agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2009, 11:50   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Nejla K.

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Her şey, kayınvalidemin benim için diktiği mum çiçeğinin ve hediye gelen birkaç menekşemin bakımsız kaldığını düşünmem ile başladı. İnternette bu çiçeklerin bakımı ile ilgili bilgiler ararken tanıştım ağaçlar net ile...

Yaşadığım şaşkınlığı hala hatırlarım. Sadece bilgi yoktu. Sıcacık dostluklar, tecrübeye dayalı bilgiler, karşılıksız paylaşımlar ve sonu gelmeyen öğrenilecek konular denizi...Aylarca forumları dolaştım, çiçeklerle ilgili bilgileri ilk sayfalardan başlayarak okudum.Sayfalarca notlar aldım. Bitkilerle ilgili bilgimin çok az olduğunu düşünüp,üye olmadım bir süre... Bitkilerim toparlanmış hatta yeni bitkiler eklenmişti. Bu arada tecrübe ve bilgi sahibi olmaya başlamıştım.

Yeni katılan bir arkadaşımızın yardım isteyen sorusuna dayanamayıp cevap vermek için üye oldum. Hala bu denizde pek çok konuda bilgi sahibi olmak için, sağlıklı bir bitkinin güzelim çiçeklerini açtırabilmek amacıyla dolaşmaktayım. Tabi bu çiçeklere pek çok yeni çiçek ekledim. Ama benim için hayatıma eklenen, çok değerli dostluklarım bitkilerim kadar değerli oldu... O gün bu gündür aranızdayım.Üstelik siteye giremediğimde rahatsız olacak kadar da bağımlı olduğumu düşünüyorum.

Burada neler öğrendiniz?

Neler öğrenmedim ki?... Doğa, bitkiler ve hayvanlar sisteminde biz insanların ne kadar yapıcılıktan uzak olduğumuzu ve beton yığınları içinde yaşamaya kendimizi layık gördüğümüzü anladım. Şimdi balkonunda bir tek saksı olan evler yüzümde tebessüm için yetiyor.

Bitkilerle ilgilenirken en önemli öğretinin sabır olduğunu da öğrendim. Hele tohumdan büyütüyorsanız, yaprak çıkarması, çiçeği zaman alıyor ve siz sabırla bekliyor, sonunda, gururla karşısında çayınızı içerken, her şeye değdiğini düşünüyorsunuz. Hele bu tohum ya da çelik hiç yüzyüze gelmediğiniz ama sıkı sıkı dostluk hisleri taşıdığınız bir arkadaşınızdan gelmişse, keyfine hiç doyum olmadığını öğrendim. Sonra çevremin aslında benim için ne kadar değerli olduğunu öğrendim.

Şehrimin bitkilerini tanıdım. Yolda yürürken, yol kenarlarındaki ya da balkonlardaki bitkileri görebilmek için tökezleyip düşecek kadar farkındalığımın geliştiğini öğrendim.

Son bir yılın bana öğrettiği ise evimize uygun bitkilere sahip olmak, çok bitkiye sahip olmaktan daha önemli olduğu... Evimiz,güneş alma saatleri, ısınma şekli, balkonların konumu sahip olacağımız bitkiler için çok önemli... Çok sıcak bir şehirde, serin havayı ve nemi seven bitkiler yetiştirmenin bitki için de zorluk olduğunu ve kaybında büyük üzüntü duyulduğunu öğrendim...

Bitki, toprak, tohum ve teknik bilgilere hiç değinmiyorum bile, o kadar çok şey öğrendim ki bu konuda...Bir de söylemeden geçemeyeceğim ağaçlar.net ailesinin de hayatın taa içinde ikinci bir aile olduğunu da öğrendim. Sevginin çok uzaklara kadar gidebildiğini de bizzat yaşayarak tecrübe ettim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Bu zor bir soru... Ne öğrendi acaba?... Ben tecrübelerimi paylaştım. Elimden geldiğince, dilim döndüğünce anlattım. Pek çok arkadaşım benden çok daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip olduğu için, ben daha çok onlardan öğrendiklerimle mutlu oldum.Onlardan öğreneceğim daha pek çok şey olduğunun farkındayım ve bunun için teşekkür ediyorum.

