agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni163Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2009, 14:28   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Meyvelitepe

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Tam hatırlamıyorum. agaclar.net'i çok uzun zamandır biliyorum. Zaman zaman ilgimi çeken konularda yazılanları okurdum. Üye olarak aktif katılımım Meyvelitepe projemizin başlangıcından sonra olmuştu.

Burada neler öğrendiniz?

Öğrendiğim pek çok şey oldu. Aslında öğrenmekten çok bilmediğim pek çok konudan daha detaylı araştırmalar yapmak üzere haberdar olmak daha doğru bir tanım olur. Özellikle, araştırmaları ile bitkiler hakkında açılan yeni konular, ya da pratik bir deneyimin paylaşılmasında mutlaka öğreneceğim bir şeyler oluyor.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Benim bildiklerimin bir çoğunu diğer üyeler zaten biliyorlardı. En azından şimdilik benden çok fazla bir şey öğrendiklerini sanmıyorum. Üyelerin benden, bitkiler, toprak vb. konularda öğrenebileceği şeyler olacaktır zamanla. Ama hemen öğrenebilecekleri şeyler daha çok bir tüketim toplumu üyesi olmaktan, basit düşünen, basit yaşayan bireyler olmak yönündeki değişimin gerçekleştirilmesi olabilir.

Sizi tanıyalım

1958 doğumluyum. Üniversite hayatıma ODTÜ'de başlayıp BÜ'de tamamladım. Uzunca bir süredir, ülkenin büyük bir sanayi şirketinde üst düzey yöneticilerden biri olarak çalışıyorum. Daha bir on yıl çalışmam beklenir ama bir yıl içinde emekli olarak eşimle birlikte zamanımızın tümünü meyvelitepe'de geçirmeyi istiyoruz.

Bir arazi edinerek burada bir çiftlik yaratmak benim ve eşimin çok eski bir hayali idi. Bundan 16-17 yıl önce bir dönem her hafta sonu Geyve, Pamukova bölgesini karış karış gezerek arazi aramıştık. O zamanki imkanlarımız izin vermediği için de iki buçuk yıl öncesine kadar hayalimiz uykuya yatmıştı. Sonra birden bir şey oldu, eski hayalimizi hatırladık ve hemen gerçekleştirmeye başladık.

Burada ilginç olan şuydu. İsteseydik 2,5 yıl önce değil 8-10 yıl önce başlayabilirdik. İnsanların hayal ettikleri şeye ulaşmak için harakete geçmeleri kolay olmuyor. Hayallerini uzakta, elde edilmesi güç bir şey gibi düşünmek daha kolaylarına geliyor. Oysa çoğu zaman hayalleri gerçek yapmak için pratikte hemen yapılabilir bir şeyler olabiliyor.

Bir de, insanların hayattan beklentilerini, değer yargılarını, bakış açılarını tekrar tekrar sorgulamasında yarar görürüm, ki, işin en zor kısmı burasıdır bence.

Üç yıl önce, önce kafamızda başlayan değişim, bugün için insanların büyük kısmına dayatılan, onu al, buna sahip ol, şurada ye, buraya git, şöyle harca vb. tüketim ekonomisi ve bunun paralelindeki yaşam tarzından soyutlayarak, bizim için mutlu olmanın ve mutlu yaşamanın kriterlerini yeniden belirlememize yol açtı. Aynı meksikalı balıkçı ve amerikalı iş adamının hikayesinde olduğu gibi.

Bu değişim, sadece Meyvelitepe projesini planlayıp gerçekleştirmemize değil, aynı zamanda hayatımızdan (gücümüz yettiğince), karmaşık, katma değer yaratmayan, hoşlanmadığımız ve gerçekte gerekmeyen her şeyi atıp, basit düşünerek, basit yaşayarak, karmaşaya değil, yapmakta olduklarımıza odaklanmamıza da yaradı. İlk yaptıklarımızdan biri, (başka imkanların da yardımıyla) İstanbul'u tamamen terketmek oldu. Şimdi yaşadığımız yer de önü ve arkası orman olan, işime beş dakika, Meyvelitepe'ye ise 20 dakika, bahçeli bir yer. Artık yolda geçen zamanım yok denecek kadar az. İnşallah bir yıl içinde hiç kalmayacak.

