agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-01-2009, 13:04   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
MSaygin

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Tam hatırlamıyorum, büyük olasılıkla grafikle ilgili bir başka forumda, belki zoque.net’de malina’nın yazılarını görmüşümdür.

Burada neler öğrendiniz?

Burada öğrendiğim şeyler sayılamayacak kadar çok.Temel olarak bitki yetiştirmenin, dibine su dökmekten ibaret olmadığını öğrendim.Etrafımda çok çeşitli, harika bitkiler olduğunu ama bugüne dek farketmediğimi öğrendim.Her bitkinin mutlu, sağlıklı yaşaması için farklı şartlar gerektiğini, tam olmasa da bu şartları nasıl sağlayabileceğimi öğrendim.

En önemlisi, bitkiler dünyasına giren bir insanın nasıl işini, gücünü ihmal edebileceğini öğrendim.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Diğer üyelere çok anlamlı bir katkıda bulunacak birikimde olmadığım için, genelde sadece belli heyecanları paylaşmak durumunda kaldık.Doğrudan öğretmesem bile ben öğrenirken sorduğum sorulardan faydalanan başka üyeler de olmuştur umarım.Bir de kısıtlı bilgimle de olsa turunçgillerle ilgili bölümlere katkıda bulunmaya çalışıyorum.

Sizi tanıyalım

Adana doğumluyum ve Adana’da yaşıyorum.YTÜ.Makine Mühendisliği Fakültesi mezunuyum ama okurken de pek haz etmediğim makine mühendisliğini yapmıyorum.Çeşitli mizah dergilerinde karikatür çizdim, kısa bir süre İstanbul’da büyük bir animasyon stüdyosunda animatörlük yaptım. Son dokuz yıldır serbest olarak ilüstratörlük ve animatörlük yapıyorum. Evde çalışıyorum, eşim ve 2 kızımla birlikte günlerim geçiyor.

İlüstrasyon, animasyon gibi terimlere yabancı olan üyeler için ifade etmek gerekirse, yani ineklerin pinpon oynadığı, küçük yeşil cücelerin içki içip ormanda dolandığı, allı güllü bir hayal alemi benim işyeri.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Hafta içi her sabah ve öğle yemeğinden sonra yarım saat kadar bitkilerimle ilgileniyorum.Hafta sonu da bahçemize ya da yaylaya gidip, ağaçlarla vakit geçirmeye çalışıyorum.
Bir de sanal olarak, internette bitkilerle ilgili web sitelerinde, forumlarda harcadığım zaman var ki bu da günde 2 saat kadar vaktimi alıyor.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?


Şu da olsaydı diyebileceğim bir şey aklıma gelmiyor.Benim çok ilgimi çekmeyen bölümler de var forumda ama “olmasaydı daha iyi olurdu” diyemiyorum, o bölümlerle de ilgilenen üyeler olduğu görülüyor.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Soru çok net değil, ağaçlar.net sitesini kullanma konusunda mı, daha iyi bitkiler yetiştirme konusunda mı soruluyor emin olamadım. Bitkiler konusunda önerilerde bulunabilecek durumda değilim ama forumu daha etkin kullanabilmek adına, daha katılımcı olmalarını, evlerinde bitkileriyle yaptıkları uygulamaları mümkün olduğunca fotoğraflayıp forumda fotoğraflarla paylaşmalarını önerebilirim. Yeni üyelerin, saçma mı olur çekincesi yaşamadan aklına gelen her şeyi sormalarını öneririm.Tabi ki, daha önce forumda iyi bir arama yaptıktan sonra. Çoğu zaman çok temel konularda bile bilgisi olmayan yeni üyeler oluyor, onların sorduğu sorular cevaplanırken daha önce atlanmış detaylar işlenebilir.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Sürekli evde çalıştığım için sıkıldığımda odamdan kaçacağım bir yer bitkilerin yanı.Bilgisayar bunalttı mı, terasa çıkıp tam bir tur atıp, tek tek bitkilerle ilgileniyorum.

