agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2008, 00:14   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Limon

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Yıllardır hayalini kurduğumuz bahçeli evi zar zor da olsa aldıktan sonra bitkilerle, ağaçlarla vs.. ilgili bilgileri google’da ararken agaclar.net karşıma çıktı. Çıkış o çıkış

Burada neler öğrendiniz?

Sayamayacağım kadar çok şey. Ama ilk aklıma gelen, kendi sebzelerimi yetiştirmeyi öğrendim. Rokanın, maydanozun bile nasıl ekileceğini bilmiyordum, ama gözümü karartıp kavun karpuz dahil bir çok sebzenin-meyvenin tohumlarını almıştım. Araştırıp, okuyup unutmadan hemen uygulayayım diye kendimi bahçeye atıyordum.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Bir kaç çiçeği tohumundan açmasına kadar fotoğraflayıp günlük gibi tutmaya çalışıyorum. Belki bu konuda yardımım olmuştur. Çoğu kez, kocaman bir çiçeğin kum gibi tohumlarını gördüğümde bunlar hayatta bu çiçek gibi olamaz diye düşünmüşümdür. Veya tohum yeşerip büyürken “ne kadar geç büyüyor?”, “Çok mu uzadı ne?” “Ne zaman çiçek açar acaba” gibi binbir soru takılır aklıma. İstedim ki, düşünürken hem yazayım hem fotoğraflayayım.

Bir de kendi sebzelerimizi yetiştirmenin hiç zor olmadığını paylaşmaya çalıştım.

Sizi tanıyalım

72 doğumluyum. Balık Burcuyum. İTÜ İşletmecilik Y.O.’ndan çoook eskiden mezun olmuştum. Şu anda DVD Menü Tasarımı yapıyorum. Yakında Blue-Ray tasarımı da eklenecek inşallah. Şimdiki mesleğimi yapana kadar çok değişik işlerde çalıştım. 5 yıl bir Tekstil Fabrikasında hesap-kitap işlerinde çalıştım. Sonra eşimle beraber bir bilgisayar bayisi açtık. Sonraki yıllarda Türkiye’nin girdiği her ekonomik krizde batarak ve her seferinde yeniden ayağa kalkarak bu senelere geldik. Abim, eşim, ben ve kuzenden oluşan ufak çaplı bir şirketimiz var. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz J 10 yaşında bir oğlumuz var.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Evde çalışma gibi bir lüksüm olduğundan ve işim bilgisayar başında olduğundan, her nefes almak isteyişimde bitkilerime koşuyorum.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Şu da olsaydı diyebileceğim bir şey şu anda aklıma gelmiyor. Eğer bir gün olursa paylaşırım.

Olmasaydı iyi olurdu diyebileceğim de önemli bir şey yok ama ağız dalaşlarını sevmiyorum.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Her nerede ve koşulda yaşıyorlarsa yaşasınlar bir saksı da olsa bitkileri olsun. Haziran ayı fotoğraf yarışmasındaki cezaevi fotoğraflarında bile duvarda bitkiler yeşermişti. Demek ki çok az çabayla neler olmaz…

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Çok olumlu etkiledi ve etkiliyor. Açmasını beklediğim bir çiçeğimin her sabah acaba açmış mıdır diye başına koşmayı çok seviyorum. Sebze bahçeme uğradığımda bir gün önce görmediğim kocaman olmuş bir salatalığın bana gülümsemesini çok seviyorum. Sevdiklerime kendi yetiştirdiğim sebzeleri-meyveleri yedirmeyi çok seviyorum.

En çok ilgilendiğim türler kokulu veya büyük çiçekler açan sarmaşık türleri. Yetiştirilmesi çok zor olmayan çiçek açan bitkileri de severim. Çok milimetrik hesaplarla ölçerek biçerek yetiştirilen bitkiler bana göre değiller.


Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Hayatımda bamyanın bitkisini görmemiştim. Bir gün tohumunu aldım ve ektim. Aradan zaman geçti baktım bitkinin üzerinde bir sürü şahane tombul tombul bamyalar var. Toplamaya başladım. Sonra acaba çekirdekli midir nasıldır diye birinin içini açtım baktım çiçek var. İkincisini açtım yine çiçek. Üçüncü aynı… Panikle annemi aradım. “Anne bamyalar kartlaştı mı acaba hepsinin içinden çiçek çıkıyor?!! Meğer önce çiçek açacak, sonra bamya olacakmış. Benim bamya diye topladıklarım çiçek tomurcuklarıymış.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Evet oldu. Evimizin yakınlarında 1-2 dönüm kadar tarla istiyorum. Yarısına meyve ağaçları dikmek kalan yarısında da sebzelerimizi yetiştirmek istiyorum. Ürünler, ailemize ve arkadaşlarıma yetsin istiyorum. Pazara gitmek yerine , bahçeden dalından toplasınlar istiyorum. İnşallah bir gün olur…

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

İkisine katıldım. İstanbul toplantısında çok az kalabildim, Yalova Toplantısında tam gün bulundum. Vaktim olsa ve evden izin alabilsem hepsine katılmayı isterim. Toplantılar neşeli, sıcak geçiyor. Yeni arkadaşlarımız da hiç çekinmeden katılsınlar, 40 yıllık dostlarınla karşılacaklar. Bitkilerle ilgili sorularına anında cevaplar bulabilecekler, çok güzel sohbetler edip, leziz yemekler yiyecekler. Sonra eminim ki Güler Hanım elinde bir saksıyla gelip kura çektirecek Kazanana o güzel çiçeği verecek vs.. vs.. vs.. Gün bitiverecek….

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Kitap olmasa da agaclar.net desem.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Var ama sizler tanımazsınız. Eniştem…. Orman Mühendisiydi. Balıkesir, Çanakkale, Artvin’de çeşitli görevlerde bulunmuştu. Çok sayıda ağaçlandırma çalışmalarında bulunmuşlardı. Uzun yolculuklarımızda kenardaki kocaman Çam Ormanlarını gösterip, “Bakın bunları biz diktik, ufacıklardı” derdi. Çok güzel güller ve sarmaşıklar yetiştirirdi. Belki sarmaşıklara ilgim ordan geliyordur.

Bir de Karaca Dede var tabii. Çoğumuz Erozyonu ondan öğrendik.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?


Üye olduğum diğer form da agaclar.net sayesinde oldu. Fotoğraf yarışması hediyesi olarak fotofanclub.com’a üye oldum. Arada fotoğraflarımı yüklüyorum. Fotokritik’e de üyeyim ama faal değilim, arada fotoğraf ekliyorum o kadar. Agaclar.net, bizim. Onlara misafir oluyoruz.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım. Yaz başı bahçıvanlık kursuna gidecektim ama gidemedim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

İşim bilgisayarda olduğundan aklıma gelen vakit bulduğum her an buradayım.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Bir köpeğimiz ve akvaryumumuz vardı. Bu kış karın çok yağdığı gün eve gelirken burnu, gözleri akmış, annesi ölmüş bir kediyi evlatlık aldık. Köpek kediye zarar verir diye çekiniyordum.Tam tersi oldu. Köpeğimiz kedimizi çok sahiplendi ama kedimiz cadı çıktı Bitkiler dışında hayvanlarımızı da saatlerce anlatabilirim...

Bunların dışında, dönem dönem değişen ilgi alanlarım var. Örgü örerim, battaniye bile, sonra sıkılırım bir sene elime almam. Sonra boya badanaya ilgim artar. Eskimiş ahşap ne varsa boyamayı severim. Sonra onu bırakırım boncuk dizmeye başlarım. Dönem dönem bulmaca takıntım olur. Bütün bulmacaları toplayıp çözmeye başlarım. Dinlenmek için uzanırken PSP’de oyun oynamayı severim. Kafa yormayan basit oyunlar olur genelde.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?