Günlerin uzamasıyla birlikte her gün ve hafta sonları Meyvelitepe'de olmayı umut ediyoruz. Zaten yapacak o kadar çok şey var ki, bazen deliler gibi çalışıp yorgunluktan bitap düşüyoruz.

Bunlara ilave olarak, hiç bir şeyin fanatiği değilim. Sloganlardan ve sloganlaştırmaktan hoşlanmam. Çok doğru bir şeyi bile olduğundan başka bir şekle sokarlar. Her yanlışın doğruları, her doğrunun da yanlışları olduğuna, çoğu zaman bugünün doğrularının geleceğin yanlışları ya da tersinin olabileceği ihtimalinin asla yadsınmaması gerektiğine inanırım.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bir süredir çoğunu diyebilirim

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Olmasaydı diyebileceğim bir şey yok. Araştırmaya ve deneyime dayalı her yazılan şey çok değerli benim için.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Söz konusu olan agaclar.net üyeleri olduğuna göre bitkiler, toprak ve doğa konusunda zaten önerilecek bir şey yok. agaclar.net üyeleri bir tohumdan, bir çelikten ağaç büyütmenin zevkine ve ayırdına varmışlar. Hiç küçümsenecek bir şey değil.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

İyi etkiliyor Pek çok türle aynı anda ilgilenmeye çalışıyorum. Bir zamanlar yazlık evimizin 300-400 m2 bahçesinde her çeşit çiçek ve sebze yetiştirirdim. Öyle ki, 10 küsür cins domatesten birer tane bir tepsiye koyar, hepsinden peşpeşe birer parça tadarak lezzet testi yapardık. 17 yıl önce yetiştirdiğim cherry domatesleri o zamanlar 5-6 yaşında olan kızım poşetlere koyup sahilde satmıştı da, ilk defa cherry domates gören insanlar kapış kapış almıştı. Sokağın çocukları bir kaç gün boyunca dondurma parasını buradan karşıladılardı.

Ne zaman bu küçük bahçedeki 30 kadar fidan ağaç olup tüm bahçeyi kapladı, o zaman bizim çiçek sebze işi durdu. O bahçede şimdilerde sadece sekoya tek başına 100m2'ye yakın yer götürüyor. Ortancaları saymazsak başka çiçek olmuyor.

Meyvelitepe arazisini aldığımızda zaten bir sürü ağaç vardı. Zeytinler, kenarlarda cevizler, kestaneler, bir bölümde (sayısını bilmiyorum) bir sürü selvi, muhteşem bir hurma vs. Bunlara ilave 400 kadar da ben diktim. Geçen yıl köklenmiş bir sürü fidan, ayrıca bu yıl köklendirmeye çalıştığım en az 200 çelik, bu günlerde dikeceğim 20 likapa, bir kaç goji berry ...

Sonuçta, 6500 m²'lik Meyvelitepe arazisi bizim yazlık evin bahçesine benzeyecek diye korkuyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Şu anda oturduğumuz yerde pek çok çiçek sever komşum var. Her mevsim gidip bir çok çiçek alıyorlar. Bahçıvanlara diktiriyorlar bunları. Çiçekler geçince de bunları söküp başka çiçekler alıyorlar. Biz de bu sökülüp atılanların peşine düşüyoruz


Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Hayır. İleriye dönük planlarım değiştiği için foruma katıldım.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Henüz katılamadım. Bana yakın olan Yalova toplantılarına katılmak istedim. Biri zeytin toplama zamanına, diğeri de çelik alma zamanına denk geldi. Bu aralar aynı anda çalıştığım için bahçe ile sadece haftasonları ilgilenebiliyorum. Bu sebeple toplantılara katılma zamanı kalmıyor.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Kitaptan çok interneti bilgi kaynağı olarak kullanıyorum. Türkçe çok az kaynak olmasına rağmen (sanırım agaclar.net halen en iyi Türkçe kaynak), yeterince İngilizce kaynak bulmak mümkün. Söz gelimi, sadece sekoya çimlendirmek için üç ayrı yüksek lisans tezi bulmuştum. Meyvelitepe blog sayfalarını yayınlama kararımızın bir sebebi de ilgilendiğimiz konularda karınca kararınca Türkçe kaynaklara katkıda bulunmaktı.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Pek çok var. Özellikle de hiç ummadığım yerlerde karşılaştığım doğa dostu, bitki uzmanı isimsiz kahramanlar.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Yazdığım başka bir forum yok.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır almadım. Almış olmak isterdim. Öte yandan sanırım çok az Ziraat Fakültesi öğrencisi benim son zamanlarda çalıştığım kadar ders çalışıyordur

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Bir köşede açık durur hep. Sık sık bakarım yeni ne yazılmış diye.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Ailem, doğa, biraz felsefe, biraz edebiyat, çokça sinema

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Çok faydalı ve güzel buluyorum. Ücretli veya ücretsiz hiç önemli değil, her yerde bulunmayan tohum ve çeliklerin paylaşılabilmesi çok iyi. Benim katılımım şimdilik az, ileride daha çok olacak inşallah.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Araştırma veya deneyim yoluya bilgilerini paylaşan, bir bilginin tüm yönleriyle ortaya çıkmasında katkıda bulunan arkadaşların tümü beni ve sanıyorum diğer üyeleri olumlu etkiliyorlar.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Fiilen yok.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Hayır katılmıyorum. Protestolar, genelde savunulan veya karşı çıkılan şeyleri sloganlaştırıyor, çoğu zaman gerçek olandan ya da olması gerekenden başka bir şekle sokuyor. İstenenleri anlatabilmek için klasik protesto yöntemleri yerine makul, mantıklı ve kalıcı başka yöntemler düşünmek gerektiğine inanıyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Pek televizyon izlediğim söylenemez. Bir kaç kez Toprak TV kanalında güzel programa rastlamıştım. Bana göre medya çoktan çığrından çıkmış durumda. Medya bir "rating" düzeni oluşturmuş. Toplum, pozitif olmaktan çok uzak, bol bol tüketim reklamları bombardımanı altında yoğun bir negatif etki altında tutuluyor.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu uygulamayı çok olumlu buluyorum. İnsanlara toprağı hatırlatması bakımından çok faydalı. Keşke yaygınlaşsa diyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;

Herşeyden birer tane saymak benim için pek mümkün olmayacak gibi.

intibah, Asia, YeniBON ve 9 kişi beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 14:59   #2
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Geçen hafta bir gün eşimle yine şehirdışında bir yaşamın hayalleri üzerine sohbet ederken,
''gel dedim, sana meyvelitepe'yi göstereyim''. Eşimle beraber meyvelitepe'ye kısa bir ziyaret yaptık . Başlangıcından bugününe kadar verdiğiniz emeği ve yaşama olan duyarlılığınızı bir kez daha okuduk. 'Bak işte hayaller gerçek oluyormuş, biz de yapabiliriz' dedik kendi kendimize.
Hayallerinizi ve gerçekleştirdiklerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Ve en önemlisi de yüreklendirdiğiniz için.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 15:08   #3
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Sayın Meyvelitepe hayallerinize ulaşmanız ne kadar güzel bizede örnek oluyorsunuz demekki istedikten sonra hayallere ulaşmak zor değilmiş .
İnşallah meyvelitepe'de daha uzun zaman mutlu günler yaşarsınız

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 15:21   #4
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Bu yazı bana Garanti Bankasının eski Genel Müdürlerinden Akın Öngör'ü çağrıştırdı.

