17-04-2011, 19:00 | #361 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2011
Şehir: samsun
Mesajlar: 1
|
Merhabalar Kefir le yoğurda müslüman - gavur ayrımı yapılacağı hiç aklıma gelmezdi ki iki üründe birbirinden değerli ve faydalı probiyotik, prebiyotikler ve kefirinde yüzyıllardır müslümanlar tarafından kullanıldığını biliyorum içinde alkol var ozaman kötüdür diyerek olaya biçimsel açıdan bakmak bana çok mantıklı bir bakış açısı gibi gelmiyor ki bu üründeki alkol miktarı ve etkisi bizleri sarhoş edecek kadar olamadığını sanırım herkez biliyordur. ben hiç kefirden ve benzeri ürünlerden sarhoş olup çevresine, kendisine ve ailesine zulüm yapan bir insan haberi duymadım burada bahsi geçen alkol miktarı bu idiadan dolayı kefir ürünü kullanmayan bir insanın başka birçok meyve,sebze v.b ürünlerden aldığını söyleyebiliriz İnternetde daha önce okuduğum bir haberde : 16-17-18 /10/2006 tarihlerinde Bursa TÜBİTAK'ta yapılan analiz raporlarına göre günlük hayatımızda tükettiğimiz bazı yiyecek ve içecek maddelerinin içerdiği ethanol (etil alkol) miktarları belirtildi. Patates 4,47 gr/l Yoğurt 2,48 gr/l Boza 2,26 gr/l Portakal 2,13 gr/l Hurma 1,90 gr/l Sirke 1,69 gr/l Gül suyu 1,53 gr/l Ekmek Mayası 1,24 gr/l Greyfurt 0,95 gr/l Meyve suyu 0,48 gr/l Kola 0,2 gr/l Gazoz 0,2 gr/l Portakallı Gazoz 0,2 gr/ ethanol (etil alkol) ölçülmüştür. Kefirin ne çevremize ne kendimize zarar verdiğini kanıtlayan bir çalışma yok bu zamana kadar yapılan araştırmalar tam aksi yönde bence kefir Allahın çok güzel ve faydalı bir nimeti |
17-04-2011, 22:15 | #362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
Şehir: Ukrayna
Mesajlar: 120
|
Sayin TORIK, Ben tarihsel gercekleri yazdim. Sovyet hakimiyeti altinda kalan musluman topluluklar haricinde diger musluman halklar icerdigi ve bekledikce artan alkol miktari sebebiyle bu urunden uzak durmuslardir dedim. Kefiri icip icip saga sola saldirma zaten olamaz cunku derecesi dusuk. Sonucta eger niyet keyif verici madde elde etmek olursa bunu yogunlastirilmis siyah caylada yapabilirsiniz. Bazi mezheplerin sizin listenizdeki sirkeye de temkinli yaklastiklarini biliyorsunuzdur sanirim. Insanlar inanclarina gore istedikleri sekilde besin maddelerini tuketmekte serbesttirler. Ayrica Gavur gibi yakisiksiz bir tabiri kullanmamanizi rica ederim. |
02-10-2011, 00:22 | #363 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 425
|
Selamlar ben kefir mayası arıyorum açıkçası aktarlardaki kefire güvenmiyorum.Elinde kefir mayası bulunan arkadaşlar kargoyla karşı ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim. |
10-10-2011, 14:19 | #364 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
|
Alıntı:
Kefir |
|
15-10-2011, 15:48 | #365 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 184
|
Elimde kefir mayası vari mayalanma süresi uzun ya da kısa pek fark etmiyor, üzerinde hafif bir küf tabakası oluşuyor, bunu önlemek isçin bir şey yapabilir miyim? Yoksa bu mayalanma süresinde normalmidir? |
05-11-2011, 22:39 | #366 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 425
|
Selam arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu kefir mayası buldum. Kocaelinden eldem teslim isteyenlere verebilirim. Sayın darkfriairs bende kefir mayalıyorum ama üzerinde küf tabakası oluşmuyor.oluşmamasıda lazım bence tabi benden daha deneyimli olanlar daha iyi bilirler bu nacizane benim fikrim. |
10-11-2011, 09:45 | #367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 1,733
|
Elinizdeki mayada bir sorun yok ise mayanızın miktarına göre, örneğin ; 3 yemek kaşığına kadar mayayı 600-700 gram oda sıcaklığındaki süte koyup soğuk havalarda mayalanma ortamının sağlanabileceği bir ortamda (22-24 derece) 12-24 saat beklemeye bırakıyoruz. Mayada bir sorun yok ise sağlıklı bir şekilde mayalanacaktır. |
01-12-2011, 08:35 | #368 |
Ağaç Dostu
|
Mayanın önemini kavramış bulunuyorum. 2 yıl önce denediğim maya benim kefirden tiksinmeme neden oluyordu az kalsın. Hazır satın aldıklarımdan çok farklıydı. Bu sene bir arkadaşın verdiği maya ile tekrar denedim, tadı ve kokusu güzel jöle kıvamında bir kefir elde ettim. Oda ısısında tek bardak yapıyorum, bazen 12 saat beklemek zorunda kalıyorum ama tadı hakikaten güzel. Kullandığım süt cam şişede litrelik satılanlardan. Pes etmeyip tekrar denediğime şükrediyorum. |
01-12-2011, 08:54 | #369 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Mayanıza küf bulaşmış. |
|
