agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2007, 13:21   #31
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
artık marketlerde meyveli olanları çıktı sanırım çikolatalı olanı da var.
Neyli olursa olsun ııh bana göre değil,
Memet gerçekten tadını bilmeyeni uyarmak gerek

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 15:26   #32
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 40
İçiminin keyifli olmadığına dair yazıları okuyunca çok şaşırdım doğrusu ,çünkü benim mayaladığım kefir neredeyse yoğurt gibi tutuyor ve ben biraz sulandırarak kullanıyorum ve tadının ayrandan bir farkı yok neredeyse.Ancak hazır satılanlar konusunda sizlere katılabilirim ,bende zorla tüketiyordum.

Ben kefir yerine başka bir şey mi yapıyorum? Benim yaptığım çok lezzetli

Aysgl-Bytk beğendi.
FUSNUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:14   #33
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kefiri bende çok seviyorum, ama ayran gibi deyince, ayranın ekşimsi tadı yerine daha farklı bir tat gelince ilk tepkisi böyle olan çok oluyor.
Önceden uyardıklarım güzel buluyor.

Bakla gibi bir şey kimi aşık, kimi ağzına almaz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:14   #34
ebonsa
Guest
 
Mesajlar: n/a
Böyle konu açtığın ve bilgiler almamı sağladığın için sağol Sebo.
Ben de bir kaç yıl önce hazır alıp içmiştim. İlk başta çok tuzsuz ayran gibi gelmişti lakin nedense sonraki içişlerimde pek de hoşuma gitmemişti ama fazla hatırlamıyorum tadını, önümüzdeki günlerde bir tane daha alıp içeyim...

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:20   #35
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Kefir yaz sıcaklarında çok iyi içiliyor, dolaptan çıkmış kefir kadar insanı serinleten bişi yok
Ayrıca tadını beğenmeyenler için, cacıklaştırabilirsiniz. Biraz sarmısak ve salatalık rendesi ile içimi kolay oluyor

yağmur beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:27   #36
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Kefiri bende çok seviyorum, ama ayran gibi deyince, ayranın ekşimsi tadı yerine daha farklı bir tat gelince ilk tepkisi böyle olan çok oluyor.
Önceden uyardıklarım güzel buluyor.

Bakla gibi bir şey kimi aşık, kimi ağzına almaz.
Ben Baklayı da sevmem

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:45   #37
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebonsa Mesajı Göster
Böyle konu açtığın ve bilgiler almamı sağladığın için sağol Sebo.
Ben de bir kaç yıl önce hazır alıp içmiştim. İlk başta çok tuzsuz ayran gibi gelmişti lakin nedense sonraki içişlerimde pek de hoşuma gitmemişti ama fazla hatırlamıyorum tadını, önümüzdeki günlerde bir tane daha alıp içeyim...

Bu başlığın içindeki bilgiler insanların işine yaramaktaysa çok mutlu olurum. Bildiğim ve mesleğim olan konularda yazıp insanları bilgilendirmeye devam edeceğim, elimden ne gelirse artık.

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2007, 11:31   #38
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Bekliyoruz.))

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2007, 01:39   #39
Ağaçsever
 
Bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Düzce
Mesajlar: 39
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala Mesajı Göster
Bir gün sağlıklı yaşama sevdası ile aktardan kefir almaya kalkmıştık. Aktar kavanozun içinde bir şey getirdi. Sonra nasıl mayalanması gerektiğini, nasıl çoğaldığı, ne şekle girdiğini...falan anlatmaya başlayınca kendimi dışarıya zor atmıştım. Hala değil içmek, düşününce bile.... bu konuya bile zor tıkladım
Aynen, kaç kere marketlerde gördüm bir türlü elim rafa gitmedi. Faydasını da okuyorum böyle faydalı içecekleri de severim fakat aklıma okulda mikroskop altında baktığımız tek hücreli, kancalı vs. mahluklar geliyor. Bunlar artık süte hangi işlemi uyguluyorlarsa hiç içesim yok.

Bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2007, 16:47   #40
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sn. bıyıklı baktığınız mikroorganizmaların yararlıları olduğunu da biliyorsunuzdur sanırım. Onlar hayatımızın her alanında varlar....

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2007, 00:37   #41
Ağaçsever
 
Bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Düzce
Mesajlar: 39
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebo_17 Mesajı Göster
Sn. bıyıklı baktığınız mikroorganizmaların yararlıları olduğunu da biliyorsunuzdur sanırım. Onlar hayatımızın her alanında varlar....
Biliyorum bilmesine de kefirin organizmalarının birazcık makro boyutlarda olmasını içim kaldırmıyor işte ne bileyim.

Bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 23:43   #42
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
memet, bulamadın mı halen broşürleri?

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 19:47   #43
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili Filiz

Herşeye atladığım gibi , bir aralar da kefir diye yanılıp yakılmıştım. Sonra buldum ve hatta bu konuda bir paylaşım grubuna bile üye oldum. Kefirin yararları ile ilgili bilgiçlik yapmayayım ama son derece sağlıklı bir besin. Herşeyden önce bir probiyotik. Özellikle sindirim sistemine çok olumlu katkıları var. Yediğimiz içtiğimiz herşeyin hormonlu olduğu düşünülürse, olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir gıda maddesi. Bu konuda googledan bir kefir araştırması yapıldığında ne kadar yararlı olduğu görülür.

Herkesin damak zevki farklıdır ama kefirin öyle çok kötü bir tadı olduğunu düşünmüyorum. Ben ekşi sevmem, ekşi yoğurt yiyemem ama kefiri mayalama süresini az tuttuğumda, kefirin tadı gayet güzel geliyor bana.

Ben Sn. Memet'e katılıyorum. Hazır kefir,maya olarak kullanılarak kefir elde edilmez. Kefir, kefir daneleri ile mayalanır ancak.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 15:20   #44
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Acaba bu kefir danelerini nereden bulabiliriz? Bu konuda bir bilgisi olan varmı?

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 15:49   #45
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kendi satış yerlerinde kefir mayasını küçük şişelerde satar. Bursa'da Uludağ Ün. var galiba değil mi? Ziraat Fakültesinde belki vardır, bir sormak gerekir.

http://health.groups.yahoo.com/group/kefirtaneleri/
Bu gruba üye olup, elinde olandan isteyebiliyorsun.
Kimsede yoksa, bir kaç ay bekleyip benden istiyorsun .

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 15:49   #46
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
EÜ Ziraat Süt ürünleri bölümünde kefir var. Hem danesi satılıyor, hem de satış yerinde hazırı.
Süt ürünleri bölümü olan başka fakültelere sormalı, olabilir onlarda da.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 09:50   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Yazılanları bir çırpıda inceledim. Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. Gerçekten faydalı bir içecek gibi duruyor. Sütü hiç içmedim içemem nedenini sonra buraya yazarım. Ancak anladığım kadarı ile bir süt mamülü olan kefiri içerek sağlık bulabilirim diye düşündüm. Tabiiki tarihçesi çok önemli ancak ince bir teferruat diyebilirim. Her kim buldu ve insanlığa sundu ise onlara sonsuz teşekkürler. Yaratıcılık ve zekanın ürünüdür mutlaka. Zorda kalmanında olabilir.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 09:53   #48
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi Mesajı Göster
Peki hazır kefirle sütü mayalamak sağlıklımıdır.Ben genelde öyle yapıyorum...
Sn.Efongi,
Hazır kefir ile mayalama yapıyorum diyorsunuz peki bu mayalama sonucu kefirinizi elekten geçiriyormusunuz eğer geçiriyorsanız içerisinde maya (kefir tanesi) oluşması gerekir.
Eğer bu tür bir oluşum yok ise siz sadece hazır kefirinizi sulandırmış ve iki gün (ve/veya bir gün artık o sizin mayalama gününüze göre değişiyor) bekletmiş oluyorsunuz ki bu da çok sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor.
Kefir;
çocukaların yetişme çağından ergenlik çağına ve yetişkinlerde bir çok hastalığa karşı vücudun dincini arttıran bir içecektir.
Çocuklarda özellikle antibiyotik etkisi yaparak vucutlarının bağışıklık sistemini geliştirir ve arttırır.
Yetişkinlerde ise hem bağışıklık sistemine yardımcı olur hemde bir çok hastalıktan korur.
Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi kefir sindirim sistemini çalıştırıken asla kilo yapmaz
Ayrıca kefirin faydalarını anlatmakla da bitmez piyasada hazır satılan kefirler bizlerin evde yaptığı mayalama ile alakasının olmadığını düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim ancak benim şahsi düşüncem bu ev yapımı kefir ile piyasadan alınma kefirin tadına bakın aradaki farkı sizlerde benim kadar anlayabilirsiniz...
Saygılar,