Bitkiler büyüdükçe, güzelleştikçe, sanki ben yapmışım gibi seviniyorum, bir şeyler üretmiş olmanın keyfini yaşıyorum.Daha güzel bir çevrede yaşamış oluyorum, bir de bu ürettiklerimden eş dostla paylaşınca, o da ayrı keyif veriyor.Her anlamda hayatıma bir çok olumlu katkısı var bitkilerle ilgilenmenin.
En çok ilgilendiğim türler turunçgiller, japon gülleri ve gelin duvakları.Yavaş yavaş plumerialarım büyüyor bir yandan, bir de şimdi adenium sevdasına kapıldım, seneye de onlar beni çok meşgul edecek gibi.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bitkilerle ilgili yaşadığım en traji-komik olay, fotoğrafından hayran olduğum, Adana’da yaşar mı diye bir sürü yabancı dökümanı okuduğum, yaşayıp yaşayamayacağına emin olamasam da Arjantin’den tohumlarını getirttiğim, bunların çimlenmesini günlerce beklediğim Jacaranda ağaçlarının kendi sokağımda ve mahallemde onlarca olduğunu farketmem oldu.Bir tanesi de tam bizim apartmanın altındaymış.

Terasımda, kovalarda pembe domatesler yetiştirmeye çalıştım bir kaç yıl, bu çalışmayı da adım adım fotoğraflayıp bir blog oluşturdum. Konusuyla ilgili ilk bloglardan, arama motorlarında da ilk sıralarda çıkıyor.Öyle olunca bir çok, bizim gibi, doğa sever de bana yazıyor, tohum ya da fide soruyor. Artık nasıl bir intiba bıraktıysam çok ilginç bir eposta da Migros’tan geldi, mal alımdan, Migros’larda satmak üzere pembe domates istediler. Uzun süre güldük buna evde.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Hem ileriye dönük hem de güncel planlarımda bir çok değişiklikler oldu. Hepimiz gibi benim de bahçeli bir eve taşınma hayallerim vardı, halen var.Belki yıllar var bu hayalimizin gerçekleşmesine ama şimdiden peyzajını planlıyoruz, bahçeye hangi ağaçları koyacağız, onları düşünüyoruz eşimle

Daha şimdiden ticari olarak bitki yetiştirmeye başladım.Ufak çapta turunçgil fidanı yetiştiriciliğine başladım, geçen yıl doğrusuyla yanlışıyla, belli sayıda üretim yaptım.Hatalarımı gördüm, neyi yanlış yaptığımı gördüm, bu yıl daha az hata ile daha çok bitki yetiştirmeye çalışacağım.Daha ileride, maddi olarak daha rahat olabileceğimi umduğum dönemlerde, daha kaliteli bir sera kurup, bir kaç türde daha üretim yapmak istiyorum.Satış için olmasa bile büyük bir plumeria ve adenium koleksiyonu yapmayı planlıyorum

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Toplantılara katılma fırsatım olmuyor ne yazık ki.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bir senedir elimin altında olan oldukça ilginç bir kitap var; Plant Production in Containers II.
Büyük boy, ciltli, 460 sayfalık bir kitap. Saksıda bitki yetiştirmek üzerine eşsiz bir kitap, fırsat buldukça onu okumaya çalışıyorum.

Erdoğan Tekin’in “Türkiye’nin en güzel yaban çiçekleri” kitabını aldım, 2 cilt.Referans kitabından ziyade, onu da sanat kitabı gibi kullanıyorum, sıkıldıkça açıp çeşit çeşit çiçeklerin güzelliğine bakıyorum.

Plumerialarla ilgili de 2 kitabım var; “The handbook on Plumeria culture” ve “Growing Plumerias in Hawai’i” Her ikisi de çok zengin kitaplar, ikincisi görsel olarak çok daha etkileyici, nefis fotoğraflar var.
Turunçgiller üzerinde de yine yabancı 4-5 kitabım var, ilgilenen olursa ayrıca onlar hakkında da bilgi verebilirim.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?


