agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Kemal Kabcık

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-10-2009, 13:46   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Kemal Kabcık

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Okuduğum kitap paragrafı anlatılarını paylaşmak istiyordum. Bu amaçla internet sayfalarında gezinmeyi ve paylaşımı yaşamayı arzu ediyordum. Bu sebeple; birçok internet sayfasında paylaşımlarım oldu.

Sevgiye dair bir şeyler okuduğumda veya duyduğumda; hemen bağımlılıkla seviyordum. Okuduğum ve duyduğum düşüncenin; sevginin ve saygının insanı olabilmek için çaba harcama yolunda ilerleyerek, kendi varlığıma hükmetmeye çalışıyordum!.

Tarım işleriyle uğraşmak, oyalanmanın en iyi yöntemiydi. Bu düşünce ile; oyalanma maksadıyla, tarımsal internet sayfalarına ilgim arttı. Bilmediğimi öğrenmek ve bildiklerimi de paylaşmak istiyordum!. İnsanlara; yardımcı olmak istiyordum!.

Bu düşüncelerle, bir kız ismi kullanarak, Agaclar.net sayfasına üye oldum. Bilgilerimden ve araştırmacılığımdan yararlanılmasını isteyen site yönetimi; GÜNLÜK YAZMAMI teklif etti. Benim kullanmış olduğum rumuz; bir kız ismi idi. Site yönetimi ile olan iletişimimde; gerçek kimliğimi ve cinsiyetimi bildirmiştim!. Site yönetiminin ve benim düşüncelerimin ışığı altında; “Ali Kemal” ismini kullanmakta yarar olacağı sonucuna vardık!.

Site yönetimi; bitkiler üzerine araştırma yapmamı ve günlük tutmamı istiyordu. Bense; okuduğum ve etkilendiğim kitap paragrafı anlatılarını paylaşma yoluna gittim!. Zaman içersinde; tekrar bitki yetiştirme bilgisi paylaşımına yöneldim. Artık; kendi bitki yetiştirme güncemi paylaşmaya başladım!. Ve bu düşünce ile, metinler kaleme almaya çalıştım!.

Paylaşımlarımla bugüne kadar geldik ve “içimizden biri sayfası” için, soruları cevaplamaya başladım!. 23 Ekim 2009 Cuma 02:24:40

Burada neler öğrendiniz?

Ben, ne yapacağını bilemeyen bir insanım. Bu sebeple, site bilgi paylaşımından, gereğince yararlanabildiğim söylenemez. Ama, tohum paylaşımını ve bitki paylaşımını yaşatan SİTE YÖNETİMİNE çok TEŞEKKÜR ederim!. Paylaşmasını öğrendim ve elimden geldiğince paylaşmayı düşünüyorum!. Bilgiyi ve tecrübeyi; paylaşmak gerek, diye düşünüyorum!. Burada, şimdi düşünüyorum ki; aceleci olmamalıyım!. Bu mesajla, kusurlarımı görmek ve düzelmek için çaba harcama gereği duymak, en iyi olanı!. Bu sitede; paylaşımı uygulamalı olarak öğrendim ve paylaşımlara dahil olmak ve paylaşıma bir şeyler katabilmek; insanı huzur ve umuda taşıyor!. 23 Ekim 2009 Cuma 02:37:07

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Diğer üyelerin, benden, neler öğrendiğini bilmiyorum!. Araştırmalarımla; araştırmacı notlarının nasıl alındığı konusunda, bitkilerde neleri gözlememiz gerektiği konusunda, diğer üyelere yardımcı olabilmeyi isterdim!. 23 Ekim 2009 Cuma 02:42:27

Sizi tanıyalım

3 Mayıs 1971, Antalya doğumluyum!. Lise mezunuyum!. Lise, Edebiyat Şubesinde, öğrenimimi tamamladım!.

Düşünce Metni kaleme almayı çok severim!. Paylaşımı; yararlı olabildiğim sürece yaşamak isterim!. Daha çok kitaplara ilgim büyük!. Kitaplardan; anlatı paragrafı toplamayı çok severim!. Çok çok, sıklıkla düşünme ihtiyacımın önüne geçemem ve az okuyup, çok düşünerek, günlerimi geçiririm!. Bir kitap paragrafı anlatısı üzerine, saatlerce düşünmek, beni en iyi oylayan yöntemdir. Düşüncenin verdiği zihinsel yorgunluğumun ilacı ise; tarım uğraşısıdır. Birkaç bitkiye yararlı olabilmişsem; umutlu ve huzurlu olurum!.

