agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni163Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2010, 01:27   #91
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Bu tanıtım yazınızı okumadan önce sizin için kafamda bir imaj yaratmıştım. Birçok yerde isminize rastlıyor, mesajlarınızı okuyordum. Yarattığım imaj doğru fakat eksik kalmış. Sizi tanımak güzel oldu. Dilerim sizinle yazışmak ve tanışmak ta nasip olur.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2010, 00:34   #92
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Sn. MeyveliTepe,

İkinci baharınızı dilediğiniz şekilde, Amerikalı iş adamı olarak değil de, Meksikalı Balıkçı olarak mutluluk içinde geçirmenizi temenni ediyorum. Şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlere, değerli tecrübelerinizi aktarmanız çok önemli.

Şehri birkaç denememe rağmen terkedemeyenlerden birisi olarak, Çabanızı beğeniyor ve destekliyorum. Hatta biraz da kıskanıyorum.

Sevdiklerinizle, mutluluk ve sağlık ile yaşayınız.

Saygılar

gulcingiller beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 00:12   #93
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bir zamanlar yazlık evimizin 300-400 m2 bahçesinde her çeşit çiçek ve sebze yetiştirirdim. Öyle ki, 10 küsür cins domatesten birer tane bir tepsiye koyar, hepsinden peşpeşe birer parça tadarak lezzet testi yapardık. 17 yıl önce yetiştirdiğim cherry domatesleri o zamanlar 5-6 yaşında olan kızım poşetlere koyup sahilde satmıştı da, ilk defa cherry domates gören insanlar kapış kapış almıştı. Sokağın çocukları bir kaç gün boyunca dondurma parasını buradan karşıladılardı.
Ne günlerdi. Lokantacılar çok şaşırmışlardı o cherrylere. Neredeyse ağızları açık bakıyorlardı Cherry hasılatı ile aldığımız ve yediğimiz dondurmaların tadı halen damağımda.

Meyvelitepe o zamanlarda da muhteşem domatesler yetiştiriyordu. Fakat söz konusu yazlık evimizin bulunduğu bahçemizde ağaçlar çok büyüyünce sebze ekecek yer kalmadı. Bir zamanlar bize her sabah tatlı biberler sunan o küçük bahçede şimdi koca bir sekoya yükseliyor. Şu an bu bahçe küçük bir orman halinde. Başka iri ağaçlar da var. Fakat ağaç kesme huyumuz olmadığı için bahçeyi eski haline getiremiyoruz.

Meyvelitepe benim içimdeki bir şeyler yetiştirme dürtüsünü de coşturuyor. Meyvelitepe & Ağaçlar Net işbirliği benim de geleceğe yönelik realist kararlar almamı sağlamaya başladı Bakalım hayatımda neler değişecek.

Güzel günler sizlerle olsun.

gulcingiller ve dongyul beğendi.
Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 01:10   #94
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Berk, ne güzel şeyler kalmış hatırında. Okul bitince gel, aşağıdaki ahşap kulübe senin

Yalnız beyaza boyanacak.

Name:  kulube.jpg
Views: 3338
Size:  61.2 KB

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 01:28   #95
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Pek çok türlü kötü ortamda uyumuş birisi olarak bana bu kulübe saray gibi gelecektir.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 01:58   #96
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Kötü ortamlarla kıyas etme. Ne sıcak, ne de soğuk geçirir, nem almaz. İç ve dış ahşap duvarları arasına, tabana ve tavana 4 santimlik ısı izolasyonu koydum, möblelidir içinde koca bir kanape, bir de koltuk var.

