agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2009, 20:31   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Lonicera

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Bir dostum ne zamandır bahçedeki Zakkum'unu çoğaltmak istiyordu. Ne yaptıysak bir türlü başaramadık. Ben de internette belki birşeyler bulabilirim diye bakınırken agaclar.net'e rastladım. Rastlayış o rastlayışmış

Burada neler öğrendiniz?

Hangi birini sayayım ki. Bitkiler hakkında herşeyi öncelikle bu siteden öğrendim. Başka sitelerden öğrendiklerim de oldu ama yine hepsinin çıkış noktası burası. Küçücük bahçemizde bulunan adını sanını bilmediğim bir sürü bitkinin adını, ne yiyip ne içtiğini, nasıl soluk alıp verdiğini, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını vb. herşeyi.

Ayrıca agaclar net sayesinde bitkiler öyle haşır neşir olmuşum ki, arkadaşlarım, komşularım beni artık hep küçücük bahçemizde bunlarla cebelleşilirken görebiliyorlar. Yani bitkisel hayata girdim dersem abartmış olmam.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Bitkiler hakkında neredeyse hiçbirşey bilmeyen biri olarak, diğer üyelerimize neler verebildim doğrusu bilmiyorum.Bitkilerle uğraşıp bunları forumda paylaşırken, resimlerken, sorular sorarken belki bilmeden yardımcı olmuşumdur.

Sizi tanıyalım

Ardahan doğumluyum, 39 yıldır İzmir'de yaşıyorum. Babam devlet memuru olduğu için okul hayatımı çeşitli şehirlerde, oradan oraya sürüklenerek tamamladım. G.Ü İİBF Kamu Yönetimi mezunuyum. Çok genç yaşta iş hayatına atılıp, değişik işlerde çalıştım ve erken yaşta emekli olmanın şaşkınlığını üzerimden henüz atamadım. En kısa sürede yeniden çalışma hayatına girmeyi düşünüyorum. Evliyim ve bir oğlum var.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?


Oldukça büyük bir bölümünü. Sabah çok erken saatte bahçeye gidip sulama,gübreleme vb.işleri yapıyorum. Zaten küçük de olsa bir bahçeniz varsa,mutlaka yapılacak bir şeyleriniz oluyor. Konuşmalarımız,sohbetlerimizin bile konusu bitkiler oldu neredeyse. Gece yatmadan önce, aklımdan ertesi günü yapacaklarımı tek tek sıralayıp, ondan sonra uykuya dalabiliyorum. Yani tutku gibi bir şey oldu.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Şu da olsaydı ya da olmasaydı diyebileceğim bir bölüm yok. Zaten yöneticilerimiz ihtiyaca binaen gerekli düzenlemeleri güncel olarak yapıyorlar.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Öneriler forum içinse, sadece katılımın daha çok olması, resimlere ağırlık verilmesi ve özellikle konu hakkında soru sorulmadan önce ilgili başlıktan itibaren dikkatlice okunup, aranılan cevap bulunamadığı zaman soruya yönelinmesini önerebilirim. Hoş bunlar da zaten sürekli forumda söylenen şeyler.Yani Batı cephesinde yeni bir şeyler yok

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Kendimi kaybediyorum diyebilirim. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyor insan.Her birinin ayrı bakım gerektiğini öğrendiğimden beri artık not defteri tutmaya başladım. Hangi bitkiye ne zaman ne uygulandı, ne zaman ne uygulanacak, ekim dikim zamanları gibi bir sürü şeyi akılda tutmak çok zor oluyor. Benim gibi açgözlü olup, her bitkiden de olsun derseniz işiniz daha da zor. En çok saksıda yetiştirilebilen meyveler ve güzel kokulu çiçeklerle daha çok ilgileniyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Gerçi forumda bir başlıkta kısaca değinmiştim. Çok güldüğüm ayrıca da çok utandığım bir olay yaşadım. Sezon başında air-layering yöntemine fena halde kafayı takmıştım. Sonra bahçede bir kaç bitkide denemeye karar verdim. Bahçe etrafı açık ve yol kenarında olduğu için konu komşunun da gözleri eksik olmuyor.