yağmur beğendi.
Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 10:31   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Hazır kefir ile ev yapımı kefir arasında tad bakımından nasıl bir fark var?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 10:41   #50
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hazır kefir ile ev yapımı kefir arasında tad bakımından nasıl bir fark var?
Size buradan nasıl anlatabilirim ki bunu siz evde hazırlarsınız bir onun tadına bakarsınız birde piyasadan satılandan alır onun tadına bakarsınız o zaman aradaki farkı anlayabilirsiniz.
Bunca yıl ömrümde ilk defa tad olayını nette anlatırmısınız olayına şahit oluyorum.
Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 11:04   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ekşilik tatlılık olarak soruyorum Bir başka anlatımla ev yapımı kefir daha mı ekşi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 11:16   #52
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ben üniversiteden kefir tanesi alırken, hazır kefirle sütün kesilmesinin tam olarak kefirle aynı içerikte olmadığını konuştuğumu hatırlıyorum.
Kefir tanesinin kullanılması şart.
Kefirin ekşi ya da tatlı olması, sütün ne kadar beklediğiyle ilgili.
Oniki saat bekleyen kefir tatlı olur. Bir gün bekleyen kefir biraz ekşice, İkisi de kullanım amacı bakımından farklılık gösterir.
Kefir taneleri süzüldükten sonra bir süre hazırlanan kefirin buzdolabında dinlendirilmesi yararlıdır.
Uzun süre kefir üretip kullanmış biri olarak, en büyük sorun, tanelerin steril saklanması sorunu oluyor. Bir süre sonra kefirin üstünde küf üreyebiliyor. Buna dikkat etmek gerek.
Bu kefirin kullanılmaması gerek.
Bu bakımdan hazır kefir alıp tüketmek daha pratik

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 11:18   #53
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Çok güzel bir başlık olmuş. Bilgi veren tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Dün ben bu başlığı görmeden marketten aldığımız kefiri eşimin zoru ile tattım. Eşim tattırırken ayrana benzediğini söyleyerek kandırmıştı ama doğrusu ayranla alakası yok. Ama Sevgili Elfogi'nin dediği gibi kilo alımına dikkat etmek gerek. Besleyicilik oranı çok yüksek olduğunu duymuştum daha evvel. Güzel bir başlık olmuş, ev yapımını da merak ettim doğrusu. Herhalde hazır satılanlardan daha lezizdir.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 11:51   #54
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
kefiri ayrana benzetmek her sefrinde ilk tadanları yanıltıyor.
Aslında tokluk hissi yarattığı için, zayıflarken de kullanabilirsiniz.
Ben sağlık sorunları için kür olarak kullanıyorum. Kışa girerken bir iki ay, yaza girerken bir iki ay.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 13:28   #55
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Arkadaşlar kefiri hazırlarken Sebahattin'in dediği gibi kesinlikle metal kaşık veya süzgeç kullanmamak gerekiyor. Un elediğimiz ince plastik süzgeçler veya tülbent kullanılabilir. Mayanın tek bir zerresinin bile içeceğe karışmaması gerekiyor. Ve kavanoza koyup mayalarken kapağını kapamaktan bahsedilmiş ama benim bildiğim kadarıyla kavanozun kapağının tam kapanmaması gerekiyor. Hafifçe aralamak gerekiyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 13:56   #56
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Memet Bey,
Bir dönem uzun süre hergün olmak üzere kullanmıştım; ara verince kavanozda su içinde bekleyen maya bozulunca attım. Tekrar başlamak istiyorum, sürekli kullanmanın olumsuz bir etkisi olabilir mi?

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 14:58   #57
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ben hiç bir olumsuzlık görmedim şimdiye kadar.
Bir metin var bende kefirle ilgili onu arıyorum bulunca buraya ekleyeceğim

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 15:04   #58
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Üstte kışa ve yaza girerken ikişer ay kullandığınız için sordum, neden tüm bir yıl değil de mevsimlik ikişer ay?

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 15:04   #59
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Ben kefiri yaklaşık bir yıl hergün kullandım ailecek hiç bir olumsuz yönünü görmedim.
En son geçen sene tatile çıkarken mayayı suya koymayı unutmuşum tüm mayam mahvoldu çöpe attım şimdi tatil dönüşü tekrar bir maya kültürü alacağım ve yine önümüzdeki yaza kadar her gün kefir mayalayacağım bizim ailenin kefir saatinde hep beraber kefir içeceğiz yine
Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 15:08   #60
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Uzun süre kullanınca insan bıkmaya başlıyor. Tek nedeni bu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024