Name:  kulube_1.jpg
Views: 5412
Size:  55.0 KB

Kulübeden güneşin batışı muhteşemdir. Elini uzat domates, biber, patlıcan. Hemen arkada yaban mersinleri, incir fidanına uzaklığı 3 metre, arka güney köşede öküzgözü aşılı kestane, karpuzlar için 20 metre kadar yürünecek, doğalgaz kapıda değil ama elektrik tesisatı döşeli, su 5 metre ötede (emlakçılar bu mesajdan ders almalı). Hilton harici kıyas kabul etmem yani

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2011, 10:34   #97
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Buram buram başkalarının ayak kokusunu çekerek uyuduğum istasyon uykularından sonra burası tam bir cennet olur kanımca

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2011, 18:07   #98
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
Sevgili Meyvelitepe,

Blogunuzu epeydir okuyorum ve doğaya iştahımı açıyorsunuz... Fırın kardeşliğini okuyunca kendi bahçemde fırın projesi hazırlamaya başladım Keşke biraz daha zaman ayırabilseniz de blgounuzda daha fazla yazabilseniz...

Kasif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 01:14   #99
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Sevgili Meyvelitepe,
Bloğunuzun mail listesinde olduğum için tüm yazdıklarınızı keyifle takip ediyorum. Ağaçlar Net'i de takip ediyorum ama size ayrılan bu sayfaları atlamışım. Ama hala yazışmaların devam ettiğini görünce mutlu oldum, size buradan da teşekkür edebilmek fırsatını yakalamak beni çok sevindirdi. Herşeyi o kadar detaylı ve güzel anlatıyorsunuz ki paylaşmanın, farkında olmanın, insan olmanın hazzını her seferinde yeniden duyumsuyorum. Sizleri henüz tanımasam bile aynı dili konuşan insanlar olduğumuzu biliyorum. Bir gün mutlaka çayınızı içmeye geleceğim, bakarsınız çayın yanına kurutulmuş hurmaları da ben getiririm

Tüm Meyvelitepe sakinlerini sevgiyle selamlıyorum.

inci akalp

MeyveliTepe ve mrduran beğendi.
İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2012, 15:33   #100
Ağaç Dostu
 
arapsabunu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 168
Sayın Meyvelitepe,
Mikorizaları, kompostu, sebze adalarını, kaolini, kardeş bitkileri, fırın yaparken cam kırıkları kullanmayı, arılara ne olduğunu ve şimdi hatırlayamadıım pek çok şeyi ben hep sizin ve eşinizin yazılarınızdan öğrendim. Her öğrendiğimi de dersini çalışırken konuyu kavramış ve çok mutlu olmuş bir çocuk gibi heyecanla koşup aileme aktardım. Sadece bu şekilde bile araştırmalarınız ve bilgi paylaşımlarınız eminim bir çok insan için mutluluklara dönüşmüştür. Ailecek bahçeli hayalimizi gerçekleştirmeye yaklaştığımız zaman tanışmak ve size bol bol danışmak dileklerimle...

arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 18:34   #101
Ağaç Dostu
 
acemi ciftci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 213
Ben de blog'unuzu ve forumdaki pek çok yazınızı takip eden biriyim. Yazılarınızdaki üslubunuzdan kelimeleri dikkatle seçen biri olduğunuz dolayısıyla iş yaşamından çok çektiğiniz anlaşılıyor zaten

Hele ki içeriklere baktığımızda bir hazine ile karşılaşıyorum her defasında. Her yazıda açıkça belli oluyor ki o yazı yazılana kadar defalarca kez bambaşka kaynaklarda araştırmalar yapılmış, bir içerik denizinden çok değerli sentezler yapılarak eyleme geçilmiş ve pahabiçilemez deneyimler elde edilmiş. O yüzden yazılara yeterince dikkat veremeyeceğimi hissettiğimde okumuyorum. Yeterince dikkat verebileceğim bir zamana erteliyorum okuma işini.

Tüm bu emek ve paylaşımcı ruhunuz için sonsuz teşekkürler.

Ben de her şeyi bırakıp sizin kurduğunuz gibi bir yaşam kurmayı isteyenlerdenim. Yazılarınıza denk gelmeden önce olabilirliğini hiç sorgulamadan inandığım bir hayaldi. Ne var ki yazılarınızı ve sizin gibi hayalini gerçekleştirmiş diğer üyeleri gördükçe hayallerimi sorgulamaya başladım. Başarı hikayeleri görmeden önce o kadar kesin inanıyor olmamın sebebi olarak dunning-kruger sendromunu sorumlu gösterebilirim sanırım Bir şeyin nasıl gerçekleşeceğini bilmeyince onun kolayca gerçekleştirileceğine inanması kolay tabi.

