agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Meyve Sebze Suları (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/36629.htm)

Charlaux 26-02-2015 18:55

Meyve Sebze Suları
 
Zahmetsiz Saglik

Yapımı oldukça pratik olan bu ilk tarifimiz işten, okuldan eve yorgun gelenler ve vakti olmayan herkes için hazırlandı. Tek gerekenlerin malzeme, elleriniz ve mikserin olduğu bu içecek neden zahmetsiz ve sağlıklı ? Dilerseniz önce malzemelere göz gezdirelim;

Malzemeler (tek kişi için)

- 100 g kadar Ahududu
- yarım Muz
- 1 tatlı kaşığı Tarçın
- 2 Brokoli sapı
- 3 tatlı kaşığı Kakao (Tariflerimde Nesquick kullanıyorum ancak sıkı bir Taş Devri Diyeti uygulamak isteyenler kakaoyu kullanabilirler)
-Hindistancevizi sütü


Bu malzemelerin ortak noktaları sağlıklı ve doğranmadan / elle doğrayarak miksere atılabilecek olmaları. Malzemeleri detaylıca anlatmadan ne ne için kullanıldı :

Tat için : Ahudu,kakao,muz,hindistancevizi sütü

Kıvamı için : hindistancevizi sütü,muz

Sağlıklı kılabilmek için : ahudu, hindistancevizi sütü, tarçın, brokoli

Bu basit şablon marketten ürün seçme sürecindeyken neyi ne için pakete attığım konusunda basit bir fikir veriyordur. Ancak daha detaylıca değerlendirecek olursak;

Güçlü bir antioksidan olan ahududu o güzel kokusu ve tadıyla tarife lezzet katmak için kullanıldı. Baskın bir tat ve renk elde edebilmek için bolca ahudududan faydalanıldı. Doğal bir şeker kaynağı olan muz ise egsersiz yapıyorsanız sağlıklı bir tercih, kilo almak istemeyenlerin muzu tariften çıkarmaları mantıklı olabilir fakat günlük tek şeker kaynağınız bu içecekse sıkıntı yaratacağını tahmin etmiyorum.

Hindistancevizi sütü ve kakao, meyve karışımına kıvam ve içilebilirlik katacak. Hindistancevizi sütünü kullanamıyorsanız badem sütü veya tadından hoşlandığınız bir günlük sütü tercih edebilirsiniz. (Türkiye'de olsam tadını çok beğendiğim ve sade süte katlanabildiğim tek marka olan L'Era Fresca'yı tercih ederdim. Önemli olan sütün tadının size güzel gelmesi) .

Tarçın diyabet için faydaları olduğu düşünülen bir baharat; brokoli tadını olabildiğince aza indirmek istediğimizden ve karışımdaki şekeri dengelemek için kullanacağız. Ancak düzenli bir ilaç kullanımınız varsa tarife katmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var. Kolestrolü düşürdüğü tahmin edilen brokoli sayesinde Taş Devri Diyeti'nin çiğ sebze kuralını uygulamış olacağız.

Sonuç : Oldukça aromatik, baharat ve milkshake hissinin hakim olduğu bir karışım ortaya çıktı. Özellikle tarçın ve ahududu brokolinin tatsızlığını silip süpürmüş. Şeker tadından çok tarçın tadının baskın olmasından ötürü her öğününde yemeğe eşlik edebilecek veya ara öğün olarak kullanabilecek kıvamda oldu.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024