agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Meyva suyu nasıl yapılır (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/20060.htm)

birgaripyolcu 02-04-2010 19:58

Meyva suyu nasıl yapılır
 
Arkadaşlar bahçe ürünlerinin değerlendirilmesi ve kışa hazırlık için,meyve suyu nasıl yapılır.İçine neler katılıyor anlatabilecek var mı?Ben üzüm suyu,elma suyu gibi kışa hazırlık olarak bazı meyvaları değerlendirmek istiyorum.Selamlarımla

malina 02-04-2010 22:24

Buraya baktınız mı?

Şerbetler

birgaripyolcu 02-04-2010 22:56

evet orayı inceledim,ben daha çok uzun süre dayanmaları için içine hangi maddeler eklenir,nasıl şişelenir veya muhafaza edilir gibi bilgiler arıyorum.Cevabınız için teşekkürler

Sevgi Durul 02-04-2010 23:14

Meyve sularını hazırladıktan sonra, katkı maddesi koymaya hiç gerek yok. Biz maden suyu şişelerinde konserve hazırlıyoruz. Hem bozulmadan uzun süre dayanıyor, hem de tek kişilik olduğu için, artıp bozulma riski yok.

nariçi 02-04-2010 23:17

Bozulma daha çok büyük kaplarda yapılıp ağzı açılıp kapanmasından kaynaklanıyor. Bu konuda enzimde bu farkı anlıyorum.

Yusuf AYCAN 08-04-2010 15:10

ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor.

şevval28 08-04-2010 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yusufaycan17 (Mesaj 613152)
ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor.

Bu meyvelerin suyuınu nasıl elde ediyorsunuz. Sıkıp derin dondurucuya mı koyuyorsunuz?
Kaynatıp soğutup mu şişeliyorsunuz?
Konuyu biraz açarmısınız.

nariçi 13-04-2010 21:52

Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu'nun(IFU), Meyve Suyu Endüstrisi Derneği(MEYED) ev sahipliğinde düzenlediği 16'ncı Dünya Meyve Suyu Kongresi 4-5 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul’da yapılacak.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/1...?mnID=14409281

ismail2776 13-04-2010 22:57

Şeftali, kayısı, kiraz kompostosunu annem yapar benim için ve bende kışın tüketirim. Meyveleri küçük parçalara ayırıp, su ve şeker ile birleştirir daha sonra ters çevirim suyun içinde kaynatır.
İnşallah yanlış bilgi vermiyorumdur. Yanlış bilgi ise gerçekten üzülürüm.
Kendim yapmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım.

birgaripyolcu 14-04-2010 22:54

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Haklısınız biz hep 2 lt lik kaplar kullanıyorduk.

dostca 12-09-2013 10:08

Marmelat gibi şekerle kaynatılıp saklanır ve kullanılacağı zaman istenildiği kadar suyla seyreltilip kullanabilirsin..

zerre 12-09-2013 23:56

üzüm,vişne gibi sulu yaz meyvelerini güzelce yıkadıktan sonra çok az su ile meyve tamamen ezilene kadar pişirilir,süzülür,çıkan meyve suyu tekrar ocağa konulur kaynamaya başladığında konserve kavanozuna konulur ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir bu şekilde 7,8 saat bekletilir sonra serin ve karanlık bir yerde saklanır.şeftali ve kayısı gibi etli meyvelerin önce çekirdekleri

zerre 13-09-2013 00:03

çıkartılır.kaynattıktan sonra posası süzgeçten geçirilip meyve suyuna ilave edilerek ikinci kez kaynatılıp kavanozlara konulur,kullanacağınız zaman istediğiniz kadar su,şeker ilave edersiniz en az 2sene bozulmadan duruyor,ben her sene yaparım,umarım faydalı olabilmişimdir


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024