Ben havai köklendirme uygulamasına geçtim, bir kaç trunçgil üzerinde yaptım. Uygulama bölgesi sıcak tutulmalı mantığıyla etraflarına koyu renkli (siyah,lacivert,kahverengi) poşetler giydirip bağladım. Tabi komşuların beni seyrettiklerini bilmiyordum.

Şimdiye kadar bahçede vakit geçirmeyi sevmeyen ben, sıkça bahçeye uğrayıp bu tür işlemler yapınca, komşulardan biri valideme yolda rastlayınca,''senin oğlan dilek tutup ağaçlara çaput mu bağlamaya başladı?'' diye sormuş. Yetmiş küsür yaşındaki kadın nasıl bir cevap versin ki.

Uzun bir süre gündüz bahçeye uğramadım, bugün bile bahçede insanların bilmediği veya ilk görecekleri bir uygulama yapacaksam inanın sanki hırsız gibi etrafı kolaçan edip, civardaki tüm evlerin pencerelerine bakıyorum önce

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Planlar şimdilik sadece hayallerimde. Büyük bir bahçem olsun ve ben herşeyi ama her şeyi yetiştireyim istiyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Şimdiye kadar toplantılara katılmadım, bir tanesine niyetlendim ama şehir dışına çıkmak zorunda kaldığım için mümkün olmadı.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Baldızım Ziraat Mühendisi. Onun elinde mevcut bulunan ders kitaplarını okuyorum. Çok teknik olmasına rağmen biraz zorlayınca çat pat anlayabiliyorum. Onun dışında bitkilerle ilgili herhangi bir kitap okumadım. Ama interneti başucu kitabı gibi kullanıyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Bir süre önce yitirdiğimiz bir aile dostumuz vardı. ''Fikret Amca'' ruhu şad olsun. Tam bir doğa aşığıydı kendisi. Tek başına büyük bir bahçe içerisinde köpeğiyle yaşardı. Yurt dışında pek çok ülkeyi gezip görmüş aydın bir insan. Sabahtan akşama kadar bahçede uğraşır durur ve bitkilerle resmen sohbet ederdi. Hani ''Eski toprak'' tabiri tam ona göredir.

Hiç evlenmemişti, tüm işleri kendisi yapıyordu. Bahçesinde meyveler olgunlaştığında eşi dostu bizzat çağırır davet ederdi. Hele çocukların çığlıklar atarak meyve ağaçlarına tırmanıp meyveleri koparıp yemelerinden büyük haz duyardı. Her birimizi masadan kaldırıp tüm bahçeyi dolaştırır, sorularımıza bıkmadan cevap verirdi. O kadar keyif alıyordu ki bahçesinden.

Bir keresinde bahçe kıyısında yüzlerce fıstık çamı fidanı gördük. Bunları sorunca, köy dışına çıktığında boş gördüğü her yere diktiğini söylemişti bize. Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılayan da odur. Hani anlatılmaz yaşanır derler ya işte öyle birisiydi. Şimdi bitkilerle haşır neşir olunca onu daha iyi anlıyorum. Benim şahsen örnek alınması gerektiğini düşündüğüm ender insanlardan biriydi kendisi. Nur içinde yat sevgili Fikret amca.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Üye olduğum başka bir forum yok.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır almadım ama almayı çok isterim,özellikle bahçe bitkileri konusunda.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Günde en az 2 saatimi ayırıyorum. Tabi parça parça. Sürekli PC başında duramıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Eşim ve oğlumla ilgileniyorum. Bunun dışında uzun süre scuba diving ile uğraştım. Eskisi kadar vakit ayıramasam da ara sıra kaçamak yapıyorum. Amatör olarak olta balıkçılığına bayılırım. Hobiden çok eziyet olsa da oğlanın proje ödevleri de ilgi alanıma girer

