agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2017, 09:18   #811
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
fermente ürünler asidiktir ve yemek esnasında tüketilirse sindirime yardımcı olur. yemek esnasında su içilirse midede ph yükselir ve sindirim sekteye uğrar.
yemekte su yerine fermente içecekler tüketelim.
Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2017, 14:40   #812
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mnkartal Mesajı Göster
Merhaba, satın aldığım kefiri farkında olmadan biraz fazla sıcak sütte mayaladım, iyi mayalanmadı sıvı kaldı. Acaba yararlı mayalar ölmüş müdür, mayayı yenilemem mi gerekir?

kefir yapmak yoğurt yapmaktan kolaydır. 25-30 derece sıcaklıkta 24 saate olur. 18 saate olursa tatlı olur. 24 saati geçerse ekşi olur. ben her türlü seviyorum. kımızı daha çok seviyorum.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2018, 17:01   #813
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar.

24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2018, 12:43   #814
Ağaç Dostu
 
yalper's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 155
her mayalamada taneleri yıkamaya bence gerek yok, ama ben de bazen bunu yapıyorum

yalper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2018, 19:21   #815
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar.

24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer.
Burada bahsettiğim ikinci denememde de başarısız olduktan sonra bir deneme daha yaptım.

İlk sütü sütçüden aldığım sütle ve başaracağımı umarak yapmıştım ancak olmadı. 1 lt. süte kefiri mayalamıştım.

İkincide elimde günlük süt yoktu, aceleyle markete inip Torku süt aldım, 250 ml'e mayaladım yine tutmadı 24 saat de bekletmiştim.

Üçüncüyü pirinç suyundan laktik asit bakterisi eldesi çalışmalarımda kullanılmak üzere BİM'den aldığım Dost marka süte mayaladım.
Ancak bu defa kefir tanelerinin çok küçük olduğuna karar verip takribi 150 ml kadar süte mayaladım. Kapağını kapattım ve karanlık yerde tuttum. Üstelik normal şartlarda 30 derecede mayalanması söylenen kefiri buzdolabından çıkardığım süte direkt mayaladım. 24 saat sonunda kefirim oldu.

Bana gelen kefirler ilk geldiklerinde toplu iğne ucu kadardılar. İlk iki başarısız denemem sırasında büyümeye devam ettiler.

1 lt. süt için iki yemek kaşığı kefir ölçüsü veriliyor ki bu benim ilk ve ikinci başarısızlığımı açıklıyor, üçüncü denememde süt miktarını çok az tuttuğum için de kefirim oldu.

Şimdilik kefirimizi büyütüp çoğaltma önceliğimiz var.

akçabardak ve Kozanli beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2018, 19:58   #816
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
80 yaşında bir ablam var.
Yaptığı kefirden bir tase ikramda bulundu, hangi sütten yaptığını sorduğumda sığır-camız karışımı sütten yaptığını söyledi.
İçmem için de bu sütü önermişti ve iki haftadır alıyorum.
Kefir içinde bu sütü bir deneyin derim.
3 L bidon içinde satılıyor.
Oldukça yağlı süt.
Biraz reklam gibi oluyor gerçi...

Eklenen Resimler
 
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2018, 03:01   #817
Ağaç Dostu
 
Birsen 33's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
Kefir pastörize sütte zor mayalanıyor. Mahallenin sütçüsünden aldığım süt ile kolay ve kısa sürede mayalanıyor. Gerçeğinde çiğ sütten yapılırmış fakat ben kaynatıp soğutup mayalıyordum. Ayran olarak yazın en güzel içeceği kefir diyorum.

elifaydin beğendi.
Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 11:23   #818
Ağaç Dostu
 
ekizilaslan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2012
Şehir: İstanbul Büyükçekmece
Mesajlar: 196
Maya arıyorum dostlar . Maya paylaşabilecek var mı?

ekizilaslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2018, 21:08   #819
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
Zehir

Dün komşunun bahçesinden birkaç kg üzüm aldım.
İlaçlama yaptığı ve üzüm üzerinde kükürt olduğu alenen görünüyordu.
Yıkadım ama yedikten sonra yediğimde dudaklarım ve dilim bayağı acıdı.
Zehirlendiğimi hissettim.
Niğde açık ceza evinde imalat edilen kefirden içtim ve rahatladım.
İçtiğim kefirin tadı ve içimi çok çok iyi.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen Kozanli : 31-10-2018 saat 08:24
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2018, 13:27   #820
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
arkadaşlar elinde kefir mayası olan var mı?

maylo35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2018, 08:16   #821
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maylo35 Mesajı Göster
arkadaşlar elinde kefir mayası olan var mı?
elden ele dolaşan mayalar kirli olabilir. marketlerde hijyen paketlerde satılan mayaları tercih edin.

https://www.dogadanbizim.com.tr/ market raflarında da var.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2019, 22:49   #822
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-04-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
Arkadaşlar, kefir hakkında ayrıntılı bilgisi olanlar lütfen ilgilensinler. Bu konuda çok bilgisiz olduğumuzu düşünüyorum. İzniniz ile bildiklerimi aktararak, konuyu derinleştireyim.
Çok zaman önceydi, Trabzonlu bir arkadaşta ağaç dalı şeklinde bir kefir mayası görmüştüm. Kalınlığı üç santim kadar, boyuna uzanan bir dal şeklindeydi ve kesilerek paylaşılıyordu. Bir kaç yıl önce de bir-iki milim kadar kalınlıkta pinpon topu büyüklüğünde yuvarlaklar şeklinde büyüyen bir kefir mayasına daha rastladım. Şu anda her ikisini de yitirmiş bulunmaktayım. Bu mayalar,içinde bulundukları süt kabından çıkarılarak, her hangi bir süzme işlemi yapmadan yeni bir süt kabına konularak kullanıldığından, kullanılması çok kolay oluyordu. Elinde bu tür mayalar olan arkadaşlar, ilgilenirseniz memnun kalacağım, saygılar.

Mete_Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2019, 19:19   #823
/
 
Giriş Tarihi: 07-04-2019
Şehir: GB
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Özlem Mesajı Göster
Kefirim yoğurt gibi koyulaştı!...
çok normal

bitkicicocuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2019, 12:35   #824
Yeni Üye
 
Buz Çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-06-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 16
En temiz ve saf haliyle kefir mayasını üniversitelerin ziraat fakültelerine başvurarak arzu ettiğiniz miktarlarda ücreti mukabilinde alma imkanınız var.Bilginize.

Buz Çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2021, 23:00   #825
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2021
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
İzmir'de oturuyorum (MENDERES). Kefir mayası arıyorum, yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Asase36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024