın ve iyiki bizlerlesin bu sitede.
Ağaçdan düşme maceraların çok hoş, amannn kardeşim üçüncüyü deneme, ne olur ne olmaz. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar ama üçüncüsünde yakalanır.
Çiftlik hayalin de çok güzel, ama ufak bir nüans var. İleride bu haylin gerçek olduğunda (ki inşallah) yemek vakti, babaaaa hadi gel, yemek hazır diye çocukların yerine, sanırım dedeeee, hadi yemeğe diye torunların seslenecek galiba.
Sevgili Lilium, herşey gönlünce olsun. Samimiyetin, insanlara yaklaşımın hep böyle sevgi içinde kalır inşallah.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 18:31   #12
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Sevgili Lilium,

Yazdıklarınızı okurken aklımda bir Lilium portresi oluşuyor. Falcı değilim ama işte çıkardığım sonuçlar:

Bazı insanlar vardır, kızdırdığınız zaman bile sevimli olurlar ya siz de öylesiniz.
Kendinizi ve hayatı tiye almanız.
Kendinizi başkalarının yerine koymanız.
Hayatı sevmeniz, önemsemeniz.
Yardım severliğiniz.
Bu heyacanla Akzambağın kokusunu 12 aya yayarsınız siz.
Daha çok şeyler vardır sizden öğreneceğimiz.
Allah sizi başımızdan eksik etmesin.

''Bilmem anlatabildim mi? ''
Bu cümle galiba sizden alıntı olup bende yerleşmiştir.

Sağlıcakla kalınız efendim...

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 19:38   #13
Ağaç Dostu
 
Ülker's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1,532
Galeri: 1
Sayın Lilium,
Sizi biraz daha yakından tanımak bizleri çok mutlu etti.
Tarlalarda, bahçeler koşturan çocuk haliniz gözümde canlandı.
Biz üyeler, okuduğumuz yazılarla karakter tahlili yapıyor ve bağzı kişilerin güzel ifade ettiği yazılarıyla onu yıllardır tanıyormuş gibi oluyoruz, ben sizin yazılarınızdan da o enerjiyi alıyorum.
İyi ki sizi tanımışız, iyi ki varsınız.
Ağaçlar'a dikkat edin, özellikle ceviz ağaçlarına, dalları kırılıverir de yine yere kapaklanıp başınızda kuşları görürverirsiniz.
Kendinize, ailenize, Zilli'ye ve bahçenize çok iyi bakın, bakın ki, güzel haberlerinizi ve deneyimlerinizi devamlı bizlerle paylaşın.
Dilerim hayalinizdeki çiftliğe en kısa zamanda ulaşır bizleri de davet edersiniz.

Ülker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 19:47   #14
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Sevgili Lillium sizi tanımak güzeldi iyiki varsınız gönene yolum düştüğünde size uğramaya çalışacağım inşallah. Samimiyetiniz için teşekkürler hayatınız Lillium kokuları içinde geçsin inşallah

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 21:36   #15
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Ne güzel anlatmışsınız kendinizi.

Lilium başlığının sahibi, babası, kılavuzu gibisiniz benim için. Herkese bilgi veren, yardım eden, bu arada sitedeki yardımlaşmaya hayret eden ve bundan duyduğu mutluluğu anlatan yazılarınızdı sizi bana tanıtan. Ama aslında siz de aynı şekilde yardım ediyordunuz herkese. Emeğiniz çok o başlıkta.

Sizden aldığım lillium soğanlarının açmasını sabırla bekliyorum. Hatta birkaç soğanı arkadaşıma, birkaçını da kardeşime verdim. Onlarınki de gayet güzel gelişti. Teşekkürler.

Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 23:21   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-10-2008
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 186
Galeri: 33
Sevgili hemşehrim , hayaller insanda yaşama arzu ve isteklerini tetikler.Çiftlik hayal ve arzunuzdan vazgeçmeyiniz. Gönlünüzden geçenlere kavuşmanız temennisiyle sağlık ve esenlikler dilerim.İyiki varsın Lillium...

ismet şenad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 01:16   #17
Ağaç Dostu
 
mormenekşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-03-2007
Şehir: Balıkesir-Manisa/Kula
Mesajlar: 950
Sevgili Lilium kendinizi çok güzel anlatmışsınız.Ben kendi adıma sizden çok şey öğrendim teşekkür ederim, inşallah çiftlik hayaliniz biran önce gerçekleşir bunun için dua edicem çünkü ucunda o çiftlikte misafir olmak var.) Balıkesir Gönen arası ne kadar şunun şurasında ama lütfen artık ağaca çıkmaktan vazgeçin hatta demir merdiven olmadan da merdivene çıkmayın Allah muhafaza bi kaza olmasın, sizi daima aramızda görmek isterim.
Eşiniz hanımefendiye ,kızlarınıza ve sevimli zilliye selamlar sağlık,mutluluk ve sevgiyle kalın hayattan bütün beklentilrinizin gerçekleşmesini dilerim.

mormenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 01:43   #18
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turco Mesajı Göster
Sevgili Lilium,
Yazını okurken büyük keyif aldım, ne kadar içten nekadar doğal yazmışsın.
Birde baban ile tarlaya gidip türlü bahanelerle oradan kaçmak için fırsat kollayan bir kişinin yıllar sonra o tarlalardan büyük haz duyması nekadar güzel bir duygu değilmi?
Umarım tüm dileklerin gerçek olur.
Sevgili turco,

En sevdiğim şeylerden bir tanesi doğal olmak "olduğun gibi" bu doğallığımı yansıta bildim mi bilmiyorum ama, doğallığı çok sevdiğimi biliyorum.
Takma akıldan akıl olmaz, sözüne yaşadıklarımdan sonra ezberledim,kişinin içinde yoksa o sevgiyi aşılayamamışsak, kimin neyi ne zaman seveceğini de tespit etmek kimsenin elinde olmuyor,

Sevgi ve saygılarımla.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 01:51   #19
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Minem Mesajı Göster
Sayın Lilium; sizi az da olsa tanıdığıma sevindim. Okuduğum da az da olsa babamı görür gibi oldum. Bahçeyle uğraşmasını, "hanım bir çay versene" deyişini

Umarım birgün hayalinizde ki o kocamannn çiftliği kurarsınız ve ben size seve seve yardıma gelirim...
Sevgili minem,

Sizlere babanızı anmanıza hatırlamanıza sebep olabildi isem büyük sevinç duyarım, Yardıma geleceğinizi biliyorum bunu yazılarınızdan alabiliyorum, sağolun var olun iyiki varsınız.

sevgi ve saygılarımla.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 02:15   #20
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sn. Lilium;

Biraz önce satıştaki teneke zeytinlerinizden denemek için ilgili konu başlığınıza yazmıştım, bu sefer sizin, kendiniz hakkındaki yazınızı görünce bir bakayım dedim. İyiki bakmışım

Çok güzel anlatmışsınız, hem anlatımınızı hem hayat felsefenizi çok sevdim Bazı konularda ortak yönlerimiz olduğunu düşünmeden edemedim En barizi; tamirat tadilat işleri, bana öyle büyük haz verirki anlatamam, düsturum da "yapmayı bilmiyorsam, bozmayıda mı bilmiyorum"dur Aynen sizin anlattığınız gibi benimde bir saat tamir etme olayım var ama ben saati öyle bir yaptım ki; ne ileri gidiyor ne de geri kalıyor, olduğu yerde duruyor

İnşallah görüşür tanışırız, selamlar saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 03:07   #21
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Merhaba Sevgili Lilium,

Aramızda olmanız çok güzel.Yazınızı keyifle okudum .Ağaçlara fazla çıkmayın.Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgiler Selamlar.

Sevgili oğuzhan,

Hep aranızdayım zaten, bazen biraz uzak kalsamda içinizde olduğumu bilin, bu kadar doğa severi bulmuşken kapıdan kovsanız bacadan girerim. bu yaştan sonrada ağaçlara istesekte o çocukluğumuzdaki gibi tırmanamayız, ah keşke o yaşlarda olsam da tekrar düşmeye razıyım.

sevgi ve saygılarımla..

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 03:24   #22
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Merhaba Sevgili Lilium,
Sizi biraz daha tanımak güzel oldu. Duygularınızı paylaşıyorum.Özellikle ağaçlara tırmanmak konusu bizim yaş gurubumuzun yaşayabildiği bir şans. Ben de sin gibi çok ağaca tırmandım,ama düşmedim.
Düşmedim ama dut ağacının dalında salıncakta sallanırken,Ağacın dalına amcamın astığı keser kafama düştü.Beynimde yıldızlar çaktı.Allahtan kekin tarafı değil de sap tarafı vurdu.
Ne diyelim allah çocukları koruyor.

