agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni27Beğeniler
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Derya Özen
  • 1 Gönderen cemal.S
  • 1 Gönderen limon
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Buket Aknar
  • 1 Gönderen zenfree
  • 1 Gönderen Arzu Kasapoğlu
  • 1 Gönderen Oğuzhan
  • 1 Gönderen bahtiyar02
  • 1 Gönderen Vildan Sönmez
  • 1 Gönderen Mahmut Leventoğlu
  • 1 Gönderen Vildan Sönmez
  • 1 Gönderen Ayşe Özdil
  • 1 Gönderen caucasus
  • 1 Gönderen uzman16
  • 1 Gönderen Vildan Sönmez
  • 1 Gönderen Sebahattin Sargın
  • 1 Gönderen ilker_eroglu
  • 1 Gönderen ormanx
  • 1 Gönderen Vildan Sönmez
  • 1 Gönderen Vildan Sönmez
  • 1 Gönderen Vildan Sönmez
  • 2 Gönderen dalya35
  • 1 Gönderen Orhan Özbilgiç

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-2008, 15:59   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Vildan Sönmez

Agaclar.net'te geliş maceranız nasıl oldu?

Bir çok arkadaşımız gibi internette bir ağaç, belki bir çiçek hakkında bilgi ararken siteyi buldum ve üye oldum. Daha sonra başkalarına da tavsiye ettim.


Burada neler öğrendiniz?

Bonsai başlığı en başta ilgimi çekti. Önceleri bitkilerin büyüme özgürlüğü engelleniyor mu diye düşündüm. Sonra küçük bir bitkiyle başlanıp, büyümesi kontrol altına alınabilir diye ilgilendim gizliden. İlk denememi bir kalanchoe ile yaptım. Arkadaşlar cesaret verdi. Japon ayvası ile devam ettim. Ama sonuç başarılı olmadı itiraf ediyorum.

Orkide almayı hiç düşünmezdim. Ağaçlara üye olduktan uzun bir süre sonra Bauhause’dan zamanı geçmiş ucuz bir orkide enkazı aldım. Harika çiçekler açtı ve çok uzun süre dayandı. Bonsai den sonra orkidemle avundum.

Ağaç isimlerini hala öğrenmeye çalışıyorum. Bir etkilenmede çektiğim fotoğrafların konusu genişledi, gittiğim yerlerde ne kadar çok kır orkidesi bulunduğunu, Enez’in yılan bıçağı ve yılan yastığının belki de en yoğun bulunduğu yer olduğunu fark ettim. Ağaçlar’a yollarım diye daha çok bitki fotoğrafı çekmeye başladım.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Forumlarda sohbetlere sık katılamıyorum. Ama eklediğim fotoğraflarla öğretmek değilse de belki bir çiçeği bir yeri hatırlatmış olduğumu umuyorum.

Sizi tanıyalım

1957 Küçükçekmece doğümluyum.1978 de İ.İ.T.İ.A. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulun’dan (Şimdiki Marmara Ünv.Basın Yayın ) mezun olduktan sonra ,İstanbul Üniv.Hukuk Fakültesini kazandım,ancak bitiremedim.

Bakırköy vergi dairesinde 9 yıl çalıştım. Daha sonra geçtiğim Havacılık sektöründe 20 yıldır çalışmaktayım. Özel bir havayolunda muhasebe md.yard.olarak çalışmaktayım. 1999 da emekli oldum ama aynı yerde çalışmaya devam ediyorum. Evliyim. Bu yıl yaz okulunda İktisat fakültesini bitiren bir oğlum var.

Doğal ve sade bir insan olarak yaşamaya ve bilerek insanları kırmamaya, zarar vermemeye çalıştım her zaman. Bilmeden Yaptığım hatalar için de özür dilemekten hiç çekinmedim. İnsanları koşulsuz severim. Her insanın sevilecek bir yanının mutlaka olduğuna inanırım.


Lise yıllarında resim yapardım, daha sonra bu ilgi fotoğraf çekmek şeklinde değişime uğradı. Küçükçekmece ve Kocaeli belediyelerinin yarışmalarında derece aldığım oldu, sergilenen fotoğraflarım oldu. Fotoğraf makinamın özelliklerini bile öğrenemeden çektiğim doğa ve gezi fotoğraflarımı çok sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim..