Eniştem Emin Sökmek var, aylarca yaylada her sabah erkenden girer bahçesine, akşama kadar güneşin altında, soğukta bitkileriyle uğraşır.Bir fidan, soğan için 300-400 kilometrelerce yol gider, alır gelir.Yaylamız susuz kaldığı için , bitkilerini sulamak için özel fıçılarıyla günde 4-5 sefer su taşır başka mahalleden.

Kendisi forumumuza da üye ama henüz aktif katılımcı değil.
Bir yandan da bu forumdaki hemen hepimiz aynı değil miyiz, bu başlığa örnek olarak hepimizi gösterebilirim.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Bitkilerle ilgili başka Türkçe foruma üye değilim, Gardenweb.com gibi başka yabancı forumlara üyeliğim var.

Mesleki olarak grafik, tasarım, ilüstrasyon konularında bir çok foruma üyeliğim var.Uzun yıllardır bir çok forumda katılımcı oldum. Ağaçlar.net’in diğer forumlardan farkı, hızla temizlenen ayrık otları dışında hemen tüm üyelerinin eğitimli, bilinçli, saygılı insanlar olması.

Forumdaki düzen, saygı bu forumun uzun ömürlü olmasını sağlıyor, bunun başlıca nedeni de, forumdaki taviz vermez katı yönetim diye düşünüyorum. Bir forumun başarısının, önceden konulan kurallara ve bunlardan taviz verilmemesine bağlı olduğunu düşünürüm hep. Bu bizim forumumuzda gayet güzel uygulanıyor.

Bir de forumumuzda ticari hayatını da bu alanda sürdüren insanların olması hoşuma gidiyor. Bir forumdaki faaliyetlerini kazanca çevirebilen insanlar olması, o forumun zenginleşmesini sağlar düşüncesindeyim.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Hayır, böyle bir eğitim almadım, almayı çok isterdim.

Çukurova Üniversitesi’nin YAŞAM BOYU ÖĞRENME PROGRAMI Tarımsal Gelişme Kursları var. Burada Amatörler için Topraksız Sebze Yetiştiriciliği, Bağcılık (Üzüm Yetiştiriciliği) Kursu , Üzümsü Meyveler Yetiştiriciliği gibi kısa süreli kurslar var. 15-20 saatlik kurslar, fiyatları da 150-200ytl.Mesaj attım ilgili kişilere ancak yeterli talep olmadığından sınıflar açılmıyor anladığım kadarıyla.Harika bir fırsat aslında ama değerlendirilemiyor sanırım.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Günde 1-2 saat kadar bir zamanım agaclar.net’te geçiyor.İş sırasında sürekli 5 dakikalık kaçamaklar yapıyorum forumumuza.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Üyelerimizin bir çoğunda gözlemlediğim gibi, ben de çok maymun iştahlıyım, bir çok şeyle ilgilenmeyi seviyorum.Öncelikle kitaplar, fotoğraf, resim, ilüstrasyon, çizgi-romanlar, ahşap işleri çok ilgimi çekiyor.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet, tohum-çelik paylaşımlarına katılmaya çalışıyorum. Nereden bulacağımızı bilemediğimiz bitkilere ulaşabiliyoruz bu şekilde. Birisine bir kaç tane bile olsa tohum verdiğimde, kendim çok aradığım bir tohumu bulmuş gibi seviniyorum.Ya da apartman görevlisi “sana bir zarf var” dedi mi, biliyorum ki yeni tohumlar beni bekliyor.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Gün geçtikçe, tanıdığım, benimsediğim, bilgisinden faydalandığım üye sayısı artıyor.Hatta bazen kim kimdi unutuyorum, kalabalık bir aileyiz.O yüzden isim isim sayamayacağım ama ailemizin bir çok üyesi beni olumlu yönde etkilemekte.

Bu unutma konusunun önüne geçmek için, görsel hafızası kuvvetli arkadaşları düşünerek bir fotoğraf başlığı mı açsak, ne yapsak?

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Herhangi bir Sivil Toplum Örgütüne üye ya da gönüllü değilim.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?