Bekarım!. Babamı 4 sene evvel vefat etti. Evde, annemle birlikte kalıyorum!. Aile içersinde; uyumlu bir evlat, uyumlu bir kardeş olma yolunda ilerlemek istiyorum!.

15 seneyi bulan psikolojik tedavi uygulaması sonucunda, iyiliğe dönmeyi umut eden biriyim!. Doktorlarıma ve çevreme, ailem ve de dostluklara; yararlı olabilmeyi çok isterim!. Psikolojik rahatsızlığımın teşhisini, doktorlarım, manik-depresif olarak tespit etti. Kitap okuyup, kitap telkinleriyle hayata tutunmaya ve hayatı gereğince yaşamaya gayret eden biriyim!. 23 Ekim 2009 Cuma 03:00:46

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bitkilere fazlaca zaman ayıramıyorum!. Çünkü, aşırı ve çok düşünmekten dolayı, çalışacak gücü kendimde bulamıyorum!. Yardımcım da yok!. Oysa ben; tohumu ben saksıya ekmişsem, aile fertlerinden biri de, tohum ekili saksıyı sulayıversin diye isteyenim!. Kitap paragrafı anlatıları, öylesine düşündürücü ki, ben, kitap paragrafları üzerine düşünmekten dolayı, çalışmaya fırsat bulamıyorum, ve bitkilerime gereken zamanım olmuyor gibi, diyebilirim!. Elimden geldiğince; bitkilerimi susuz bırakmamaya çalışıyorum!. 23 Ekim 2009 Cuma 03:10:43

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Hazır mevcut paylaşım imkanları ile; Agaclar.net sayfaları, bence, başarı için yeterli güce sahiptir. 23 Ekim 2009 Cuma 03:23:44


Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Ben, az okuyup, çok düşünen biriyim!. Her bir Agaclar.net üyesinin; kendi kendisine bir iyiliği olmasını isterdim!. Bu konuda yardımcı olmak isterdim, ama, her bir üyenin kendi doğrusu olduğuna inanıyorum!. 23 Ekim 2009 Cuma 03:25:59

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bir bitki tohumu toprağa düşünce umutlanıyorum!. Bitkilerime yeteri ilgiyi gösteremediğim için, üzüntü duyarım ve yetersizliğimden dolayı kendimi suçlu hissederim. Bakımını gerçekleştirebileceğim bitki türlerini yetiştirmeyi düşünüyorum!. Her bir bitkinin yetiştiriciliğine başlamak; benim için, yeni bir hayata da başlama vesilesidir. Bakımı kolay bitkiler ilgimi çeker!.

Mesela, suyu ve güneşi çok seven ZIPÇIKTI ÇİÇEĞİ, benim bitki yetiştiriciliği duyarlılığı adına, en elverişli olduğunu sanıyorum!. NERGİS ÇİÇEĞİ yetiştirmek de bana uygun herhalde!. NERGİS ÇİÇEĞİ; sanıyorum az bir güneş ışığı görmesi bile yeterli oluyor!. 3 dönümlük, NAR BAHÇESİ GÖLGELİĞİNDE sanırım NERGİS ÇİÇEĞİ de yetiştirilebilir ve ev ekonomisine katkıda bulunabilinecek girişimler yapılabilir!. Bu sebeplerle; soğanlı bitkiler üzerine çalışmam daha doğru olacak herhalde!.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bir kaktüsten edindiğim tecrübe; benim, kendimi tanımamda etkili oldu! KAKTÜS YETİŞTİRİCİLİĞİ konusunda bilgim yoktu ve KAKTÜS ÇİÇEĞİM aşırı sulamadan dolayı çürütmüştüm!. Bence; bilgi de: insanın, su gibi ihtiyacını karşılayan, en değerli hazinesidir!. KAKTÜS ÇİÇEĞİ nasıl ki aşırı sulama ile zarar görüyorsa, insan da, yararsız aşırı bilgiden de, sağlığını kaybedebiliyor!.