Şimdilerde her yer apartman olsa da, Küçükçekmece’de yaşamayı ve gölümüzü hala çok seviyorum.(gençlik yıllarıma kadar gölde, Menekşe ve Florya sahillerine yüzerdik.) Eskiden Küçükçekmece ve çevresinde ekilebilen alan çoktu. Tarlamızda ayçiçeği, mısır, karpuz ekilirdi. Bostan denirdi karpuz tarlasına ve orada büyükbabamla gecelemeye bayılırdım. Çevremiz yemyeşil kırlarla çevriliydi. Agaclar.net'e girdikten sonra kır orkidesi olduğunu öğrendiğim çiçeklerin evimizin arkasında oyun oynadığımız harmanda en güzel çeşitlerini görürdük. Çocukluğumdan gelen doğa tutkusu son yıllarda doğa yürüyüşleri ile güzelleşti. Çok sevdiğim bir grubum var. Onlarla geçirdiğim güzel anları yazmak da yeni yeni gelişti.

Efendim bir de gençliğimde açık tribünde, yağmur altında maç izlemiş koyu bir Beşiktaş taraftarıyım.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

İşten eve döndüğümde mutlaka çiçeklerime bir bakarım. Hele bir yere gidip evden birkaç gün uzak kalmışsam ilk işim çiçeklerimi kontrol etmek olur. Şimdilik uzun süreliğine gidemediğim Enez’ deki küçücük bahçemde yabani otları tek tek ellerimle ayıklamayı severim. Hiç bir şey yapamazsam çiçeklerimi böler, ayrı yerlere eker ya da yeni bir çiçek almışsam yerlerini değiştiririm. Bu temizlikten sonra şöyle bir bakıp, çiçekler ortaya çıktı, bahçe açıldı sanki demekten büyük zevk alırım. Dönüşte ellerimdeki diken izlerine bakmak bile hoşuma gider.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Ağaçlar net bence gelişimini tamamlamış yaşayan bir site. Siteye değil üyelere öneri daha çok olabilir. Sadece forum da arama yaparken bazen takılıyorum. Bir de e-dergi keşke devam edebilseydi diyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Forum kullanımında daha dikkatli davranılmalı. Bazen öyle mesajlar oluyor ki yazılmazsa hiçbir kayıp olmayacak. Böylece konu başlığı çok uzuyor. Bir şey arandığında bulmak zorlaşıyor. Birde Türkçe kullanımına çok dikkat edilmeli diye düşünüyorum.

Fotoğraf eklenirken de arkadaşların gerek fotoğraf seçimi gerek kategori seçiminde biraz daha titiz olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yönetici arkadaşların da işini kolaylaştıracaktır.Ayrıca yer ve zaman yazmanın da yararlı olduğunu sanıyorum.

En önemlisi de forumlarda üyelerin ve yöneticilerin her zaman hoşgörülü olmaları. Geçmişte forumlarda yaşanan gerginliklere çok üzülüyordum. İnternet ortamında da tıpkı telefonda olduğu gibi, acelecilik ve yanlış anlamalar olabiliyor. Yüz yüze olunduğunda daha kolay halledilebilecek şeyler tartışmaya dönüşebiliyor. Yani kısacası ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ en iyisi arkadaşlar.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Tek kelimeyle ‘terapi’ gibi geliyor. En çok ilgilendiğim yerine hiç ilgilenmediğimi yazayım. Çiçek açmayan ithal salon çiçeklerini pek sevemiyorum. Çoğu evde bulunan salon bitkileri bende yoktur. Sadece hediye gelmiş çok yıllık bir çiçeğim ve yaşlı bir yukam var.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Trajik olan bazen gözünün içine baktığın bir çiçeği kaybetmek. İlginç mi bilmem ama: Eşimin iş yerinde bir yuka bozulmuş. Gövdesini 10-15 santimlik parçalara ayırıp paylaşmışlar. Ben bizim parçayı bir çiçeğin dibine, yatay olarak bırakıp unuttum.

Günler sonra baktım ki köklenmiş, yandan patlayıp filiz vermiş. Hemen saksıya aldım tabi. Oğlum küçücüktü o zaman. Nerden baksanız 18-20 yılda defalarca saksı değiştirdim. İçeride tavana ulaştı. Son 3-4 yıldır terasta, kar kış dinlemiyor.


Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Çoğumuzun hep hayalinde olan şeyi, bazen forumlarda görüyorum, ileride şehir dışına yerleşmek gibi, bahçemiz olsun, çiçeklerimizin yanında sebze, meyve yetiştirelim gibi. Hepimize kısmet olsa tabii.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nde yapılan İstanbul bonsai toplantısına katılmıştım. Sevgili Aybala’nın ev sahipliğinde neskafeler, çaylar, kekler. Sıcak küçük bir gruptu. Hiç unutamadığım; deneyimli arkadaşların bitkileri kesip budamalarını görünce acaba ben kendi çiçeğimi çıkarmasam mı diye düşünmemdi. Sonra Tekin Bey bonsaimi şekillendirdi. Bir de o gün annem rahatsız olduğundan biraz gecikmiştim. Daha sonra Dr. Halit Togay arkadaşımız ilgilenip annemin sağlık durumunu sormuştu. Hepsini selamlıyorum tekrar.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Erdoğan Tekin’in Türkiye’nin vahşi çiçekleri 1 ve 2 , Fatih Orbay’ın ve Doğal Hayatı Koruma Derneğinin kitapları ilk aklıma gelenler.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Susuzluk tehdidi altındaki ülkemizde evinde suyu ekonomik kullanan bütün insanlar.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Sadece imza kampanyalarına katılıyorum. Aktif protestoların çok yararı olduğunu düşünmüyorum. Biz ne dersek diyelim rant peşindekiler daha güçlü.
Karadeniz’de baraj yapımıyla yok olacak güzellikleri, bitki örtüsünü, Akdeniz ve Ege ‘de kıyı yağmasını keşke protestolarla engelleyebilseydik. Dilerim Çevrecilerin daniskasıyım diyen başbakanımız bu konuda kendini gösterir.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Üye olduğum forumlar: netfotoğraf.com, fotofanclub.com, gezikeyfi.net
İlk ikisine fotoğraf gönderiyorum. Gezikeyfi Fahri Kardeşim rehberliğinde 4 yıldır hayatımda çok önemli yeri olan, doğa yürüyüşlerini birlikte yaptığım grubun doğa ve gezi etkinliklerini paylaştığımız sitesi.

Agaclar.net
’i bunlardan ayıran şey bana göre forumlarda sohbet, fotoğraf gönderme yanında bilgi paylaşımı da olması.

Zamanınızın ne kadarını Agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Gün içinde mesaide ve akşamları evde sık sık girip neler olmuş diye bakıyorum.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Doğa gezilerine zaman ayırmaya çalışıyorum. Tabii ekonomik koşulları ayarlayıp, aile ilişkilerimizi ihmal etmeden. Bu konuda Allahtan eşimle aynı kafadanız. İkimizde yürümeyi çok seviyoruz. Sanırım çalışmayı tamamen bırakınca resim yapmaya zaman ayıracağım.

Konuşmaya çalışan bir muhabbet kuşum vardı Çakır adında. Kuş gribi zamanı bir akciğer rahatsızlığı geçirdim. Doktor kuşların zaten birçok mikrobu taşıdığını evden çıkarmamı söyledi, bu bilgiyi de vererek başka kuşları da olan bir arkadaşıma verdim. Çok üzüldüm. Bu yüzden evde hayvan beslemiyorum. Şimdi sadece 5-6 yıllık bir su kaplumbağası var. Bazen sıkılıyor herhalde, bakıyoruz yerinde yok. Evin içinde kayboluyor. 3 Gün bulamadığımız oldu. Son derece dayanıklı bir hayvan. Bir de sudoko bilmece hastasıyım diyebilirim.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Evet Sevgili Caretta ile bir paylaşımımız oldu. Kaktüslerim Tuttu. Onunkiler de iyidir umarım. Ayrıca bana Fethiye ile ilgili kitap ve dergi de göndermişti. Tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Olumsuz etkilendiğim kimseyi hatırlamıyorum. Forumda faal birçok arkadaşımız var, Güler Hanım’ın bahçesinin güzelliği ve verdiği emeği, Arzu Kasapoğlu ve Dilek Başeski’nin balkonlarından etkilendiğimi söylemeden geçemem. Dr Ümit Kuru’nun gezi tecrübesi, yazı ve fotoğraflarına da imreniyor ve örnek alıyorum.