Sizi tanıyalım

Ben Nejla Kalfa... 1971 yılında doğdum. Bulgaristan doğumluyum ama çok küçük yaşlarda Bursa'ya geldiğimiz için kendimi Bursa'lı sayarım.Ailem Bursa'da...Hacettepe üniversitesi Diş protez teknikerliği mezunuyum. Eşimin Aydın'lı olması sebebi ile 14 yıldan bu yana Aydında yaşıyorum. 9 yaşında bir kızım var.

Genelde özel sektör olmak üzere mesleğimi yaptım ancak kızımı kendim büyütmek istediğim için ara verdiğim dönemler oldu. Geçen yıl tekrar çalışmaya başladım ancak küresel kriz (!) bizim firmamızı da etkilediği için 6 aydır çalışmıyorum. Evde bitkilerimle, kitaplarımla, iletişim kursları ile ilgileniyorum.Zaman zaman günlük hayatın içindeki olayları küçük hikayeler şeklinde yazmaya çalışıyorum. Ülkemin ve dünyanın olan biteninden haberdar olmayı seviyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bulduğu her boşluğu demeyeceğim çünkü ben bitkiler için boşluk yaratıyorum sanırım. Gece yarısı balkonunda ışık yanan bir ev görürseniz o benimdir, çünkü sararan yaprakları gece temizlerim, sabah erken ilaçlama yapıyorumdur ya da erken saatlarde suluyorumdur onları... Sabah çayını bir elinde çay, diğerinde çubuk ile toprağı havalandırarak içen de benimdir... Öğlen hangi bitki bu mevsim ne kadar güneş alıyor diye konrol eden de... O gün dışarı çıkıldı ise gidilen marketten alınan çiçeğe yer bulan, saksısını değiştiren ya da aynı cinslerin içinde olması için bütün balkon düzenini değiştiren de benimdir... Evine gelen her misafire mutlaka çiçeklerini gösteren hatta ilgilenmese bile giderken eline bir kaç çelik tutuşturup, dikmeye zorlayan da...

Sanırım diğer işlerini bitkilerden vakti kaldıkça yapan biri oldum artık. Tutku mu deniyor buna bilemem ama delilik aşamasına varmasından korkuyorum. Çünkü bütün bunlardan sonra ağaçlar.net forumlarında ya da afrika menekşesi sevenler gurubundayımdır.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

O kadar canlı ve yenilenen bir sitemiz var ki öneri verecek bir şey bulamadığım gibi içinde olmaktan sevinç hatta gurur duyuyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Diğer üyelerden çok yeni gelen üyelere önerilerim olabilir ki bu siteyi diğer sitelerden ve internet ortamından ayıran en önemli özellik Türkçenin kullanımı konusundaki duyarlılığıdır.

Çok takdir ettiğim bu olay başta zor hatta gereksiz görünebilir ama pek çok değerlerin ve güzelliğin kaybolduğu günümüzde bizim olanlara sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Eğer yeni üye iseniz lütfen gerekli sayfaları okuyarak, başkalarından önce kendimize olan saygımızı yitirmemek için doğru yazalım, doğru konuşalım ki doğru düşünebilelim...

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Deşarj olmak dilimize yerleşti ise sanırım ben bitkiler konusunda kullanırım. Elimin toprakla teması bütün stresimi alıyor sanki...mum çiçekleri, menekşeler,küpe çiçeği, sardunyalar, begonvil, kaktüs ve sukulentler, begonya çeşitleri, japon gülü, ful, ful yasemin şu sıralar en çok ilgilendiğim çiçekler...

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Birkaç olay var aslında bana ilginç gelen... Çalıştığım dönemde Nazilli'ye gidip geliyordum ve hergün bir evin camında, dışarıda, oldukça bakımsız bir mum çiçeği görüyordum. Her gün o evin kapısını çalıp, hem bir çelik istemeyi hem de çiçeğin doğru yerde olmadığını söylemeyi istiyordum. Haftalar sonra zile bastım ve çıkan hanıma derdimi söyledim. ''Hangi çiçek, nerde?'' diye sorunca çok şaşırdım. Evin kadını yıllar önce vefat etmiş, kızlar burayı işyeri olarak kullanıyorlar ve çiçeğe dikkat etmiyorlarmış.'' Tabii çelik alabilirsiniz, teşekkür etmenize gerek yok. Biz size teşekkür etmeliyiz, annemizin yadigarı bu çiçeği bize hatırlattığınız için...'' demişti. Hala o mum çiçeğime bakınca hatırlarım ve içim sızlar.