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet katıldım, daha çok talep eden taraf oldum Fakat sezon sonunda paylaşmayı düşündüğüm çok tohum olacak. Bu paylaşımları çok faydalı buluyorum, bitkilere sahip olabilmenin ötesinde insanları birbirine kaynaştırdığını düşünüyorum.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Bence bilgi paylaşımında bulunan herkes olumlu etkiliyor.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

TEMA üyesiyim ancak aktif değilim.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Hayır, şimdiye kadar katılmadım.Ama katılmak gerektiğine inanıyorum

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

TV ile aram pek hoş değil. Fakat TV'lerde bu yönde eğitici programlar olmadığını biliyorum. Son zamanlarda Toprak TV 'nin iyi bir başlangıç yaparak yayın hayatına girdiğini, fakat bunların yeterli olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki, RTÜK'ün düne kadar, belirlenmiş olan kurallar dışına çıkan TV kanallarına ekran karartması uygulamasına son verip, ceza niteliğinde belgeseller, tanıtımlar vb. yayınlama zorunluluğunu koyması,TV'lerin de bunu ceza infazı olarak zoraki yayınlarına sokması (başka bir zamanda, yayın akışlarında bu tür programlara hiç yer vermemeleri) gibi bir zihniyetle ne kadar yol alınabileceğini kestirmek zor.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hayallerimi süsleyen, imrenerek baktığım bir şey.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Çınar
çiçek: Yasemin
kitap: Tutunamayanlar-Oğuz Atay
şarkı: Arkadaş- Melike Demirağ
müzik grubu/müzik sanatçısı: Beatles
şair: Nazım Hikmet
film: Rezervuar Köpekleri-Quantin Tarantino
web sitesi: agaclar.net

TCM beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 21:30   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sizi tanımaktan memnun oldum. Samimi tanıtım yazınızı severek okudum, teşekkürler.

"Quantin Tarantino" filmleri; sevmek için çok uğraştım ama zorlamamaya karar verdim.

TCM beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 00:35   #3
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bize iç dünyanızı aktardığınız, duygularınızı paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Havai köklendirme ilginç bir anı olarak kalmış. O meraklı komşulardan o kadar çok var ki etrafta.

Ben de bahçemi sürekli kazıp, taş ayıklayıp, kompost yapımını hakkıyla bir türlü beceremediğimden, evsel atıkları sürekli gömdüğümden ve bahçem yol kenarından rahatlıkla göründüğünden komşuların sürekli başıma toplanıp, yine ne dikiyorsun, niye orayı kocaman kazdın sorularından bunalıp, bu gece herifi vuracağım ona mezar kazıyorum cevabından tırsıp beni kötü kötü süzmelerinden daralmış olduğum için, sizi çoook iyi anlıyorum.

Afedersiniz oldukça uzun ve belki de manasız bir cümle oldu...O kadar daral gelmiş ki anlayın artık ruh halimi.

Size ve ailenize hayalinizdeki yeşillikler içinde ağız tadıyla, huzurla dolu bir ömür dilerim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 03:53   #4
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Galeri: 15
Sanal da olsa tanımaktan büyük mutluluk duyduğum dostum hakkında, kendi içten anlatımıyla, biraz daha ayrıntı öğrenmek beni çok memnun etti. İyi ki varsın Lonicera.

Sevdiklerinle birlikte yemyeşil, her şeyin gönlünce olduğu bir dünyada yaşamanı dilerim.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 10:02   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sizi daha yakından tanımak güzel oldu. Teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 10:22   #6
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Sayın Lonicera, sizi tanımak güzel.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 13:07   #7
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
sevgili Lonicera tabiyat tutkunu birisi olarak sizi ve hayellerinizi çok iyi anlıyorum.Umarım tüm hayelleriniz gerçekleşir.
sizi tanıdığıma memnun oldum. saygılarımla

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 18:34   #8
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler de iyi ki varsınız. Herbirimizin hayallerine , en kısa sürede ulaşabilmesi dileğiyle.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 13:48   #9
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Sevgili Lonicera,
Seni daha yakından tanıdık gerçi senle dostluğumuz hemen hemen iki seneyi buldu ama hakkında daha detaylı bilgilenmiş olduk.
Tohum konusunda bana en yardımcı olan sevgili Lonicera'ya yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
Büyük bahçe umudun inşallah gerçek olur.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 14:21   #10
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Çok teşekkürler sevgili turco. İki tohumun lafı mı olur, yeter ki canımız sağ olsun