Bir de Bursa’dan Sabahattin var. Sanırım Bursa grubunu tetikliyor. Tanışmadık ama olgunlukla, gençliğin dinamizminden iyi bir karışım oluşturmuş biri olduğunu düşünüyorum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Var. Ama birkaç kez küçük bağışlar yapmanın ve onlardan gelen mailleri okumanın ötesine geçemediğimden söylemek yanlış olur.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Güzel bir düşünce. Bağ bahçe özlemini gidermek isteyenler için eğer ulaşım problemi de yoksa sığınılacak bir liman gibi.


TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Yeterli bulmak mı. Allah aşkına ulusal kanallarda doğa ve çevre ile ilgili kaç program var. Bol pop müzik, bol bol dizi. Brezilya dizilerini geçtiler. Eskiden ne güzel belgeseller yayınlanırdı. Ne güzel yarışma programları olurdu. İzleyicinin aklında kalacak birkaç bilgi olurdu mutlaka. Allahtan National Geographic ve National Geographic Wild Kanalları var.

En sevdiğiniz;
Ağaç: Okaliptus (Gövdesindeki renk ve desenler)
Çiçek: Ayıramıyorum gerçekten. Kır çiçekleri diyelim.
Şarkı:Zülfü Livaneli’nin Ada albümündeki tüm şarkılar
Müzik grubu: Kardeş Türküler (Tavsiye ediyorum bir konserine mutlaka gidin)
Şair :Hasan Hüseyin Korkmazgil, Ahmet Arif
Film: Schindler’ in listesi ve Pianist favori filmlerim.. 2.Dünya savaşı ve direnişleri anlatan filmler hep hoşuma gitmiştir.
Web sitesi: bir tane yazamayacağım yine agaclar.net ilkgöz ağrısı tabiî ki, gezikeyfi.net yaşam biçimimi etkilediği için.

sevim.K ve dalya35 beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 16:25   #2
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Sevgili Vildan Hanım, bu kadar uzun yazabilmek, sanırım epey bilgi birikiminden sonra oluyor...
Fotoğraflarınız ve dergiye yazdığınız yazılardan da, ne kadar sosyal bir bayan olduğunuz ortadaydı zaten. Sizi tanımak güzel.

sevim.K beğendi.
Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 16:58   #3
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Vildan Hanım, sizi biraz daha yakından tanımak çok güzel, fotoğraflarınızı çok beğeniyorum, sevgiler.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 16:58   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
"Doğal ve sade bir insan olarak yaşamaya ve bilerek insanları kırmamaya, zarar vermemeye çalıştım her zaman. Bilmeden Yaptığım hatalar için de özür dilemekten hiç çekinmedim. İnsanları koşulsuz severim. Her insanın sevilecek bir yanının mutlaka olduğuna inanırım"

Merhabalar !

Sizinle yüz yüze tanışma şansım olduğu için kendimi şanslı adlediyorum. Yukarıdaki pragrafınızda yazdıklarınıza benzer şeyleri aramızda kalsın evde eşimlede paylaşmıştık sizi tanıdıktan sonra. Küçükçekmece, Floryaya ve Menekşeye gelince bir zamanlar Güneş plajını hatırlıyorum. Amcamla beraber denize giderdik bizde Zeytinburnundan. Menekşeden bedava denize girip elbiselerini çaldırıp ortada kalan bir gurup çocuktan birisi yazıyor bu satırları. Ne güzeldi tren bedava(tabii biletçiye yakalanmassan) su bedava ,deniz bedava, sevgide bedava. Hey gidi çocukluk hey.

Saygıyla kalın.

sevim.K beğendi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 18:50   #5
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Vildan Hanım, sizi tanıdığım için çok memnun oldum. Birbirinden güzel fotoğraflarınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sevgiler...

sevim.K beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 19:05   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Vildan hanım, yazınızı büyük bir keyifle okudum. Sitemizdeki yazılarınızı da okumaktan zevk alıyor ve resimlerinizi izlemeyi çok seviyorum.
Sizinle tanışmak, fotoğraf çekme sanatı kültürünüzden de fayfalanmak arzu ettiğim sey.
Herşey gönlünüzce olsun, iyi ki bizlerlesiniz.

sevim.K beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 19:59   #7
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Vildan Hanım; doğrusu fotoğraflarınızı izlerken sizi oldukça merak ediyordum. Okudukça tam da gözümde canlandırdığım kişi olduğunuzu anladım. Bu güzel fotoğrafları görüntüleyen, kesinlikle gezen ve doğayı seven biri olmalı derken bir de baktım ki doğru tahmin etmişim. Sohbet eder gibi yazıp kendinizi tanıtmışsınız. O kadar samimi ve içten buldum ve sizi yakından tanıdığıma memnun oldum ki..... Ne desem az... iyi ki buradasınız, iyi ki hep birlikte buradayız...