Zaten düşünürlerin birçoğu; insan düşüncesinin, dallı-budaklı olmamasına ve belirli zamanlarda budanarak, sağlam bir bilgi üzerinde hayat sürmelerini tavsiye eder. Bence; insan kendisini, KAKTÜS ÇİÇEĞİ ile: tanımaya çalışıyorsa; sulamada kullanılacak su miktarı ölçüsüne, budanması gereken bir bitki türünün bakımı gibi kendi varlığını sürdürmek istiyorsa, düşünülmesi gereken asıl konularla, kendi ilgi alanını genişletmeli ve alanında uzman olabilmelidir, diye düşünüyorum!.

Bitkilerin; düşünen insan için çok yararlı olduğuna inanıyorum!. Ayrıca; insan, insan olduğunu bilmeli ve aşırıya kaçan bitki kıyaslamalarından uzak durmalı, diye düşünüyorum!. Ayrıca; hangi bilgi değerli, hangi bilgi aşırıya kaçmış, bunu bilmek ve uygulamak, insanın kendi elinde olandır!. 23 Ekim 2009 Cuma 06:11:38

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Değişiklik olarak; her an için, yeni bir hayata tutunma gerekçesiyle, kendi hayatıma, yeni prensipler ediniyorum!. Her an için; beklentilerime kaynağından ulaşmak istiyorum ve arınmışlıkta bir hayat sürmek istiyorum!. Anneme yararlı olabilirsem eğer ki; dünyanın en mutlu insanı olma yolunda ilerleyebilirim, diye düşünüyorum!.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Toplum içersine giremeyen bir karakterim var!. Hayatım boyunca; sessiz-sakin bir yer aradım, durdum!. Konuşurken; kekeleme riskim var!. Bu sebeple; inşaatlarda amelelik yaparken bile zorlandım!.

Bir toplantıya katılmak zorunda kalsam; düşünce beyan etme yerine, toplantıda düşünenlerin konuşmasını dinlemek ve yeni prensipler edinmek isterim!. Yararlı olabilecekse eğer; prensiplerimi paylaşmak isterim!. Fakat konuşma ve anlatı becerim oldukça kısıtlı olduğundan, kekelerim korkusu yaşadığımdan; genellikle hep susmayı tercih ederim!. Ben; dolmuş durağında “İNECEK VAR!.” diye söyleyemeyip, bir sonraki durakta, başka birinin “İNECEK VAR!.” demesi üzerine, geçte olsa, bir durakta inebilmiş biriyim!. Bu olumsuzluklarımı düşününce; ne kadar başarılı olabilirim ki diyorum, kendi kendime!. Beni, en iyi anlayan olarak bildiğim anneme sığınmaktan başka çarem kalmadı ve ben anne sözüne itaatle mutluluğumu yakalamaya çalışanım!. 23 Ekim 2009 Cuma 07:03:04

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bitki bakımı için; internet sayfalarından yararlanıyorum!.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Her bir insanı; kendimden üstün tutma alışkanlığım olmalıdır, diye düşünüyorum!. Ben ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN başındayım ve ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR!. diye düşünüyorum!. Bilmek değil; çalışmak önemli, hayata bir şeyler katabilmek önemli!. Üretebilmek önemli!.

Annemin yanında, annemin duyarlılığı kadar, babamın hediyesi NAR BAHÇESİ bakımını gerçekleştirebilsem, benim için yeterli bir mutluluk vesilesidir!.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Eğitim Gönüllüleri Vakfı – Psikoloji ile İlgili Sayfalar – Kişisel Gelişim Sayfaları - Aile Sayfaları – ve Felsefe Sayfalarında üyeliğim oldu!.