Başka ilginç gelen bir olay da eşimin sınıf arkadaşı bir ağaçlar.net üyesi ile bu sitede karşılaşmış olmamız oldu. 17 yıl sonra... Bayramda sözleşmemize rağmen bir türlü yüz yüze gelemedik ama en kısa zamanda görüşebileceğimize inanıyorum.

Bir şey daha var bana ilginç gelen... Büyük marketlerden birinde çiçeklerin acınacak halini görünce, yetkili ile görüşmek istedim. Kendisi ile biraz konuşunca gerçekten yetkili olmadığına karar verdim. Çünkü bozulan bitkileri çöpe attıklarını söyleyince, atmamalarını istedim. Biraz indirimle almak istedim. ''Hayır atarım ama vermem'' ''sakın çöpün yerini sormayın, onu da söylemem'' dediğindeki şaşkınlığımı unutmuyorum.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Evet, planlarımda ve hayallerimde değişiklik oldu. Evimizi satıp yeni bir ev almayı istiyordum. Şimdi, daha geç alayım ama bahçeli bir ev alayım düşüncesindeyim. Eminim pek çok ağaçlar.net üyesi, bahçeli bir ev hayali kuruyordur. Şimdilik güzel bahçeleri olan arkadaşların fotoğraflarına bakarak avunuyorum. Bursa'ya gidince annemin bahçesi,Eskişehir'de Dayımın ve Teyzemin bahçeleri, Kayınvalidemin küçücük bahçesi tatillerde gitmeye can attığım yerler oldu...

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Henüz katılamadım ama katılmayı isterdim. Aydın'da birkaç ağaçlar.net üyesi olduk, bakarsınız kendi aramızda küçük bir toplantı yaparak başlangıç yapabiliriz.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Ben aradığım her bilgiyi ağaçlar.net'te rahatça bulduğum için, hiç kitaplardan aramadım. Dolayısıyle bir kitap öneremiyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Ülkemizde bu konuda övgüyü ve örnek gösterilmeyi hak eden pek çok insan var. Ben özellikle Atatürk'ü örnek vermek isterim. Beni, köşke iyice yaklaşan dalları kestirmeyerek, köşkün yerini değiştirmesi çok etkilemiştir. Ayrıca Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğini gezmiş biri olarak, o bataklığı nasıl orman haline getirdiği ve bu sırada gösterdiği çabalar örnek olmalı diye düşünüyorum.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Başka hiç bir foruma üye değilim.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Mesleki bir eğitim almadım. Almak isterim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Her zaman aktif olarak yazamasam bile forumlarda okumalara gün içerisinde zaman ayırıyorum.Aktif konuları takip ediyorum. Sosyal gurupta bulunmayı seviyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Edebiyat hep ilgimi çekti. Bir şeyler yazmak, kitap okumak bunların başında... Yeni kitaplardan çok, sahafları seviyorum. Sahaflarda yaşanmışlığın izlerini taşıyan, eski basım kitapları aramak ve onları satın almak ilgimi çekiyor. İletişimle ilgili konuları ve kursları takip etmeye çalışıyorum.Ergen iletişimi, aile içi iletişim, kadın- insan hakları konularında özellikle çocuk iletişimi konularında kurs programlarına katıldım.

Bir süredir ara verdiğim spora başlamak istiyorum.Uzun süre spor yaptım. Şu sıralar benim ve eşimin eski siyah- beyaz aile fotoğraflarını toplamakla meşgulüm... Sararıp gitmelerini istemediğim için yedekleyip, evimin duvarlarından birini onlara ayırmayı istiyorum.

