11-11-2009, 11:44 | #301 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
11-11-2009, 11:55 | #302 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Üniversitelerin ziraat fakültelerinden bana kefir gönderebilecek bir arkadaş yokmu. Bulunduğum yerde üniversite yok malesef |
11-11-2009, 12:08 | #303 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
|
EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Süt Teknolojisi Bölümü Tel : 0 232 388 40 00 / 2733 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü E-posta: suttek@agri.ankara.edu.tr Tel 0312 596 14 51 Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tel: 0 242 310 24 11 ADRES: Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü TEL : (224) 294 14 90 E-POSTA: gidamuh@uludag.edu.tr Hazır kefir olarak da; %100 elde üretim yaptığımız kefiri denemenizi tavsiye ederim. www.radoha.com (Maya satışımız yoktur) Sipariş için benle irtibata geçebilirsiniz. Kafir, Kefir sabunu ve Kefir tarhanası üretiyoruz. Sabun ve tarhana da ilkiz. Saygılar; Özlem Karakaş Gıda Mühendisi |
14-11-2009, 23:18 | #304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 462
|
Ünüversite bana yakın bende kefir mayasını nerden bulabilirimdiye araştırırken memet arkadaşımızın bilgilerine ulaştım. Süt teknolojisi bölümüne pazertesi günü kefirle ilgili bilgi almak için gidecegim. Kefir mayasını birden fazla veririseler izmir dişında üye arkadaşlarada istiyecegim olumlu cevap alırsam sizleri bilgilendiririm. Sn angely, kefir mayası korgo ile taşınma sırasında bozulma olurmu? |
16-11-2009, 22:00 | #305 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 462
|
Süt teknolojisi bölümüne bu gün kefir mayası almak için gitdim, yetkililer bir süre sonra diyorlar süreyi ögrenmek istedim tarih veremiyorlar nezaman hazır olursa kim gelirse o an alabiliyormuş, ben şansımı denemk için birkaç sefer uğrayacagim kefir mayası üretilen 3 ad ile sınırlı isteyen sadece 1 ad veriyorlar, fiyatı yanlış anlamadıysam 10 tl. |
17-11-2009, 09:44 | #306 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
|
Alıntı:
|
|
10-12-2009, 14:24 | #307 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 2
|
Elinde sıhatli Kefir danesi olan arkadaşlar, Bende ev de Kefir yapıp çocuklarımla birlikte tüketmek istiyorum. Sağlıklı Kefir danesi gönderebilcek kefirseverlerden 1-2 lt sütü mayalıyacak kadar kefir danesi gönderebilecek kimse var mı? Şimdiden Teşekkürler |
22-12-2009, 13:23 | #308 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
elimde kendi yetiştirdiğim kefir mayası var isteyen arkadaşlara yılbaşından sonra yollayabilirim . ben uzun senelerdir kullanıyorum aç karnına içildiğinde doyurucu zayıflatıcı bir etkisi var tok karnına içildiğinde besleyici şişmanlatıcı etkisi var kesinlikle senelerdir grip olmuyorum hücre yenileyici özelliği var ve cildi çok besliyor içtikten sonra bardakta kalan kefiri yüzüme sürüyorum üşenmeyip her gün mayalamak gerekiyor günlük mayalanması taraftarıyım fazla mayalayıp buzdolabında bekletmek iyi sonuç vermiyor birde mayaya metal değdirmemek gerekiyor naylon süzgeçten süzmek ve içilecek kadar 1 badak gibi mayalamak en güzeli |
08-02-2010, 20:15 | #309 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 64
|
Bugün uzun zamandır beklediğim kefir tanelerim geldi bugün ilk kez mayaladım bakalım nasıl olacak sonucu yarın göreceğiz .Taneleri aldıgım arkadaş kavanozun kapagını kapatmamamı söyledi mayalanırken sizlerde öylemi yapıyorsunuz? |
25-02-2010, 12:22 | #310 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
|
kefirim tutmadı
Parmak boğumu kadar mayam var. 3 bardak marketten alma süte mayaladım. 40 saat oldu maya sütün üstünde yüzüyor. Her aşamasını doğru yaptığımı zannediyorum. Acaba problem süttemi. |
25-02-2010, 15:46 | #311 |
Yeni Üye
|
Merhaba Bende evde yapıyorum ,özellikle 9 yaşındaki oğlum bayılıyor , hergün 1 lt. sütten yapıyoruz ve nerdeyse hepsini tüketiyoruz . Mayam çok fazlalaştı, yarısı suda buzdolabında bekletiyorum , isteyenlere gönderebilirim diyeceğim ama , kargoya uygun hale nasıl getireceğimi bilemedim. küçük bir kapta ve su veya süt içinde göndermem lazım . |
