agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-08-2013, 15:16   #601
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-08-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaşlar. Kefir tanesine ihtiyacım var. Gönderebilecek arkadaş var mı acaba.

drama857 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 21:51   #602
Ağaçsever
 
Asilem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 80
Merhaba
Geçen hafta kan gruplarına göre beslenmeyi araştırırken "kefir" vurgusunun dikkatimi celbetmesi üzerine araştırmaya giriştim. Maya için aktara gidecektim fakat internette marketten alınan hazır kefirle de mayalama yapanları okuyunca, öyle deneyeyim madem ilk olarak dedim.

Markası mühim olmayan bir lt.lik kefiri birkaç gün içtik, bu akşamda son kalan 7 çorba kaşığı kadarını ise pastörize sütü biraz ısıtıp cam kavanozda birbirleriyle buluşturdum. Sardım sarmaladım mutfak dolabımda bir köşeye koydum. Yarın ilk kontrolümü yapmak istiyorum inşallah başarılı bir sonuç elde ederim..

Mine Pakkaner ve pria beğendi.
Asilem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 08:11   #603
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba Asilem denemenizi bende merak ettim, sonucları iletirseniz memnun olurum, ben 5 senedir evde kefir yapıp kullanmaktayım.Evde kendi yaptıgınız kefir tadı ile satılan kefir tadı farklı ev üretiminde 1 litre sütü mayalayabilmek için 25-30 gr arası (bir yemek kaşığı kadar) maya gerekmektedir.
Diğer taraftan ticari olarak satılan kefir mayaları nohut kadar kefir tanesine 30 tl istemekteler ve bu miktar mayalama için yeterli gelmemektedir.
Çalışmalarınızın sonuçlarını yazarsanız memnun olurum.
Sağlıklı ve başarılı günler dilerim..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 11:40   #604
Ağaçsever
 
Asilem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 80
Merhaba yeniden,

Az önce kefirimi kontrol ettim, muhallebi gibi yoğun olmuş kıvamı.

Sayın dostca, sanırım mayayı çok fazla kullandım ben. İçmeyi geçelim kaşıkla yenilecek muhallebi gibi olmuş

Asilem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 11:45   #605
Ağaçsever
 
Asilem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 80
Önce kapağını açmadan kavanozu sallayarak anlamaya çalıştım, sonra kapağını açıp tahta kaşıkla kurcaladım daha doğrusu üst kısmından biraz daldırıp çıkardım kaşığı, tamamen karıştırmadım yani. Sonra tekrar kapatıp sarıp sarmalayıp yerine kaldırdım.

Şuan ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası, yenilebilir mi yoksa biraz daha bekleyecek mi, buzdolabına mı koymam gerek, ne yapacağım acaba

Asilem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 14:26   #606
Yeni Üye
 
Kartopu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
Sn. Asilem, sizin denemeniz sanki kefirle mayalanmış yoğurt elde etmeyle sonuçlanmış gibi

Sütle mayalanan kefir boza kıvamında akışkan, mayaları da plastik süzgeçte yıkanarak yeni sütü mayalamakta kullanılan karnıbahar görünümlü canlılar... Elde ettiğiniz ürün eşdeğer midir? daha mı iyidir bilemedim açıkçası. Ama yenilebilir olduğunu düşünüyorum şahsen. Yoğurt ile benzer yöntemle mayalamışsınız sonuçta. Yoğurt da bir tür maya olduğuna göre, sizinki neden yenilmesin?

yoğurttaki gibi bir gün dolapta dinlendirip yemeyi deneyebilirsiniz belki...

pria, Asilem ve yeşilkolik beğendi.
Kartopu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 14:28   #607
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kefir mayalamayı yoğurt mayalama şeklinde değerlendirmeyiniz. Mayalama esnasında 1 -2 kez karıştırılması mayalamanın daha çabuk oluşmasını sağlar. Süt sağlıklı ise yani işlem basamaklarında içindeki mikroorganizmaları öldürecek derecede işlem görmemiş ise ve yoğun yapıya sahipse yoğurt gibi koyu olabilmekte bu tür mayalama genellikle mahalle aralarında satılan açık süt alıp kaynatıp yağını aldıktan sonra mayalamada daha koyu tutar.

