agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni78Beğeniler
  • 17 Gönderen malina
  • 11 Gönderen malina
  • 1 Gönderen serkan_istanbul
  • 1 Gönderen sakdag
  • 2 Gönderen Tura
  • 2 Gönderen Asiye
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Kiraz
  • 2 Gönderen kelebek çalısı
  • 9 Gönderen ciroz
  • 2 Gönderen Emre İlhan
  • 3 Gönderen ciroz
  • 2 Gönderen Emre İlhan
  • 1 Gönderen malina
  • 2 Gönderen penguenn
  • 1 Gönderen jineop
  • 2 Gönderen gossip
  • 1 Gönderen Yaylacı
  • 1 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Adalet Yağcı
  • 6 Gönderen ciroz
  • 1 Gönderen birnefestoprak
  • 1 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen ciroz
  • 2 Gönderen ciroz

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2012, 12:03   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
ciroz

agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Tam olarak hatırlamıyorum ama, uzun süredir takip ettigim bir forum/site, zaman zaman girip ilgimi çeken konular ile ilgili yazıları okurdum, uzun süredir bildigim, takip ettigim bir forum olmasına karşın üye olmam bu yıla kısmetmiş. Forumdaki bir çokları gibi bizim de şehrin parlak ışıklarından, ateş böceklerinin pervasız ışıklarına doğru bir geçiş hayal (HEDEF) imiz var. Geçen yıl İstanbul / Acıbadem' de bahçeli bir eve taşınmamızla birlikte parlayan ateşin sonucu oldu herşey sanırım. Bu bahçe de gelecekteki yaşam alanımızda yapmak istediklerimizin denemelerini / yanılmalarını uygulayarak görmek istiyoruz.

Burada neler öğrendiniz?

O kadar çok öğrendim ki burada tek tek saymak çok zor ama kısaca en çok ilgimi çeken alanlar, Organik Sebze/Meyve yetiştiriciliği, Doğal sürdürülebilinir yaşam, Kompost/Enzim/Bukashi, Evde yapılan her türlü yiyecek,icecek ( peynir, reçel, pestil, şerbet, vs vs ), Sevdiğim çiçekler hakkında binlerce öğretici sayfa diyebilirim. İnanılmaz büyüklükteki forum arşivinde epeyce kaybolduğum geceler vardır.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Maalesef şimdilik aktif olarak foruma katilamadim. Bu yıl kendi bahçemizde amatörce başlayan macera ile birlikte öğrendiklerimizi, yaptıklarımızı, yaparken düştüğümüz hataları paylaşarak, öğretmekten çok, değerli üyelerin bu yolculukta başımızdan geçenlere şahitlik etmeleri bizi yeterince memnun edecektir. Zira forum üyelerinin çoğu bizden kat kat fazla bilgi ve tecrübeye sahipler. Bu şahitlikte, inanılmaz bir arşiv olan agaclar.net ve üyelerine/takip edenlere bizim de bir nebze katkımız olursa ne mutlu bize. Ben kendi adıma diğer üyelerin yaptıklarını okudukça, şahitlik ettikçe, inanılmaz şeyler öğreniyorum.

Sizi tanıyalım

1970 İstanbul doğumluyum, İ.T.Ü Matematik Mühendisliği ve Uzay Bilimleri Teknolojisi maceralarının ardından, Bilgisayar Yazılımı ile başlayan iş hayatım, Çocukluktan gelen dürtülerle Tasarım/Yazılıma ve en sonunda Butik Ajans Hizmetlerine kadar geldi. Halen Kişiye/Kuruma özel çözümler üretmeye çalışan bir tasarım/yazılım evi olarak çalışmaya devam ediyorum.

