agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2014, 11:25   #661
Ağaç Dostu
 
layle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 104
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
artık marketlerde meyveli olanları çıktı sanırım çikolatalı olanı da var.
kefirin mikroorganizmaları 24 saat içinde öldüğü için magazalar daki kefirin faydası yoka çok yakındır. kendiniz yaparak meyve eklemeniz daha faydalıdır.

kefirin tadı değişik tir ama ben ev yoğurduna yarı yarıya katarak ayran yapıyorum. kimse fark edemiyor

layle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2014, 10:21   #662
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kefir mayası almak isteyen arkadaşlarım alım satım bölümünden gıda kısmında satım yapmaktayım..İlgilenen arkadaşlarıma duyrulur.

pria beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2014, 16:39   #663
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-05-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 34
manisalı hemşerilerimin mesajlarını gördüm,acaba manisada kefir mayasını nereden temin edebileceğim hakkında bilgisi olan var mı,yardımcı olursanız sevinirim.

hilalpy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2014, 14:13   #664
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 47
Merhaba Arkadaşlar,
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden aldığım kefir mayasını yaklaşık iki aydır sorunsuz olarak kullanıp kefir üretiyordum. Ancak son bir haftadır kefirim bir garipleşti. Hiçbir değişiklik yapmaksızın aynı şekilde aynı tip sütle mayaladığım süt acayip bir şekilde yoğun bir jel haline geliyor. Bırakın süzgeci lavaboyu tıkadığından üzerine sıcak su dökmek zorunda kalıyorum. Şişeden süzgece dökerken, abartmıyorum, 1 metreye kadar uzuyor. Şişede altı üstü su olmuyor, tamamen uniform garip bir şey çıkıyor. Etrafımda ve internette yaptığım araştırmalarda böyle birşeyden söz edildiğini göremedim. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? Bunun nedeni ne olabilir?

gozel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2014, 06:25   #665
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Gozel,
Sanırım kefir mayasını uzun süredir su ile yıkamadan yeni süte aktarıyorsunuz. Kefirinizi süzdükten sonra klorsuz su ile birkaç defa yıkayıp yeniden mayaladığınız da düzelecektir. Bu konuda yapılan bir araştırma dokümanını ekledim. Sağlıcakla kalınız.

Kefir üretiminde dikkâtli çalışılmadığı taktirde tat, koku ve görünümü bozan bir dizi enfeksiyon meydana gelir. Bunun sonucunda ürtinde birtakım kalite bozuklukları görülür. Ayrıca tanenin kendisinden de kaynaklanan kusurlar olabilir.
Wegner ve Zickrick (1981) tarafından kefirdeki hatalar aşağıdaki şekilde bildirilmiştir:
– Spesifik olmayan ekşi süt tadı,
– Fazla gaz oluşumu veya köpürme,
– Serum ayrılması,
– Kültür aktivitesinin azalması ve
– Tat kusurları.
Kefir tanelerinin üretim sırasında su veya sütle yıkanması tevsiye edilmemektedir. Yıkama işlemi tanedeki mikroflorayı azaltacağından kültür üretimindeki süreklilik bozulur ve kalite kötüleşir. Kefirde spesifik olmayan ekşi süt tadı kusuru bu nedenle oluşmaktadır. Ayrıca ortamda maya, aroma yapan ve sirke asidi bakterilerinin azlığı, fermantasyon sıcaklığının yüksek olması, fazla kültür aşılaması, kısa inkübasyon stiresi de bu kusura yol açar.
Bununla birlikte aroma yapan bakterilerin **** mayaların fazla gelişmesi, düşük sıcaklık derecesinde veya uzun süre inkübasyon ve tane ile stit arasındaki oranın yetersiz olması sonucu tirtinde görülen aşırı gaz ve asitlik oluşumunda **** tanenin aktivasyonunda tanelerin yıkanması gereklidir (Koroleva ve Bavinal975 ).
Yağ oranı fazla sütten işlenen kefirde acılaşmaya neden olacak bakterilerin enfeksiyonu sonucu acı tat oluşur. Bu kusuru önlemek için ışığın etkisini önleyici renkli şişelerin kullanılması ve kültür ilavesinden sonra enfeksiyonlardan kaçınılması gereklidir.
Kefirin uzun süre uygun olmayan metallerle teması sonucu metal tadı oluşur. Üretimde demir, bakır ve mangan içeren

