20-03-2007, 13:21 | #31 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Memet gerçekten tadını bilmeyeni uyarmak gerek |
|
20-03-2007, 15:26 | #32 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 40
|
İçiminin keyifli olmadığına dair yazıları okuyunca çok şaşırdım doğrusu ,çünkü benim mayaladığım kefir neredeyse yoğurt gibi tutuyor ve ben biraz sulandırarak kullanıyorum ve tadının ayrandan bir farkı yok neredeyse.Ancak hazır satılanlar konusunda sizlere katılabilirim ,bende zorla tüketiyordum. Ben kefir yerine başka bir şey mi yapıyorum? Benim yaptığım çok lezzetli |
20-03-2007, 16:14 | #33 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kefiri bende çok seviyorum, ama ayran gibi deyince, ayranın ekşimsi tadı yerine daha farklı bir tat gelince ilk tepkisi böyle olan çok oluyor. Önceden uyardıklarım güzel buluyor. Bakla gibi bir şey kimi aşık, kimi ağzına almaz. |
20-03-2007, 16:14 | #34 |
Guest
Mesajlar: n/a
|
Böyle konu açtığın ve bilgiler almamı sağladığın için sağol Sebo. Ben de bir kaç yıl önce hazır alıp içmiştim. İlk başta çok tuzsuz ayran gibi gelmişti lakin nedense sonraki içişlerimde pek de hoşuma gitmemişti ama fazla hatırlamıyorum tadını, önümüzdeki günlerde bir tane daha alıp içeyim... |
20-03-2007, 16:20 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Kefir yaz sıcaklarında çok iyi içiliyor, dolaptan çıkmış kefir kadar insanı serinleten bişi yok Ayrıca tadını beğenmeyenler için, cacıklaştırabilirsiniz. Biraz sarmısak ve salatalık rendesi ile içimi kolay oluyor |
20-03-2007, 16:27 | #36 |
Ağaç Dostu
|
Ben Baklayı da sevmem |
20-03-2007, 16:45 | #37 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu başlığın içindeki bilgiler insanların işine yaramaktaysa çok mutlu olurum. Bildiğim ve mesleğim olan konularda yazıp insanları bilgilendirmeye devam edeceğim, elimden ne gelirse artık. |
|
21-03-2007, 11:31 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Bekliyoruz.)) |
30-04-2007, 01:39 | #39 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
01-05-2007, 00:37 | #41 |
Ağaçsever
|
Biliyorum bilmesine de kefirin organizmalarının birazcık makro boyutlarda olmasını içim kaldırmıyor işte ne bileyim. |
16-07-2007, 19:47 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Filiz Herşeye atladığım gibi , bir aralar da kefir diye yanılıp yakılmıştım. Sonra buldum ve hatta bu konuda bir paylaşım grubuna bile üye oldum. Kefirin yararları ile ilgili bilgiçlik yapmayayım ama son derece sağlıklı bir besin. Herşeyden önce bir probiyotik. Özellikle sindirim sistemine çok olumlu katkıları var. Yediğimiz içtiğimiz herşeyin hormonlu olduğu düşünülürse, olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir gıda maddesi. Bu konuda googledan bir kefir araştırması yapıldığında ne kadar yararlı olduğu görülür. Herkesin damak zevki farklıdır ama kefirin öyle çok kötü bir tadı olduğunu düşünmüyorum. Ben ekşi sevmem, ekşi yoğurt yiyemem ama kefiri mayalama süresini az tuttuğumda, kefirin tadı gayet güzel geliyor bana. Ben Sn. Memet'e katılıyorum. Hazır kefir,maya olarak kullanılarak kefir elde edilmez. Kefir, kefir daneleri ile mayalanır ancak. |
17-07-2007, 15:49 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kendi satış yerlerinde kefir mayasını küçük şişelerde satar. Bursa'da Uludağ Ün. var galiba değil mi? Ziraat Fakültesinde belki vardır, bir sormak gerekir. http://health.groups.yahoo.com/group/kefirtaneleri/ Bu gruba üye olup, elinde olandan isteyebiliyorsun. Kimsede yoksa, bir kaç ay bekleyip benden istiyorsun . |
24-07-2007, 09:50 | #47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
|
Yazılanları bir çırpıda inceledim. Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. Gerçekten faydalı bir içecek gibi duruyor. Sütü hiç içmedim içemem nedenini sonra buraya yazarım. Ancak anladığım kadarı ile bir süt mamülü olan kefiri içerek sağlık bulabilirim diye düşündüm. Tabiiki tarihçesi çok önemli ancak ince bir teferruat diyebilirim. Her kim buldu ve insanlığa sundu ise onlara sonsuz teşekkürler. Yaratıcılık ve zekanın ürünüdür mutlaka. Zorda kalmanında olabilir. Saygıyla. |