Meyvelitepe blogunuzdan sizi tanıyorum. Arsa arayışınız, ev yapımınız, zeytinleriniz, fırınınız vs hepsini merakla okumuştum. "Esnaf Kan Ağlıyor" yazınızdaki tespitleriniz çok doğruydu. O yazı özellikle bir çoğumuzun karşılaştığı gerçeği çok güzel anlatıyordu.

Paylaşımlarınız öğretici, cesaret verici. Pek çok üyemizin hayallerini gerçeğe dönüştürmüş biri olduğunuz için sizi kutluyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 15:41   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Şehirden kaçmak isteyenler Sn. MeyveliTepenin blogunu ve forumdaki yazılarını okumasınlar derim.

http://meyvelitepe.typepad.com

Yazılar; dozunu artıran bir kışkırtıcılıkta devam ediyor

Tüm bunların yanında işin içine sofizm-zen-mevlevi düşün yazıları da girmeye başladı ki bu benim gibi insanlar için çok daha kötü oldu.

Aklıma takılı kalan husus ise; bu tür kaçış-arayışın hep tek başına ya da çekirdek aile ile olmak zorunda mı olması.

"Kardeş kardeşle bile ortaklık yapamaz" klişelerinin egemenleştiği bu zamanlarda 10-15 kişi veya 5-6 kişi hiç mi ortak payda da buluşamayacak?


Düzenleyen malina : 16-03-2009 saat 16:23 Neden: link eklendi
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 16:03   #6
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn MeyveliTepe, blogunuza rastladığımda işte dedim doğa aşığı birisi. Soluk soluğa okudum yazılarınızı. Eşinizle birlikte başlattığınız macera gibi yaşamınızı imrenmeden izlemek mümkün değil. Umarım tüm emeklerinizin karşılığını alıp, hayallerinize kavuşursunuz. İyi ki varsınız.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 16:17   #7
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sayın Meyveli Tepe;
İstemek, umut etmek ve umduğuna kavuşmak, işte mutluluk bu.
Varlığın kendini seçebilmesi, isteklerine yön verebilmesi büyük bir erdem, siz bunların hepsini de başarmışsınız.
Yazınızı büyük bir keyifle okudum, sizi daha yakından tanıdığım için mutlu oldum, dilerim hepimiz sizin gibi, ruhumuzla birlikte ihtiyaçlarımızı da sadeleştiririz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 16:24   #8
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Az da olsa (yarım sayfa yazıyla nasıl tanınabilir ki insan?) sizi tanımaktan memnunum, sitede ve bloğunuzdaki her konuda fotoğrafa, daha çok yer vermenizi dilerim.

Herşey gönlünüzce olsun. Yeşile olan aşkınız hiç bitmesin, eşinizle açtığınız hayatınızın yeni sayfasında hep mutluluk olsun.

Sevgiler, saygılar.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 18:45   #9
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Sayın Meyvelitepe; hayata geçirdiğiniz güzel hayallerinizi farklı bir başlıkta az da olsa okumuştum. Hayallerinizi bir süre unutup tekrar hatırladığınızda, iyi ki bir şevkle tutmuşsunuz onları.
Kızınızın cherry domatesleri sattığını okuduğumda yüzümde bir gülümseme oluştu. "Ticari kafası" çok hızlı gelişmiş dedim içimden Umarım yeşil ve doğa sevgisi de en az onun kadar hızlı gelişir.
Meyvelitepe'de ve bütün hayatınız boyunca herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Sizi tanıdığıma sevindim...

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 19:28   #10
Ağaç Dostu
 
feriha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,774
Galeri: 5
Meyvelitepeyi ilk günden beri izliyorum, deneyimlerinizden faydalanıyorum, çoğu kez imreniyorum..

En çok kurutulmuş cennet hurmasının tadını merak ediyorum.