Bir arazi edinerek, sürdürülebilinir doğal bir yaşam alanı kurmak uzun yıllardır hayallerimizi süsler. Artık bu hayalin hedefe döndüğü zamanları yaşıyoruz, Arazi araştırmaları, gidip görmeler, bütçelerin oluşturulması, planların hazırlanması, dikilecek ekilecek şeylerin listeleri gibi gibi, forum üyelerinin bir çoğunun başından geçen o sancılı sürecin daha başındayız. Ama insanın içinde o ateş bir kere parladı mı, bir daha söndürmek mümkün olmuyor, Bunu bizim gibi ateşleri parlayan her üyenin cümlelerindeki içtenlikten de anlayabiliyoruz. Boyle bir paylaşım platformunun olması bizim gibiler için gerçekten bulunmaz bir fırsat.

Bu hedefimiz doğrultusunda, hayatta bize yüzünü güldü ve geçen sene istanbul/Acıbadem' de bahçeli bir eve taşınma fırsatını yakaladık, geçen seneyi bahçenin bize verdiği nimetlerden faydalanarak geçirdik, ama bu sene biz de bizden sonra geleceklere bir şeyler bırakmak hem de gelecekteki arazi hedeflerimiz doğrultusunda burayı bir ETUD alanı olarak kullanmak amacıyla çalışmalara başladık. Yavaş yavaş acemi günlüklerimizi de forumda paylaşmayı düşünüyoruz.

Bunların dışında pozitif bilimlerden gelen biri olmama rağmen, DOĞAANA' nın insan kibri ( BİLİM/BİLGİ/HÜKMETME İSTEĞİ ) ne gülüp geçtiğini, Binlerce yıldır sürdürdüğü / katlandığı bu insan zulmüne yenik düşmeyeceği inancımı her zaman korumaktayım.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bu sene, işlerden vakit bulduğum her anı bitkilere ayırıyorum. Çok geç kaldığımı düşünmeme rağmen, Şehir insanı hızından daha yavaş hareket ederek, gözlemleyerek doğanın hızına ayak uydurarak, ona rağmen değil, onunla beraber zaman geçirmeye gayret gösteriyorum

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Olmasaydı diyeceğim bir şey yok gerçekten, Türkiye' deki türkçe kaynak eksikliğini inanılmaz derecede kapatan her araştırma, her deneyim, her hata ve ders cikarma çok ama çok değerli ve bunlar agaclar.net' te fazlasıyla var.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Oldukları gibi kalsınlar, Araştırmaya, sevmeye, paylaşmaya devam etsinler, yeni üyelerle birlikte yeniden içleri aydınlansın, Klasik olarak gecenin en karanlık olduğu an sabahın ilk ışıklarına en yakın andır özdeyişi ile paylaşmaya, sevinmeye, umutlu olmaya devam etsinler. Bilgi, deneyim, tecrübe, sevinç, huzur, paylaştıkça çoğalıyor, Bunları burdaki üyeler de çok çok iyi biliyor zaten.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

müthiş etkiliyor, çok iyi geliyor, minicik bir tohumun, minik iki yaprağı ile başlayan hayatın, nerelere dogru gittigini gozlemlemek, insanın kendi varlığını da tekrar tekrar sorgulamaya, müthiş bir huzura, sevgiye, ve aynı zamanda da korumaya kucaklamaya itiyor.

En çok ilgilendiğim türler, şekerli meyve ağaçları, zeytin ve çeşitli çiçek türleri, aslında öğrendikçe gördükçe hepsi birbirinden değerli ayrım yapmak neredeyse imkansız.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Daha çok yeni olmama rağmen, ilk ektiğim "Aubrieta" tohumlarının çimlendiği andaki mutluğu, ışıksızlıktan ve fazla sulamadan sonra boyunlarını büktüklerindeki üzüntüyü, bahçeye alarak çocuklar gibi ilgilendiğimde tekrar boyunlarını kaldırdığı andaki şaşkınlıkla sevinci sanırım hiç unutamayacağım.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Hayır, Foruma katılma amacım ileriye dönük planlarımdaki değişiklikti demek daha doğru olur sanırım. Tabii ki forumdaki konuları okudukça genel planlarda değil ama pratik fikirler anlamında bir sürü seyi etkilemedi demek haksızlık olur.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Henüz katılma fırsatım olmadı, ama katılmayı istiyorum.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Şu an MASANOBU FUKUOKA' nin Doğal Tarımın Yolu adlı kitabını okuyorum. Kesinlikle tavsiye ederim, kitaplar dışında internet ve online forumlar çok ilgimi çekiyor ve mümkün olduğunca faydalanmaya çalışıyorum. İlginç bulduğum konu ve kaynakları forumda da paylaşmayı isterim.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