Ahşap boyamaya olan ilgim nedeni ile fotoğrafların çerçevelerini kendim yapmak istiyorum. Ayrıca çok parçalı yap-boz (puzzle) yapmak hep ilgi alanımda oldu.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet, katıldım. Bir kaç arkadaşıma elimdeki bitkilerden gönderdim ama sanırım daha çok alıcı taraftaydım. Tatillerde bitkilerini kaybeden biri olarak, arkadaşlarım beni yeniden dikmek konusunda hep yüreklendirdiler.Çelikler gönderdiler, tohumlar paylaştılar... Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Paylaşımı sadece çelik ve tohum olarak görmüyorum. Sevgi paylaşımı aynı zamanda... Hani derler ya '' paylaşıldıkça büyüyen tek şey sevgidir'' diye... Bitkilerimin hızla geliştiği şu günlerde daha çok paylaşımlarda bulunmayı umut ediyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Ben bütün üyelerden öğrenilecek birşeyler olduğunu düşünüyorum. Çok değerli ve tecrübeli üyeler olduğunu biliyorum. Onların arasında olmaktan mutluyum. O kadar çok olumlu etkilendiğim arkadaş var ki, tek tek isim yazarsam ve içlerinden birini unutursam çok utanırım. O yüzden izin verirseniz isim vermek yerine şöyle bir genelleme yapayım, Afrika menekşesi forumu devamlılığı ve birbirine bağlı üyelerin samimiyeti ve paylaşımcılığı ile beni hep etkilemiştir. Forum dışında grubu olan yanılmıyorsam tek çiçek gurubuna dahil olmaktan ve oradaki arkadaşlarla günlük hayatta da irtibat içinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Telefonda seslerini duymak, yüz yüze gelip konuşmak çok ayrı bir keyif...

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Hayır, yok... Bir sivil toplum örgütüne üye olmayı çok istedim hatta üye olmaya gittim ama işleyişi ile ilgili memnuniyetsizliğim, insan zafiyetlerinin öne plana çıkması beni rahatsız etti. Sanırım asi bir yanım var, ülkemdeki sorunlara yeterince duyarlığı olduğunu düşündüğüm bir toplulukta olmayı isterim. Adının arkasına saklanmayan, çalışan bir sivil toplum örgütü olmalı... Her bireyin aslında ülkesi ve çevresi ile ilgili konulara duyarlı olması gerektiğini düşünürüm, dolayısı ile çalışması gerektiğini de...

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Evet, birkaç tanesine katıldım. Duyarlı olmak önemli ama duyarlılığnızı dile getirmiyorsanız, talan edenlerden bir farkınız kalmayacağını düşünüyorum. Bize ait olanı korumak hakkımız...Başkasının sahip olduğunu istemiyoruz, bizim olanı koruyoruz, kanaatindeyim...

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

TV ve radyonun bizim ülkemizde, toplum bilinci ile ilgili konularda yetersiz kaldığına inanıyorum. Sahte gündemler ortadan kalkmadan gerçek gündemlerin konuşulamayacağını düşünüyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Beton yığınları içinde yaşayan insanoğlunun, nefes aldığı ve nefes aldıkça yaşamın değerleneceğini düşündüğüm yerler olarak görüyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

ağaç:Çam ağacının bütün türleri...
çiçek:Menekşe, sardunya,küpe çiçeği, begonvil...(bir tane yazmak az geldi.)
kitap:NUTUK (ne kadar okusak ders almadığımız için)
şarkı:
müzik grubu/müzik sanatçısı:
ressam:İbrahim Çallı
şair:Can Yücel
film:Babam ve oğlum
web sitesi:agaclar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 12:35   #2
Ağaç Dostu
 
Orkun Kırcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 2,650
Galeri: 215
Tutku mu deniyor buna bilemem ama delilik aşamasına varmasından korkuyorum.


Hahahah güleyim bari Ablacım sen hala normal olduğunu mu sanıyorsun! İlahi güldürdün beni İyi ki tanışmışız ablacım hergün iyi dileklerine alıştık valla.

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 12:48   #3
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Sağolasın Orkuncum, delinin deliliğini kabul ettiği pek nadirdir. Benim de öyle sanırım... Aslında bitkiler öldükçe her yıl yeniden ve ısrarla, üstelik çelikten yetiştirmeye çabalamak pek akıl işi olmasa gerek... Ben de seninle tanıştığım için çok mutluyum. Üstelik üyeler içinden ilk yüz yüze görüştüğüm ağaçlar.net üyesisin...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 12:57   #4
Ağaç Dostu
 
Orkun Kırcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 2,650
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. Mesajı Göster
Sağolasın Orkuncum, delinin deliliğini kabul ettiği pek nadirdir. Benim de öyle sanırım...
Haah şöyle şimdi oldu

