agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 3 Gönderen prıtt
  • 3 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2017, 10:22   #1
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Gül Şurubu

Arkadaşlar Isparta gülünü nasıl değerlendiriyorsunuz. Özellikle gül suyu yaparken ekşimemesi veya bozulmaması için nasıl bir yöntem uygulamak gerekiyor. Bazı tariflere uyarak güneşte tekleterek yaptığım konsantrelerde çok çabuk bozulma oluyor.

Eklenen Resimler
  
Ozlem A, Milla ve Resulgur beğendi.
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 21:19   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Gül reçeli, şurubu ve şerbeti ile ilgili takip ettiğim bir hanımefendinin (instagramda nanevelimon) çok güzel tarifleri var.

Öncelikle birkaç gün dayananına şerbet, uzun süre saklanan konsantre yapılabilen koyu kıvamlı sıvıya ise şurup deniyor.

Gül şurubu malzemeleri:

250 gram yıkanmış, beyaz kısımları ayrılmış reçellik kokulu pembe gül yaprağı
700 gram toz şeker
1 limonun suyu

Yapılışı:
Gül yaprakları limonun suyu ve şekerin 1/2 su bardağı kadarı ile iyice ovulur, kapaklı (mümkünse cam) bir kapta buzdolabına kaldırılır, 24 saat bekletilir.

Kalan şekeri tencerede üzerini hafif geçecek kadar su ile koyuca bir şeker şurubu yapacak şekilde ocakta bir taşım kaynatın.

Buzdolabından çıkardığınız güllerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynayan şuruba ilave edin.

5-6 taşım kaynatıp ocaktan alın, biraz bekletin, süzgeçten süzüp kapaklı ve kaynar Sudan geçirilmiş cam şişelere alın.

1/3 şurup + 2/3 su oranı ile karıştırıp içebilirsiniz.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2017, 09:11   #3
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Teşekkürler. Bu çok iyi oldu.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024