pria ve Asilem beğendi.
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 14:42   #608
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Bende kefiri 1 yıldır evde yapıyorum ve benim kefirimde hep muhallebi-yoğurt kıvamında oluyor. Plastik bir süzgeçten süzüp mayaların üstünden içme suyu döküyorum biraz içilebilir kıvama geliyor.

pria ve Asilem beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 14:47   #609
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Kefiri içmek ve yemek içindeki faydalı maddeleri almamızı değiştirmez bence.
Mis gibi köy sütünden yaptığım sizlerinde anlattığı gibi yoğurt kıvamında oluyor.
Ben o şekliyle tüketiyorum.

pria, Asilem ve yeşilkolik beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 16:46   #610
Ağaçsever
 
Asilem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 80
Başka kıvamlı kefirleri okuyunca içim rahatladı, teşekkür ederim arkadaşlar.

Bu kadar mayalanma yeter madem diyerekten buzdolabına alıyorum kefiri o halde..

Kiraz beğendi.
Asilem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 23:33   #611
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Satın alınan hazır kefir ile mayalanmaz diye okumuştum bir yerlerde ama şimdi aklım karıştı açıkçası.

yeşilkolik beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2013, 15:02   #612
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2
son zaman larda kanser vakaları çoğalınca bu tür doğal ürünlere yöneldim açıkçası insanın gözü korkuyor hastalıklar çoğaldı yakınlarımızda. yediğimiz içtiğimiz hiç bir şey doğal değil nerdeyse ben hem kefir hemde kombu çayı mantarı mayalıyorum evde kefiri uzun zamandır yapıyordum maya bozulunca gittigidiyorda eczacı benimeczanem diye satıyo ordan sipariş verirken kombu çayı mantarınada denk geldım ikisinide sipariş ettim geldi.kombu çayı mantarınıda tavsiye ederim süper enerji veriyor.kefirinde en çok sigaranın zararlarını azalttığını düşünüyorum çünkü maya ölünce 2 hafta içmemiştim akşam yatarken hırıl hırıl ötmeye başlamıştım bu ne iş felan dedim sonra içmeye başlayınca hiç sıkıntı kalmadı o yüzden içmeye devam

influenza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2013, 16:42   #613
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
... ilk nasıl bulunduğunu bilen var mı?
...Bu degışık aromalı ve insan sağlığına son derece etkili içecek Orta Asya’da göçebe olarak yaşamlarını sürdüren Türkler tarafından 5 bin yıl önce bulunmuştur. Kefir; yoğurt gibi Türklerin bulduğu ve bütün dünyada bir Türk buluşu olarak tanınan bir süt ürünüdür. Kefir, adı ile tüm dünya dillerinde yer almıştır. Probiotik doğal bir süt ürünü olarak fonksiyonel gıdalara kaynaklık eden kefir, günümüzde doğal ürünlere yönelimin öncüsü olmuştur. Her geçen gün daha fazla artan ilgi ile karşılanan kefir bütün dünyada yaygınlaşmaktadır. Özellikle dengeli beslenme ve bağırsak filorası için önemi daha fazladır. Son günlerde bir takım süt firmaları tarafından Probiotikli yoğurt yapılarak bağırsak florasını düzenleyici ürünler piyasaya sürmüşlerdir. Oysa Türkler 5 bin yıl önce kefiri üreterek daha sağlıklı ve doğal ürün armağan etmiştir insanlığa.

Paylaşımı ve üretimi uzun yıllar saklanan kefir; Üretilmesinde kullanılan orijinal kefir taneleri babadan oğula geçen bir miras gibi değer taşımış ve bir sır gibi saklanmıştır. Kafkasyalıların gençlik iksiri olarak anılmış, ayrıca bu topluluklarda kanser ve diğer hastalıkların çok az olması kefirin şifa kaynağı ve sağlık açısından doğal koruyucu olarak benimsenmesini sağlamıştır.

