agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2016, 20:29   #751
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba, kefiri yeni yapmaya başladınız anlaşılan, bu kadar kendinizi kasmanıza gerek yok
sütü buzdolabından çıkardıysanız ocakta hafif ılıtmanız yeterli, gün içerisinde bir iki kez karıştırmanız durumunda daha çabuk mayalanır. İlla sabit ısı vermek istiyorsanız mayaladığınız kabı içerisinde sıcak su bulunan başka bir kap içerisine koyup üzerine bir bez örtebilirsiniz. Mayanız az ise bir bardak ılık süt ile bir gün bekletip sonra tamamını mayalayacağınız süte dökerseniz daha çabuk mayalama işleminiz gerçekleşmiş olur. Mayanız süte göre çok ise kefiriniz ekşi olur. Kolay gelsin..

ceydoruk beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2016, 22:01   #752
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Bir litre sütle yapıyorum, 1 çorba kaşığı kadar maya kullanıyorum.
Başında durup bahsettiklerinizi yapacak vaktim yok ki
Derdim sıcaklığın fazla olması, burası İzmir.
Mayaladıktan anca 16 saat sonra kontrol edebiliyorum.
O saatte çoktan mayalanmış ve artık ekşimiş oluyor.


Name:  kef.jpg
Views: 1654
Size:  25.2 KB


Name:  kef1.jpg
Views: 1140
Size:  23.1 KB


Name:  kef2.jpg
Views: 1131
Size:  16.8 KB

Önce bardak içinde mayalıyordum ama çok sevdim, miktarı artırdım.
Mayamı tülbent kese içinde sütün içine bırakıyorum ve karıştırıyorum.
İşlem sonunda hep üstte çıkmış oluyor.
Şekil bu, yumuşak yoğurt kıvamında bir pıhtı oluşuyor.
Acemi sayılmam bir tatlı kaşığından 3 çorba kaşığı maya oldu.

kaknus beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2016, 17:31   #753
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba, Süt miktarını arttırabileceğiniz gibi bir poşet içerisinde dondurduğunuz suyu kefir kabını başka bir boş kaba koyup kenarlarına koyabilirseniz ortamı soğutacagı için mayalanma daha geç olacağını düşünüyorum.

pria ve Jezebel beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2016, 11:11   #754
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Buz kalıpları ile dolu bir piknik termosu veya oto buzdolabı çok işimi görür düşüncesindeğyim.



Name:  f-kale-termos-1014-buzluk-30-litre.jpg
Views: 1316
Size:  5.5 KB



Aşı kabı da olabilir.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2016, 11:55   #755
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Bence de çok uygun, çok masraf yapmak istemezseniz balıkçılarda getirdikleri balıkların ağzı kapaklı straforları oluyor onları atıyorlar. Onlardan edinip güzelce yıkayıp havalandırıp kokusunu giderince kullanabilirsiniz..

Jezebel beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2016, 15:20   #756
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
kefir tanesi yapımı

Merhabalar.Kefir tanesi nasıl elde ediliyor?Etrafımızda hiç temin edilecek yer yok diyelim,bunu kendimiz yapabilir miyiz?Yoğurt mayası bulunamadığında nohuttan maya elde etmek gibi.Çok araştırdım ama bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2016, 15:53   #757
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
Galeri: 7
işkembeden yapılıyor diye duymuştum birkaç aylık bir fermente süresi olduğu aklımda kalmış

attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2016, 01:40   #758
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Kefir tanesi yapisi itibariyle sifirdan elde edilemez. Sadece varolan kefir tanelerinin cogalmasiyla yeni kefir taneleri elde edilebilir. Dunyanin her yerinde gittigidiyor, ebay gibi sitelerden kefir tanesi alabilirsiniz. Veya biraz daha aramayla sizinle paylasacak gonullu birilerini bulabilirsiniz.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2016, 17:54   #759
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
İlk tane nasıl ortaya çıktı acaba?

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2016, 04:01   #760
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Sayin Jezebel mayalanma suresini uzatmak istiyorsaniz maya miktarinizi azaltin veya sut miktarini arttirin. Artan mayanizi yiyebilirsiniz.

Sayin çamkokusu ilk kefir tanesinin nasil ortaya ciktigi bilinmiyor. Bilimsel olarak kefir taneleri kendi iclerine yuvarlanmis biyofilmdir, ancak bu biyofilmin ilk nasil ortaya ciktigi henuz kesfedilemedi diye biliyorum.

asagidaki wikipedia sayfasinin kaynaklarina goz atabilirsiniz;

https://en.wikipedia.org/wiki/Kefir#...f_kefir_grains

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 08:00   #761
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
yorulmamış hijyen kefir mayası. bir paket 5 litre süte yeter ve 2 lira tarifide üzerinde bi göz atın isterseniz .



