Meyva suyu nasıl yapılır
Arkadaşlar bahçe ürünlerinin değerlendirilmesi ve kışa hazırlık için,meyve suyu nasıl yapılır.İçine neler katılıyor anlatabilecek var mı?Ben üzüm suyu,elma suyu gibi kışa hazırlık olarak bazı meyvaları değerlendirmek istiyorum.Selamlarımla
|
Buraya baktınız mı?
Şerbetler |
evet orayı inceledim,ben daha çok uzun süre dayanmaları için içine hangi maddeler eklenir,nasıl şişelenir veya muhafaza edilir gibi bilgiler arıyorum.Cevabınız için teşekkürler
|
Meyve sularını hazırladıktan sonra, katkı maddesi koymaya hiç gerek yok. Biz maden suyu şişelerinde konserve hazırlıyoruz. Hem bozulmadan uzun süre dayanıyor, hem de tek kişilik olduğu için, artıp bozulma riski yok.
|
Bozulma daha çok büyük kaplarda yapılıp ağzı açılıp kapanmasından kaynaklanıyor. Bu konuda enzimde bu farkı anlıyorum.
|
ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor.
|
Alıntı:
Kaynatıp soğutup mu şişeliyorsunuz? Konuyu biraz açarmısınız. |
Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu'nun(IFU), Meyve Suyu Endüstrisi Derneği(MEYED) ev sahipliğinde düzenlediği 16'ncı Dünya Meyve Suyu Kongresi 4-5 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul’da yapılacak.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/1...?mnID=14409281 |
Şeftali, kayısı, kiraz kompostosunu annem yapar benim için ve bende kışın tüketirim. Meyveleri küçük parçalara ayırıp, su ve şeker ile birleştirir daha sonra ters çevirim suyun içinde kaynatır.
İnşallah yanlış bilgi vermiyorumdur. Yanlış bilgi ise gerçekten üzülürüm. Kendim yapmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım. |
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Haklısınız biz hep 2 lt lik kaplar kullanıyorduk.
|
Marmelat gibi şekerle kaynatılıp saklanır ve kullanılacağı zaman istenildiği kadar suyla seyreltilip kullanabilirsin..
|
üzüm,vişne gibi sulu yaz meyvelerini güzelce yıkadıktan sonra çok az su ile meyve tamamen ezilene kadar pişirilir,süzülür,çıkan meyve suyu tekrar ocağa konulur kaynamaya başladığında konserve kavanozuna konulur ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir bu şekilde 7,8 saat bekletilir sonra serin ve karanlık bir yerde saklanır.şeftali ve kayısı gibi etli meyvelerin önce çekirdekleri
|
çıkartılır.kaynattıktan sonra posası süzgeçten geçirilip meyve suyuna ilave edilerek ikinci kez kaynatılıp kavanozlara konulur,kullanacağınız zaman istediğiniz kadar su,şeker ilave edersiniz en az 2sene bozulmadan duruyor,ben her sene yaparım,umarım faydalı olabilmişimdir
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024