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 16:59   #11
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sizi tanımak güzel.
Berylerde başarılar diliyorum.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 17:14   #12
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Çok teşekkürler Oğuzhan kardeşim, yüzünüzde gülücükler eksik olmasın.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 19:47   #13
Ağaç Dostu
 
Birol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 708
Sayın lonicera
Sizi tanıdığıma memnun oldum. Büyük ve gönlünüze göre bir bahce inşallah en kısa zamanda bulursunuz.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 22:29   #14
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sizi tanıdığıma memnun oldum. Samimi yazınızı okumak çok keyifliydi.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 22:55   #15
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Çok teşekkürler can dostlar. Samimi duygu ve düşünceleriniz, temennileriniz beni çok mutlu etti. Sizler de hep mutlu olun, sağlıcakla kalın.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 23:04   #16
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Sevgili Lonicera sizi tanımaktan mutluluk duydum.Tohumdan bitki yetiştirme maceralarınızı ilgiyle takip ediyorum.Ektiğiniz her tohumun firesiz çimlenmesi dileğiyle...

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 23:09   #17
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Sayın Lonicera,

Bu foruma ve size goji berry için araştırma yaparken rastladım. Bu forumdan etkilenmem ve üye olmamda sizin de katkınız vardır. Daha sonra hint yağı tohumu ve lif kabağında karşılaştığımızda eski bir dosta rastlamış gibi oldum.
Geçen sene goji berrylerden tatmayı dilemiştik. Benimkilerden bu sene hayır yok. Umarım siz ilk gojinizi tadarsınız ve bunu yaparken duyacağınız zevk ve heyecan hep hayatınızda olur.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 07:21   #18
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn limon, sizin bahçenizi görüp etkilenmemek mümkün değil. Sizin ve Sn Güler hanımın yüzünden büyük bahçeye sahip olma fikri saplantı halini almış oldu bende. İyi ki varsınız.


Sevgili berduray, beni anlıyor olmanıza çok sevindim. Allah kem gözlerden sakınsın hepimizi) Sayenizde passion bitkisi ile tanışma fırsatım oldu, paylaşımınız için sonsuz teşekkürler.


malbman dostum, red robin' i iliklerimize kadar aşıladığın için teşekkür mü edeyim, beddua mı edeyim bilemiyorum Bir domatesin (hem de pigme) hayatımıza bu kadar giriyor olması pek sağlık işareti değil sanırım. Bu amatör ruhu hep koruman temennisiyle, dostça kal.


Sn Güler hanım, foruma ilk üye olduğumda bahçenizi gördüm, tek tek bütün resimleri film izler gibi izledim. Bilgi paylaşımınızdan, samimi itiraflarınızdan, insanları kucaklamanızdan etkilenmemek mümkün değil. Size ailenizle beraber bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.


Sn Koyu yeşil, sevdiklerinizle beraber mutlu bir yaşam sürmeniz dileğiyle. Balkon bahçeciliğinde başarılar


Sn bahtiyar02 dostum, içten dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Tabiat aşığı dostlarla olmak çok güzel.


Düzenleyen Lonicera : 11-06-2009 saat 14:28
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 07:23   #19
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Birol, bağyurdu' ndaki çalışmalarınızı hayranlıkla izliyorum. Siz rehberim olacaksınız ileride) Sağlıcakla kalınız.


Düzenleyen Lonicera : 11-06-2009 saat 14:27
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 14:26   #20
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn selenn, çok teşekkürler. Özellikle mutfakta harikalar yaratıyorsunuz) Krem karamelli kek' in görüntüsü bile yeter. Daha başka tarifler de bekliyor benim hanım, haberiniz ola


Sevgili tolgahann, samimi ve dostça yaklaşımın, bu genç yaşta konuşma tarzın, uslubun şimdiki gençliğin örnek alması gereken bir genç olduğunu gösteriyor zaten. Sana başarı ve mutluluk dolu uzun bir ömür diliyorum. Herşey gönlünce olsun.