Atatürk Orman Çiftliği

Piyasada 3-4 kefir markası var..Son zamanlarda fiyatları çok yükseldi..1 litresi 5.5-6 liralara geldi..
Evde kendisi yapamayanlar için A.O.Ç. kefiri oldukça ucuz ve içimi daha rahat; ayranımsı, hafif..
1 litrelik cam şişelerde 3.5 lira..

yağmur beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 18:43   #614
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar bir yıldan fazladır evde kefir yapıp tüketiyoruz, son zamanlarda sanki kefirim büyümüyor, önceden hızlı bir şekilde büyüyordu, büyümesi durmuş gibi, ama tadında bir fark hissetmiyorum, kullandığım süt, köy sütü, doğal süttür, Arkadaşlar bu normal bir şey midir?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 20:49   #615
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Aleykümselam,
Kefir mayanızı ezmeden eliniz ile koparıp küçültürseniz çoğalmaya teşvik etmiş olursunuz..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 01:44   #616
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Sayın Dostça çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2013, 17:56   #617
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 6
Merhaba arkadaşlar,
bi süredir buradan kefirle ilgili bilgileri araştırıyordum ve sabırsızlık edip bugün aktardan ege met adında minik şişede kefir mayası aldım. ama sizlerin bahsettiği gibi öyle karnıbahar görünümünde sayılmazdı. köftelik bulgurdan da ufak ve hatta süzgeçe döktüğümde farkettimki lapa gibi birşeydi. lütfen bana fikir verin yanlış bişey yapmak istemiyorum. gerçi mayaladım bile ama doğru değilse onu atıp doğru kefiri aramaya başlayabilirim.

yağmur beğendi.
hikmetizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2013, 21:25   #618
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Evet Sayın hikmetizmir o şekilde oluyor. Zamanla mayaladıkça büyüyecek. Eğer bulabilirseniz açık süt ile mayalayın. Bu sütte çok hızlı büyüyorlar. Ama imkan yoksa pastörize günlük süt. Sakın kutu süt kullanmayın. Büyümeyi bırakın ölüyorlar onun içinde bir süre sonra.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 08:25   #619
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Sağlıklı kefir

Merhaba arkadaşlar, kefir mayalarınızı Yağmurun dediği gibi mahalle sütcülerinizden almış oldugunuz sütü kaynatıp bir gün buzdalabında bekletip üzerindeki yagı dikkatli bir şekilde aldıktan sonra yaparsanız hem kefir mayanız çabuk büyür hemde yapılan kefir diger sütlere göre daha yogun olur. Mayalanma sürecinde (1-2 gün) ara ara karştırırsanız mayalanma daha cabuk olur

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2013, 16:52   #620
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 6
Teşekür ederim Yağmur, önerilerinizi dikkate alacağım. şimdilik olananaklarım kısıtlı olduğu için günlük sütle başladım fakat bir süre sonra açık sütle devam edeceğim.
size de teşekür ederim dostça, mesajınızı okuyunca hemen kalkıp bi karıştırdım kefiri

hikmetizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 10:11   #621
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba, evet Ankara'dayım ilanım da belirtilmekle birlikte kargo ile her ile yolluyorum kendim devamlı yaptığım için fazla kısımı coğaldıkca talep edenlere gönderiyorum. Amaç ticaret olmadığı için gönderdiğim miktar normal satılanlardan fazla, o nedenle şimdilik elimde 4 kişiye yetecek miktarda mevcut. Sağlıklı ve başarılı günler dilerim..


Düzenleyen dostca : 02-10-2013 saat 16:27
dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 10:41   #622
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
EÜ Ziraat fakültesi satış yerinde kefir bulunuyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 00:04   #623
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-09-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 6
2. mayalamamda kefirlerim canlandı ve maya tuttu. oldukçada yoğun görünüyor süzüp dolaba koydum az sonra hayatımda ilk kez kefir içeceğim. heyecanlıyım

hikmetizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 09:03   #624
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
kefiri uzun süre mayalarsanız ekşi kefir elde edersiniz, kısa süre yaparsanız tatı kefir elde edersiniz. Tatlı kefir kabızlığa, ekşi kefir de ishale iyi gelir. Damak tadınıza ve sağlık problemlerinize göre ayarlayabilirsiniz..Sağlıklı neşeli günler dilerim..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2013, 19:00   #625
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Kefir çilde de iyi geliyor..

