13-06-2017, 09:18 | #811 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun... |
15-06-2017, 14:40 | #812 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
Alıntı:
kefir yapmak yoğurt yapmaktan kolaydır. 25-30 derece sıcaklıkta 24 saate olur. 18 saate olursa tatlı olur. 24 saati geçerse ekşi olur. ben her türlü seviyorum. kımızı daha çok seviyorum. |
|
09-02-2018, 17:01 | #813 |
Ağaç Dostu
|
Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar. 24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer. |
12-02-2018, 12:43 | #814 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 155
|
her mayalamada taneleri yıkamaya bence gerek yok, ama ben de bazen bunu yapıyorum |
12-02-2018, 19:21 | #815 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk sütü sütçüden aldığım sütle ve başaracağımı umarak yapmıştım ancak olmadı. 1 lt. süte kefiri mayalamıştım. İkincide elimde günlük süt yoktu, aceleyle markete inip Torku süt aldım, 250 ml'e mayaladım yine tutmadı 24 saat de bekletmiştim. Üçüncüyü pirinç suyundan laktik asit bakterisi eldesi çalışmalarımda kullanılmak üzere BİM'den aldığım Dost marka süte mayaladım. Ancak bu defa kefir tanelerinin çok küçük olduğuna karar verip takribi 150 ml kadar süte mayaladım. Kapağını kapattım ve karanlık yerde tuttum. Üstelik normal şartlarda 30 derecede mayalanması söylenen kefiri buzdolabından çıkardığım süte direkt mayaladım. 24 saat sonunda kefirim oldu. Bana gelen kefirler ilk geldiklerinde toplu iğne ucu kadardılar. İlk iki başarısız denemem sırasında büyümeye devam ettiler. 1 lt. süt için iki yemek kaşığı kefir ölçüsü veriliyor ki bu benim ilk ve ikinci başarısızlığımı açıklıyor, üçüncü denememde süt miktarını çok az tuttuğum için de kefirim oldu. Şimdilik kefirimizi büyütüp çoğaltma önceliğimiz var. |
|
12-02-2018, 19:58 | #816 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
|
80 yaşında bir ablam var. Yaptığı kefirden bir tase ikramda bulundu, hangi sütten yaptığını sorduğumda sığır-camız karışımı sütten yaptığını söyledi. İçmem için de bu sütü önermişti ve iki haftadır alıyorum. Kefir içinde bu sütü bir deneyin derim. 3 L bidon içinde satılıyor. Oldukça yağlı süt. Biraz reklam gibi oluyor gerçi... |
21-02-2018, 03:01 | #817 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Mersin
Mesajlar: 113
|
Kefir pastörize sütte zor mayalanıyor. Mahallenin sütçüsünden aldığım süt ile kolay ve kısa sürede mayalanıyor. Gerçeğinde çiğ sütten yapılırmış fakat ben kaynatıp soğutup mayalıyordum. Ayran olarak yazın en güzel içeceği kefir diyorum. |
20-07-2018, 11:23 | #818 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2012
Şehir: İstanbul Büyükçekmece
Mesajlar: 196
|
Maya arıyorum dostlar . Maya paylaşabilecek var mı? |
03-10-2018, 21:08 | #819 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan/Viyana
Mesajlar: 768
|
Zehir
Dün komşunun bahçesinden birkaç kg üzüm aldım. İlaçlama yaptığı ve üzüm üzerinde kükürt olduğu alenen görünüyordu. Yıkadım ama yedikten sonra yediğimde dudaklarım ve dilim bayağı acıdı. Zehirlendiğimi hissettim. Niğde açık ceza evinde imalat edilen kefirden içtim ve rahatladım. İçtiğim kefirin tadı ve içimi çok çok iyi. Düzenleyen Kozanli : 31-10-2018 saat 08:24 |
30-10-2018, 13:27 | #820 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
|
arkadaşlar elinde kefir mayası olan var mı? |
31-10-2018, 08:16 | #821 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
|
elden ele dolaşan mayalar kirli olabilir. marketlerde hijyen paketlerde satılan mayaları tercih edin. https://www.dogadanbizim.com.tr/ market raflarında da var. |
15-04-2019, 22:49 | #822 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2
|
Arkadaşlar, kefir hakkında ayrıntılı bilgisi olanlar lütfen ilgilensinler. Bu konuda çok bilgisiz olduğumuzu düşünüyorum. İzniniz ile bildiklerimi aktararak, konuyu derinleştireyim. Çok zaman önceydi, Trabzonlu bir arkadaşta ağaç dalı şeklinde bir kefir mayası görmüştüm. Kalınlığı üç santim kadar, boyuna uzanan bir dal şeklindeydi ve kesilerek paylaşılıyordu. Bir kaç yıl önce de bir-iki milim kadar kalınlıkta pinpon topu büyüklüğünde yuvarlaklar şeklinde büyüyen bir kefir mayasına daha rastladım. Şu anda her ikisini de yitirmiş bulunmaktayım. Bu mayalar,içinde bulundukları süt kabından çıkarılarak, her hangi bir süzme işlemi yapmadan yeni bir süt kabına konularak kullanıldığından, kullanılması çok kolay oluyordu. Elinde bu tür mayalar olan arkadaşlar, ilgilenirseniz memnun kalacağım, saygılar. |
18-06-2019, 19:19 | #823 |
/
Giriş Tarihi: 07-04-2019
Şehir: GB
Mesajlar: 29
|
|
19-06-2019, 12:35 | #824 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 16
|
En temiz ve saf haliyle kefir mayasını üniversitelerin ziraat fakültelerine başvurarak arzu ettiğiniz miktarlarda ücreti mukabilinde alma imkanınız var.Bilginize. |
17-03-2021, 23:00 | #825 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2021
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
|
İzmir'de oturuyorum (MENDERES). Kefir mayası arıyorum, yardımcı olursanız çok sevineceğim. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|