Ağaclar.net sayfası; çalışmak isteyen için ve üretmek isteyen için: güzel bir paylaşım sayfası!.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim almadım!. Bitkilerle ilgili eğitim almak isterdim!.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Yararlı olabileceğimi düşündüğüm sürece Agaclar.net adresinde olmak isterim!. Ama ben; iki uçlu duygu durum bozukluğu yaşayan ve bu doğrultuda psikolojik tedavi gören biriyim!.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Kitaplarla ilgilenirim!. Spor yapmayı severim, ama, sigara içiyor olmam, sporuma engel oldu!.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Bitki ve tohum paylaşımlarına katıldım!. Komşuluk ve aile ilişkileri içersinde; paylaşımın yaşanması güzel. Bir insandan, bir ağaçseverden, bir ağaçdostundan, tohum almak ve üretmek güzel!.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Paylaşımla hayat daha güzel. Paylaşan ve üreten her bir dostluğa, olumlu yönde bakarım ve beni etkiler!. Paylaşıma destek veren ve bizi motive eden her bir dostluğa TEŞEKKÜR ederim!.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Resmen gönüllü olduğum sivil toplum örgütleri yok!.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılmam!. Katılmak veya katılmamak; kişilerin özgür iradesidir!.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

TV’lerde, program var. Radyoda denk gelmedim!. Bize; bir bitki ile hayata tutunmayı sağlayan ve bize, hayatı yakalamayı sağlayan programlar çoğalmalı!.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hobi bahçeleri; maddi-manevi kazanç sağlayabilmelidir, diye düşünüyorum!.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Nar
çiçek: Çiğdem
kitap: SAVAŞÇI
şarkı:Leyla ile Mecnun
müzik grubu/müzik sanatçısı: Orhan GENCEBAY
ressam: İLGİM YOK
şair: Cahit KULEBİ
film: UMUT
web sitesi:www.turkulerdinle.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 15:34   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Ali Kemal, kendini bizlere tanıttığın için teşekkür ederim. Yazın çok samimi ve içten olmuş bunun için de teşekkür ederim.

Bazı kereler acaba sitede şu an kimler var diye baktığımda saat gecenin üçü, daha doğrusu sabaha karşı görüyordum ki siz ve ben oluyorduk. Yüzümde bir tebessüm beliriyor, acaba Ali Kemal neler yazıyor diye merak ediyordum.
Siz de hiç üşenmeden paragraflarınıza devam ediyordunuz.

Lütfen rahat olun, agaclar.net üyeleri arasında kendinizi rahat ve emin alanda hissediniz.
Madem yazmaktan hoşlanıyorsunuz, yazınız.
İlginizi çeken soğanlı bitkiler hakkında da istediğiniz şeyler varsa hiç çekinmeden sorunuz, size elimizden geldiğince yardım eder hatta soğan bile göndeririz. Yeter ki siz rahat olun ve sorularınızı bizlerle paylaşın.

Sanıyorum ki anneniz de sizinle gurur duyuyordur. Annesini mutlu etmeyi sizin kadar düşünen evlatlar kaç tanedir?

Sevgili Ali Kemal, ayrıca yazılarında Türkçemizi güzel kullandığın ve imlâ kurallarına, noktalama işaretlerine uymaya gösterdiğin özen için de sana teşekkür etmek istiyorum.

ağaçlar.net kocaman bir aile, siz de bu ailenin fetlerinden birisiniz, lütfen aramızda kendinizi rahat hissediniz.
Eminim ki tedaviniz gün geçtikçe daha iyi sonuçlar verecektir, buna inanıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 15:51   #3
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili Ali Kemal, Yazınızı okuyunca kendisini bu kadar güzel ve içtenlikle anlatan,hislerini acısıyla kötüsüyle paylaşan duygusal ve bir o kadar düşünceli sevgisini paylaşan bir dost olarak gördüm ve duygulandım. Hayatta her kesin başına iyi veya kötü olaylar gelebilir. Önemli olan yaşama azmini ve içinizdeki insan sevgisini kayıp etmemeniz.
Tüm içtenliğimle sizi tanıdığıma çok sevindim.
Herşey gönlünüzce olsun.
saygılar sevgiler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 17:12   #4
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,598
Galeri: 15
Sevgili Ali Kemal; içtenliğinden mi başlasam, güzel Türkçenden mi dem vursam ya da büyük bir alçak gönüllülükle paylaşmaya çalıştığın bitkilerini paylaşımda yer alanlara ulaştırmak için o güzel anacığından aldığın harçlıkları yettirmeye uğraştığını mı anlatsam... Bilemedim. Ama şunu bildim ki sevgili kardeşim, senin gibilere çok ama çok ihtiyacımız var.