Kefirin egzamaya iyi geldiğini okumuştum ama denememiştim. Yıllardır sağ elimin parmak ucu eklem yerlerinde egzama mevcut elim kuruduğunda nemini kaybettiğinde çatlıyor ve kabuk kabuk oluyor. Çekip kopardığımda canlı dokuda koptuğu için daha da kötü oluyor. Şimdiye kadar gittiğim doktorların verdiği kremler ve kullandığım ilaçlar hep geçici çözüm oldu. Aklıma kefir geldi deneyeyim dedim. Yarım çay bardağından az kefir içine bir tatlı kaşığı kadar sızma zeytinyağı koyup ocak üstünde ılıttım ve 2 tatlı kaşığı miktarıyla iki elime yedirdim. 1 saat arayla 2 defa uyguladım ve şimdiden elim hem yumuşak oldu hemde eğzama olan yerler sertliğini kaybetti, dün kopardığım ve iyileşmeyen kısım neredeyse kapandı ağrısı yok oldu. Gelişmeleri zaman zaman aktarırım..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2013, 20:39   #626
Ağaç Dostu
 
esgül73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2013
Şehir: Manisa
Mesajlar: 358
Bende 4-5 yıldır kefirimi kendim mayalıyorum.İlk yıllar her gün açıkta süt alıp yoğurt mayalar gibi mayalıyordum.Son yıllarda yine açıktaki süte (nadiren kutu sütle)mayalıyorum.Her gün mayalamaya üşendiğim için 4-5 günde dolaptan soğuk süte mayalayıp bozulmasın diye buzdolabına koyuyorum.Bu arada karnıbahar gibi büyüdü hatta isteyen arkadaşlarıma verdim.Yalnız dün 'paylaşıyorum'bölümünde kefirin cinsleri olduğunu öğrendim.Ve yıllardır emek çektiğim kefirin cinsinin iyi olup olmadığını merak ettim.Tadı hafif ekşimsi ,koyu ayran kıvamında oluyor.Bu kadar kefir muhabbetinden sonra canım çekti.Gidip kefirime bakıp içeyim bari!

edasu ve yağmur beğendi.
esgül73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 07:58   #627
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Ben kefiri günlük sütün içine koyunca, kefir sütün üstüne çıkıyor. Bardakta mayalıyorum. Bardağın üçte biri kadar maya var. Maya üstte yüzünce sütün üst rafı 24 saatte mayalanıyor ama alt tarafı mayalanmıyor gibi oluyor. Ortam ısısı 20 derece civarında ve karanlık dolap içinde duruyor. Süzdükten sonra karıştırınca içiliyor. Kefirin renginde ve kokusuna bir anormallik yok, üremesi de yavaş. Tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilir mi?

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2013, 12:30   #628
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba arkadaşlar,
copur09 arkadaşım, mayaya göre sütünüz az gibi geldi,bence; yaklaşık 1 litre sütü ılıtın ama yoğurt mayalarken ısıttığınız sütten daha soğuk olsun yaklaşık 30-32 derece mayayı karıştırdıktan sonra soğumaması için bezle sarın ağzı hava alacak şekilde acık olsun tamamen açmaya gerek yok günde 2 defa tahta veya plastik kaşıkla karıştırın, 1 günde hazır olur daha ekşi istiyorsanız süreyi 1,5-2 güne çıkarabilirsiniz.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2013, 15:26   #629
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-09-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
burada quark olarak da bilinen ve avrupa da oldukça fahiş fiyatlara satılan kefir peyniri ile ilgili tarife ulaşabilirsiniz.

hasanbilir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2014, 06:47   #630
Yeni Üye
 
canturk_akpinar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 3
Herkeze merhaba benim bir sorum olacak.
Yaklaşık bir aydır kefir mayalıyorum. Mayayı ilk satın aldığımda 5-6 tane mercimek tanesi kadardı. Şu anda 5 katına çıktı ancak yapışkan ve sümüğümsü bir hal aldı. Hergün akşamları mayalıyorum hiç buzdolabına atmadım. Mayam öyle karnıbahar tanesi gibi toplu bir yapıda değil. Neden? Yorumları bekliyorum. Artvin.

canturk_akpinar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024