Paylaştım ama şehir dışında oturduğumdan kargoyla gönderme ve alma çok masraflı olduğundan vazgeçmeye başladım. Tohum kolay posta zarfıyla masrafsız gidebiliyor.

İzmir’den Koyu Yeşil bahçesinden söktüğü Kalaları gönderdi, şimdi kocaman yaprakları oldu. Selahattin Bey Aromas çilekleri gönderdi, sanıyorum yarın meyvesinin tadına bakabileceğim. Todor, MSaygın süskabağı tohumları. Güler Hanım damla sulama teşkilatını, Hfz, akşam sefası tohumlarını, (açmaya başladılar rengarenk), Tekin Bey’den domates, salatalık, biber fidelerini kendim gittim aldım. İlk defa bu kadar bereketli salatalıklarım oldu. Unuttuklarım varsa kusuruma bakmasınlar. Tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

İlgi alanlarımda karşılaştığım, bilgi alışverişinde bulunduğum tüm arkadaşlarımı seviyorum. Olumsuz etkilendiğim kimde yok.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Yok.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?


Katılmadım. Ne yazacağım konusunda kararsız kaldım.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Çok yetersiz buluyorum. Bir tek biz mi meraklıyız acaba bitkilere, sayımız çok az demek ki TV’ler hiç ilgi göstermiyorlar.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Aslında çok güzel bir düşünce ama bence eve yakın olduğu sürece. İnsanlar vakit ayırıp bir dünya yola gidip, çapa yapıp bir şeyler dikmeyi pek tercih etmezler sanıyorum. Çanakkale’de yüksek binalardan oluşan sitede Hobi Bahçesi vardı. İsteyen gidip kendi bölümünü ayırıp, istediğini yetiştiriyordu. Ona bile katılım azdı. Markete gitmek daha kolay geliyor sanırım J

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç:Kendisini sadece fotoğraflardan tanıyorum ama Jacaranda, Manolya, Akasya, Mimoza…..
çiçek;Kokulu veya büyük açan çiçekler
kitap: Şu Çılgın TÜRKLER
şarkı: Şu sıralar “Takvim” i seviyorum
müzik grubu/müzik sanatçısı: Gençlerin gruplarının hepsini seviyorum, isim aklıma gelmiyor
ressam: Seçecek kadar bilgili değilim
şair: şiire pek ilgim yoktur
film: “HAYAT GÜZELDİR” Life is Beautiful
web sitesi:agaclar.net, google.com

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 02:38   #2
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Galeri: 121
Sevgili Limon, sizinle tanışmaktan çok mutlu oldum

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 05:20   #3
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Sevgili Limon, kendinize dair yazılarınızı okudukça sizi kendime çok yakın hissettim. Sanırım bu hisin sebebi, bazı özelliklerinizin bende de olması. Sizi tanımak beni çok memnun etti.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 07:31   #4
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sevgili Limon, seni tanımak çok güzel. Yazılarını hiç kaçırmıyorum; samimiyetin, açıklığın, iyi-kötü tecrübelerini paylaşma şeklin, beğendiğin bitki tazları, kafandakini yapma çabaların ile ilk günlerden dikkatimi çekmiştin. Herşey gönlünce olsun.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 08:19   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Merhabalar!

Limon !

Sizi tanımak mı ? Gerçekten harikaydı. Tanıtım yazınız o kadar eksikki sizi yüz yüze tanımasam bu bizim Limon değil diyecektim. İsminizin neden limon olduğundan tütun örnek kişilik ve karakterinizle kafe krepende beni büyüleyen ağaçlar net üyelerindensiniz. Alçak gönüllülüğünüz ve sevgi dolululuğunuz nasıl unutulur.

Kısacık sohbet şansımız olmuştu bir gün mutlaka sizinle uzun uzun doğa ve bahçe hatta tasarım konularında sohbet ederiz ne diyelim. Süper bir örneğimizsiniz haberiniz ola.

Kimse duymasın ama, bu ağaçlar net varya hep iyileri bir araya getirmekte üstüne yok.