Ancak detaya inildiğinde görüyorum ki o kadar da kolay değil böyle bir yaşam inşa etmek. Özellikle de başarı hikayelerinin kahramanlarının genelde gelir seviyesi bakımından ortalamanın üstü yerlerde olduğunu fark ettikten sonra. Keyifle okuduğum tüm o deneyleri, maceraları yaşamak için bir şekilde bu çabaları fonlamak gerekiyor sonuçta. Ölçüyorum, biçiyorum, ne yaparsam yapayım kurduğunuz sistemi sadece kurduğunuz sistemle döndürmeyi matematiksel olarak beceremiyorum. İlla ki dışardan bir kaynak suyu gerekiyor. Bunu becerebileceğimi düşünmediğimden dolayı ben bu hayallerden vazgeçmiş durumdayım.

İnsanların hayallerini gerçekleştirmesi yolunda cesaretlendirici bir rol üstlendiğinizi görmekten mutluluk duyduğunuzu yazılarınızı biraz okuyan biri bile rahatça anlayabilir. Tam tersi bir etki yarattığınızı burada yazmamın sebebi ise aslında bu etkinin o kadar da olumsuz bir şey olmayabileceğini vurgulamak.

Sizinkine benzer bir düzenle kurulmuş bir yaşamın sunduğu kaynaklarla "kendi kendine" dönen bir sistem kurmaya kalksam, sizin de yazılarınızda ara ara itiraf ettiğiniz gibi yaşam standartlarının bir kısmından oldukça ödün vermek gerekecek ki bu benimle beraber çok istediğim bu hayatı yaşatacağım sevdiklerime kabul ettiremeyeceğim bir şey. Eğer bu durumun farkında olmadan yola çıksaydım büyük olasılıkla hem onları hem kendimi mutsuz edecektim.

O yüzden tekrardan tüm bu deneyimleriniz ve paylaşımcı tutumunuz için teşekkürler.

Üstelik bir şeyler yetiştirmenin keyfinden tamamen uzak kalmak zorunda da değilim. Hala saksıda birkaç şey yetiştirebilirim

acemi ciftci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 03:40   #102
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Burada yazılı olanları gözden kaçırmışım.

Geç de olsa, İnci hanım, ben ve eşim güzel sözleriniz için teşekkür ediyoruz. Yolunuz düşerse mutlaka bekleriz.

Sn.Arapsabunu, Sn.Acemi çiftçi, teşekkür ediyoruz. Hayallerinizi unutmayın lütfen. Bizleri ayakta tutan, yaşama sarılmamızı sağlayan onlardır.

Meyvelitepe ortaya çıkmadan önce yaşamın hay huyu içinde hayallerimizi kaç kez unutup kaç kez hatırladığımızı söylesem şaşarsınız. Sn.Acemi Çiftçi, ikilemlerinizi anlıyorum. Yalnız bir noktada düzeltme yapmak isterim. Biz hiç bir şeyden "ödün" vermedik. Sadece sistemin gerekliymiş gibi topluma dayattığı ama aslında gereksiz olan bir çok şeyi farkettik. Değer yargılarımız, tüketim alışkanlıklarımız, zaman yönetimimiz, olaylara bakış açımız değişti. Bir bakıma toplumun genel yargılarından uzaklaştık, her şeyi farklı bir gözle görmeye başladık.

İnanın, bunlar bir arazi alıp içine ev ve bahçe yapmaktan çok daha zor şeyler. Diğerleri yeni bir yaşam tarzının araçları sadece. Kendinizce fırsatlar yaratarak bu araçlara kuşkusuz erişirsiniz ama zor olanı başarmak daha önemli

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 14:37   #103
Ağaç Dostu
 
Müjgan Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 654
Galeri: 11
Sevgili MeyveliTepe,
Okul gibisiniz,neçok şey öğrendik sizden,binlerce kez teşekkür ederim.Bir insan yaptığı işin en iyisini yapmalı bu benim disiplinlerimden biridir,size ve sevgili eşinize bir de bu açıdan hayranlık duydum.