İlginçtir bu soruyu 1-2 yıl önce sorsanız belki de yok diyebilirdim, ama insanin kendi ilgi alanı ve bakış açısı değişince, hayatta gördüğü şeyler, aldığı tadlar da değişiyor. Algıda seçicilik diyebiliriz belki buna ama şu an o kadar çok insan var ki, pazarda gördüğüm bir çiçekçiden tutun da forumdaki yüzlerce üyeye kadar. Özellikle Sayın meyvelitepe sakinleri, yaptıkları ile paylaştıkları ile öncü olduğu bir çok konu ile özellikle korkusuzca ve sürekli araştırmacılığı ile beni kendilerine hayran birakiyorlar.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Başka bir foruma üye değilim.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır almadım ama isterdim. Belli de olmaz tekrar öğrenci olmak hep çekici gelmiştir bana. Gerçi youtube açık ünüversitesi ve internetteki sayısız kaynak öğrenciliğimi her konuda hep doyurdu ama yine de dediğim gibi hiç belli olmaz, Arazimizi aldığımız yere yakın bir üniversite' de ziraat bilimleri öğrencisi olduğum günlerde gelebilir

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Aklima gelen her konuda mutlaka agaclar.net e bir bakarim. 1 yildir bilgisayar acik oldugu surece sık sık agaclar.net' te buluveriyorum kendimi

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Ahşap işleri, Grafik Tasarım, Scuba, Bolca sinema, yeni yeni permakültür-ekolojik yaşam..

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Hanüz katılamadım.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Yukarda da bahsettiğim gibi her üye kendi içinde konularına göre cok fazla etkiliyor. Ama yine dediğim gibi Meyvelitepe sakinlerinin benim icin yeri bir şekilde ayrı. Nedenlerini yukarıdaki bir soruda anlattim sanıyorum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Aktif olarak STH ( Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi ) derneği var. Burada Türkiye' nin bir çok noktasında dalış yaparak sualtı kirliliğine dikkat cekmeye calisiyoruz. Ana ilgi alanimiz, insansal katı atıklar, düzenli/periyodik olarak istanbul' un belirli bölgelerinde dalışlar yaparak, oradaki kirliliği gözlemliyoruz. Dalış etkinliğinin olduğu gün çıkarabildiğiiz kadar atığı karaya çıkarıp, ufak bir heykelcik calismasi ile dikkatleri 6 tarafı denizlerle cevrili ( 2 yarım ada ) eşi benzeri olmayan bu topraklarda birazda olsun denize yönlendirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız ve daha detayli bilgi için Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği adresini ziyeret edebilirsiniz.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Eylemci bir yanım olmasına karşın, protestoların maalesef gerekli etkiyi yaptığına inanmiyorum, onun yerine aktif eylemlerle, örneğin, gönüllülerle sahil temizliği, orman temizliği, tohum bankası, bilinçlendirme etkinlikleri daha fayda getirecek eylemler gibi geliyor.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Maalesef yeterli bulmuyorum, Genelde program formatları, olumsuzluklar üzerine, bunun yerine nasil yapmalı, neler yapılabilinir, birey olarak nasıl bir şeyler yapabiliriz gibi pratik bilgilerin olduğu, uygulamalı programlar daha ilgi ceker diye düsünüyorum.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Çok güzel bence, insanları, özellikle çocukların, artık toprak bile kalmayan, düzenlenmiş parklar ve bahcelerde zaman geçirmesi yerine gerçek toprakla, bitkiyle, börtü böcekle tanışması, ilgilenmesi harika bir şey.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

Her biri için bir tane bir sey yazmaya kıyamadım.