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 13:02   #5
Ağaç Dostu
 
ayferaksit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2009
Şehir: malatya
Mesajlar: 298
Galeri: 15
merhaba necla hanım
edebiyat merakının ışıltılarını röportajında samimi paylaşımların aracılığı ile hissettim ne güzel anlatmışsınız.tebrik ederim.
bayramda görüşemediğimize ben de çok üzüldüm. ( ne yapalım kısmet değilmiş .
Bursaya giderken uğrasan ne güzel olur, sömestre tatilinde bekliyorum.
Sınıf arkadaşım serdal beye de selamlar

ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 13:09   #6
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. Mesajı Göster
Sağolasın Orkuncum, delinin deliliğini kabul ettiği pek nadirdir. Benim de öyle sanırım... Aslında bitkiler öldükçe her yıl yeniden ve ısrarla, üstelik çelikten yetiştirmeye çabalamak pek akıl işi olmasa gerek... Ben de seninle tanıştığım için çok mutluyum. Üstelik üyeler içinden ilk yüz yüze görüştüğüm ağaçlar.net üyesisin...

Bitkiler öldükçe yeniden çelikten, ısrarla yetiştirmek demişsiniz ya, aynen.Bu yüzden benim çiçeklerimin geneli de hep yavru. Sanki hepimiz birbirimizin aynasıyız.
Sizi tanıdığıma ben de memnun oldum, sevgili Nejla.


Düzenleyen Sevgi Durul : 14-12-2009 saat 13:10 Neden: Harf hatası
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 13:18   #7
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayferaksit Mesajı Göster
merhaba necla hanım
edebiyat merakının ışıltılarını röportajında samimi paylaşımların aracılığı ile hissettim ne güzel anlatmışsınız.tebrik ederim.
bayramda görüşemediğimize ben de çok üzüldüm. ( ne yapalım kısmet değilmiş .
Bursaya giderken uğrasan ne güzel olur, sömestre tatilinde bekliyorum.
Sınıf arkadaşım serdal beye de selamlar
Ayfer Hanım çok teşekkür ederim. Eşim ve benim için sizinle bu site aracılığı ile karşılaşmak hoş bir anı oldu. Yukarıdaki yazıda sizden izin almadığım için isminizi vermek istemedim. Mutlaka bir gün karşılaşacağımıza inanıyorum. Bursa'ya giderken size uğrayabilmeyi çok isterim. Uygun olan ilk fırsatta görüşmek üzere... Bizden de eşinize ve sevimli oğlunuza selamlar...


Düzenleyen Nejla K. : 14-12-2009 saat 14:46
Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 13:21   #8
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Sayın SDurul, haklısınız birbirimizden pek farkımız yok sanki... İlginiz için teşekkürler...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 13:56   #9
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Galeri: 167
Canım benim, bakın burada kim varmış) Burada sahip olduğum en değerli dostlarımdan birisin. İyi ki yollarımız çakışmış ve iyi ki seni tanımışım...

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 14:31   #10
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Menekşe grubunun dilinden hep aynı sözcük dökülüyor galiba Mesajlarımızı okumaya başlarken sesli bir şekilde aynı kelimeler dökülüyor dudaklarımızdan: Canım benim...

En az Afrika Menekşeleri kadar güzel yüreğin hiç solmasın Nejla'cım, her gün farklı bir renk, farklı bir mutluluk diliyorum sana...

Not: Afrika Menekşesi veri tabanı hazırlık çalışmalarında başarılar diliyorum, başaracağını bilsem de...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 14:38   #11
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Canım benim, bakın burada kim varmış) Burada sahip olduğum en değerli dostlarımdan birisin. İyi ki yollarımız çakışmış ve iyi ki seni tanımışım...
Katmercim... Eli bereketli, yüreği güzel, iyi günde kötü günde hep dost kalmayı başarmış arkadaşım... Çok şey öğrendiğim kadim dostum, iyi ki varsın... Bütün güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 14:42   #12
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Menekşe grubunun dilinden hep aynı sözcük dökülüyor galiba Mesajlarımızı okumaya başlarken sesli bir şekilde aynı kelimeler dökülüyor dudaklarımızdan: Canım benim...

En az Afrika Menekşeleri kadar güzel yüreğin hiç solmasın Nejla'cım, her gün farklı bir renk, farklı bir mutluluk diliyorum sana...

