agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Kahve çeşitleri (http://www.agaclar.net/forum/icecekler/16906.htm)

Ahmetbey07 14-08-2009 07:52

Kahve çeşitleri
 
TÜRK USULÜ KAHVE
-------------------
-orta şekerli-

-8 dolu çay kaşığı kahve
-8 çay kaşığı şeker
-4 fincan su
-1 çay kaşığıgül suyu(eğer istenirse)

Kahve ve şeker karıştılıp,bakır bir cezvede suyla kısık ateşte pişirilir.

İlk taşımda,önce köpüğü alınır ve fincanlara paylaştırılır,ikinci taşımda ise kahve fincanlara dağıtılır.

Gülsuyu eklenerek servis yapılır.

Kahve yanında 1 bardak su ile ikram edilir.

ARAP USULÜ KAHVE
-------------------

-1/5 litre su

-12 çay kaşığı kahve

1 çay kaşığı kakule karıştırılır ve hep birlikte pişirilir.

bu karışım süzgeçten geçirililerek bir kahve ibriğine doldurulur ve kaynar şekilde servis yapılır.

CAPPUCCİNO
------------

Büyük bir fincan içerisindeki bir porsiyon Espresso'ya önce biraz sıcak ve köpürtülmüş süt eklenir.

Sonra'da bu karışımdan oluşan cappucino sütten oluşan köpüklü bir taçla süslenir.

Klasik karışımın oranları şöyledir:

-1/3 Espresso

-1/3 sıcak süt

-1/3 süt köpüğü

İsteğe göre kako tozuyla süslenir.

Arzuya göre çeşitli aramolar ilave edilebilir.

Harman ''Blend'' kalitesini oluşturan giz,yalnızca kahvenin işlemsiyle sınırlı değildir.

Dünya'nın herhangi bir yerinde başlayan bu hikaye üretim bölgesinde yapılan ham kahve meyvesinin üretiminden Espresso'nun işlenmesine kadar olan tüm süreç boyunca,denetlenmektedir.

Böylelikle tüketiciye ulaşan kahvenin kaliteside garanti altına alınmış olacaktır.

CAFE AU LAİT:
--------------

Bu Fransız klasiği,iki fincan Esprosso'dan veya bol sıcak sütlü klasik kahve'den oluşur.

Büyük kuulpsuz bir fincanla,yani Boule ile içilir.

GRANİTA DE CAFEE
------------------

''Serinletici'' bir keyif.

Kahve dolurulup sonra toz haline getirilir ve şeker ve kremayla birlikte servis edilir.

Bu klasik buzlu kavhvenin,modern bir alternatifidir!

ESPRESSO
----------

Küçük,sert ve siyah.

Genellikle her fincan için 7 gr Espresso toz kahve sıcak suyun basıncıyla hazırlanır.

''Bir yudumluk'' olan Espresso önceden ısıtılan fincanlarda servis edilir.

LATTE MACCHİATO
------------------

200 ml sıcak,köpürtülmüş sütün içine yavaş yavaş bir fincan Espresso dökülür ve ısıya dayanıklı cam bardakta servis edilir.

RİSTRETTO

Temelini klasik Espresso oluşturur.

Ancak,bu hazırlanış,biçiminde su miktarı azaltılmıştır.

Böylece Ristretto çok sert,son derce belirgin lezzette ve aromatiktir.

ESPRESSO ROMANO
-------------------

Bu Espresso fincan tabağında limon kabuğuyla servis edilir.

Aztek KAHVESİ
-------------

-50 GR bitter çikolata

-1 tatlı kaşığı çekilmiş tarcın

-4-6 tane anason

-1 yemek kaşığı arnavut biberi

-2 tane büyük boy Espresso (normal ölçülerde hazırlanan Espresso'ya iki kat su ilave edilmesi gerekir.)

-arzu edildiği kadar süt köpük ilave edilir.

Bitter çikolatayı ince kıyıp,tarçın,anason ve arnavutbiberini bir bardağa ekleyin.

Ardından özel hazırlanan Espresso'yu üzerine döküp,iyice karıştırın.

Son olarak'da üzerine süt köpüğünü döktükten sonra tarçın,anason ve arnavutbiberi ile süsleyip,servis edin.