Ürün Mayalama Bilgisi

1 Sütü 15-20 dakika kaynatınız.

2. Mayalama sıcaklığı olan 30 dereceye kadar soğumasını bekleyiniz

3. Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Kefir mayası

paketinin tamamını katınız. Karıştırarak iyice eritiniz.30 dakika bekleyiniz.

4. 30 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş

olan mayayı katarak karıştırınız.

5. Mayalama süresi 24 saattir.

6. Mayalama süresince 30 derecelik ısıyı sabit tutmak için kabınızın etrafını ısısını

kaybetmeyecek şekilde sarınız.

7. Mayalama süresi sonunda Kefirinizi buzdolabına koyunuz.
8. 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak Kefirinizi çalkalayınız.
İçilebilir kıvama geldiğinde tüketebilirsiniz.Çalkalama işlemini sürekli yapınız.

9. Paketi açtığınızda mayanın tamamını kullanınız.

10. Maya paketlerinizi buzdolabında saklamanız tavsiye edilir.

cihan14 beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2016, 09:03   #762
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
paketli kurutulmus mayadan kefir olmaz, kefir benzeri urun olur ancak. bunlar kefir tanesinden değil, kefirde bulunan 4-5 çeşit bakteriden yapılır. kefir tanelerinin 40 ve bazen daha fazla çeşitte probiyotik veya prebiyotik içerdiğini düşünürsek markette veya paketle satılan şey kefir değil, kefir benzeri fermente ürün olur.

Jezebel ve A_NOMAD beğendi.
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2017, 15:34   #763
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Mayalanması yoğurttan daha sıkıntılıymış sanırım ben 24 saat mayaladım o zaman bile sulu oldu diyen var.

Peki hangi yöredeki köylerde kefir yapımı yaygındır?Kaliteli maya için Azerbaycana mı gitmeliyiz yoksa?

Erdal Hoca beğendi.
çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2017, 19:50   #764
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 124
Ben Uludağ Üniversitesi,Ziraat Fakültesinden ilk starter kefirimi ücretini ödeyerek aldım.Hatta az geldiği için bir hafta sonra gidip tekrar almıştım.Amaç ilk başlangıçtan itibaren steril olarak aşamaları devam ettirebilmek.Sizde eğer isterseniz oradan temin edebilirsiniz.

çamkokusu beğendi.
Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2017, 16:59   #765
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Ben Uludağ Üniversitesi,Ziraat Fakültesinden ilk starter kefirimi ücretini ödeyerek aldım.Hatta az geldiği için bir hafta sonra gidip tekrar almıştım.Amaç ilk başlangıçtan itibaren steril olarak aşamaları devam ettirebilmek.Sizde eğer isterseniz oradan temin edebilirsiniz.
Hmm peki bu kefir doğal değil mi?Genetik müdehale falan yok?

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2017, 18:00   #766
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 124
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çamkokusu Mesajı Göster
Hmm peki bu kefir doğal değil mi?Genetik müdehale falan yok?
****** doğal.Steril labaratuvar ortamında çoğaltıp ürettikleri kefir taneciklerini sizede steril tüp içinde verecekler.Aynı zamanda sizde evinizde sadece kefir elde etmek amacıyla kullanacağinız süzgeç,kaşık vb malzemeleri son derece steril kullanmalısınız.Her kullanımdan önce bütün malzemelerinizi kaynamış suyla yıkadıktan sonra kullanmalısınız.

Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2017, 18:02   #767
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 124
Neden yıldız çıktı anlamadım ama orada yazan '' t.a.b.i.k.i '' kelimesiydi.

Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2017, 22:30   #768
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Neden yıldız çıktı anlamadım ama orada yazan '' t.a.b.i.k.i '' kelimesiydi.
Türk Dil Kurumu yazım kuralları ile ilgilidir, forumda Türkçe'nin doğru kullanımının sağlanması için gözetilen kuralları aşağıdaki başlıkta görebilirsiniz.

Forumda Türkçenin doğru kullanımı hakkında

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2017, 01:41   #769
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çamkokusu Mesajı Göster
Hmm peki bu kefir doğal değil mi?Genetik müdehale falan yok?
Genetik mudahale sadece misir, soya, patates gibi belli basli tarim urunlerinde yapilir. Kefire genetik mudahale eden dunya capinda kimse yok.

çamkokusu beğendi.
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2017, 14:57   #770
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 164
Teşekkürler.O zaman uludağ üniversitesine uğrayıp yazın başlıyorum.

çamkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2017, 12:22   #771
Yeni Üye
 
mr.emre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 27
Biokefir nedir arkadaşlar, kullanan var mı?

mr.emre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2017, 12:35   #772
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2017
Şehir: Bursa
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Ben Uludağ Üniversitesi,Ziraat Fakültesinden ilk starter kefirimi ücretini ödeyerek aldım.Hatta az geldiği için bir hafta sonra gidip tekrar almıştım.Amaç ilk başlangıçtan itibaren steril olarak aşamaları devam ettirebilmek.Sizde eğer isterseniz oradan temin edebilirsiniz.
sayın Omer bey . ben de fakulteden kefir mayası almak istiyorum. daha once bu sekılde bır gırısımım hic olmadı. izlemem gereken yolu soyleyebilir misiniz lutfen. tesekkurler

servetservet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2017, 16:31   #773
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 124
Ziraat fakültesine başvurmanız yeterli.

servetservet beğendi.
Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2017, 18:21   #774
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Ziraat fakültesine başvurmanız yeterli.
Yani ziraat fakültesine gidip hemen alınabiliyor mu?Birde ücreti ne kadar acaba,nasıl istiyosunuz,3-4 tanesi bir paket olarak mı satılıyor?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2017, 21:21   #775
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2017
Şehir: Bursa
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Ziraat fakültesine başvurmanız yeterli.
tesekkur ederım

servetservet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2017, 06:27   #776
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-03-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 124
Herkese günaydın,
Ben ilk defa kefir almak istediğimde Uludağ Üniversitesi Ziraat fakültesine gidip danışmaya sorduğumda beni labaratuvara yönlendirmişlerdi.Oradaki laborant bana tüp içerisinde 5 gr olarak verebileceğini ve fiyatının 10 TL olduğunu söylemişti.2010 senesinde olan bu alışverişten sonra ben defalarca kefir mayalayarak hem mayamı büyüttüm ve olgunlaştırdım,hemde kendi arkadaş çevremize ve üye olduğumuz gruplardaki arkadaşlara vererek başkalarınında faydalanmasını sağladık.

Ayrıca istekte bulunan bütün arkadaşlarımı bulundukları illerdeki üniversitelerin ziraat fakültelerine yönlendirerek steril labaratuvar ortamında yetiştirilen kefir tanecikleri ile başlamalarını tavsiye ediyorum.Ulaşma imkanı olmayan veya yaşadığı yerde ziraat fakültesi bulunmayanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

Memory67 beğendi.
Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2017, 07:51   #777
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Herkese günaydın,
Ben ilk defa kefir almak istediğimde Uludağ Üniversitesi Ziraat fakültesine gidip danışmaya sorduğumda beni labaratuvara yönlendirmişlerdi.Oradaki laborant bana tüp içerisinde 5 gr olarak verebileceğini ve fiyatının 10 TL olduğunu söylemişti.2010 senesinde olan bu alışverişten sonra ben defalarca kefir mayalayarak hem mayamı büyüttüm ve olgunlaştırdım,hemde kendi arkadaş çevremize ve üye olduğumuz gruplardaki arkadaşlara vererek başkalarınında faydalanmasını sağladık.

Ayrıca istekte bulunan bütün arkadaşlarımı bulundukları illerdeki üniversitelerin ziraat fakültelerine yönlendirerek steril labaratuvar ortamında yetiştirilen kefir tanecikleri ile başlamalarını tavsiye ediyorum.Ulaşma imkanı olmayan veya yaşadığı yerde ziraat fakültesi bulunmayanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.
Teşekkürler,tam olarak merak ettiklerim bunlardı.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2017, 09:01   #778
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
S.A, akradaşlar bir sorum olacak : Çiğ sütün içine kefir atıp mayaladığımızda, sütün içindeki zararlı mikroplar etkisiz hale gelir mi?, teşekkür ediyorum...

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2017, 09:41   #779
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
S.A, akradaşlar bir sorum olacak : Çiğ sütün içine kefir atıp mayaladığımızda, sütün içindeki zararlı mikroplar etkisiz hale gelir mi?, teşekkür ediyorum...
İlk olarak, çiğ süt sağlıklı şartlarda üretiliyor ve denetleniyorsa mikrop barındıracak diye bir kural yok. Ama çiğ sütte olması olası salmonella gibi patojenler ölüme bile yol açabilir. Diğer taraftan kefirin işlevi dezenfekte etmek değil.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2017, 08:43   #780
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
İlk olarak, çiğ süt sağlıklı şartlarda üretiliyor ve denetleniyorsa mikrop barındıracak diye bir kural yok. Ama çiğ sütte olması olası salmonella gibi patojenler ölüme bile yol açabilir. Diğer taraftan kefirin işlevi dezenfekte etmek değil.
Allah razı olsun, peki, kaliteli bir kefir için çiğ süt(kaynatılmamış süt) ile kaynatılmış sütün bir farkı var mı?, teşekkür ediyorum...

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024