İçimizden biri ve "beğen" butonu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 12:04   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
ciroz

Hiç mesaj yazmamış ama soruları cevaplamış bir üye, ilk kez burada yer alıyor

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 12:39   #3
Ağaç Dostu
 
serkan_istanbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,154
İnşallah hedeflerinize kısa zamanda kavuşur hayalinizdeki gibi kocaman bir bahçeniz olur. Sizi tanıdığıma mutlu oldum aramızda daha faal olarak görmekten mutlu olacağız. sevgiyle ve sevenlerinizle.

ciroz beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 12:43   #4
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
ciroz

Hiç mesaj yazmamış ama soruları cevaplamış bir üye, ilk kez burada yer alıyor


Hoş geldiniz, sefa geldiniz Sayın Ciroz;

Belki de böylesi daha iyi. Önce kendinizi tanıtıp sonra paylaşımlara katılmanız.

ciroz beğendi.
sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 13:26   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Hoşgeldiniz...


Hiç mesaj yazmamış olmanıza şaşırmadım...etüd alanınınız oldukça güzel olmalı. Oraya sizden sonra gelecekler, çok güzel şeylerle karşılaşcaklardır.

Sizi tanıdığıma sevindim.

gilan ve ciroz beğendi.

Düzenleyen Tura : 04-06-2012 saat 14:21
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 13:36   #6
Ağaç Dostu
 
Asiye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 353
İnanılmaz güzel ifadeler... bu doğa aşkı insanın içine düşmeyi versin, düşdükten sonra kurtulanı duymadım.
Hoş geldiniz......

Lunlun ve ciroz beğendi.
Asiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 14:06   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Evet, ben de hoş geldiniz diyerek başlıyorum.

malina'nın belirttiği gibi hiç mesajınız olmayınca acaba ne yazayım diye düşündüm. Bir iki başlıkta mesajınız olsaydı, az da olsa nelerle ilgilendiğinizi bilebilirdik. Ama tanıtım yazınızdan şimdi biraz fikir sahibi olduk.

Her şey gönlünüzce olsun.

gilan ve ciroz beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 16:12   #8
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Hoşgeldiniz.

"...Bu bahçe de gelecekteki yaşam alanımızda yapmak istediklerimizin denemelerini / yanılmalarını uygulayarak görmek istiyoruz...." Siz çok yanılmayın ama yanılmaların daha çok öğrettiğine inanıyorum, merakla denemelerinizi bekliyorum.

gilan ve ciroz beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 00:24   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Hoşgelmişsiniz, varlığınızdan haberdar olduk böylece.

gilan ve ciroz beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 09:59   #10
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Tekrar Merhabalar

İlk mesajimin tanitim olmasinin komik bir hikayesi var aslinda,

Forumu takip ederken konuya mesaj atan, soru soran ilk uyelere önce kendinizi tanitin cevaplarını görünce, kendimi tanitayim da konulara katılabileyim dedim.

İnsanın kendini tanıtması epeyce zor olunca da, gezerken bu soru cevap kısmını buldum, tamam dedim demekki sorulara cevap verirsem, kendimden de bahsetmiş olurum. Sonra farkettim ki bu içimizden biri sayfalari icin yapilmis bir bolummus, Aslinda yayinlanmasini da beklemiyordum açıkçası.

İlk başta değer verip yayınlayan Malina' ya, daha sonra siz değerli üyelerin herbirinize teşekkürler...

Etüd alanımızdan görüntüleri de buranın altında paylaşmayı düşünüyorum. Ama fotograf makinamizin kayboluşu ve Modern cep telefonlarını sevmeyişimizden dolayı şuan için maalesef fazla fotograf yükleyemeyeceğim.