Hayır, bu tarz protestolara katılmıyorum.Açıkçası toplum yapımız nedeniyle böyle protestolara inancım da yok.Bazı sosyal ya da sanatsal derneklerde aktif olmak istedim bir süre, bazı yararlı çalışmalar yapmak istedim ama oralarda karşılaştığım insanlar nedeniyle, kişisel çalışmalar dışına çıkmamaya karar verdim.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Hemen hemen hiç TV izlemiyorum, radyo dinlemiyorum, o yüzden fikrim yok malesef.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hiç toprakla uğraşma şansı olmayan insanlar için, maddi durumları da uygunsa iyi bir çözüm olabilr ama uzak mesafelerde belli bir disiplini tutturup, sürekliliği sağlamak çok da kolay olmaz gibime geliyor.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç, Ceviz
çiçek, Şebboy
kitap, Suskunlar / İhsan Oktay Anar
şarkı, Güneşimden Kaç / Bulutsuzluk Özlemi
müzik grubu/müzik sanatçısı, Bulutsuzluk Özlemi
ressam, Van Gogh
şair, Nazım Hikmet
film, Komşum Totoro ( Tonari no Totoro )
web sitesi. www.drawingboard.org

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 13:17   #2
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
Sizi tanıdığıma memnun oldum MSaygin. Aşada gördüğüm film ismi beni şaşırttı. Sizdemi anime seversiniz?

dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 13:17   #3
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Çevresine, doğaya ve insanlık adına pek çok şeyi yapan bir arkadaşımız daha.

Paylaşımcı, iyi niyetli, dürüst. Bünyesinde bu kadar iyi ve güzel olan herşeyi barındıran ender insanlardan birisi bence.

Yüzyüze tanışmasakta, sanal ortamda insanları tanımak için mesajlarına, paylaşımcılıklarına ve karşılıksız yardımseverliklerine tanık oluyoruz. Mehmet bey de bu arkadaşlarımızdan biri.

İyiki varsınız Mehmet bey,

Saygılarımla.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 13:37   #4
Ağaç Dostu
 
Minem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2008
Şehir: İstanbul-Beylikdüzü
Mesajlar: 573
Galeri: 12
Kısacık da olsa sizi tanıdığıma sevindim Sayın M.Saygın. Umarım sizin de bahçeli ev hayalleriniz birgün gerçek olur

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 13:47   #5
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
M.Saygın, siz tanıdığıma çok memnun oldum ayrıca paylaşımımız da oldu sizinle ve işiniz bana çok ilginç geldi (İlüstrasyon, animasyon) karikatür çizmek te çok zevkli bir uğraş ben sizi sadece bitkiler ile uğraşıyor biliyordum

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 13:52   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Ben şeref Deniz,
Mehmet Saygın beyefendiyi tanıma fırsatım oldu. Gerçekten Harika bir ailesi var. Allah gönlüne göre vermiş. saygı duyulacak bir insan. Hani derler ya "İnsan gibi İnsan" işte öyle

Böyle bir ailenin benim ailemin içerisinde olmasını isterdim diyecek kadar samimi insanlar.

Allah sağlık, huzur, güzellikler versin.
İnşallah yakında ailemle tanıştırmayı ve evime davet etmeyi düşünüyorum.

Sevgiler sunuyorum, yüzlerindeki gülücük ve pırıltı hiç eksilmesin.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 14:07   #7
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn MSaygın, paylaşmayı çok seven, bilgilerini iyi niyetiyle beraber ortaya döken, katılımcı , yardımlaşmadan haz duyan bir insan gözlemleyebildiğim kadarıyla. Mesleğiniz de çok ilginç gerçekten.

Mehmet bey sizi sanal ortamda bile olsa tanıdığıma çok memnunum. İnşallah bir gün yüzyüze tanışma fırsatımız olur.Saygılarımla...

