agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Gül Şurubu (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/41148.htm)

prıtt 29-06-2017 10:22

Gül Şurubu
 
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Isparta gülünü nasıl değerlendiriyorsunuz. Özellikle gül suyu yaparken ekşimemesi veya bozulmaması için nasıl bir yöntem uygulamak gerekiyor. Bazı tariflere uyarak güneşte tekleterek yaptığım konsantrelerde çok çabuk bozulma oluyor.

Ozlem A 01-07-2017 21:19

Gül reçeli, şurubu ve şerbeti ile ilgili takip ettiğim bir hanımefendinin (instagramda nanevelimon) çok güzel tarifleri var.

Öncelikle birkaç gün dayananına şerbet, uzun süre saklanan konsantre yapılabilen koyu kıvamlı sıvıya ise şurup deniyor.

Gül şurubu malzemeleri:

250 gram yıkanmış, beyaz kısımları ayrılmış reçellik kokulu pembe gül yaprağı
700 gram toz şeker
1 limonun suyu

Yapılışı:
Gül yaprakları limonun suyu ve şekerin 1/2 su bardağı kadarı ile iyice ovulur, kapaklı (mümkünse cam) bir kapta buzdolabına kaldırılır, 24 saat bekletilir.

Kalan şekeri tencerede üzerini hafif geçecek kadar su ile koyuca bir şeker şurubu yapacak şekilde ocakta bir taşım kaynatın.

Buzdolabından çıkardığınız güllerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynayan şuruba ilave edin.

5-6 taşım kaynatıp ocaktan alın, biraz bekletin, süzgeçten süzüp kapaklı ve kaynar Sudan geçirilmiş cam şişelere alın.

1/3 şurup + 2/3 su oranı ile karıştırıp içebilirsiniz.

prıtt 03-07-2017 09:11

Teşekkürler. Bu çok iyi oldu.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024