En kısa zamanda fotoğraf makinası edinip gelişmeleri hem kendimizin arşivine hem de sizlerin fikirlerinize sunmaktan keyif alacağız.

Tekrar Merhaba...

gilan, Yaylacı, tufan ve 6 kişi beğendi.
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 10:11   #11
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Aramıza hoşgeldiniz, sevgili ciroz

Burada hiç yabancılık çekeceğinizi düşünmüyorum. Biz kocaman bir aileyiz.

Değer vermek konusunda ise; agaclar.net'de mesaj sayısı vs... durumlara göre üye sınıflandırması gibi bir durum söz konusu değil.

Burayı internette ki bir forummuş gibi düşünmeyin. Resmen, sıcak bir ortamın kapısını aralamış olarak düşünün

Kendinizi tanıtmak konusunda bir taşla iki kuş vurmuşsunuz. İlginç olmuş doğrusu

Ama bence genede siz burada kısada olsa kendinizi tanıtın.

Selamlar

almira ve ciroz beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 10:41   #12
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Aramıza hoşgeldiniz, sevgili ciroz

Burada hiç yabancılık çekeceğinizi düşünmüyorum. Biz kocaman bir aileyiz.

Değer vermek konusunda ise; agaclar.net'de mesaj sayısı vs... durumlara göre üye sınıflandırması gibi bir durum söz konusu değil.

Burayı internette ki bir forummuş gibi düşünmeyin. Resmen, sıcak bir ortamın kapısını aralamış olarak düşünün

Kendinizi tanıtmak konusunda bir taşla iki kuş vurmuşsunuz. İlginç olmuş doğrusu

Ama bence genede siz burada kısada olsa kendinizi tanıtın.

Selamlar
Emre Bey, dediğiniz gibi gercekten cok sicak bir ortama geldiğimin farkindayim. gerek sifir mesaji olan birisine verilen cesaret dolu mesajlar, gerek forumun herhangi bir konusunda geçen yazışmalar, zaten ne kadar güzel bir ortamda bulunduğumu gösteriyor.

Uyarinizi dikkate alip gonderdiginiz linkte de kendimden bahsetmek dogru olacak sanirim.

tekrar teşekkürler.

gilan, almira ve Emre İlhan beğendi.
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 11:14   #13
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Ellerinize sağlık. Kompost ile ilgili olanları burada paylaşsanız çok güzel olur

Ya da kendinize bir bahçe sayfası açıp orada paylaşabilirsiniz, bilgiler burada sıkışıp kalmasın.

Sıkı takipçilerinizden olacağım kesin

Sevgi Durul ve ciroz beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 12:20   #14
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Buradaki mesajları yeni konu olarak taşıdım.

ciroz / bahçe

Konunun ilk mesajına Bahçe sayfası açmış ya da açacak olan üyelerin dikkatine sayfasındaki soruları cevaplayarak ekler misiniz?

Foruma yazdığınız mesajları nasıl bulabilir ve takip edebilirsiniz?


(Birden kötü oldum, ne çok soru cevap olayı var bu forumda

ciroz beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 12:26   #15
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Buradaki mesajları yeni konu olarak taşıdım.

ciroz / bahçe

Konunun ilk mesajına Bahçe sayfası açmış ya da açacak olan üyelerin dikkatine sayfasındaki soruları cevaplayarak ekler misiniz?

(Birden kötü oldum, ne çok soru cevap olayı var bu forumda
İlginize çok teşekkür ederim Sayın Malina, ben de yanlış yerde bişiler yaptığımın farkındaydım ama heyecandan paylaşıvermişim.