Marrokine KAHVESİ
-----------------
-2 adet Espresso

-2 tatlı kaşığı esmer şeker

-200 ml soğuk nane çayı

-buz

-taze nane yaprakları

Espresso bardaklara paylaştırılır ve esmer şeker ilave edilerek karıştırılır.

Üzerine buz ve nane çayı eklenir.

Son olarak bir kaç taze nane yaprağı ile süslenerek servis edilir.

Ahmetbey07 14-08-2009 08:14

Buyrun kahve'ye.

sefine42 15-08-2009 00:45

Ahmet bey bende çok sevdiğim bir kahveyi eklemek istiyorum menengiç kahvesi Antepli arkadaşımda içmiştim ağır fakat harika tadı var Alanyada birde badem kahvesi vardır ezilmiş bademden yapılır

Ahmetbey07 15-08-2009 01:08

merhaba cok memnun olurum eklerseniz veya bana özelden gönderin ben ekleyeyim.

recepağa 15-08-2009 05:11

Türk Kahvesi bence şekersiz olmalı yoksa tadı kaçar :)

kateriçka 15-08-2009 11:15

Türk kahvesi

Bugün dünyanın dört bir yanında kahvenin farklı adları, çeşitleri, kültürleri var. Ancak Türk kahvesi, çekilmesi, pişirilmesi ve sunumuyla hepsinden farklı; uzun ve keyifli bir seremoni.
Türk kahvesi çekilmesi, pişirilmesi, sunumu, hatta falıyla bir seremoni. Birbirinden özel fincanlar ve cezvelerle ekipmanı tamamlanan kahveyi pişirmeden önce 'kahvenizi nasıl içersiniz' diye soruluyor. Kimi sade, kimi orta şekerli... Zaten az şekerli ve şekerli de eklenince seçenekler dördün üzerine çıkmıyor. Türk kahvesi öyle hemen çabucak da pişmiyor. Cezvede karıştırılıp ateşe sürülen kahvenin ilk köpüğü 1.5 dakikada oluşuyor. Kabaran köpük fincana dökülüp bir taşım daha pişiriliyor ve fincana boşaltılıyor. Toplam iki dakika. Pişirilip sunulması kültürden kültüre büyük farklılık gösteren kahvenin Türk usulü servisinin önemli özelliklerinden biri de süt ya da krema eklenmemesi. Hatta yanında bir bardak su, isteğe göre fincanın tabağında küçük bir lokum ile ikram edilmesi...



Menengic Kahvesi
Menengic Agacı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia perebinthus diye anılan Menengic ; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kavesinin içinde kimyasal madde yoktur %100 doğaldır.

Çörekotu Kahvesi
Çörek otunun un haline getirilip, Türk kahvesi misali su ve özellikle de süt ile karıştırılıp içilen kahve türü, aynı zamanda bir su bardağı süte bir çay kaşığı çörek otu katılması tavsiye ediliyor. Keyfe göre değişmekle birlikte şekerli çörekotu kahvesinin tadına doyum olmadığını deneyerek tadarak öğrenenlerdeniz.

İNKA KAHVE
Çok özel bir tada sahip ve çırpılarak yapılıyor Bir tatlı kaşık İNKA kahvesinden alırsınız bir kaşık da şeker iki üç damla da su (kıvamı tuttrmak mesele ) Köpük halini alacak ve sıcak su yavaş yavaş çırpılarak ilave edilecek... Hoş bir sohbet arasında iyi gider Kahve sevenlere tavsiye edilir.....

DAMLA SAKIZLI

Kahveyi içerken damla sakızının tadını alıyorsunuz. Damla sakızlarıyla birliktekahveyi dövmüşler..

Damla Sakızlı Türk kahvesi mideyi rahatlatıyormuş. İçtikten sonra içim ferahladı.