Yasemin tütünlerin kokusunu bu yaz duyacağız inşallah..

Eh felsefi yazılarda girdi blog takipteydi şimdi tam oldu

Umarım yaşamı sadeleştirme çabalarınızı paylaşmanızla bizde sizinle birlikte sadeleşmeye basit yaşamaya başlarız.

Sayın Meyvelitepe iyi ki varsınız, paylaşımlarınıza teşekkür ederiz.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 19:31   #11
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Sizi tanımaktan büyük memnuniyet duydum. Yazdıklarınızdan ve verilen bağlantıdaki metinlerden anlayabildiğim kadarıyla özel bir insan olmalısınız.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 19:56   #12
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Sayın Meyvelitepe,

Forumda sanıyorum kompostla ilgili bir yazınızdan hareketle blogunuzu bulup, okumuştum. Hayran kaldığım şey, doğanın bir parçası olma farkındalığınız olmuştu.
Sizi bir kez daha bu bölüm sayesinde hatırlamak, biraz da tanımak fırsatı bulduğuma sevindim.

Keyfiniz daim olsun...

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 19:58   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sn.Meyvelitepe ; Canı gönülden tebrik ediyorum.Meyvelitepe de ağız tadıyla bir ömür geçirmeniz dileğiyle.Sevgiler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 20:12   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Galeri: 6
Sayın Meyvelitepe,

Blogunuzdan gene bu forumda haberim olmuş, imrenilecek ve örnek gösterilecek bir hikaye gibi hevesle okumuştum. Sizin hikayeniz bir kaçıştan çok bir keşif hikayesine benziyor. Yaşam, burda'dır ve şimdi'dir. Başka türlü bir yaşam mümkündür. Yaşamı bir yazgı, bir dayatma ve herkes için aynı standardda ele almak istemeyen herkes için işte harika bir yaşamı keşif hikayesi.

Meyvelitepe'de, size ve eşinize yeni keşifler, yeni başarılar ve hep sağlık ve mutluluklar diliyorum.

MeyveliTepe beğendi.
seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 20:17   #15
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sevgili Meyvelitepe,
Aramızda olmanız çok güzel.Herşey gönlünüzce olsun.Blogunuza şöyle bir göz atayım dedim.Ordaki su içindeki eve hasta oldum.Manzara da süper.Ve bu yazıda çok güzel .

"İnsanlar su üzerinde ya da havada yürümenin bir mucize olduğunu düşünür. Oysa bana göre gerçek mucize ne su üzerinde ne de havada yürümektir; gerçek mucize yeryüzünde yürümektir. Her gün hiç farkına bile varmadığımız bir mucizeyle içiçe yaşıyoruz: masmavi bir gökyüzü, bembeyaz bulutlar, yemyeşil yapraklar, bir çocuğun meraklı, kara gözleri - Hepsi birer mucize." Thich Nhat Hanh

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 23:09   #16
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın meyvelitepe,

Sizlerden öğrenmiş olduğum hurma kurutmasını denedim, mükemmel harika bir şey oldu, tadı damağım da kaldı, hurmayı pek sevmediğim için ekmemiştim, hemen iki tane alıp ektim, harika bir şey herkeze tavsiye ederim.

Sizleri tanımak sizlerle ağaçlar nette olmak çok güzel, iyi ki buradasınız.

sevgilerimle..
Name:  6a00e54f8ae9ec8833011168a23f62970c-320wi.jpg
Views: 4156
Size:  11.3 KB

gulcingiller beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 11:52   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Merhaba Meyvelitepe

1- Türkçeyi doğru kullanımınızla
2- Düşüncelerinizi ifade ediş biçiminiz ve yazılarınızın düşünce zenginliği ve derinliğiye
3- Mantığınızın sağlamlığıyla sizi hemen farketmiştik...Blogunuzdan yeni haberdar oldum. Zannediyorum daha çok meyve ağaçları bölümündesiniz.
Başardıklarınız karşısında saygı duyup deneyimlerinizden yararlanmaktan başka ne yapabiliriz ki ? Size ve ailenize Meyvelitepede mutlu bir ömür dileriz

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 15:33   #18
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Biz de yapabiliriz !