aletlerle temasın engellenmesi ile tüm kusur giderilir.
Kefirde görülen bir diğer kusur da ürünün maya tadı, peynir **** sirke kokusu içermesidir. Bu üç kusur da enfeksiyonlardan ileri gelmektedir. Maya tadı, kahı mayasından, peynir kokusu Oospora lactis faaliyetinden, sirke kokusu ise sirke asidi bakterilerinden kaynaklanmaktadır. Her üç halde de kefir tanelerinin köpüren kısıraları musluk suyu ile uzaklaştırılmalıdır.
* Küsurun önlenmemesi halinde kültür ilavesi gereklidir.
Kefirde alkol ve CO2 noksanlığı, ortamda maya miktarının yetersizliğinden **** hiç bulunmamasından kaynaklanır. Bu durumda yeni kültür temin edilmelidir.
Süt asidi bakterilerinin dejenere olması sonucu kefir, uzayan bir yapıya sahip olur. Sıcaklık 25°C’ye çıkarılarak asitliğin artması sağlanabilir. Eğer yeterli olmazsa fermantasyon süresini 30 saate çıkarmak gerekir. Kusur yine de giderilemezse taneler su altında yıkanarak bir miktar starter ilavesi yeterli olur.
Kuru kefir taneleri, spor yapan ve benzeri bakterilerle kontaminasyon sonucu sağliğa. zararlı olabilirler. BUyük kefir taneleri ise iç kısımlarında bozulmalar olabileceğinden tehlike yaratırl’ar. Bu nedenle kuru kefir taneleri ve iri tanelerin kullanılmadan önce kontrolü zorunludur,
Koroleva ve Bavina (1975), nihai mamulün kalitesinin düzeltilmesi ve çeşitli kusurların giderilmesi için kefir tanelerinin çogaltılmasına ilişkin sorunları araştırmışlardır. Buna göre kefir taneleri çoğaltılırken tane ile süt arasmdaki oranın 1/30 – 1/50 arasında olması halinde tane içindeki tüm mikroorganizmaların ,aktif hâle gelebileceği bildirilmektedir. Tanelerin 18 – 22°C’ler arasında çoğaltılması ile tane aktivitesinin azalmayacağı da ifade edilmektedir.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2014, 10:37   #666
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 47
[QUOTE=dostca;1340720]Merhaba Gozel,
Sanırım kefir mayasını uzun süredir su ile yıkamadan yeni süte aktarıyorsunuz. Kefirinizi süzdükten sonra klorsuz su ile birkaç defa yıkayıp yeniden mayaladığınız da düzelecektir. Bu konuda yapılan bir araştırma dokümanını ekledim. Sağlıcakla kalınız.

Sn Dostça, hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bu mayadan bir arkadaşıma da vermiştim ve kefiri böyle bir şey zannettiği için günlerdir içiyormuş. Hatta gaz sorunlarına çok iyi geldiğini de söyledi. Bunun sağlık açısından bir zararı var mıdır acaba?

alaoğlu beğendi.
gozel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2014, 22:17   #667
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kefir mide problemlerine birebir faydalı, eşimin midesi çok hassastır en ufak bir bozuk gıdada veya farklı yağ ile yapılan yiyecekte rahatsızlanır ve ekşime bulantı yapar. Eşim kefir kullandığında çok faydasını gördü, sizin sorunlu ürettiğiniz kefirin zararı olduğunu düşünmüyorum.İlk ürettiğim zamanlarda birkaç kez bende bu şekilde kullanmıştım. O durumdaki kefirin görsel ve tat bakımından iyi olduğu söylenemez. Kötü koku renk olmadığı sürece böyle olduğunda o kefir bozulmuştur.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2014, 09:22   #668
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-11-2014
Şehir: sivas
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gozel Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar,
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden aldığım kefir mayasını yaklaşık iki aydır sorunsuz olarak kullanıp kefir üretiyordum. Ancak son bir haftadır kefirim bir garipleşti. Hiçbir değişiklik yapmaksızın aynı şekilde aynı tip sütle mayaladığım süt acayip bir şekilde yoğun bir jel haline geliyor. Bırakın süzgeci lavaboyu tıkadığından üzerine sıcak su dökmek zorunda kalıyorum. Şişeden süzgece dökerken, abartmıyorum, 1 metreye kadar uzuyor. Şişede altı üstü su olmuyor, tamamen uniform garip bir şey çıkıyor. Etrafımda ve internette yaptığım araştırmalarda böyle birşeyden söz edildiğini göremedim. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? Bunun nedeni ne olabilir?
bende bir arkadaşımdan edindiğim kefiri 2 yıldır kullanıyorum.diğer yorumlarda olduğu gibi 2 ,3 kullanımda bir çeşmenin altına tutup yıkayınca o uzama işi azalıyor.birde aynı miktardaki kefir haftada 15 günde bir azaltılmak isteniyor,size yoğurt yaparken kendide bir yandan büyüyor,kendinize belli büyüklükte ayırıp kalanını pet şişede süt içinde dondurucuda muhafaza edin.hemde kefirsiz kaldığınızda ve dostlarınızla paylaşmak istediğinizde size yedek olur.çok uzayıp sündüğünde yedeği çıkarıp kullanmak daha mantıklı.ama yıkayarak kefir miktarını azaltıp sütü arttırarak elinizdekini kullanabilirsiniz.hatta 1 ,2 kez olan yoğurdu atın .,normale dönecektir.