Sen, kendi hastalığını bilip kabullenen ve bunu neredeyse hiç kimsede görülemeyecek kadar yüce bir gönülllükle her kesle paylaşmakta asla beis görmeyen dostum; biz sağlıklı geçinenlere o kadar büyük dersler veriyosun ki aslında, en azından kendi adıma senin kadar bile sağlıklı olmadığımı öğrendim senden.

Her yazdığını, özellikle de güncelerini büyük bir ilgiyle izliyorum. Lütfen elinden geldiğince bizi bunlardan mahrum etme.

Sevgilerimle

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 17:19   #5
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sevgili Ali Kemal, böyle içten satırları okuyunca duygulanmamak imkansız. Hem akıcı, hem duygu dolu tanıtım yazınızı bir solukta okudum. Bize içten cümlelerinizle kendinizi tanıttığınız için teşekkür ederim, herşey gönlünüzce olsun.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 20:04   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sevgili Ali Kemal, foruma yazdığınız günceleri ilgi ile takip ediyor, okuyorum.

Burada, kendinizi bu duru ifadelerle anlatmanız beni gerçekten etkiledi.

Sorulara verdiğiniz her cevap, benim için hayat dersi gibi.

Bize kendinizi bu başlık altında tanıttığınız için size teşekkür ederim.

Elinize, emeğinize sağlık diyor, sizi yetiştiren annenize sevgi ve saygılarımı iletmenizi rica ediyorum.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 20:33   #7
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Ali Kemal içtenlikle paylaştığınız duygu ve düşüncelerin için teşekkürler, kimbilir birgün saygıdeğer annenizi ve sizi bir agaclar.net toplantısında görmek mümkün olur. Sitedeki paylaşımın içerisinde olmanız bize mutluluk veriyor.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 20:46   #8
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili Ali Kemal, gördüm ki, benden önce yazan arkadaşlarım öncelikle sizin içtenliğinizden bahsetmişler, ben de aynı şekilde düşünüyorum.
Yazınızı bir roman gibi bir solukta okudum, kendisine bu kadar objektif bakan biri, tabiidir ki, kendisini acımasızca eleştirebilir de.
Hepimizin korkuları var, onların sesini duymamak için ıslık çalarız çoğu zaman, çünkü; korkmak zayıflıktır, biz de kendimize ne kadar güçlü olduğumuzu ispatlamaya çalışırız aklımızsıra.
Ama size bir sır vereyim mi?
En cesur kimdir biliyor musunuz?
En cesur, korktuğunu söyleyebilendir.

Sizi yakından tanımaktan çok mutlu oldum.
Sevgi ve muhabbet ile.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 20:55   #9
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sn Ali Kemal, sizi yazdıklarınız ve akıcı paylaşımınız ile daha da yakından tanımış olduk. Size hayatta sevgi, barış ve mutlulukla dolu, sevdiklerinizle geçireceğiniz uzun bir ömür diliyorum. Bu arada benim size naçizane bir önerim var; bu kadar fazla düşünmeyiniz, şimdi bu dediğime pek çok itiraz gelecek ama hayat bu kadar çok şeyi, en ince ayrıntısına varana dek düşünecek kadar uzun değil. Selam, sevgi ve saygılarımla.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 05:36   #10
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
Paylaşım Kapısının Açık Kalmasına; ŞÜKÜRLER olsun!.

Saygıdeğer arkadaşlar; paylaşımıma katılan değerli dostluklara: ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR eder, SAYGILAR sunarım!. İlginizle büyüyen çocukluğum; daha da verimli olabilmek çabası içerisine gireceğini, SAYGI ile bildirmek isterim!. Bana mesajları ile destek veren dostluklara, beni, düşünceleri ile sahiplenen dostluklara; TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR ederim!. İYİ Kİ VARSINIZ!.

İlginize layık olabilmeye çabalayacağım ve bir aile ilişkisi içersinde; paylaşımlarımı sürdürmeye çalışacağım!.

Ayrıca; benden çiçek ve tohum isteğinde bulunanlara: yardım edebileceğim için: huzurlu ve umutluyum!. Paylaşıma destek veren ve istek bildiren mesajlara; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKÜR ederim!.

SAYGILARIMLA!. TEŞEKKÜRLER!. İYİ Kİ VARSINIZ!. DOSTLUK SAĞOLSUN!. 27 Ekim 2009 Salı 05:32:48

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 06:03   #11
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
agaclar.net adresi dostluklarına; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER!.