Düzenleyen Müjgan Yılmaz : 25-02-2013 saat 19:33
Müjgan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 21:29   #105
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
Galeri: 6
Meyvelitepe, kulübenin tüm olumlu özelliklerini yazmışsınız ama kaç metrekare olduğunu yazmamışsınız

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 22:12   #106
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Müjgan hanım, çok teşekkür ederiz.

Sm.Seleste, kulübe 6-7 m2 civarında. Sıcak günlerde yukarı, eve çıkmadan biraz uzanıp dinlenebilmek için yapmıştık

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 22:46   #107
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn. Meyvelitepe,
Blogunuzu ve bahce uygulamalarinizi severek ve yakindan takip ediyorum. Hem blogunuzda hem de Agaclar.net'te paylastiginiz bilgiler cok faydali oluyor. Burda sorulara verdiginiz yanitlari da zevkle okudum. Ilerde yuzyuze tanisabilmeyi de umit ederim.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 22:55   #108
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.Birnefestoprak, çok teşekkür ederim. Türkiyeye geldiğinizde lütfen haberleşelim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2013, 08:52   #109
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-07-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 83
Sayın Meyvelitepe, size birşey sormak istiyorum, acaba tavuklarınızın sağlık problemlerine (daha çok iç organlarının temizliği olarak) nasıl hallediyorsunuz?
Teşekkür ederim.
Mehmet Erkal

çiğdem42 beğendi.
merkal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2017, 16:08   #110
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-03-2017
Şehir: trabzon
Mesajlar: 30
sn meyvelitepe
belki de bloğunuzun ilk okuyucularındanım. Tabi yaşım itibariyle o zamanlar yaptıklarınız benim yanına bile yaklaşamayacağım hayallerdi. Sanırım ikimizinde o dönem Kocaeli'de olması sizin blogla aramda duygusal bir bağ oluşturdu. Sessizce takip ettim yıllarca. Şimdi yaşım 30. Sanırım hayattan alacağım gürültüyü yorgunluğu aldım. Sakinlik arıyorum. Yaptıklarınız bana cesaret verdi. Eşim bile bana inanmazken kendime inanıyorum. Sırf bu cesaret için bile ne kadar teşekkür etsem azdır size.

brcparlakkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 14:02   #111
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-06-2017
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 4
Sayın Meyvelitepe sizi tanıdığıma memnun oldum.Hayatımda ilk defa bahçe ile ilgilenmeye başladım.Siz benim gibiler için güzel birer örneksiniz.

MeyveliTepe beğendi.
Hasiyne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2017, 09:39   #112
Ağaç Dostu
 
Poizer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2014
Şehir: Balıkesir - Gönen
Mesajlar: 128
Sayın Meyvelitepe,

Başta Ağaçlar.net'e ve şahsıma çok katkılar sağlamıştır. Bloğunu takip ettiğim kadarıyla kendini bu kadar geliştirmesi ve bilgilerini aktarım şekli çok etkileyici. Sebze adalarını ilk kendisinden öğrendim ve uyguladım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını dilerim.

MeyveliTepe ve sernur beğendi.
Poizer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2017, 08:52   #113
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Bloğunuzda da daha önce yazmıştım sanırım. Özellikle anlatım dilinize ve bilgi birikiminizi deneyimelyerek paylaşmanıza hayranım. Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler ve tabi ki acemi bahçıvanlar için rehber niteliği taşıyorsunuz. Paylaşımlarınızın artarak devamını dilerim. Sayfanızda sosyal ağlarınız eksik kalmış.

instagram hesabınızı takip etmeyenler/bilmeyenler için;

https://www.instagram.com/meyvelitepe/

Meyvelitepe Facebook hesabı;

https://www.facebook.com/Meyvelitepe...06537440/?rc=p

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2017, 10:59   #114
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Sn. Meyvelitepe;

Gelin düğmesi olarak yazdığınız yabani çiçek kırmızı kantaron olabilir mi?