YUMURTALI KAHVE

Bir kapta 1 yumurtanın sarısı ayrılarak üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker eklenir ve mikserde en az 5 dakika çırpılarak iyice köpürtülür.
Elde edilen köpük 4 büyük kupaya pay edilir. Kupaların üzeri ağzına kadar filtre edilmiş sıcak kahve (espresso) ile doldurulur, soğumadan servise sunulur.
NOT: ee bizim zamanımızda krem şanti yoktu

Dibeklerde dövüldüm, Ateşlerde Piştim

Adını kahvenin dövüldüğü taş dibekten alan dibek kahvesi, Kırklareli'nin yaklaşık 150 yıllık geleneği. Saka ailesi, bu geleneği günümüze ulaştırmış. Ailenin üçüncü kuşak temsilcisi Ali Saka, 2008'de vefat edince kahvenin müdavimleri, hem sohbetine doyamadıkları Ali Bey'in ölümüne hem de tadına doyamadıkları dibek kahvesini bir daha içemeyeceklerine üzüldü. Ama dibek kahvesi ile ayrılık uzun sürmedi. Ali Saka'dan bayrağı devralan Ahmet Akanus, bu asırlık lezzeti yaşatmaya devam ediyor.

Bilinenin aksine dibek kahvesi, aslında pişirilme şekliyle değil; öğütme yöntemiyle diğerlerinden farklılık arz ediyor. Taştan yapılan dibekte, metal bir tokmakla ince hale gelene kadar ezilen kahve, normal Türk kahvesi gibi pişiriliyor. Ancak Türk kahvesine göre telvesi daha koyu. Kahvenin öğütülmesi zahmetli olsa da doyumsuz bir tadı var.

Kırklareli'nden başka Gökçe-ada'daki Zeytinliköy'de bulunan Madamın Kahvesi'nde de yapılıyor dibek kahvesi. Madam vefat etmiş ancak bu gelenek oğlu tarafından yaz aylarında devam ettiriliyor. Yine, Foça'da Kozbeyli köyünde Şakir'in Kahvesi'nde de dibek kahvesi içilebilir. İstanbul'da ise Tavacı Recep Usta'nın Suadiye ve Etiler'deki şubesinde, Bebek Kafe'de içebilirsiniz.

onur_yener 15-08-2009 11:24

boşnaklara özgü kahve
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba

Bizde kahve şekersiz olur, eskiden yanına lokum konurdu.

Volare 15-08-2009 12:07

1 Eklenti(ler)
Kahve çeşitleri ve hazırlanışı
Türk KahvesiTelvesi ile servis yapılan tek kahve çeşidi
Espresso - Makine ile hazırlanan, koyu kavrulmuş, İtalya’ya özgü bir kahve türüdür.
Mırra – Şanlıurfa’ya özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve
Cappuccino Espresso ve su buharı ile ile köpük haline getirilmiş süt eklenen kahve
Americano – Espresso’nun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şekli
Cafe au lait – Fransızların sütlü filtre kahvesi
Ethiopian Yirgacheff – Şarabımsı buruk tadı olan Etiyopya kahvesi
LatteEspresso’ya köpürtülmemiş sütün eklendiği kahve
MoccaEspresso’ya süt köpüğü eklenerek hazırlanan kahve
Mocha – Latte’ye bol miktarda çikolata eklenmesiyle yapılan kahve
Santos – büyük yeşilimsi taneli orta derecede kuvvetli kahve
Sumatran – Düşük asit dengesine sahip Endonezya kahvesi
Supremo – Sabahları içilen Kolombiya kahvesi
Viennese Espresso’ya çikolata ve krema katılarak hazırlanan Viyana usulü kahve
Macchiato- Süt, espresso, vanilya şurubu, karamel tozu.

;)Benim kişisel tercihim Duble Espresso veya benin tabrim ile uzun içim espresso .

Sebahattin Sargın 15-08-2009 12:12

Bu başlığı açmayacaktınız benim gibi bir kahve delisi bunların hepsini dener ya da yaptırır denetler :D

kateriçka 15-08-2009 12:58

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi onur_yener (Mesaj 481091)
Merhaba

Bizde kahve şekersiz olur, eskiden yanına lokum konurdu.


bizde de öle ikram edilir

kateriçka 15-08-2009 12:59

1 Eklenti(ler)
CİLVELİ KAHVE
Manisa'da eski dönemlerde gelinlik kızlar, evlerine gelen görücülere bu kahveyi ikram edermiş. Bol köpüklü kahvenin üzerine öğütülmüş badem konurmuş. İşte o ''cilveli'' adıyla bilinen Türk kahvesi, patentle koruma altına alındı.