Ayrıca çiçek fotoğraflarınızı da beğeniyle izliyorum. Aileniz ve bahçenizle sağlıklı uzun bir ömür dilerim.
sevgili Vildan Sönmez,

Aynı maceraları yaşadığımız için ne derler maceradaş mı oluyoruz, dediğiniz gibi allah korumuş.
Burada hemen bir fıkra geldi aklıma, Temelle dursun tarlaya balık ekiyorlar, bir bakıyorlar ki tarlayı sinek sarmış, tüfeği alıp tarlayı sinekten korumak için gidiyorlar, dursunun alnına bir sinek konuyor, dursun temele sineği gösteriyor, temel tüfeği doğrultuyor tetiği çekiyor, bir bakıyor ki dursun gidiyor, ula diyor bir sizden bir bizden gitti, bir de yanına gidiyor bakıyor ki alnının ortasından vurmuş , allah korumuş az daha gözünden gidecekmiş.

Hayatımız da fıkralar gibi.

Sevgi ve saygılarımla...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 03:32   #23
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Günüm Mesajı Göster
Sevgili Lilium,

Hızla büyüyen zambaklarımı her görüşümde sizi sevgi ile anıyorum.
Sizi tanıdığım için mutluyum. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim.
Anılmak gerçekten çok güzel bir duygu, bu duyguyu ağaçlar net'te tatmak çok daha mutluluk veriçi, bu duyguları hep beraber yaşamaya çalışıyoruz, inanın ben de sizleri tanıdığım için çok mutluyum, sizler ve herkez sevdiklerinizle uzun bir ömür geçirmeniz dileği ile iyiki varsınız ve buradasınız.

Sevgi ve saygılarımla..

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 03:38   #24
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 Mesajı Göster
Sayın Lilium; sizi tanıdığıma sevindim. Ağaçlara tırmanmak galiba bizlerin en büyük zevki olsa gerek. Kendinize iyi bakın.

Sevgili nazlı,

Kendi öz benliğinizle yazmış olduğunuz yazıları izliyorum, sevecen sempatik karakteristik bir özelliğiniz var, hep böyle olun sizleri seviyorum.

sevgi ve saygılarımla..

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 04:00   #25
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Sevgili Lilium,

Kendisiyle barışık, doğaya saygılı, ülkesine karşı hassas, geleceğe karşı duyarlı biri olarak tanıdım sizi. İçinizdeki insan ve doğa sevgisi kabına sığacak gibi değil... İyi ki varsınız...
Sevgili dedem,

Bu övgü dolu sözlerinize teşekkür ederim, övgüye ihtiyacımızın olmadığını bilinci içerisinde olduğunu çok iyi bilenlerden biri olarak biliyorum.

Yazılarınızı zevkle, heyacanla, şevkle, dikkatle, takip ediyor ve ediliyorsunuz, daha sizlerden çok öğrenecek şeylerimiz var, keşke sizler kadar sizler kadar değil sizin çeyreğiniz kadar bilince, bilgiye, kültüre, terbiye, adaba, ulaşabilsek öğrenebilsek, dedim ya, sizlerden öğreneceğimiz daha çokkkkk şeyler var, iyiki buradasınız bilgi ve birikiminizi bizlerle paylaşıyorsunuz sizler gibi değerli kişileri tanımaktan onur ve mutluluk duyduğumu bildiğinizi biliyorum.

sevgi ve saygılarımla...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 04:17   #26
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar Mesajı Göster
Sn. Lilium, yazınızı zevkle okudum, çok içten yazmışsınız. Sizi önce zambak sayfalarında tanıdım daha sonra başka yazılarınızla. Nasıl tanıdım derseniz: Neşeli, meraklı, becerikli, sevecen.

Ulaşılmaz gözüken hayaller bazen çok yakınımızda oluyor. Bazen de bir saksıda cennetimizi yapıyoruz. Hayallerinize kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.
Sevgili nurbahar,

Tanımlamanız hoş teşekkür ederim, ama sadece hoş taraflarımızı değil, hoşa gitmeyen taraflarımızı da açıklıkla söylersek daha doğal olmazmıyız.

Ne kadar içten yazdığımı ne kadar içten olduğumu bilmiyorum ama, bildiğim bir şey var o içtenliği, neşeyi, merakı, beceriyi, sevecenliği ben sizlerden öğrendim.

Dileklerinize de ayrıca teşekkür ederim, inşallah hepimiz dileklerimize kavuşuruz.

sevgi ve saygılarımla...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 08:26   #27
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Gönderdiğiniz ayva çelikleri, çiçeklerini, yapraklarını açtı, kökleniyor, bu vesileyle tekrar teşekkür ederim

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 08:54   #28
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sn Lilium'la ilgili bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim.