Not: Afrika Menekşesi veri tabanı hazırlık çalışmalarında başarılar diliyorum, başaracağını bilsem de...
Makicim, varlığı bile insana huzur veren, örnek aldığım, sevgisi yüreğinden sözcüklere cesaretle dökülen ablam... Yalnız afrika menekşeleri formu ve gurubu değil bence sitenin mümtaz şahsiyeti, hep bizimla kal olur mu?...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 14:49   #13
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sevgili adaşım,
seni yakından tanımak, ne güzel oldu benim için.
Başta menekşelerinle ve bitkilerinle, menekşe tadında yaşamanı dilerim

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 14:50   #14
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Nejla K., samimi ve bir o kadar da akıcı güzel yazdığınız yazınızı keyifle okudum.
Sizi şimdi daha yakından tanıdık, teşekkür ederim.
Sizin gibi üyeler, dostlarla beraber burada olmak bizim zenginliğimiz oluyor.
Güzel yazılarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyoruz, iyi ki bizlerlesiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 14:50   #15
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Ağlatma beni derken gözlerim doldu
Teşekkür ediyorum canım, sizleri çok seviyorum...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 14:58   #16
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sevgili adaşım,
seni yakından tanımak, ne güzel oldu benim için.
Başta menekşelerinle ve bitkilerinle, menekşe tadında yaşamanı dilerim
Sayın Cemo, sizinle benim sayfamda karşılaşmak ne hoş... İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 15:03   #17
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Nejla K., samimi ve bir o kadar da akıcı güzel yazdığınız yazınızı keyifle okudum.
Sizi şimdi daha yakından tanıdık, teşekkür ederim.
Sizin gibi üyeler, dostlarla beraber burada olmak bizim zenginliğimiz oluyor.
Güzel yazılarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyoruz, iyi ki bizlerlesiniz.
Sayın Güler Hanım, ben de aranızda olmaktan çok mutluyum. Güzel bahçenizin ve duyarlı kişiliğinizin hayranıyım...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 15:04   #18
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nejla K. Mesajı Göster
Sayın Cemo, sizinle benim sayfamda karşılaşmak ne hoş... İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Umarım, yüzyüze de görüşürüz birgün

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 15:06   #19
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Ağlatma beni derken gözlerim doldu
Teşekkür ediyorum canım, sizleri çok seviyorum...
(Yüzün hep gülsün ablacığım... )

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 17:11   #20
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Ben de umut ediyorum Sayın Cemo...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 17:39   #21
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Galeri: 66
Ablacığım sen ve bir kaç değerli arkadaşımı hiç unutmam haberin ola.İlk yazışmalarımdı sitede ve ilk sizlerdiniz benimle birlikte olan...Tanımak,tanışmak,paylaşmak ve en önemliside dostluk kazanmaktır dünyada.Ben kazandım hemde onlarca dost.Büyük bir ailem oldu sanal ortamda olsa eminim bir gün hepimiz aynı yerde bir arada buluşacağız.En önemlisi de bir abla daha kazandım

Seni tanımak güzeldi ablacığım.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 17:54   #22
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Ablacığım sen ve bir kaç değerli arkadaşımı hiç unutmam haberin ola.İlk yazışmalarımdı sitede ve ilk sizlerdiniz benimle birlikte olan...Tanımak,tanışmak,paylaşmak ve en önemliside dostluk kazanmaktır dünyada.Ben kazandım hemde onlarca dost.Büyük bir ailem oldu sanal ortamda olsa eminim bir gün hepimiz aynı yerde bir arada buluşacağız.En önemlisi de bir abla daha kazandım

Seni tanımak güzeldi ablacığım.
Sağol Fatihcim, inan seni de tanımak çok güzel... Yaşından çok büyük, eli bol yeşilli, çalışkan kardeşim... Yeteneklerinin ve bitki sevginin sonu yok,biliyorum... Haklısın, bir gün kesinlikle bir araya geleceğiz... Teşekkürler Fatihcim...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 18:41   #23
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Samimi bir itirafta bulunayım.
Sanırım, sizinle hiç bir konuda ikili diyaloğumuz olmadı. Yoksa, sizi farketmemiş olmam benim ayıbım olurdu. Bu denli dolu-dolu bir insanı atlamak olamazdı çünkü.

Başlıkta, yeni bir isim olarak Nejla K.' yı görünce, hemen okumaya başladım. O kadar akıcı ve sıcak bir üslubunuz var ki, hiç bitmesin istedim ama, bir çırpıda bitiverdi!..
Ne diyeyim? Varlığı, bu site için bir katma değer olanlardansınız. Allah nazardan saklasın! Sizi alkışlıyorum..