Manisa'nın tarihi ve turistik mekanlarından olan Yenihan'da kafe işletmeciliği yapan Tamer Çipiloğlu, cilveli kahveye sahip çıkıp yeniden canlandıran kişi. Eski dönemlerde şehzadeler için de özel olarak hazırlana bu kahve, asıl şöhretini gelinlik kızlarla edinmiş. Gelinlik kızlar eve gelen görücülere bu cilveli kahveyi hazırlarmış.

Volare 15-08-2009 17:03

Bu konu çok güzel olacak gibi .
Şimdiden çok şey oğrendik . Başlık keşke ''Keyf kahvesi'' olsaymış...
Çok keyfli bir konu da ...

berduray 15-08-2009 17:09

Ben bugün keçiboynuzu tozlusunu içtim, hafif karamelizimsi bir tadı var.

Kiraz 15-08-2009 17:13

Başlık çok güzel, en çok cilveli kahveyi merak ettim.

Kakule ile içilen kahveyi duymuştum, bizde de içimi yaygınmış. "Arap usulü" kahve olarak 1.mesajda da bahsedilmiş, kakule bütün halinde mi öğütülmüş mü katılıyor?

berduray 15-08-2009 17:13

İnka kahvesi ne ola acep? Maççupiçu'nun içtiğinden mi?:)

kateriçka 15-08-2009 17:13

KAHVE GELENEĞİ BOSNA TRAVNİK’TE YAŞIYOR
Bosna Hersek’te Travnik şehrindeki Lutvina Kahva, 400 yıllık. Osmanlıların kahveyle ilk tanıştığı zamanlarda kurulmuş ve hiç bozulmamış. Kahve ısmarlıyorsunuz. 10 dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Çünkü kahve, eski İstanbul’da olduğu gibi sıcak kumun üstünde pişiriliyor. Servis dört bölmeli küçük bir tepsi içinde yapılıyor. Bölmelerden birinde küçük bir bardakta su ve cezve var. Tam karşısındaki bölmede ise içinde iki kesme şeker bulunan kulpsuz bir porselen fincan bulunuyor. Çünkü Bosnalılar kahveyi pişirirken şeker katmıyorlar. Tepsinin bölmelerinden birinde bir lokum, tam karşısında küçük bir süt kabı, bir sigara ve kibrit bulunuyor. Eskiden o bölmeye tütün tabakası ve sigara kağıdı konulurmuş. Çünkü Boşnaklarda, "Dumansız kahve, imansız gider" diye bir deyim var. Yani Osmanlı kahve geleneği Türkiye’de değilse bile Bosna-Hersek’te yaşıyor.

Kaynak: Hürriyet

kateriçka 15-08-2009 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 481281)
İnka kahvesi ne ola acep? Maççupiçu'nun içtiğinden mi?:)

İnka kahvesi çok hafif ve kafeinsizdir. Türkiyede bu kahve ye rastlamadım. Yapımı da çırpılarak oluyor. Tadı biraz değişiktir

kateriçka 15-08-2009 17:17

DAMAT ADAYINA TUZLU KAHVE

Tahtakale, Üsküdar, Fatih, Samatya, Fener, Balat, Arnavutköy, Beyoğlu, Galata gibi semtlerin geleneksel çarşılarında sayısız kahveci dükkanı bulunuyordu. Yarı yaş gelen kahveler dükkanların önündeki ya da camekanın ardındaki küçük fırınlarda kavrulurdu. Kavrulan kahvenin kokusu takip edilerek dükkana ulaşılırdı. Kahve bayramlarda, kız isteme fasıllarında, dost ziyaretlerinde, iş buluşmalarında ve hemen hemen hayatın her alanında yudumlanan bir içecekti. Kız istemeye gidildiğinde kahveyi gelin adayı yapar ya da servis ederdi. Genellikle damada tuzlu kahve ikram edilirdi.