Kırmızı kantaron,pembe kantaron…

Centaurium erythraea,

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2017, 16:48   #115
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Meyvelitepe;

Gelin düğmesi olarak yazdığınız yabani çiçek kırmızı kantaron olabilir mi?

Kırmızı kantaron,pembe kantaron…

Centaurium erythraea,
Facebook ve Instagram eşime ait alanlar Ben sadece izliyorum, bazen spesifik soru gelirse yanıtlıyorum o kadar.

Haliyle yabani çiçekler, orkideler, şifalı bitkiler vs. de eşimin alanında.

Sorunuzu ilettim. Yanıt şöyle; Kırmızı kantaron (Centaurium erythraea Rafn) ve gelin düğmesi (Centaurium tenuiflorum) aynı aileden, hayli yakın akraba imişler. Çiçekler dışında yapraklarda, özellikle de dip yapraklarda bazı ayırd edici farklar varmış. Çok yakın akraba olduklarından (başka bir kaç çeşit ile birlikte) biribirlerinden hibridlenmeleri dahi söz konusuymuş.

sernur, Muda, dongyul ve 2 kişi beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2017, 19:32   #116
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Cok doğru

Taha özkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2019, 10:16   #117
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-11-2018
Şehir: Ankara
Mesajlar: 37
İlk yazınızda bu tarafa 10 yıl geçmiş. Emekli oldunuz mu halen çalışıyor musunuz merak ettim okurken?

Çok faydalı bir arkadaş bir abisiniz teşekkürler

GuvBul06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2019, 11:25   #118
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-10-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 67
Merhabalar sevgili meyvelitepe, aslında nereye danışacağımı bilemediğim bir mevzuyu bu grupla tanışmama vesile olan kişi olmanız ve her konudaki tecrübelerinize ve samimiyetinize güven duyduğum için size danışmak istedim. Grupla tanışmam ekolojik doktorlar Facebook grubunda bu yılkı tohum paylaşımı etkinliği duyurunuzun paylaşılması vesilesi ile oldu. Hemen etkinliğinize katıldım tohumlarımın birçoğu fide oldu bile, sonrasında uttm nin varlığından ve onların da tohum paylaşımı etkinliklerinden, daha sonra da ağaçlar. net Facebook grubundan haberdar oldum. Merak ettiğim şeyler grupların organik bir bağı var mı? Bizim tohum paylaşımı etkinliğinin herhangi fiziki bir buluşması (şenlik vs) oluyor mu? Ya da uttm nin şenliklerine katılıyormusunuz? Ağaçlar. net Facebook grubu bu web sitesinin bir uzantısı mı? Sizler orada da paylaşım yapıyor musunuz? Gibi gibi...
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

TCM beğendi.
Meraklıdr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 15:56   #119
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meraklıdr Mesajı Göster
Merhabalar sevgili meyvelitepe, aslında nereye danışacağımı bilemediğim bir mevzuyu bu grupla tanışmama vesile olan kişi olmanız ve her konudaki tecrübelerinize ve samimiyetinize güven duyduğum için size danışmak istedim. Grupla tanışmam ekolojik doktorlar Facebook grubunda bu yılkı tohum paylaşımı etkinliği duyurunuzun paylaşılması vesilesi ile oldu. Hemen etkinliğinize katıldım tohumlarımın birçoğu fide oldu bile, sonrasında uttm nin varlığından ve onların da tohum paylaşımı etkinliklerinden, daha sonra da ağaçlar. net Facebook grubundan haberdar oldum. Merak ettiğim şeyler grupların organik bir bağı var mı? Bizim tohum paylaşımı etkinliğinin herhangi fiziki bir buluşması (şenlik vs) oluyor mu? Ya da uttm nin şenliklerine katılıyormusunuz? Ağaçlar. net Facebook grubu bu web sitesinin bir uzantısı mı? Sizler orada da paylaşım yapıyor musunuz? Gibi gibi...
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Öncelikle tohum paylaşım etkinliği hakkındaki sorunuza yanıt vereyim.