sevim.K beğendi.
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 21:06   #8
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Vildan Hanım, sizi tanıdığıma memnun oldum. Fotograflarınızı hayranlıkla takip ediyorum. Gezi keyfindeki yazı ve fotograflara da zaman zaman bakıyorum. Enerjinize gıpta etmememk mümkün değil. Sevgiler.

sevim.K beğendi.
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 21:18   #9
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,813
Galeri: 256
Resimlerinizin hayranıyım. Gezi keyfindeki yazılarınızı takip ediyor ve hiç gitmediğim yerleri,
resimleriniz ve yazılarınız sayesinde gezmiş kadar oluyorum.

Balkonumu beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.

İyi ki buradasınız, sevgiler...

sevim.K beğendi.
Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 21:21   #10
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Merhaba
Resimleriniz ve yazılarınızı çok güzel.Keyifle okuyoruz.Sayenizde gezmiş gibi oluyoruz.Sizi tanıdığıma menun oldum.Sevgiler ,Selamlar

sevim.K beğendi.
Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 23:43   #11
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili Vildan Hanım...
sitede resim ve yazılarınızla tanıyordum. içimizden biri formuyla daha iyi tanıma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Umarım tüm dostlarınki gibi sizinde hayellerinize kavuşmanız dileğiyle.sizi tanıdığıma memnun oldum.
saygıllar

sevim.K beğendi.
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2008, 01:04   #12
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Arkadaşlar, ilginiz ve iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Çok sağolun.

sevim.K beğendi.
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2008, 11:19   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Ben demedimmi o derenin yanından geçme taş atarım üzerine sıçrar diye. Size doya doya fotograf çekebilmeniz için bir Eğirdir,Kovada,Sütçüler borcum var. Aslında en güzel sezonda başladı.(Sonbahar ve elma hasadı) Size ve eşinize selam ve sevgilerimle.

sevim.K beğendi.
Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2008, 11:34   #14
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Merhaba Mahmut Bey, 29 Ekim'di ve sonbahar renkleri muhteşemdi. Hızlı bir geziydi, Sütçüler'e de gece girdik, ve birşey anlamadık vallahi..
Allah sağlık versin tekrarlarız inşallah.

sevim.K beğendi.
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2008, 17:08   #15
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Galeri: 5669
Vildan Hanım , sizi tanıdığıma memnun oldum.. Samimi cevaplarınız için teşekkürler. Selamlar..

sevim.K beğendi.
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 14:38   #16
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sayın vildan sönmez,
Sizi tanımak çok güzel bundan sonra ki hayatınız da başarılar ve mutluluklar dilerim.

sevim.K beğendi.
caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 16:47   #17
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Vildan Hanım Merhaba,

Sayenizde yurdumuzun pek çok yerini tanıyor, sizinle gitmişcesine keyifle okuyup öğreniyorum.

Yaşama bağlılığınız ve bilgi paylaşımı konusundaki özverinizi takdir ediyor, "İyiki buradasınız" diyorum.

(Bu sene Hisarönü koylarını gezerken kulaklarınızı bol bol çınlattım!)

sevim.K beğendi.
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 23:33   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-04-2006
Mesajlar: 9
Vildan Hanım merhaba,gerçekten fotoğraflarınız harika hepsi çok güzel,bikaç tanesini resmettim ama kayıplar bulabilirsem size yollamak istiyorum.

bahar36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2008, 00:51   #19
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..
Bahar36, mahçup oldum,resimlerinizi bulmanızı dilerim. (Ayrıca çok da merak etti doğrusu.)

sevim.K beğendi.
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2008, 23:04   #20
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
İstanbul toplantısına gitmeden önce Vildan Hanımın ismini listede görünce çok sevinmiştim. Sonrada toplantıda görüştük, o kadar kibar ve asil ki anlatamam. Vildan hanımcığım sizi tanıdığımıza çok sevindik, en kısa zamanda görüşmek dileği ile...


Sevgiler

sevim.K beğendi.
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2008, 23:11   #21
Ağaç Dostu
 
ilker_eroglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2007
Şehir: İstanbul-Hadımköy
Mesajlar: 1,284
Galeri: 4
Merhabalar,

Hemşeri ve meslektaş olarak sizi tanımaktan büyük bir kıvanç duydum.