Hemen sorularıda yanıtlamaya çalışayım. Sanırım ilk mesajlarım hep soru yanıtlamakla geçecek

teşekkürler.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 12:42   #16
Ağaçsever
 
penguenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 42
Hoşgeldiniz. Çok güzel bir aileye katıldınız. Gördüğüm kadarıyla bitki ve doğa aşkı tüm forum üyelerinin ortak hastalığı. Bu hastalığı taşıyor olmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar çok kişiyle ve aynı duyguyla dünyaya bakıyor olmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Hepimiz gerçek ve tek olanda; "doğada" buluşarak tüm farklılıklarımızı sıfırlıyoruz. Bundan güzel ne olabilir ki?

gilan ve ciroz beğendi.

Düzenleyen penguenn : 08-06-2012 saat 13:58
penguenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 13:00   #17
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi penguenn Mesajı Göster
Hoşgeldiniz. Çok güzel bir aileye katıldınız. Gördüğüm kadarıyla bitki ve doğa aşkı tüm forum üyelerinin otak hastalığı. Bu hastalığı taşıyor olmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar çok kişiyle ve aynı duyguyla dünyaya bakıyor olmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Hepimiz gerçek ve tek olanda; "doğada" buluşarak tüm farklılıklarımızı sıfırlıyoruz. Bundan güzel ne olabilir ki?
Size katılmamak mümkün değil Sayın Penguen,

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 12:16   #18
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Hoşgeldiniz. Umarım bizlerle olmaktan en az bizler kadar keyif alırsınız. Sevgiler...

ciroz beğendi.
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 21:04   #19
Ağaç Dostu
 
gossip's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 122
bu başlığı kaldırabiliriz artık. Sn. ciroz mesaj yazdığına göre, konu amacına hizmet etmekten çıktı.

tabiiki şaka

bende çok fazla yazan biri değilim ama çok sık takip ederim forumu. özellikle son eklenen "beğen" butonunun forumdaki yazı kirliliğini azaltacağını düşünüyorum. yüzlerce mesaj yazan üyeler var ve mesajlarının çoğu takdir tebrik mesajı.konunun akışına müdahale ediliyordu. forumda istenilen bilgiye daha çabuk ulaşılması mantığını benimsediğim için gereksiz yazı yazmaktan hep kaçındım. yazmış olmak için yazan üyelerde bu konuya hassasiyet gösterirse forumumuzun kalitesi daha da yükselecektir diye düşünüyorum.

sn ciroz'u bu konuda tebrik ediyorum ancak bilgilerini bizden esirgemesin

saygılarmla.

tufan ve ciroz beğendi.

Düzenleyen gossip : 09-06-2012 saat 21:15 Neden: ilave etmek istediklerim oldu.
gossip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 21:17   #20
Ağaç Dostu
 
Yaylacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 838
Galeri: 8
Sayın ciroz hoşgeldiniz, bu aileye katılmakla yeni bir dünyanın kapısını araladığınızı farkedeceksiniz. İlerleyen zaman içerisinde yetiştireceğiniz bitkiler sizi ister istemez bu sayfalarda yazmaya zorlayacak, şimdiden kolay gelsin . Saygılar efendim...

ciroz beğendi.
Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 17:43   #21
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gossip Mesajı Göster
bu başlığı kaldırabiliriz artık. Sn. ciroz mesaj yazdığına göre, konu amacına hizmet etmekten çıktı.

tabiiki şaka
Ben de baştan böyle düşünmüştüm, yazarsa değiştirecektim, unutmuşum, hatırlatmanız iyi oldu, teşekkür ederim

ciroz beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 18:00   #22
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Ben de baştan böyle düşünmüştüm, yazarsa değiştirecektim, unutmuşum, hatırlatmanız iyi oldu, teşekkür ederim
evet mantiklisi da bu zaten

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 19:08   #23
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili ciroz, başlıkta nickinizi görünce, "kimmiş, hiç duymadım" diye düşündüm
Hafızamı yoklasam da size ait bir bilgi çıkmadı
Neyse ki tanıtım yazınızı okuduğumda, hafızamı boş yere suçladığımı anladım

Hoş geldiniz, arkadaşların yazdığı gibi, kocaman ailemiz size sevgiyle, ihtiyaç duyduğunuz her konuda yardımcı olmaya hazırdır.