Ağaçlar.net tohum etkinliği ilk kez 2012 yılında, bugünküne hiç benzemeyen bir şekilde yapıldı ve son derece tatsız bir şekilde de sonuçlandı. Yöntemi aynı bahsettiğiniz uttm şeklindeydi. Tohum gönderecekler toplu olarak belirli bir kişiye tohum gönderiyorlar. İsteyecekler o belli kişiden tohum istiyorlar, o kişi de kafasına göre tohum gönderiyordu veya göndermiyordu. Bunun sonucunda dağıtılandan defalarca kere daha fazla tohum, akıbeti belirsiz bir şekilde o belirli kişinin elinde ve insiyatifinde kalıyordu.

2013 yılından itibaren bugünkü şekliyle bambaşka bir etkinlik tasarladık ve bu tasarım ile üst üste 6 yıl çok başarılı etkinlikler düzenledik.

Tasarımcısı ve düzenleyicisi olarak özetlemek gerekirse;

agaclar.net tohum etkinliği, kişilere bağlı değildir, tohumların sahibi yetiştirip paylaşanlardır, dağıtıp dağıtmama, ya da kime dağıtıp kime dağıtmama insiyatifi tamamen paylaşımcıya aittir. Etkinlik sonunda paylaşımcıların gönderdikleri tohumlardan geriye tohum kalmaz, hepsi gönderilir. Paylaşılan tohumların doğru düzgün bir katalogu vardır. Eski yıllara ait kataloglar ulaşılabilir durumdadır, tohumu kim nerede, hangi şartlarda yetiştirmiş, ona nereden gelmiş bellidir. Dağıtılan tohumu alan ile paylaşan arasındaki iletişim kanalı açıktır. Tohum alan kimden geldiğini, ona da kimden geldiğini, nasıl yetiştirildiğini bilme şansına sahiptir. Çoğu zaman, belirli bir tohumun yıllar içinde nasıl dolaştığı takip edilebilir.

Tohumların lojistik olarak el değiştirmesi en ince noktasına kadar, minimum hata ile minimum kargo masrafı ile kotarılacak şekilde tasarlanmıştır.

Sonuçta, agaclar.net etkinliği, herhangi bir kişiye bağlı olmadan, tohum ile yetiştiricisi arasındaki bağı tam olarak muhafaza eden bir etkinliktir. Yukarıda bahsettiğim bazı özellikler tesadüfi değil, en ince noktasına baştan düşünülerek tasarlanmıştır. Bu bakımdan dünyadaki benzer etkinliklere hiç benzemez, uttm'nin uygulamasına ise taban tabana zıttır.

agaclar.net Facebook grubu ile forum arasında bağlantı var denilebilir çünkü facebook grubunun yönetimi aynı zamanda forumun moderatörlerinden bazıları tarafından yürütülür. Şahıs olarak benim facebook agaclar.net'de herhangi bir rolüm yok. Eskiden, meyvelitepe facebook hesabı kişi hesabı iken ben de facebook grubu yöneticilerindendim, anca daha sonra meyvelitepe şahıs hesabı kapanıp sayfaya dönünce artık facebook grubunu sadece takip edebiliyorum.

Öte yandan facebook'da paylaşım yapmak suya yazı yazmak gibi bir şey, hiç bir paylaşım kalıcı ve sonradan ulaşılabilir değil. Bu yüzden pek tercih ettiğim bir ortam değil.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 16:01   #120
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Toplantılarla ilgili de sorularınızı yanıtlamak gerekirse, tohum şenliği şeklinde bir toplantı düzenlenmiyor. Çünkü bir kaç saat içinde alele acele tohum değiş-tokuşu yapmak (bana göre) tohumlara haksızlık olur. Bizim şenliğimiz 4-5 ay sürüyor


Toplantılar oluyor tabii. Aslında her sene 1 Nisanda İstanbulda toplantı olurdu ama bu sene bir istisna oldu (seçimler sebebiyle sanırım). Ayrıca çeşitli şehirlerde bölgesel toplantılar da oluyor. Ancak toplantı konularında otorite yöneticilerimiz Malina ve Güler hanımdır (ben bu konularda biraz özürlüyüm).

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024