Sevgiyle.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 08:24   #6
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Sevgili Limon, iyi ki aramızdasın

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 09:39   #7
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Sevgili Limon,
Aramızda olman çok güzel.Bol kukulu güzel bitkilerin olur inşallah.
Hayatında başarılar.
Sevgiler-Selamlar

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 14:10   #8
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Sevgili Limon, iyi ki varsınız!

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 15:37   #9
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Sevgili Limon, açtığınız başlıkları merakla izliyorum. Kendinizi anlatan bu başlıkla sizi daha da yakından tanıdığım için çok mutluyum. Okudukça sizde kendimden birşeyler buldum. Bahçe, hayvanlar, bitkiler...En önemli ortaklığımız sanırım ağaçlar.net.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 23:13   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili limon, seni tanımak, arkadaşım olduğunu hissetmek çok güzel bir duygu. Biliyorum ki bilgisayarı kullanma hususunda bir problemim olursa rahatlıkla sorabileceğim kişisin. Öğrettiklerin için de teşekkür ederim. Her arzunun yerine gelmesini, sağlıklı ve mutlu olmanı dilerim. İyiki agaclar.net'tesin ve iyiki seni tanımışız.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2008, 13:09   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: Artvin
Mesajlar: 394
Galeri: 25
Sevgili Limon, seni tanımak gerçekten çok güzel, iyi ki buradasınız...

Emine Aktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2008, 13:51   #12
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Sevgili Limon,
Yazılarınızı merakla takip edip sizden çok faydalı bilgiler alıyorum.
Sizi bize tanıtan Ağaçlar Net'e teşekkürler..

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2008, 14:48   #13
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili Limon;
Yaşama gülümseyen insanları çok severim, gülücükleriniz daim olsun.

Sevgiler...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2008, 15:36   #14
Ağaç Dostu
 
envor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: Manisa & Antalya
Mesajlar: 1,906
Galeri: 17
Sevgili Limon, Seni tanımdığıma çok memnun oldum !

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2008, 14:18   #15
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Limoncuğum, seni çok seviyorum.
Tohum çalışmlarını, sebze bahçeni, çiçeklerini keyifle takip ediyorum. Çektiğin fotograflar da her geçen gün daha iyi oluyor diye düşünüyorum. Kendini çok iyi geliştiriyorsun ve bunu çok güzel ve doğal bir uslüpla paylaşıyorsun. İyi ki varsın.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2008, 15:25   #16
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bu hafta siteye pek uğrayamadım. Biraz önce girdiğimde Zenfree'yi uzun zamandır görmediğimi farkedip, profiline girip ne zamanlar uğramış neler yazmış bir bakayım dedim. Yani sizler farketmeseniz de "Gözüm Üzerinizde haberiniz olsun " Sonra yazdığı mesajlara bakarken "Limoncuğum seni çok seviyorum" yazısını okuyunca önce afalladım, sonra Allah allah özel mesajlar burada da görünüyor muydu diye anlık bir düşünmeden sonra üzerine tıklamayı akıl ettim, o tık beni buraya getirdi

Meğer ben buradaymışım Ayın 26'sından beri bir kaç kere girmişimdir aslında ama hiç farketmemişim.

Sevgili arkadaşlarım, güzel yazılarınız için çok çok teşekkür ederim.

Sevgili Malina bugün mutlu olacağım bir sebep yarattığınız için sağolun.

Daha uzuuuun yıllar beraberiz....

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 08:04   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Daha uzuuuun yıllar beraberiz....
Eyvah eyvah bizde Limon gittide kurtulduk diye düşünüyorduk. Şaka şaka. Gönderdiğiniz ağaçlar net ekran koruyucuyu bir daha yükleyemedim bilgisayarıma. Çöktüğü günden beri arkadaşlarımı şaşırtamıyorum iş yerinde.

Tatiliniz umarım iyi geçmiştir.