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 19:01   #24
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orijin Mesajı Göster
Samimi bir itirafta bulunayım.
Sanırım, sizinle hiç bir konuda ikili diyaloğumuz olmadı. Yoksa, sizi farketmemiş olmam benim ayıbım olurdu. Bu denli dolu-dolu bir insanı atlamak olamazdı çünkü.

Başlıkta, yeni bir isim olarak Nejla K.' yı görünce, hemen okumaya başladım. O kadar akıcı ve sıcak bir üslubunuz var ki, hiç bitmesin istedim ama, bir çırpıda bitiverdi!..
Ne diyeyim? Varlığı, bu site için bir katma değer olanlardansınız. Allah nazardan saklasın! Sizi alkışlıyorum..
Sayın Orijin, bu gün çok duygusal bir günümdeyim... Ne güzel şeyler yazmışsınız benim için... Pek nadir söyleyeyecek ya da yazacak söz bulamam. Şimdi bunlardan birini yaşıyorum. Siz büyükler, bilginiz, görgünüz ve terbiyenizle hep bize birşeyler öğrettiniz. Bütün alçak gönüllülüğünüzle ve tecrübenizle sayfamda yer almanızdan dolayı çook teşekkür ediyorum. Hiç karşılaşmamış olsak bile zaman ayırıp okuduğunuz, üstelik yorum yaptığınız için ben sizi alkışlıyorum. Sizin gibi kişilerle tanışmış olmaktan yalnız gurur duymuyorum, sizler gibi olmak için daha çok çaba harcamak gerektiğini öğreniyorum. Etrafınızdaki sevgi çemberi hergün biraz daha büyüsün, dileklerimle... Saygılar...


Düzenleyen Nejla K. : 15-12-2009 saat 08:14
Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 19:52   #25
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Sevgili Ağaçlar.net üyeleri, bu gün gerçekten benim için çok mutlu bir gün... Sevdiklerim sanki uzakta değil de hemen yanımdalar gibi hissetim. Bu duyguyu bana yaşattığınız ve hayatımın bir parçası olduğunuz için teşekkürler...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 20:33   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 70
Gönül zenginliği tanıtım yazısına yansımış , tatlı dilli , güley yüzlü Nejla ablacığım iyi ki varsın iyi ki bizlerlesin. Aydın da ailen ve çiçeklerinle en önemlisi tabii ki bizlerle güzel bir hayat geçirmen dileklerimle herşey gönlünce güzel olsun Nejla ablacım...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 20:48   #27
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Farukcum, çiçeklerin dilinden anlayan, her bilgisini heyecanla bize aktaran, insancıl kardeşim... Bütün dileklerin için teşekkür ederim. O güzel ve nazik yüreğinde sevgi ve dostluk duyguları hiç tükenmesin... Yolun hep açık, sevdiklerin hep yanında olsun... Bitkilerinin bütün çiçekleri tüm güzellikleri ile hayatına yayılsın... Sevgiler...

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 07:50   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2008
Şehir: Marmaris
Mesajlar: 659
Sevgili Nejla K şiir gibi bir tanıtım , tek kelimeyle harika.. Mesajlarından tanıdığım Nejla K. dan fazlası yok, eksiği var. Sevdiklerin ve çiçeklerinle sağlıklı bir yaşam diliyorum.

sezgin53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 08:21   #29
Ağaç Dostu
 
Nejla K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 914
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sezgin53 Mesajı Göster
Sevgili Nejla K şiir gibi bir tanıtım , tek kelimeyle harika.. Mesajlarından tanıdığım Nejla K. dan fazlası yok, eksiği var. Sevdiklerin ve çiçeklerinle sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Sayın Sezgin53, çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için... Tanıtımı beğenmenize sevindim. Pek bir uzun uzun yazmış olduğumu sonradan farkettim. Üyeler sıkılır okumaz sanıyordum. Okuduğunuz ve yorumlarınızla da destek olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.

Nejla K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 09:10   #30
Ağaç Dostu
 
Barçman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Şehir: aydın
Mesajlar: 191
Galeri: 3
Sevgili Nejla K sizinle ortak yönlerimizden biri daha bu söyleşiyle açığa çıktıGerçekten hemşeriymişiz Bende Bursa doğumluyum Sevgiler

Barçman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024