Göndermiş oldugunuz resimler ve gezi paylaşımlarınızla gidip görmüş olduk.

Varlıgınızla buraya ben çok güzellik katıyorsunuz iyiki bizlesiniz.

Saygılarımla

İlker

sevim.K beğendi.
ilker_eroglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2008, 23:49   #22
Ağaç Dostu
 
ormanx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: Çerkezköy/Tekirdağ
Mesajlar: 395
Galeri: 20
Sevgili Vildan hanım,

Sizinle bugün İstanbul Toplantısı'nda tanıştığımız için kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü benim de çok sevdiğim doğa yürüyüşleri ve fotoğraf zevkini sizde hayat bulmuş olarak gördüm.

Umarım ben de sizin gurubunuz gezikeyfi.net ile birlikte keyifli yolculuklara çıkarım ve fotoğraflarınızdan gördüğümüz o muhteşem canlıları daha yakından hissederim.

Sevgilerimle,

sevim.K beğendi.
ormanx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 02:58   #23
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Sevgili Sebahattin, kibar ve asil mi ? vallahi utandırıyorsun.
Asıl ben seni tanıdığım için mutlu oldum. Genç yaşında her yaşta insanla dost olabilmeni de ayrıca takdir ettim.Tekrar başarılar diliyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın Mesajı Göster
İstanbul toplantısına gitmeden önce Vildan Hanımın ismini listede görünce çok sevinmiştim. Sonrada toplantıda görüştük, o kadar kibar ve asil ki anlatamam. Vildan hanımcığım sizi tanıdığımıza çok sevindik, en kısa zamanda görüşmek dileği ile...


Sevgiler

sevim.K beğendi.
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 03:03   #24
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Teşekkürler İlker Eroğlu.
Ağaçlara hepimizin kattığı bir değer var, karınca kararınca

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilker_eroglu Mesajı Göster
Merhabalar,

Hemşeri ve meslektaş olarak sizi tanımaktan büyük bir kıvanç duydum.

Göndermiş oldugunuz resimler ve gezi paylaşımlarınızla gidip görmüş olduk.

Varlıgınızla buraya ben çok güzellik katıyorsunuz iyiki bizlesiniz.

Saygılarımla

İlker

sevim.K beğendi.
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2008, 03:09   #25
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Ben de sizi ve güleryüzlü eşinizi tanımaktaktan memnunum.Trakya tarafında bir yürüyüşümüze mutlaka çağıracağım .(Laf aramızda bu gün Mahmudiye deresinde yürüdük,ama, size çok uzak düşüyor ya kardeşim.)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanx Mesajı Göster
Sevgili Vildan hanım,

Sizinle bugün İstanbul Toplantısı'nda tanıştığımız için kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü benim de çok sevdiğim doğa yürüyüşleri ve fotoğraf zevkini sizde hayat bulmuş olarak gördüm.

Umarım ben de sizin gurubunuz gezikeyfi.net ile birlikte keyifli yolculuklara çıkarım ve fotoğraflarınızdan gördüğümüz o muhteşem canlıları daha yakından hissederim.

Sevgilerimle,

sevim.K beğendi.
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 18:23   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-10-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 616
Sizi tanımak güzeldi.

dalya35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 20:07   #27
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
İşte çok beğendiğim bir insan daha!
Ama maalesef tanıtım yazınız, daha bugün gözüme ilişti. Oysa sizi Enez fotoğraflarınızla hep hatırlıyordum.
Bahçenize ilişkin sevimli anekdotlarınızlada hatırlıyorum.
Dedim ya, bu yazınızı geç gördüm. Sağlık olsun. Hayatta herşey dilediğinizce olsun.

sevim.K beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 12:51   #28
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Bende geç gördüm Orhan bey. Böyle yazmak "özürün kabahatinden büyük, bari sesini çıkarmadan yaz mesajını" diye kendime kızmama engel olmuyor tabi dikkatsizliğim nedeniyle.

Vildan hanımcım; " Oooo, burada bir hazine varmış" açılış cümlesiyle başlayan sukulent sohbetimiz ve sonrası mesajlarını takibettiğim sevgili arkadaşım sizi görmeyi isterim, samimi, sıcak sohbetlerinizi yüz yüze dinlemeyi. Kim bilir, kısmet diyelim. Sevgiler

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024