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil Mesajı Göster
Geçen hafta bir gün eşimle yine şehirdışında bir yaşamın hayalleri üzerine sohbet ederken,
''gel dedim, sana meyvelitepe'yi göstereyim''. Eşimle beraber meyvelitepe'ye kısa bir ziyaret yaptık . Başlangıcından bugününe kadar verdiğiniz emeği ve yaşama olan duyarlılığınızı bir kez daha okuduk. 'Bak işte hayaller gerçek oluyormuş, biz de yapabiliriz' dedik kendi kendimize.
Hayallerinizi ve gerçekleştirdiklerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Ve en önemlisi de yüreklendirdiğiniz için.
Sn.Koyu yeşil, yarı yarıya yapmışsınız zaten. Küçük de olsa bahçenizde, balkonunuzda yarattığınız güzellikler hiç kuşkum yok bundan sonraki hayatınızda da yol gösterici ve yön verici olacaklar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 16:02   #19
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Sayın Meyvelitepe hayallerinize ulaşmanız ne kadar güzel bizede örnek oluyorsunuz demekki istedikten sonra hayallere ulaşmak zor değilmiş .
İnşallah meyvelitepe'de daha uzun zaman mutlu günler yaşarsınız
Sn.Günebakan, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Hepimiz biribirimize örnek oluyoruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 16:04   #20
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sn. MeyveliTepe, büyük bir cesaretle başladığınız ikinci hayatınızın çok uzun, sağlıklı, verimli, sevdiklerinizle beraber olmasnı dilerim. Bunlar olunca mutluluk zaten olacak.

İkinci hayatımın gerçeğe dönüşmesinden ümidimi kestiğimde, "Meyvelitepe" ile cesaret kazanacağım.


Düzenleyen Kiraz : 18-03-2009 saat 19:55
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 16:22   #21
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Bu yazı bana Garanti Bankasının eski Genel Müdürlerinden Akın Öngör'ü çağrıştırdı.

Meyvelitepe blogunuzdan sizi tanıyorum. Arsa arayışınız, ev yapımınız, zeytinleriniz, fırınınız vs hepsini merakla okumuştum. "Esnaf Kan Ağlıyor" yazınızdaki tespitleriniz çok doğruydu. O yazı özellikle bir çoğumuzun karşılaştığı gerçeği çok güzel anlatıyordu.

Paylaşımlarınız öğretici, cesaret verici. Pek çok üyemizin hayallerini gerçeğe dönüştürmüş biri olduğunuz için sizi kutluyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.
Sn.Uzman16, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

"Esnaf kan Ağlıyor" yazısının devamı da var ama yazmadım artık. Fakat, esnaf profilini özetlemesi bakımından küçük de olsa tarihi bir yazı sayılabilir

Geçenlerde Sn.Baldaş'ın da bir mesajı vardı bu konuda. Ekonomik kiriz, hipermarketler, değişen tüketim ve kalite anlayışları sebebiyle esnafın da değişmesi gerekecek. Tabii farkına varırlarsa.

Aslında, pek çok ağaçlar.net üyesinin hayalini gerçekleştirmiş birileri olmaktan çok, ağaçlar.net üyelerinin hayallerini gerçekleştirebilmesi için küçücük bile olsa bir itici güç olmayı dilerdim.

Forumlarda tanıttığınız bitkilerin hepsi muhteşem. Kendi adıma sizden çok şey öğrendim. Bu vesileyle teşekkür ederim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 18:02   #22
Ağaçsever
 
yeşil yaprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Malatya
Mesajlar: 32
Sn. Meyvelitepe,
Sitenizi ilgi ile takip ediyorum. Sayenizde, başarılı bir kompost çalışmam oldu.
Huzur başlıklı yazınızı, çok beğendim.
Masal Ev'de, sevdiklerinizle birlikte, mutlu bir yaşam dilerim.Saygılarımla...