Beni, sakinliklere taşıyan, Agaclar.net dostluklarına TEŞEKKÜR ederim!. SAYGILARIMLA!. İYİ Kİ VARSINIZ!. DOSTLUK SAĞOLSUN!.

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 09:23   #12
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili Ali Kemal, daha yazdığınız ilk yazıda nasıl özel ve güzel biri olduğunuzu düşünmüştüm. Hepimiz öyle ya da böyle korkular yaşıyoruz ama bunları kendimize bile itiraf etmekten çekiniyoruz çoğunlukla. Bu konuda yalnız değilsiniz.

Düşünmek bizim en iyi özelliğimiz. Yalnız arada bir düşünmeye mola verip, yaşama katılmaya çalışmak da fena olmuyor hani. Düşüncelerimizi sözlü ya da yazılı paylaşmak kadar, bitkilerle uğraşmak da bunun en iyi yollarından biri. Ne mutlu bizlere ki, burada öyle bir ortamdayız.

Sevgili Ali Kemal, koskoca bir agaclar.net ailesinin her zaman sizin yanınızda olduğunuzu hep bilin, olur mu

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 10:05   #13
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Pes doğrusu Ali Kemal,

Bir insan kendini bu kadar doğru, bu kadar yalın anlatabilirmi?

İlk baştaki mesajda kendini anlattığın satırları tamamen okudum, aynı şeyleri ben cevaplamış olsam senin kadar anlatamazdım kendimi.

Hayata tutunduğun dallar çelik kadar sağlam, dostlukların ebedi olsun arkadaşım. Sana olan saygım yüzlerce kat arttı.
Hayattaki umutların ve başarıların hiç eksik olmasın.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 10:08   #14
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
agaclar.net adresi dostluklarına; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER!.

Paylaşımlarımız; YAŞAMAK ve YAŞATMAK İçin Olmalıdır!.
= 000.000.141 =
Bir aile sıcaklığını yaşatan; Agaclar.net dostluğuna:
Çok çok, tekrar tekrar TEŞEKKÜR eder, SAYGI sunarım!.
Agaclar.net dostluklarının, duyarlı paylaşımları ile;
Kendime gelmek, ve dostluğu yaşatmaya adanmak güzel!.

{ Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 27.10.2009 10:05:17 }

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 13:29   #15
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Bitkilere fazlaca zaman ayıramıyorum!. Çünkü, aşırı ve çok düşünmekten dolayı, çalışacak gücü kendimde bulamıyorum!. Yardımcım da yok!. Oysa ben; tohumu ben saksıya ekmişsem, aile fertlerinden biri de, tohum ekili saksıyı sulayıversin diye isteyenim!. Kitap paragrafı anlatıları, öylesine düşündürücü ki, ben, kitap paragrafları üzerine düşünmekten dolayı, çalışmaya fırsat bulamıyorum
Bunun üstesinden gelirseniz çok şeyi başarabilirsiniz. Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama, düşünmek; genel olarak oturup, başka hiçbir şeyle ilgilenmeden yapılacak bir eylem değildir. Beyin muhteşemdir. Başka bir iş yaparken, özellikle bitkilerle uğraşırken rahatça düşünebilirsiniz.

Zaten bu nedenle, yaptığı mesleğin içeriği nedeniyle yoğun dikkat gerektiren işlerde çalışanlar, bitkilerle ilgilenmeye başlayabilirler. Çünkü o zaman rahatça ilgilendikleri konu üzerinde düşünmeye başlayabilirler.

Başka iş yaparken de "düşünme denemeleri" yapmayı deneyebilirsiniz. Olursa olur, olmazsa ne kaybedersiniz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 13:40   #16
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Sevgili Ali Kemal, biz de sana teşekkür borçları içindeyiz; hem sitemizdeki yazıların ve paylaşımların için hem de senin, kendinin, en ince ayrıntılarındaki güzelliklerin için.

Boşver kekelerim çekincesini, yaşamlarımız kekeliyor çetin zorluklarda dilimiz kekelese ne olur? En fazla, yazdığın gibi bir durak sonrasında ineriz, yaşamlarımızda da olduğu gibi. Gel katıl toplantılarımıza..