Sizi tanıdığıma sevindim, şimdi bahçenizi de keşfedeyim biraz.

ciroz beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 08:39   #24
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Bugün tesadüf eseri kendimi bu sayfada buldum.
Sonra güzel anılar canlandı gözümde, zamanın ne kadar hızlı bazen de çok yavaş aktığına bir kez daha tanıklık ettim. Bu sayfa ile başlayan macera, yazdığım ilk cümleler, sonrasında açılan bahçe ve bahçenin fotoğrafları ve gelişimi,..

Biraz duygusal anlar yaşattı. Halen okuyarak ve sessizce takip ederek geçiriyoruz konuları. ama buna rağmen 267 mesaja ulaşmışız. 0 dan iyidir : ))

Hepinize bir kez daha teşekkürler.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2013, 02:41   #25
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Hem bahcenizi hem de bahcede kullandiginiz tasarimlari yakindan ve severek takip ediyorum, yeni seyler ogreniyorum. Uzmanlik alaniniza bakarak da Henri Poincaré'nin asagidaki sozunun buraya yakisacagini dusundum:

"Bilim insani, bir faydasi oldugu icin doga ustunde calismaz; dogaya hayran oldugu icin onu anlamaya calisir ve hayran olur cunku cok guzeldir. Eger guzel olmasaydi, hakkinda daha fazla bilgi edinmeye de degmezdi ve eger bilgi edinmeye degmeseydi, hayatin degeri olmazdi."

Sizi tanimaktan mutlu oldum

ciroz beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2013, 20:33   #26
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Sayın ciroz, tanıtım yazınızı aslında daha önce de okumuştum ve 0 mesajlı üye olarak dikkatimi çekmişti.

Daha sonra agaclar.net bahçe sayfanız, Geri Dönüşüm Merakı sayfanız ve Tohum Takas Etkinliğindeki mesajlarınızla tanıdık sizi.

Bir kez, de kendi cümlelerinizle yazılmış yazınızla tanımaktan memnun oldum.

Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle...

ciroz beğendi.

Düzenleyen Sevgi Durul : 13-03-2013 saat 23:02 Neden: Harf hatası
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2013, 22:41   #27
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Sn birnefestoprak, ince ve güzel sözleriniz için teşekkürler.
Ben de sizin paylaşımlarınızı yakından ve ilgiyle takip ediyorum.

Henri Poincaré' e katılmamak mümkün değil. Biz de halen hayranlıkla anlamaya çalışıyoruz doğayı. O da hata kabul etmeyen sert bir öğretmen edasıyla yetiştiriyor bizi.

Carl Sagan, Peter Ustinov ile beraber çocukluk yıllarımın kahramanlarıdır.
Özellikle Carl Sagan' ın Cosmos belgeseli benim için unutulmazlar arasındadır.

Bu vesile ile ondan da bir söz kalsın bu sayfada :

"Öyle garip kavramlarla yetiştirilmişiz ki, bizden birazcık değişik bir kişi ya da toplumla karşılaşınca, onların bize yabancılığı nedeniyle güvensizlik duyuyoruz ya da nefret ediyoruz. Oysa her bir uygarlığın anıtları ve kültürü, insan olmanın değişik biçimde anlatımından başka bir şey değildir."

maki01 beğendi.
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2013, 22:54   #28
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Sn SDurul,

0 mesajlı üye olarak bu ilk mesajımızla başlayan AGACLAR.NET macerası, toprak, bitkiler ve doğayı anlama/öğrenme sürecimiz halen bizi heyecanlandırıyor.

Ben de sizin bahçenize abone olan üylerdenim. Sizin paylaşımlarınızdan da çok şeyler öğrendim.

Bahçe ile ilgili paylaşımlara yakında başlarız. Malum mevsim geldi.

Sizin de bildiğiniz gibi, paylaştıkça çoğalıyor herşey...

Asiye ve Sevgi Durul beğendi.
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024