Hoş geldiniz.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 22:12   #18
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Sevgili Limon,

Sizin fanatiklerinizdenim. Ciddiyim gülmeyin.

"Limon'un Sarmaşıkları"

"Sebze Bahçeme Neler Diktim?"

"Limon'un Çilek Bahçesi" pür dikkat okuduğum başlıklardan. Hemde çok keyif alarak ve öğrenerek okuyorum.

"Karışık Renkli Ebegümeci"

"Buz çiçeği"

"Kırmızı Kokulu Bezelye Çiçeği" gibi tanıttığınız pekçok çiçeğin gelişim aşamalarını fotoğraflarla anlatan başlıklarınız ise çok hoş.

İyiki buradasınız ve iyiki sizi tanıdım.

Çalışmalarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

Gönlünüzden geçen araziyi almanız dilegiyle ...

NOT: İsminizin neden Limon olduğunu merak ettim. Açıklar mısınız? (Sn. Cemal.S bahsedince sorayım dedim.)

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2008, 11:39   #19
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Sevgili Limon,
Hayallerinin en kısa sürede sürede gerçekleşmesini dilerim. Sevdiklerinle, bitkilerinle sağlıkla inşallah....

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2008, 10:36   #20
Ağaç Dostu
 
ilknur aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 701
Sevgili limon size ne yazacağımı bir türlü bulamadım. Bu siteye üye olduğumdan beri yazılarınızı takip ediyorum. Sizden çok şey öğrendim. Bende sizin fanatiklerinizdenim. Sizinle bir gün tanışmayı çok isterim. Dilerim hayat karşınıza hep mutluluklar sunar.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2008, 15:11   #21
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sitede her çalışmasını büyük bir zevk ile takip etiğimiz üyemizdir Sevgili Limon. Sıcakkanlı, güler yüzlü bir üyemizdir. İstanbul toplantısında tanışma şansımız olmuştu, inşallah bir daha ki toplantıda görüşebiliriz gene...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 18:29   #22
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Güzel arkadaşlarım, bu güzel sözleriniz ve dileklerinizle beni ne kadar mutlu ettiniz bilemezsiniz...

Seneye inşallah daha değişik çiçek-bitki tohumlarının gelişimini beraberce takip edeceğiz.

Adım neden Limon? Aslında özel bir sebebi yok. Şirketimizin adı. Biraz ekşi biraz tatlı belki de ondandır. Cemal Bey, galiba saçlarımdan dolayı öyle diyor. Ama saçlar boya her an değişebilirler

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 13:19   #23
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Sizi tanımaktan mutlu oldum.

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 15:50   #24
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Sevgili Limon dostum.... seni tanıdığıma çok sevindim....

yazında; başınızdan geçen bamya olayına gerçekten içtenlikle güldüm...

saygılar sevgiler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 20:58   #25
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çok teşekkür ederim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2008, 21:16   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Herkes ne kadar güzel ve sıcak anlatmış Sevgili Limon bize birşey kalmamış. Evet seni tanımaktan dolayı gururluyum. Yaşamın boyunca bütün güzel dilekler seninle olsun.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 22:55   #27
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çok teşekkür ederim Mahmut Bey. Ben de sizleri tanıdığım için çok mutluyum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 18:20   #28
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Sayın limon sizi tanımak çok güzeldi umarım hayalinizde ki bahçeye ulaşırsınız.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 19:16   #29
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çok teşekkür ederim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2009, 13:48   #30
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Sitede en lâzım yerlerde karşılaştığım ve hayranı olduğum birkaç üyeden bir tanesi de sizsiniz. Hakkınızda daha fazlasını öğrendiğime çok sevindim. Demek ki dedim içimden; bahçesinde bu kadar harikaları yaratan bahçıvan da başlarda hiçbir şey bilmiyormuş -aynı ben- şimdilik ne bahçeli evim, ne de bitkiler hakkında yeterli bilgim var. Ama ağaçlar.nette bu ikinci senem ve önümde yeterince harika örneklerim var.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024