ya-so Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2014, 12:46   #669
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Sayın Dostça, meyve suyu ile nasıl kefir yapılıyor?, mayalama oluyor mu?, olumlu etkisi oluyor mu?, teşekkür ediyorum.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2014, 07:18   #670
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Ben henüz denemedim, fakat okuduğum dokümanlara da yazıyordu, Yalnız meyve suyu ile yapılan kefirde kullanılan kefir mayasının tekrar süt mayalamada kullanılamayacağı belirtilmiş..Bir gün deneyeceğim..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2014, 10:51   #671
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Bu gün sabah 250 ml. lik sıkılmış portakal suyunu kefir ile mayaladım bakalım ne olacak..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 00:00   #672
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Meyve suyu olarak portakal suyu ile yapmış olduğum kefir mayalamanın, yapılan deneme sonucu olumsuz, tamamen ekşimiş bir portakal suyu oldu ve kullanılamadı..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2014, 14:37   #673
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Sayın Dostça, taze meyve sularını Kombu Mantarıyla denemek lazım, Kefirin yakıtı süttür, Kombununki şekerdir, bu deneyleri Kombu Mantarıyla denemek gerek, diye düşünüyorum.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2015, 15:43   #674
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Bütün A-101'lerde 8 ocak perşembe günü Yayla kefir ve yoğurt mayaları satışa çıkıyor..
Kefirin 1 gramı 1.5 lira olacakmış..
Tüm kefir seferlere duyurayım istedim..Sanırım tanıtım amaçlı...

Yayla Yoğurt ve Kefir Mayası

kynur beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2015, 19:00   #675
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Arkadaşlar 1 gram kefir mayası ile sütü mayalayamazsınız. 1 litre süt için ortalama 15 gram kefir mayasına ihtiyacınız olur. Alacak arkadaşlarımız bunu dikkate alarak alım yapsınlar. Yeterli miktarda bulamadığınız taktirde bir işinize yaramaz paranıza yazık olur.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2015, 19:15   #676
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
1 gramlık paketlerin üzerinde 1-2 litre süt mayalanabilir diye yazıyor sayın dostça..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2015, 08:26   #677
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba, evet öyle yazıyor diğer taraftan yoğurt mayalarını da 1 gram olarak satıyorlar ve aynı ibare onlarda da yazıyor. Evlerinde yoğurt mayalayan arkadaşlarım bilirler 1 gram yoğurt mayası ile 1-2 litre yoğurt mayalama imkanı olup olmayacağını..
Belki bir çay bardağı ılık sütü kefir mayası ile mayalayıp oluşan kefiri yarım litre onuda bir litre süt ile kademe kademe mayalama yaparlar ise belki olabilir diye düşünüyorum..

pria beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2015, 11:02   #678
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayın dostca, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 1 litre süt için ben 1 yemek kaşığıından biraz fazla kefir tanesi kullanıyorum, bu oran fazla mıdır?

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2015, 07:52   #679
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Özlem hanım,
Bana göre yeterli kefirin fazla olması mayalamayı daha çabuklaştırır fakat bu miktar dahada fazlalaştığında ekşimeye neden oluyor..

pria ve Ozlem A beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2015, 13:34   #680
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 14
Hazır kefir mayası markette satılıyor aldım.. 24 saat mayalamaya bıraktım bakalım durum ne olacak bekliyorum.. toz halinde bir maya nasıl olacak deneyen varmı..

ceviz_06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2015, 22:39   #681
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Ceviz_06 mayanız ve işleminiz hakkında biraz detaya girmiş olsaydınız memnun olurdum. Alınan maya toz halinde diyorsunuz kefir mayası toz halinde olmaz, mayaladığınız sütün miktarı ne kadar,mayanın miktarı ne kadar? Aldığınız ürünün üzerinde nasıl uygulayacağınız veya ön işlemden geçirecegiz konusunda bir açıklama mevcutmuydu.
Sanırım kurutulmuş maya aldınız, onu da satmadan önce elde hasar gördüğü için ezilip toz haline geldi. Kurutulmuş mayaların ılık süt içerisinde ön işlemden geçirilerek canlanmasını sağlamak sonra maya olarak kullanılması gerektiğini okumuştum.
İşleminiz, miktarlar ve sonuçları konusunda bilgilendirebilirseniz bizimde bilgimiz olmuş olur.

