29-06-2017, 10:22 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
|
Gül Şurubu
Arkadaşlar Isparta gülünü nasıl değerlendiriyorsunuz. Özellikle gül suyu yaparken ekşimemesi veya bozulmaması için nasıl bir yöntem uygulamak gerekiyor. Bazı tariflere uyarak güneşte tekleterek yaptığım konsantrelerde çok çabuk bozulma oluyor. |
01-07-2017, 21:19 | #2 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Gül reçeli, şurubu ve şerbeti ile ilgili takip ettiğim bir hanımefendinin (instagramda nanevelimon) çok güzel tarifleri var. Öncelikle birkaç gün dayananına şerbet, uzun süre saklanan konsantre yapılabilen koyu kıvamlı sıvıya ise şurup deniyor. Gül şurubu malzemeleri: 250 gram yıkanmış, beyaz kısımları ayrılmış reçellik kokulu pembe gül yaprağı 700 gram toz şeker 1 limonun suyu Yapılışı: Gül yaprakları limonun suyu ve şekerin 1/2 su bardağı kadarı ile iyice ovulur, kapaklı (mümkünse cam) bir kapta buzdolabına kaldırılır, 24 saat bekletilir. Kalan şekeri tencerede üzerini hafif geçecek kadar su ile koyuca bir şeker şurubu yapacak şekilde ocakta bir taşım kaynatın. Buzdolabından çıkardığınız güllerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynayan şuruba ilave edin. 5-6 taşım kaynatıp ocaktan alın, biraz bekletin, süzgeçten süzüp kapaklı ve kaynar Sudan geçirilmiş cam şişelere alın. 1/3 şurup + 2/3 su oranı ile karıştırıp içebilirsiniz. |
03-07-2017, 09:11 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
|
Teşekkürler. Bu çok iyi oldu. |
|
|