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 14:59   #8
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
'' Migros’larda satmak üzere pembe domates istediler. '' Ben de sizin gibi buna çok güldüm. Ama çok hoş. Yağmasanda gürle derlerya aynı böyle olmuş. Sizi tanıdığıma memnun oldum. İyiki de agaclar.net te varsınız.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 15:08   #9
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Hayalinizdeki ev ve seranıza, bir an önce kavuşmanızı dilerim.
Umarım birgün, Migros’larda satacak kadar güzel pembe domatesler yetiştirirsiniz.
Japon güllerinizi ve begonvillerinizi kıskanmaktayım)
Sevgilerimi gönderiyorum size.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 15:24   #10
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sn. M.Saygın, yazılarınızı ilgiyle okuyorum, mesleğiniz ve uğraşılarınız kıskandıracak cinsten. Kısa zamanda bahçeli evinize taşınmanızı dilerim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 15:29   #11
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Msaygin'in elinin değdiği yerleri bulmaya çalıştım




Nisan 2007


Hülya Bayrak (Aybala) / Ağacımızı Kesemezsiniz


Portakal Araba


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Ofset Yapımevi'nin sponsorluğunda şunları yapıyoruz:
  • 5x5 cm çıkartma etiket
  • 20x6 cm çıkarma etiket
  • Kitap Ayıracı
  • Çay Altlığı
  • Boyama kitabı (Mehmet Saygın çizimleri kullanılacak. www.mehmetsaygin.com dan bakabilirsiniz)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 16:22   #12
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
MSaygın,
İlk balkonda domates macerasına başlamadan önce Pembe Domates sitesine girip sizin günlüğünüzü okudum.Bu sayede bende sıkı bir tohumcu oldum sayılır (henüz tam değil).
Sizi yakından tanıyınca ne kadar geniş bilgiye sahip olduğunuzu ve her türlü deneyiminizi paylaştığınıza şahit oldum.Size teşekkür ederim.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 16:40   #13
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Sevgili Mehmet Bey,
Sizi tanıdığımdan beri benim için forumun ağır abilerinden birisiniz. Ancak içinizdeki, üstelik yetenekli, çocuk yanınızı görmek de çok güzel.
Sizden öğreneceğim daha çok şey olduğunu biliyorum. Saygın ailesine yürekleri kadar zengin bir hayat diliyorum.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 17:29   #14
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Bu bölüm aslında tek okunur olsa, cevap yazmaya kapalı olsa diye düşünüyorum çünkü yazdıklarınıza cevap vermek çok zor, insanı utandırıyorsunuz, ne diyeceğimi bilemiyorum, hepinize çok teşekkür ederim

eylems'in dediği gibi hayatım, yağmasam da gürlemekle geçiyor, biraz fotoğraf çekince, internetten okuduklarını paylaşınca, bir şeyler biliyor gibi görünüyorum bitkiler hakkında ama gelip de terasımı görseniz, doğru düzgün, sağlıklı bitki bulmak zor.Eşim çıldırıyor, hem bütün günün bunlarla geçiyor, hem dünyanın parasını harcıyorsun, hem evi, terası berbat ediyorsun, bari ortaya bir şey çıksa diye, hakikaten bakıyorum da doğru söylüyor Ama hep beraber öğreniyoruz işte, sonuçtan ziyade o uğraşı daha çok mutlu ediyor beni.

Sizlerle burada olmaktan, agaclar.net'in bir parçası olmaktan çok mutluyum, hepinize teşekkür ederim.

*dubief, anime sevmek ne demek, hayatım çizgi filmler üzerine kurulu Sadece anime değil, tüm çizgi film, canlandırma eserlere işim gereği de hobim gereği de büyük ilgi duyuyorum.Ama Miyazaki filmleri bir başka benim için, tüm filmleri çok özel, belli aralıklarla tekrar tekrar, kızlarımla da birlikte izlediğimiz filmler.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 17:43   #15
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
İçimizden biri başlığında, her üyemizi okudukça yüzüme bir gülümseme yayılıyor.
Ne güzel insanlar var sitemizde diye bayağı keyifleniyor ve gurur duyuyorum.