26-02-2010, 12:02 | #312 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
|
Alıntı:
Ben bir türlü yapamadım 1 haftadır uğraşıyorum. Ucuz paket süt aldım.Problem süttemi bilemiyorum. Benim maya sütün üstünde duruyor. Açınca kötü bir koku geliyor. Ama mayanın rengi beyaz. Bugün kaliteli süt aldım. Kaynattım ılımasını bekledim. Küçük bir kavanoza yarım su bardağı kadar süte koydum. Eğer yine olmazsa, senin mayadan gelip alabilirim. Senin göndermene gerek olmaz. Şimdiden teşekkürler. |
|
26-02-2010, 20:25 | #314 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2008
Şehir: Silivri / İstanbul
Mesajlar: 114
|
Merhaba, Ben de kefir mayası edinmek istiyorum. Elinde fazla mayası olduğunu söyleyen arkadaşlar, Hhatice ya da laydogmus, elinizdeki mayanın bir kısmına talibim. Size nasıl ulaşabileceğimi bildirirseniz gelip mayayı alabilirim. Sevgiler ve teşekkürler... |
27-02-2010, 11:33 | #315 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
|
Merhaba, Haklısınız benim maya bozuk heralde. Çünkü top halinde değil yassı bir şekilde. Elinde fazla mayası olan varsa İstanbul içi gelip alabilirim. Ülseratif kolit olan oğluma iyi geleceğini umuyorum. necatizeytinevi@hotmail.com lütfen bana yardımcı olun. Teşekkürler. |
04-03-2010, 15:47 | #316 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
08-04-2010, 15:48 | #317 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
|
piyasada birkaç çeşit kefir mayası var bence mutlaka biri mayalama için uygundur. |
15-04-2010, 15:36 | #318 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
|
Merhaba arkadaşlar, İkamet ettiğim yerde günlük pastörize sütlerden yok bende evde kefir üretmek istiyorum. Uzun ömürlü sütlerden alsam onlarla kefir üretebilir miyim? |
15-04-2010, 17:27 | #319 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tabi üretebilirsiniz hiç farketmez süt olsun yeterki |
15-04-2010, 23:19 | #320 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
|
Bir şey daha sormak istiyorum. Kefir mayalarının temizlenmesi ve saklanması konusunda çok bilgim yok. Bu bilgilere nasıl ulaşabilirim? Üretmiş olduğum kefiri maksimum kaç gün içinde tüketmem gerekir? |
20-06-2010, 00:32 | #321 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2010
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 1
|
Eskişehirden kefir mayası isteyenler mail atabilir. Kültür, izmir ziraat fakültesinden temin edilmiştir. maya hızla çoğaldığı için ihtiyac fazlasını bedelsiz olarak vermek istiyorum. isyenler mail adresimden iletişim kurabilr lubet77@hotmail.com Düzenleyen ender77 : 29-08-2010 saat 03:25 |
26-08-2010, 00:23 | #322 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
kefir mayası bir süredir bende de var sadece sütü mayalayıp kefir elde edilmiyor mayanın kendisi de hızla büyüyor ya da çoğalıyor isteyen olursa ben gönderebilirim ağzı kapalı plastik kapta bir miktar sütle sanırım yola çıkabilir |
27-08-2010, 20:48 | #324 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
sayın nariçi adresiniz yazarsanız size gönderebilirim |
31-08-2010, 19:53 | #326 |
Ağaç Dostu
|
İsteyen adam neden almamış. Bu konuda google'de birçok site de bilgi var. Ancak Bu mayanın ilk kaynağını bien var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası. Ben bir ara İnegöl'de çalıştım. Mezit boğazında ki köylere çok gidiyordum. O zamanlar hiç duymamıştım ve içmedim. Orada hep kafkas kökenli köyler var. |
03-09-2010, 12:14 | #327 |
Ağaç Dostu
|
Dün ilk kefir mayam sevgili alperfect'ten geldi (Teşekkür ederim) ve Bimden aldığım hazır sütle mayaladım. Az önce açtım ve süzdüm. Maya miktarı fark etmiş gibi geldi. Bugün yeniden yeni süte koyarak mayaladım. Zannederim dinlenmesi ara vermek gerekmiyor. Kefirle ilgili kullanım alanları var mı yok mu? Yani sadece mayalanan süt içiliyormu? İçine su katılıyor mu? Yemekler de kullanılıyor mu? |
03-09-2010, 13:29 | #328 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Alıntı:
Alıntı:
Kefiri aralıksız her gün mayalayabilirsiniz. Dinlenmesi gerekmiyor. Kefiri yemeklerde kullanırsanız, pişirme sırasında içindeki canlı organizmalar öleceğinden beklenen yararı elde edemezsiniz. |
||
|
|