Bir aralar politika kahvesinde yazdığım bir yazının ardından Sn. Lilium bana sağolsun güzel bir övgüde bulunmuştu. Ben de herzamanki dalgınlığım ve kullanıcı adının bana verdiği dişil çağrışım nedeniyle kendisine hanım olarak hitabettiğim bir teşekkür mesajı atmıştım. Kendisi o kadar efendi ve kalender ki beni hiç bozmadı bile. Aradan aylar geçti, ben kendisinin erkek olduğunu bir hitaptan sonra anladım. O kadar utanmıştım ki, artık özür dilemeyi bile göze alamamıştım.

Sn. Lilium hazır elime geçmişken sizden özür diliyorum

Not: Ben bunu hep yapıyorum. Bu vesile ile, yaptığım ve yapacağım her türlü dalgınlık için şimdiden herkesten özür dileyeyim bari.


Düzenleyen nevsune : 24-03-2009 saat 09:27
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 12:12   #29
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Lilium, yazınla seni daha da iyi tanımış oldum.
Hem Oğuz hem de ben seninle tanışmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bahçene geldiğimizde bize gösterdiğin samimi davranışlarını hiç unutmayacağız. Binlerce teşekkürler.
İyiki varsın ve iyiki bizlerlesin bu sitede.
Ağaçdan düşme maceraların çok hoş, amannn kardeşim üçüncüyü deneme, ne olur ne olmaz. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar ama üçüncüsünde yakalanır.
Çiftlik hayalin de çok güzel, ama ufak bir nüans var. İleride bu haylin gerçek olduğunda (ki inşallah) yemek vakti, babaaaa hadi gel, yemek hazır diye çocukların yerine, sanırım dedeeee, hadi yemeğe diye torunların seslenecek galiba.
Sevgili Lilium, herşey gönlünce olsun. Samimiyetin, insanlara yaklaşımın hep böyle sevgi içinde kalır inşallah.
Sevgili güler abla,

Hep heyacanları şevki, sevgiyi, hoşgörüyü verenlerdensiniz, yepyeni bir heyecan tattırdınız bana, daha tatmadım ama hatırlatmanız bile heyacan verici, dede'liğin çok güzel olduğunu söylerler, inşallah o günleride görürüz.

Ayrıca, O samimiyet sizlerin samimiyetidir, sizleri oğuz abiyi tanımaktan çok büyük bir onur duyduğumu söylesem inanırmısınız.

Yatakta ki yoğurdu da hiç unutmuyorum biliyormusunuz, aklıma geldikçe şu an bile yazarken gülmekten yazamıyorum, Allahta sizleri çocuklarınızla torunlarınızla sevdiklerinizle hep mutlu etsin güldürsün emi. Oğuz abiye çok çok selamlar, teşekkür eder sevgilerimi sunarım.

sevgi ve saygılarımla...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 12:39   #30
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sevgili Lilium,

Yazdıklarınızı okurken aklımda bir Lilium portresi oluşuyor. Falcı değilim ama işte çıkardığım sonuçlar:

Bazı insanlar vardır, kızdırdığınız zaman bile sevimli olurlar ya siz de öylesiniz.
Kendinizi ve hayatı tiye almanız.
Kendinizi başkalarının yerine koymanız.
Hayatı sevmeniz, önemsemeniz.
Yardım severliğiniz.
Bu heyacanla Akzambağın kokusunu 12 aya yayarsınız siz.
Daha çok şeyler vardır sizden öğreneceğimiz.
Allah sizi başımızdan eksik etmesin.

''Bilmem anlatabildim mi? ''
Bu cümle galiba sizden alıntı olup bende yerleşmiştir.

Sağlıcakla kalınız efendim...
Sayın zeytinci,

Tanımlamanıza teşekkür ederim, hayatı bazen çok tiye alırım, buda benim şakayı, takılmayı, espiritüel yanımı gösteriyor diye düşünüyorum, kendimle dalga geçmeyi hatta zaman zaman hayatla dalga geçmesini severim, ama citti konularda da dalga geçmesini ve geçilmesini de hiç sevmem, açaba o zamanlarmı sevecen oluyorum bilemiyorum.

Kendimi başkalarının yerine koymak, doğruları bulmaya birşeyleri iyi hisetmeme neden olan kendime baz aldığım cümlelerden bir tanesidir.

Merek etmeyin kolay kolay başınızdan eksik olmam, baş belası gibi hep başınızda olacağım.

Her şey gönlünüze göre olması dileği ile sevenlerinizle hep mutlu olun emi.

Sevgi ve saygılarımla...

Bilmem anlatabildim mi !

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024