Sizi de daha yakından tanımak çok güzel, sevgili MSaygin. Çizgilerinizi, kabiliyetinizi kıskandım demiyeyim de gıpta ettim daha doğru olacak.
Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 17:47   #16
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Evet hepimizin hayali küçük bahçeli bir ev artık Msaygın İnşallah hayalleriniz gerçek olur siz tanımak güzeldi

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 18:28   #17
-
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 430
Bende animelere meraklılığımdan acaib durumlara düşüyorum. Almak sitediğimde kasiyer çocukların, Torununa veyahut çocuğunamı alacaksın amcacım sorusuna yoo kendime dediğimde yüzlerindeki ifade çok komiğime gidiyor... Ortak ilgiden kaynaklanan bir forumda dahada ortak ilgi bulmak beni çok memnun ediyor. İyiki varsın agaclar.net iyiki varsınız dostlar.

dubief Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 23:56   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Mehmet Bey!

Yazdıklarınızdan ve önceki mesajlarınızdan sonra içinizdeki coşkuyu görmek beni çok mutlu etti. Teras dağınıklığını düşünmeyin yenge hem söylenir hem düzeltir eminim. Nerdenmi biliyorum bizim seradan. Ben dağıtırım eşim bağıra çağıra düzeltir de. Saksılı üretim konusundaki kitabı merak ettim doğrusu. Nerden bulabileceğimiz konusunda yardımınızı bekliyorum. Amatörde olsa bizimde saksılı üretimimiz devam ediyor.
Mesleğinize bayıldım demeden geçemiyeceğim.

Saygın ailesine selam olsun.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 01:31   #19
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Neyi yanlış yaptım soruma, kalem olup dile getiren, forumda beyefendi çizgisinden asla taviz vermeyen Mehmet bey...

Agaclar.net üyelerinin büyük çoğunluğunun, büyük **** ufak, günlük sorunlardan sıyrılabilmek için müdavim olduğunu düşündüğümü ve kendilerine, kendisi için de böyle olup olmadığını sorduğum Mehmet bey...

Verdiği pozitif cevapla ve kendini tanıtım yazısında aktardıklarıyla, yüreğimde bir kere daha saygınlaştı. Soyadı gibi...

Kalb-i muhabbetlerimle.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 11:15   #20
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sevgili Mehmet Abi ,
Sizi daha yakında tanımak güzel.Bir çok kez başınızı ağırtmışımdır.Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız ve yardımlarınız için teşekkürler.
Hayatta tüm güzellikler sizinle olsun.Sevgiler,Selamlar

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 12:01   #21
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Sevgili Mehmet, sizi buradan tanımak da çok güzel. Plumeria bahanesi ile de olsa bir ailecek görüşemedik ya hem de Adana'da yaşarken, ne alem insanlarız Birgün mutlaka denk getirip tanışacağımıza eminim, bakalım ne zaman... Umarım bitki aşkınız hiç bitmez ve birgün bahçeli bir eve kavuşur gönlünüzce sağlıklı çiçekleriniz, meyveleriniz olur...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 12:20   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Merhaba Ben de Komşum Totoro'yu izliyorum. Bir de süpürgeli cadı var Jiji ile Kiki, harika...
Yazılarınızı okuyunca gülmekten ölüyorum. " Nerede hata yaptım " başlığı ile sizinle tanışmıştım. Dünyadaki herkesi sizin gibi zannettiğim için bazen çok acı çekiyorum. Eminim arkadaşlarınız size " Na'ber kanka " diye hitap ediyordur. Eşinize selamlar kızlarınızı benim için öpün.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 20:06   #23
Ağaç Dostu
 
envor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: Manisa & Antalya
Mesajlar: 1,906
Galeri: 17
Sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Bu arada "Migros" işine halen daha gülüyorum

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 20:21   #24
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili Msaygın komşum totoroyu yazmanız ne güzel oldu, bende çok seviyorum