ceviz_06 beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2015, 16:36   #682
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Benim mayam bir leblebiden daha küçük. 1 senedir yarım litre köy sütünü 48 saatte dolap içinde mayalıyorum. Yoğurt kıvamında yenmesi gayet güzel.
Ama meraktayım denildiği gibi benim mayam neden çoğalmıyor.
İyi bir maya olduğuna eminim bir akrabam verdi.

pria beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2015, 12:06   #683
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-11-2014
Şehir: sivas
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Benim mayam bir leblebiden daha küçük. 1 senedir yarım litre köy sütünü 48 saatte dolap içinde mayalıyorum. Yoğurt kıvamında yenmesi gayet güzel.
Ama meraktayım denildiği gibi benim mayam neden çoğalmıyor.
İyi bir maya olduğuna eminim bir akrabam verdi.
dolaptan kastınız buzdolabı ise soğukta pek büyümüyor,oda sıcaklığında 24 saatte kefir yapıyor.15 * 20 gün içinde büyüme gösteriyor.helede yazın çok hızlı büyüyor.kışta yavaş büyüyor. acaba mayalarında farklı cinslerimi var .öncelik size kefir yapması .inşallah büyürde başkaları ile paylaşacak yavrular verir size.

ya-so Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2015, 19:41   #684
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 14
Mayalanma sonrası yoğurt kıvamında bir kefir meydana geldi.. 28 saat ortalama 30 derece bir sıcaklıkta mayalanma ile oldu.. dostça ayrıntılı bilgiyi aktarayım.. Maya kuru maya ve gerçekten sarı renkte toz halinde bir maya 2 litre sütü mayalamada kullanılabiliyor. bende tane şeklinde biliyordum ama toz şeklinde tesadüfen gördüm ve gerçekten kefir oldu.. kefiri süzdüm içerisinde yoğurt tanesi gibi belli belirsiz şeyler var sanırım bu oluşacak taneler diye düşünüyorum.. dolaba kaldırdım.. ilerde taneler oluşacak mı bekleyip göreceğim..

ceviz_06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2015, 09:39   #685
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Ceviz_06 dediğim gibi kuru taneler sanırım ezilmiş maya kültürü olduğu içinde zarar görmemiş. O zor görülen kırıntılı kısmı biraz kefirle birlikte alıp yeni ılık süt ile mayalama işlemine tabi tutarsanız yeni kefiriniz oluşacak ve zamanla o kırıntılar da büyüyerek taneli kefire dönüşecek diye düşünüyorum.. Kefir mayasının miktarı ne kadardı..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2015, 10:56   #686
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 14
kefir mayasının miktarı 1gr lık pakette idi.iki litre sütü mayaladı. kefiri ince süzekten geçirdim.içerisinde tane göremedim fakat sütün üzerinde oluşan yağlı tabaka gibi bir tortu kaldı, tortuyu alarak bir çay bardağı kadar sütün içerisine koyarak kalorifer üzerinde tekrar mayalanmaya bıraktım. 12-45 saat sonrasında tekrar mayalanmış olduğunu gördüm. bunlar büyüyecek olan taneleri içerisinde barındırıyor olabilir mi?

ceviz_06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2015, 08:01   #687
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kefir mayalamalarımda maya bazen dipte bazen sütün yüzeyinde toplanıyordu büyük olasılıkla zamanla oluşacak kefir mayaları.
A101 markette satılan kefir mayasından mı aldınız..Mayayı elde edemesinler 1 kullanımlık mayalansın diye toz haline getirmiş de olabilirler..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2015, 09:04   #688
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 14
Evet a101den aldım.. galiba dediğiniz gibi olabilir çünkü hepsi tozdu. paketlerin hepsi aynı şekilde idi. Tane oluşmayacak..

ceviz_06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2015, 13:00   #689
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Üst kısımlarından mayalı kefir ile birlikte ve süzüp süzgeç üzerinde varsa eğer kısmen iri kısımlarından alarak yeni sütü mayalayınız, belki zamanla irileşme olursa mayayı elde etme şansınız olur.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2015, 12:20   #690
Ağaç Dostu
 
yalper's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 155
Ben de a101 den kefir mayası aldım.. paketin içi toz içecekler kıvamında, kefiri oluşturan bakteriler kurutulup ufalanmış sanırım, daha önce starter tarzı ürünlerle kefir mayalamamıştım. Elimde bir miktar maya olmasına rağmen, tat ve kıvam farkı olacak mı diye merak ederek aldım. Şu an 15 saat civarında oldu sonuçları bekliyorum..

yalper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024