Gezi İstanbul’un sahibi mimar Hakan Kıran başta mırra, sakızlı kahve melengeç, dibek kahvesi, sütlü kahve olmak üzere bu topraklarda 12 çeşit kahve yapıldığını saptamış. Şimdi, her bir kahvenin standardı üzerine çalışıyor. Türk kahvesinin çeşitlerinin bazıları da hala yaşıyor veya yeniden doğuyor. Örneğin Kahve Dünyası zinciri, sakızlı kahveyi mönüsüne katmış durumda

kateriçka 15-08-2009 17:18

AVRUPA KAHVEYİ OSMANLI’YA BORÇLU

Avrupalıların kahveyle Osmanlılar vasıtasıyla tanıştığı ise kesin. 1582’de İstanbul’da üç yıl büyükelçilik yapan Gianfrancesco Morosini Venedik Senatosu’nda sefaretnamesini okurken Türklerin "kahve" adını verdikleri koyu renkli sıcak bir mayi içtiklerinden söz ediyor: "Kahve, mis gibi tahmis kokan sokaklardaki kahve dükkanlarında, insanların sohbet ettikleri bir ortamda keyifle yudumlanıyor. Bu gizemli içecekte sanki bir tılsım var çünkü en yorgun ve uykusuz insanı bile uyanık tutuyor."

Venedik kökenli Nurbanu Sultan’la yakın dost olan Morosini sayesinde Venedik kahveyle ilk temasını kuruyor. Osmanlı tüccarları, Venedik limanına çuvallar dolusu kahveyi indirmeye başladığında takvimler 1640’ı gösteriyor.

berduray 15-08-2009 17:18

Nette de bir bilgi yok, sadece sizin verdiğiniz bilgi var. Özelliği nedir, hani brezilya, arap kahveleri bilinir de inka nereden ithal acep?

kateriçka 15-08-2009 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 481288)
Nette de bir bilgi yok, sadece sizin verdiğiniz bilgi var. Özelliği nedir, hani brezilya, arap kahveleri bilinir de inka nereden ithal acep?

biz Bulgaristan da tüketiyorduk Oraya nereden geldiğini bilmiyorm.Burda da (Pazararda Bulgaristan pazarcılarından teğmin edebiliyoruz )fazla bilgi veremediğim için üzgünüm

Volare 15-08-2009 18:17

2 Eklenti(ler)
Sevgili kateriçka ,
tüm muhacirler gibi sizi de derin bir kahve bilgisine sahip ve muhtemelen tiryaki gördüm ;).
İzin verirseniz size avatar olarak bazı resimler teklif etmek istiyorum .
Sn berduray , ben İnka konusunda arkadaşın sözüne kefilim .
Eski Yugoslavyada üretlip tüm Doğu Bloğunda pazarlanan bir markaydı .
O sıralar Demir Perde diye bir olgudan dolayı kafeinsiz Neskafe bulmak
mümkün değildi (20 yıl önce);)
Tabi alınmazsanız , bu bir şaka ,ayrıca iltifat;)

Sayın berduray işte link .Aramayı googlede Cafe İnca olarak yaparsanız biraz bilgi var .
Burdan da 1 dolar 75 sente satın alınabilir .

berduray 15-08-2009 18:29

Tamam o zaman,... da sincap nefismiş al okşa diyor.

Volare 15-08-2009 18:39

sincap
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 481335)
Tamam o zaman,... da sincap nefismiş al okşa diyor.

:pkateriçka ,bulgarca sincap manasına gelir o yüzden ,
sevgili kateriçka' ya hafif takıldım ;)umarım alınmamıştır .

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 19:23

Kahvenin her çeşitini denedim . Yalnız 1 tanesine cesaret edemiyorum.
Kopi Luwak kahvesini tadan var mı?

Dünyanın en özel kahvesinin kilo fiyatı yaklaşık 1 milyar 135 milyon TL. Sumatra ormanlarında yetişen Kopi Luwak kahvesinin bu denli pahalı olmasının sebebi tabii ki eşsiz, taklit edilmesi mümkün olmayan tadı. Ve şimdi bu eşsiz tadın sırrı keşfedildi; daha doğrusu hep bir söylenti olduğu düşünülen gerçek kanıtlandı! Bu yazıyı okuyanlardan özür dileyerek, Kopi Luwak'ın sırrını açıklayalım: Kopi Luwak çekirdekleri misk kedilerinin dışkılarından ayıklanıyor!