Sizi tanıdığım için çok mutluyum, yazılarınız çok içten ve samimi. Sizden bir çok konuda güzel bilgiler öğrendim, umarım bir gün bir yerlerde karşılaşabiliriz...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 20:23   #25
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Mehmet Bey, turunçgillerinizi, ahşap saksılarınızı, ipek çiçeklerinizi, çizgilerinizi ve tabi anneannenizi ilgi ile takip ettik. Takip etmeye devam ediyoruz. Sizi tanıdığıma çok memnun oldum. Soyadınızın sizi çok iyi tanımladığını düşünüyorum. Kızlarınıza,eşinize ve size sevgiler.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2009, 22:15   #26
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bir ara backyard'ı bulup, bizim boğar mısın?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 08:15   #27
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Hepiniz çok kibarsınız, sözleriniz için çok teşekkür ederim.İsim isim yazıp cevaplamak daha da utandıracak beni, lütfen toplu şekilde yazdığım cevabımı affedin

Baldaş, eminim izlemişsinizdir ama Ghibli stüdyosunun ülkemizde baskısı yapılan başka filmleri de var; Porco Rosso, Gökteki Kale, Ruhların Kaçışı, Rüzgarlı Vadi, Yüreğinin Sesi, Prenses Mononoke, En sevdiğim komşularım gibi, hepsi birbirinden muhteşem

Cemal Bey, kitapla ilgili detaylı bilgi şu adreste var.Biraz pahalı bir kitap, yanlış hatırlamıyorsam 70$+kargo bedeli var.
Yalnız profesyonel olarak bu işle uğraşmak istiyorum ve teknik bilgiye detaylı sahip olmak istiyorum derseniz muhteşem bir kitap.Özelliği toprakta değil, saksı ortamında bitki yetiştirmek üzerine olması ve her ikisinin aslında bambaşka uygulamalar olduğuna odaklanması.Ben çok bilgileniyorum kitaptan.
Yalnız kitabın dezavantajı şu ki, kitabın yazarı aynı zamanda viyoller ve üretim kaplarından oluşan bir yetiştirme sisteminin yaratıcısı.4 aşamalı bir yetiştirme sistemi geliştirmiş, buna özel viyoller üretilmiş ve kitaptaki konuları bir şekilde hep bu sisteme göre anlatıyor.Biz bunun 2 aşamasını ithal ettik, geçen yıl kullandık, gerçekten çok iyi sonuçlar aldık kök yapısı oluşturmada.Sistem rootmaker sistemi, kökleri hava budaması yapmak için tasarlanmış, sitesi şurada.
Bu sistemi kullanmıyorsanız da çok çok faydalanacağınız bir kitap ama bu sistem de varsa elinizde kitaptan faydanız tam olacaktır.
Bununla ilgili fotoğraflar da eklesem iyi olur aslında ayrı bir başlıkta.

malina, backyard'ı kupa teslimatından sonra görme şansım olmadı, görürsem boğmasam da talebini iletirim

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 08:34   #28
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Rootmaker sistemi ile yetiştirdiğimiz karpuz fidelerinden birinin fotoğrafı aşağıda;

Name:  karpuz2.jpg
Views: 421
Size:  47.0 KB


Düzenleyen MSaygin : 14-01-2009 saat 09:22
MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 09:20   #29
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Sayın MSaygin.
Herhalde mutlu bir hayatınız vardır. Tanıtım yazınızda insanı hem güldüren hem de düşündüren cümleler mevcud. Dileğim tüm düşüncelerinizin gerçekleşmesi. Sizi sanal olarak tanımakta güzel.
Saygı ve sevgilerimle.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2009, 09:51   #30
Ağaç Dostu
 
sasahin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2007
Şehir: kütahya-sakarya
Mesajlar: 271
Galeri: 10
Benimle de plumeria paylaşmıştınız MSaygin, bir ara tohum bulunamıyordu sanırım hiç bir yerde, yazıma hemen fidelerinizle karşılık vermiştiniz. Kargocu arkadaş sallayarak getirmişti ve yaşamadılar tabi. Bunu o zaman size söyleyip üzmek istememiştim, şimdi de üzülmeyin
Gerçekten ("bir de bu ürettiklerimden eş dostla paylaşınca") paylaşmayı seviyor olmalısınız.
Saolun, bu sitede sizin gibi insanların sayıca fazla olmasından dolayı da bu siteyi seviyorum.
Başarılar ve sağlıklı bitkiler diliyorum...

sasahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024