(Denizakvaryumu'nun yorumuna, bir anlam veremedim)

yeşil yaprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 19:22   #23
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Şehirden kaçmak isteyenler Sn. MeyveliTepenin blogunu ve forumdaki yazılarını okumasınlar derim.

http://meyvelitepe.typepad.com

Yazılar; dozunu artıran bir kışkırtıcılıkta devam ediyor

Tüm bunların yanında işin içine sofizm-zen-mevlevi düşün yazıları da girmeye başladı ki bu benim gibi insanlar için çok daha kötü oldu.

Aklıma takılı kalan husus ise; bu tür kaçış-arayışın hep tek başına ya da çekirdek aile ile olmak zorunda mı olması.

"Kardeş kardeşle bile ortaklık yapamaz" klişelerinin egemenleştiği bu zamanlarda 10-15 kişi veya 5-6 kişi hiç mi ortak payda da buluşamayacak?
Sn.Denizakvaryumu, teşekkür ederim. Doğrusu kışkırtmaya devam edeceğiz

Şehirden kaçışın elbette bireysel ya da çekirdek aile ile yapılması zorunluluğu yok. Bir grup olarak yapabilmek tabii ki çok daha güzel olurdu. Bunları çok düşünmüş ve duymuşsunuzdur zaten. Ancak bir grupla, ortak bir paydada yapılacak kaçış planında işin sosyal yanı ağır basmaya başlar kanımca. Bu da esas kaçış amacını zaman zaman zorlayabilir.

Ortak paydayı bulmanın zor olmayacağına inanıyorum. Ancak ortak payda nereye kadar yeterli olacak, hangi noktadan itibaren ortak olan paydanın çıtasının yükselme gereksinimi duyulacak ve bu andan itibaren ortak olmasını umduğunuz ve beklediğiniz şeyler hala ortak olacak mı? Velhasıl, kolay değil. Fakat bu konuda sizin bilinçli olarak ısrarcı olduğunuzu biliyorum. Umarım her şey gönlünüzdeki gibi olur.

En kötü ihtimalle şöyle de düşünebilirsiniz. Kaçtığınız, ya da kaçmayı planladığınız yerde de bir grup oluşturabilirsiniz. Bizim Meyvelitepe'de çok güzel, candan, pek çok şey paylaştığımız komşularımız var artık. En basitinden şöyle söyliyeyim. Meyvelitepe'de bulunduğumuz sürede günde en az iki misafirimiz garanti Öte yandan, çok farklı kültür, eğitim süreçlerinden geçmiş insanların ortak paydada buluşması da oldukça heyecan verici olabiliyor.

Ozlem A ve gulcingiller beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 19:56   #24
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sn MeyveliTepe, blogunuza rastladığımda işte dedim doğa aşığı birisi. Soluk soluğa okudum yazılarınızı. Eşinizle birlikte başlattığınız macera gibi yaşamınızı imrenmeden izlemek mümkün değil. Umarım tüm emeklerinizin karşılığını alıp, hayallerinize kavuşursunuz. İyi ki varsınız.
Sn.Lonicera, çok teşekkür ederim. Kompost çayınızdan çok umutluyum. Umarım yaptığınız her şeyi iyice not etmişsinizdir. Zira hep birlikte daha geliştireceğimiz yönünde bir inancım var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 21:44   #25
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Meyveli Tepe;
İstemek, umut etmek ve umduğuna kavuşmak, işte mutluluk bu.
Varlığın kendini seçebilmesi, isteklerine yön verebilmesi büyük bir erdem, siz bunların hepsini de başarmışsınız.
Yazınızı büyük bir keyifle okudum, sizi daha yakından tanıdığım için mutlu oldum, dilerim hepimiz sizin gibi, ruhumuzla birlikte ihtiyaçlarımızı da sadeleştiririz.
Adalet hanım, teşekkür ederim. Bir bakıma biz de sizin yaptıklarınızı takip ediyoruz. Araştırmacılığınız, denemeleriniz ve paylaşımlarınız bana ve diğer üyelere çok şeyler öğretiyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 08:46   #26
Ağaç Dostu
 
kuyucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 369
Sayın Meyvelitepe,
Sizi ilk defa ortak ilgi alanımız olan Üvez ağacı dolayısıyla tanıyorum. Sitenizi de takip ediyorum. Gerçekten çok takdir edilmeye değer yazılar. Bir gün tanışmak dileğiyle.
iyi günler

kuyucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 10:00   #27
Yeni Üye
 
feridun usta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 25
Sayın Meyvelitepe,
evimin yapımından sonra eksiklerimin başında köy fırını yapmak geliyordu, internette ki aramam da köy fırını-1 yazınızı okuyunca bilgi paylaşmak bu olmalı dedim, o gün bu gündür blogunuzdaki ve güzide sitemiz agaçlar.net deki çok değerli yazılarınızı takip ediyorum, iyi ki varsınız.
Her şey gönlünüzce olsun.

feridun usta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 13:56   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Sevgili Meyvelitepe'nin blogunun e-posta abonelerindenim.

Güncelleme yapıldıkça haberdar ediliyor ve "yine ne güzellikler var acaba?" diye açıp okuyorum fırsat buldukça.

Onunla ilgili olarak aklıma ilk gelen özellikler: Meyvelitepe aktivist; akıl adamı, sağduyulu, aile babası, gönülden paylaşımcı.

Aldığı yolu gıpta ve mutlulukla takip ederken, kendisinin de planlarıma teşvik edici bir biçimde yaklaşımını unutamam.

Bize bu konuda rehber olan bir iki uygulamacıdan biri o.

Daha önce belirttiğim gibi: "Gıpta ve mutlulukla takipteyim..."

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 14:46   #29
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Az da olsa (yarım sayfa yazıyla nasıl tanınabilir ki insan?) sizi tanımaktan memnunum, sitede ve bloğunuzdaki her konuda fotoğrafa, daha çok yer vermenizi dilerim.

Herşey gönlünüzce olsun. Yeşile olan aşkınız hiç bitmesin, eşinizle açtığınız hayatınızın yeni sayfasında hep mutluluk olsun.

Sevgiler, saygılar.
Sn.Berduray,
İçten dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bir yandan pastalar çörekler, bir yandan bitkiler ve toprak. Enerjinize, akıl yoluyla her şeyi zenginleştirmenize hayran olmamak elde değil. Allah, ailenizle birlikte gönlünüze göre versin.

Not: Ağaç dallarını balta, bıçakla paralamak zor olacak. Kuru yapraklar da iş görür

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 14:49   #30
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Minem Mesajı Göster
Sayın Meyvelitepe; hayata geçirdiğiniz güzel hayallerinizi farklı bir başlıkta az da olsa okumuştum. Hayallerinizi bir süre unutup tekrar hatırladığınızda, iyi ki bir şevkle tutmuşsunuz onları.
Kızınızın cherry domatesleri sattığını okuduğumda yüzümde bir gülümseme oluştu. "Ticari kafası" çok hızlı gelişmiş dedim içimden Umarım yeşil ve doğa sevgisi de en az onun kadar hızlı gelişir.
Meyvelitepe'de ve bütün hayatınız boyunca herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. Sizi tanıdığıma sevindim...
Sn.Minem, teşekkür ederim. O zamanlar çok küçük olan kızım şimdi büyüdü, tasarımcı oldu. Domates sat desem satmaz belki. Ama ben de büyüdüğüm için artık rahatlıkla domates satarım

guneydefne beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024