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 19:57   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Yazılarınızı mutlaka okuyorum, paylaşım konusundaki hassasiyetinizi kutluyorum, hepimizin içinde bazı zorluklar var. Sizin bu zorlukları aşacağınıza inancim tam.

Sevgiler.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2009, 22:08   #18
Ağaç Dostu
 
envor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: Manisa & Antalya
Mesajlar: 1,906
Galeri: 17
Sevgili Ali Kemal, öyle güzel, öyle içtenlikle yazmışsın ki burada, kendinizi bu ifadelerle anlatmanız beni gerçekten etkiledi. Sizi tanıdığıma çok memnun oldum.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2009, 05:06   #19
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
agaclar.net adresi dostluklarına; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER!.

Paylaşımlarımız; YAŞAMAK ve YAŞATMAK İçin Olmalıdır!.
= 000.000.143 =
Benim iyiliğim adına; zaman ayırarak, öğütler verene:
Duyarlı Agaclar.net dostluklarına, ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR!.
Varlığımın muhafazasında; yardımcı olmuş dostluklara;
Beni öğütleyen, duyarlılıklara: ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER!.

{ Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 28.10.2009 05:03:30 }

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2009, 07:41   #20
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Sn .Ali Kemal ,
bu aile de senin ailen .
Bitkiler lisan bilmez o yüzden onlarla birlikte oldukça kekemeliğin ehemmiyeti yok .
Onlar ne görüntümüze , ne de kazancımıza aldırmaz .
Bizden bekledikleri sadece sevgi ve ilgi .
Karşılığını da çiçek ve yeşillik olarak verirler .
Gördüğüm kadarıyla o Sevgiden sende bol miktarda var .
Onu ilgiye dönüştürmen sana 100 seans terapiden daha iyi
gelecektir . Bize çok iyi geliyor Senin yazılarından taşan
coşku da bize çok iyi geliyor .
İyi ki varsın .


Düzenleyen Volare : 28-10-2009 saat 09:03
Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2009, 08:08   #21
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
Agaclar.net adresi dostluklarından; Dileğimin Kabulünü Saygı ile Rica Ederim!.

Paylaşımlarımız; YAŞAMAK ve YAŞATMAK İçin Olmalıdır!.
= 000.000.145 =
Kişisel gelişime engel olan paylaşımımda; beni uyar!.
İnsan hak ve özgürlüğünü kısıtlayan, davranışlarımda;
Beni ikaz et ki: iyilikleri güzelliklerle yaşayalım!.
Dostluklardan dileğimin kabul görmesini rica ederim!.

{ Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 28.10.2009 07:58:37 }

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2009, 10:25   #22
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili Ali Kemal, dün pek tadım yoktu. Kendimi yorgun ve bitkin hissediyordum, bütün bedenim kırılıyordu. Yapmam gereken biryığın işim vardı ama elim hiçbirşeye gitmiyordu. Foruma girdim, bir iki birşeye baktım ve çıktım. Sonra yatsam düzelir miyim diye düşünürken, gözüm yeni çimlendirmeye çalıştığım tohumları koyduğum kutuya ilişti. Birkaç gündür hiç ilgilenememiştim onlarla.

Kutudaki poşete koyduğum tohumlarımı açtım veeeeeeeeee bir sürpriz. 2 yıldır çeşitli zamanlarda uğraşıp çimlendirmeyi bir türlü beceremediğim bir tohumdan bir filizcik çıkmış, bana gülümsüyordu. Birden dünya aydınlandı, güneş daha güzel parlamaya başladı ve günüm muhteşem bir keyife dönüştü. Beynimdeki enerji tüm vücuduma yayılıp yapmayı planladığım en zor işleri hallettim, hem de hiçbir yorgunluk duymadan.

O küçücük tohumdan çıkan minnacık bir filiz beni birden başka bir insan haline getirivermişti. Ne yorgunluğum, ne kırıklığım hiç birşey kalmamıştı. Sonra düşündüm ki, o yorgunluğu yaratan belki de benim beynimdi. İşte o zamanlar belki de birşeylere gerek vardır. İlaç gibi ama başka türlü birşeylere.