Şöyle ki, Sumatra ormanlarında ağaç tepelerinde yaşayan misk kedileri kahve bitkilerini yiyor, ancak kahve çekirdeklerini öğütmeden yutuyorlar. Hayvanların midelerinde kahve çekirdikleri asitleniyor, yani bir güzel işlem görüyor. Sonra da sıra sindirim sürecinin son kısmına geliyor... Tarihi oldukça eskilere, Sumatra Adası'na gelen Hollandalılara dayanan Kopi Luwak'ın sırrını keşfeden Kanada Ontario'daki Guelph Üniversitesi'nden Dr. Massimo Marcone, Kopi Luwak'ın normal kahvedeki gibi acı bir tadının olmamasının nedeninin misk kedilerinin mide asidi olduğunu söylüyor. Elbette Kopi Luwak üreticilerinin kahve çekirdeği toplamak için sabah akşam Sumatra ormanlarında dolaşıp misk kedisi dışkısı aradıklarını düşünmek saflık olur; Kopi Luwak özel çiftliklerde üretiliyor.

Bu arada midesi kalkanlar için küçük bir hatırlatma: İnsanın ağzına girmeden önce yolu başka canlıların sindirim sisteminden geçen 'basit' yiyecekler de var. Örneğin kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bal, ancak arıların sindirim sisteminden geçtikten sonra bal oluyor.
Afiyet olsun :)

Volare 15-08-2009 19:55

Sevgili Arzu hanım biz de Kopi Luwak kahvesini denemekten vazgeçtik , tek sebebi fiyatı değil tabi ki ...

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 20:13

2 Eklenti(ler)
Kopi Luwak kahvesinin yaratıcısı Misk Kedisi ve dışkısı ;:(

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 20:52

1 Eklenti(ler)
Menengiç kahvesini denemenizi tavsiye ederim. Suriyeli bir arkadaşımız Kilisten getirmişti. Bittiği zaman Antalyada bulabileceğimi sanmıyordum fakat bir aktarda gördüm ve hemen aldım. Ben sütle yapılanı tercih ediyorum.

Kahveyi çok tükettiğim için faydasını ve zararlarınıda biliyorum. Menengiç kahvesinin hiçbir zararı yok.

Menengic Ağacı Türkiyenin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia terebinthus diye anılan Menengic; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kahvesinin içinde kimyasal madde yoktur 100 dağaldır.



Menengiç Kahvesinin Faydaları:

Öksürüğü keser

Balgam söktürür

Nefes açıcıdır

Nefes darlığına iyi gelir

Antiseptik özelligi vardır

Göğsü yumuşatır

Solunum yollarına faydası vardır

Ayak terlemelerini önler

Yaraları tedavi eder

Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur

Ses tellerine iyi gelir

Mide ağrılarını dindirir

Kalp yetmezliği riskini azaltır

Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır



Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile

kandaki kolesterolü düşürmeye

kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.

Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı:

Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.


Menengiç kahvesini Türk usulü pişirmek için :Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız. Bir dakika bekleterek Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.


Pratik Hazırlamak İçin: Çay fincanı için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi koyarak üzerine kaynar SÜT dökünüz. Karıştırıp bir dakika bekletiniz. Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.

Volare 15-08-2009 21:10

Ağacını birden dikesim geldi , ne güzel bir bitkiymiş :)
Kahve kokusu ve tadı var mı , yoksa kendine has bir tat ve aromaya mı sahip ?

Arzu Kırlangıç 15-08-2009 21:49

Kendine has bir tadı ve kokusu var. İçimi güzel. Aroması taze kavrulmuş ve ezilmiş çitlenbik ( yabani antep fıstığı) tadında :p Kahve gibi kuru değil aksine yağlı ve akışkan ( Tek zararı kilo aldırması ) Klasik bir tadı yok . Bu sebeple herkesin damak tadına uyarmı bilmem. Ancak damak tadına güvendiğim herkes çok beğendi. Kahveyi sevenlerin tatması gereken bir kahve.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024