Sn otugay, sizin yeriniz benim için de çok farklı ve önemli. Daha yeni üye iken ilk tohum paylaşımını sizden gelen lif kabakları ile gerçekleştirdim. Yetiştirilmesi, ayıklanması gibi bir sürü teferruatlarla da başınızı epey ağrıtmıştım. Bitmeyen sabrınız, dostça yaklaşımınız için sonsuz teşekkürler. Gojiler çiçekte şimdi, umarım temenniniz gibi meyvelerini de tatmak nasip olur. Sağlıcakla kalın sevgili dostum.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 01:34   #21
Ağaç Dostu
 
Volare's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1,390
Galeri: 2
Bana da değerli bilgilerinizle yol gösterdiniz , teşekkür ederim .
Komşular yönünden sıkıntılarımız aynı-çevre binalardaki ev hanımları
ben bahçeye çıkınca balkonarına çıkıp çaylar ellerinde ,
yorumlar da aynen şöyle: ,,hmm sağlıkçı mı ,ziraatçi mi belli değil ! her işini de kendi yapıyo!
Demek her yerde böyle .Ben de , bende bir gariplik var sanıyordum .
Herşeye rağmen azimle yola devam etmenizi diliyorum .
Çevrenizde ürettiğiniz güzellikler , içinizdeki güzelliğin yansıması sadece

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 05:34   #22
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Sayın Lonicera size bahçenizde mutlu günler diliyorum.

Bitkilerle bu kadar çok ilgileniyor olmamız çevrede merak uyandırıyor. En son karşı dairelerden küçük bir çocuğun çiçekçi diye seslenişi ile biraz mahcup gülme krizine girmemi hatırlıyorum.

Yeni denemelerinizde başarılar. Umarım komşularınız sizi örnek alırlar..

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 06:39   #23
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Volare çok teşekkürler, sizin de azminize hayran olmamak mümkün değil. Özellikle yaban mersini çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

İnsanlar ne derse, ne düşünürse düşünsün yola devam

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 06:47   #24
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn feriha, terasınızla biz bahçecileri bile kıskandıracak güzellikler sergilediniz. Demek biraz daha geniş yer bulsanız kimbilir başka ne güzellikler ortaya çıkaracaksınız. Bizim bahçe ve balkonlara da sizinki gibi bir el mutlak değmeli

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 12:48   #25
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Merhaba Lonicera,

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 14:54   #26
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Merhabalar Sn jineop. Sn feriha gibi siz de elinizin değdiği yeri çok özel kılıyorsunuz. Bahçenizin kıyılarını bu kadar güzel ve çeşitli çiçeklerle bezemenizi gıpta ile izledim. Çok şey öğreneceğim sizlerden. Her şey gönlünüzce olsun.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 15:01   #27
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sizi yakından tanıdığımıza sevindim Sevgili Lonicera, bitkilerinizle beraber mutlu günler dilerim. Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 15:13   #28
Ağaç Dostu
 
AyhanMoran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2009
Şehir: Uşak
Mesajlar: 353
Bana en yakın ve mine arkadaşım merhaba sizin yazılarınızı ve yorumlarınızı gördümmü ne bileyim daha itinalı okuyorum.Daima bizimle kalın.

AyhanMoran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 15:27   #29
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sevgili Sebahattin kardeşim, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Araştırmacı yapın ve amatör ruhunla bizlere o kadar çok bitki tanıma fırsatı verdin ki, yeni konu başlıklarının altında adını gördüğüm zaman '' eyvah diyorum, şimdi sıradaki nedir ve nasıl edineceğim?''. İyi ki varsın. Sağlıcakla kal.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2009, 15:31   #30
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sevgili Ayhan kardeşim, merak ve azmin hiç eksik olmasın. Sizinle daha ne Lantana maceraları yaşayacağız inşallah Bonsai çalışmalarında başarılar diliyorum. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sizinle olsun.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024