24-07-2007, 09:53 | #48 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hazır kefir ile mayalama yapıyorum diyorsunuz peki bu mayalama sonucu kefirinizi elekten geçiriyormusunuz eğer geçiriyorsanız içerisinde maya (kefir tanesi) oluşması gerekir. Eğer bu tür bir oluşum yok ise siz sadece hazır kefirinizi sulandırmış ve iki gün (ve/veya bir gün artık o sizin mayalama gününüze göre değişiyor) bekletmiş oluyorsunuz ki bu da çok sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Kefir; çocukaların yetişme çağından ergenlik çağına ve yetişkinlerde bir çok hastalığa karşı vücudun dincini arttıran bir içecektir. Çocuklarda özellikle antibiyotik etkisi yaparak vucutlarının bağışıklık sistemini geliştirir ve arttırır. Yetişkinlerde ise hem bağışıklık sistemine yardımcı olur hemde bir çok hastalıktan korur. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi kefir sindirim sistemini çalıştırıken asla kilo yapmaz Ayrıca kefirin faydalarını anlatmakla da bitmez piyasada hazır satılan kefirler bizlerin evde yaptığı mayalama ile alakasının olmadığını düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim ancak benim şahsi düşüncem bu ev yapımı kefir ile piyasadan alınma kefirin tadına bakın aradaki farkı sizlerde benim kadar anlayabilirsiniz... Saygılar, |
|
24-07-2007, 10:41 | #50 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunca yıl ömrümde ilk defa tad olayını nette anlatırmısınız olayına şahit oluyorum. Saygılar, |
|
24-07-2007, 11:16 | #52 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben üniversiteden kefir tanesi alırken, hazır kefirle sütün kesilmesinin tam olarak kefirle aynı içerikte olmadığını konuştuğumu hatırlıyorum. Kefir tanesinin kullanılması şart. Kefirin ekşi ya da tatlı olması, sütün ne kadar beklediğiyle ilgili. Oniki saat bekleyen kefir tatlı olur. Bir gün bekleyen kefir biraz ekşice, İkisi de kullanım amacı bakımından farklılık gösterir. Kefir taneleri süzüldükten sonra bir süre hazırlanan kefirin buzdolabında dinlendirilmesi yararlıdır. Uzun süre kefir üretip kullanmış biri olarak, en büyük sorun, tanelerin steril saklanması sorunu oluyor. Bir süre sonra kefirin üstünde küf üreyebiliyor. Buna dikkat etmek gerek. Bu kefirin kullanılmaması gerek. Bu bakımdan hazır kefir alıp tüketmek daha pratik |
24-07-2007, 11:18 | #53 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir başlık olmuş. Bilgi veren tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Dün ben bu başlığı görmeden marketten aldığımız kefiri eşimin zoru ile tattım. Eşim tattırırken ayrana benzediğini söyleyerek kandırmıştı ama doğrusu ayranla alakası yok. Ama Sevgili Elfogi'nin dediği gibi kilo alımına dikkat etmek gerek. Besleyicilik oranı çok yüksek olduğunu duymuştum daha evvel. Güzel bir başlık olmuş, ev yapımını da merak ettim doğrusu. Herhalde hazır satılanlardan daha lezizdir. |
24-07-2007, 11:51 | #54 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
kefiri ayrana benzetmek her sefrinde ilk tadanları yanıltıyor. Aslında tokluk hissi yarattığı için, zayıflarken de kullanabilirsiniz. Ben sağlık sorunları için kür olarak kullanıyorum. Kışa girerken bir iki ay, yaza girerken bir iki ay. |
24-07-2007, 13:28 | #55 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kefiri hazırlarken Sebahattin'in dediği gibi kesinlikle metal kaşık veya süzgeç kullanmamak gerekiyor. Un elediğimiz ince plastik süzgeçler veya tülbent kullanılabilir. Mayanın tek bir zerresinin bile içeceğe karışmaması gerekiyor. Ve kavanoza koyup mayalarken kapağını kapamaktan bahsedilmiş ama benim bildiğim kadarıyla kavanozun kapağının tam kapanmaması gerekiyor. Hafifçe aralamak gerekiyor. |
24-07-2007, 13:56 | #56 |
Doğadelisi
|
Memet Bey, Bir dönem uzun süre hergün olmak üzere kullanmıştım; ara verince kavanozda su içinde bekleyen maya bozulunca attım. Tekrar başlamak istiyorum, sürekli kullanmanın olumsuz bir etkisi olabilir mi? |
24-07-2007, 15:04 | #59 |
Ağaç Dostu
|
Ben kefiri yaklaşık bir yıl hergün kullandım ailecek hiç bir olumsuz yönünü görmedim. En son geçen sene tatile çıkarken mayayı suya koymayı unutmuşum tüm mayam mahvoldu çöpe attım şimdi tatil dönüşü tekrar bir maya kültürü alacağım ve yine önümüzdeki yaza kadar her gün kefir mayalayacağım bizim ailenin kefir saatinde hep beraber kefir içeceğiz yine Saygılar, |
|
|