İşte o zamanlar bir tohum gerçekten bir ilaçtır, ne dersiniz Tıpkı zaman zaman dostlarımızla birlikte olmak gibi.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2009, 11:58   #23
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Aramıza HOŞGELDİNNN.

Tüm samimiyetinle hayatını paşlaştığın için teşekkür ederiz.Hayatında sevdiklerinle mutlu bir yaşam diliyorum.Unutma ki insan istedikten sonra herşeyin her engelin üstesinden gelir.Yeterki seni yaşatacak olan içindeki umut kaybolmasın.Umut varsa hayatta vardır.Bitkiler inanılmaz canlılar.Ne verseniz nasıl ilgi gösterirseniz size ona göre yaklaşırlar.sunumlarını ona göre yaparlar.Kimi çiçek açar kimi meyve verir.Gereksinimleri olan hayatı yaşama şartlarına verdiğiniz zaman sizle hayatı paylaşırlar.Yaşama sevinci verirler.Hiç ummadığınız anda sizi mutlu ederler.Her türlü bitkiyi istedikten ve sevdikten sonra yetiştirebilirsiniz.Yeter ki içinizdeki sevgi eksilmesin.
Sevgiler Selamlar

Güzel mutlu ve bol bitkili günler diliyorum...

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2009, 13:14   #24
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
Sağlığımın Yerindeliği Adına; Bitkilere Odaklı Bir Hayatı Tercih Etmeliyim!

Sağlımın yerindeliğine katkıda bulunmak isteyen duyarlı dostluklara teşekkür ederim!. Bir bitkinin gelişim evrelerini gözlemlemek ve bir bitkiye hak ettiği bakımı uygulayabilmek; sağlık açısından en iyi olanı!. Bitkilerimi düşünmemi tavsiye eden dostlukların duyarlılığına teşekkür ederim.

Az evveli; maydanoz ekili saksılarım üzerine düşündüm!. Acaba çimlenme zamanında olacak mı?. Çimlenme olsa; çimlenen tohuma kullandığım toprak karışımı, yeterli besini sağlayabilecek mi?. Saksıda yetişkinliğe erişmiş maydanozumu paylaşabilecek miyim?. Buna benzer şeyler düşündüm ve rahatladım!. Kendimi; yetiştirmeyi düşündüğüm maydanoza odakladım ve harçlıklarımla, dostluklar adına maydanoz yetiştirebileceğimi gördüm!. Küçük bir çaba ile; dostluklarla paylaşımı yaşatabilmek ne güzel olur, düşüncesine sahip olunca; içim genişledi, huzur buldum, umut edindim!.

Saygıdeğer arkadaşlar; her bir Ağaclar.net adresi dostluklarına, ayrı ayrı teşekkür etmek isterim!. İYİ Kİ VARSINIZ!. DOSTLUK SAĞOLSUN!. TEŞEKKÜRLER!.

SAYGILARIMLA!.

Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2009, 18:52   #25
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
Agaclar.net Dostluklarına; Çok Çok, Tekrar Tekrar TEŞEKKÜR eder, SAYGILAR sunarım!...

Saygıdeğer AGAÇLAR.NET Dostluklarına:

Kişisel gelişimimi önemseyen ve duyarlılığını gösteren dostluklara TEŞEKKÜR eder, SAYGILARIMI sunarım!.

İYİ Kİ VARSINIZ!.

Yücel Özlem beğendi.
Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 23:11   #26
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
ağaçlar.net ailesinin değerli bir üyesini daha tanımaktan mutluluk duydum.
Saygıdeğer annenizle birlikte size, sağlıklı, mutlu ve umutlu bir yaşam diliyorum.


Düzenleyen Sevgi Durul : 05-01-2011 saat 01:13
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2011, 23:29   #27
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
"İçimizden biri" köşesinde yazan pek çok kişinin içerisinde, oldukça dengeli ve düzgün bir biçimde kendisini ifade edenlerden birisiniz. Yazdıklarınızı okurken, "kendisinin böylesine farkında olan birisi" olmanız hoşuma gitti. Çoğumuz kendimizin farkında değiliz, ya da başkasının yükledikleri ile kendimizi az çok tanırız, ya da tanıdığımızı sanırız.
Bu anlamda, sade ve iddiasız bir dille yazdıklarınız huzur verdi. Ve tabii azıcık da kıskandımm... )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024