01-12-2011, 09:26 | #370 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de marketdeki kefirleri içemiyorum tadı hoşuma gitmiyor. Engin Beyin mayasına alıştık onunla gidiyor bu mayayı kullananlar "bana köyümü hatırlatıyor" diyor. Kimisi de market kefirini çok seviyor. Buradan çıkan sonuç; zevkler ve renkler tartışılmaz, hoşumuza giden mayayı bulup onunla yola devam edeceğiz. |
|
01-12-2011, 10:21 | #371 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama şu an mayaladığım kefir çok güzel Düzenleyen Jezebel : 01-12-2011 saat 14:15 |
|
01-12-2011, 13:24 | #372 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2009
Şehir: kayseri
Mesajlar: 41
|
Alıntı:
Sizden de bu beklenirdi. Başarılar dilerim... Bir gün bende başarırım, inşallah. |
|
01-12-2011, 18:57 | #373 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kokusu güzel ve küf oluşumu olmadığı için kefir tanelerini süzgeçte iyice yıkadım, su dolu kavanoza koyarak bir kaç kere çalkalayıp boşalttım, uzayan yapı iyice kaybolunca az miktar süte koyup buzdolabına kaldırdım, iki günde bir sütü değiştirdim. Bir hafta boyunca oluşan kefiri kullanmadım, dışarıda son mayaladığım gayet normal oldu, bundan sonrakileri kullanacağım. En çok ekmek yapımında kullanıyorum. |
|
01-12-2011, 20:18 | #374 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
|
Kefiri mayalamadığım zaman içme suyunun içinde (klorsuz suda) buzdolabında saklıyorum,sütte değil.Konuyu baştan okumadım ama ,arkadaşlar kefire asla metal deymeyecek.Süzgeciniz bile plastikten olmalı,dikkat edin tel olmasın.Oda sıcaklığında 24 saatte mayalanır.Kış ve yaza göre bu süre biraz değişebilir.Ben de ev yapımı kefiri tercih ediyorum,hazırları ilk denediğimde içemedim.Herkese kolay gelsin,afiyet olsun. |
01-12-2011, 22:10 | #375 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, bunlara dikkat etmek lazım. Kullandığım herşey porselen, süzgeç ve kaşık dahil. Ancak artık dinlendirmiyorum, hergün mayaladığım için pek istirahat edemiyor. Evde süt olmadığı zaman içme suyu içinde buzdolabında bekletiyorum. Benim mayam çok ufak, minik karnıbahar çiçeği gibi |
02-12-2011, 09:08 | #376 |
Ağaç Dostu
|
En çok yapılan hatalardan biri sütü yoğurt mayalamadaki süt ısısına çıkarıp kefir mayalamak. Kefir mayası bu sıcaklığı sevmiyor ve maya sıcakta bozulup sümüksü kıvamda kefir oluşturuyor. Ben soğuk sütle mayalıyorum 2.günün sonunda oda ısısında yoğurt gibi oluyor. Eğer tüketemiyeceksem , üstünde küf olmaması için olduğu gibi buzdolabına bırakıyorum 3 hafta bile bozulmadan kalıyor, daha uzun süreleri de deneyeceğim. |
02-12-2011, 17:24 | #377 |
Ağaç Dostu
|
Ben de soğuk süt ile mayalıyorum, plastik süzgeç kullanıyorum. Sütte saklanabileceğini senelerdir kullanan birinden duymuştum ama belki daha çabuk bozulmasına neden oluyordur, emin değilim ya da buzdolabında çok yavaş da olsa mayalanma devam ediyordur, bir hafta boyunca bozulmadan kalabiliyor. Sn. denizakvaryumu, "olduğu gibi buzdolabında bırakıyorum" derken, kefirin içinde mi bırakıyorsunuz? |
02-12-2011, 19:24 | #378 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
kefir istegi
Bende kefir mayası istiyorum elinde fazla olan biri varsa kargosunu ben öderim. |
02-12-2011, 19:49 | #379 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Adres gönderin kefir göndereyim. |
02-12-2011, 20:39 | #381 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
kefir istegi
Sayın gultar,ilginize teşekkür ederim adresim:Muzaffer Öztabak Cumhuriyet mah.limoncuk mevki limoncuk sk no23 ören köyü Kemalpaşa İZMİR |
04-12-2011, 00:27 | #382 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Su içinde de denedim , suda da bozulmadı. Engin beyin mayası benim denediğim (amatör hobici) |
|
04-12-2011, 12:23 | #383 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birkaç yıl önce evden uzakta olduğum bir yaz, mayayı 3 aylığına su içinde buzdolabında saklamıştım. Döndüğümde biraz tembelleşmişti. Bir kaç gün küçük miktarlarda süt içinde mayalayıp uyanmasını sağlamıştım. Uyanıp, normal kıvamına dönene dek o kefirimsi sütü içmemiş, dökmüştüm. Hala o mayayı kulanıyorum. Bir süredir (sanırım 2 ay gibi) yine kefir yapmaya ara vermiştim. Bu arada sütün içinde yine buzdolabında durdu. Sütü değiştirmeyi de unutmuşum. İki gün önce 200 ml. sütle mayalayıp 2 gün beklettim. Bunu da dökmeyi düşünüyordum ama 2 gün sonunda kokusundan dökmeye gerek kalmadığını gördüm. Kıvam biraz sulu kalmıştı ama tadı yerindeydi. Sonuç: Süt (arada yenilense daha iyi olur herhalde) ve suda buzdolabında 2-3 ay kalabiliyorlar. |
|
04-12-2011, 12:29 | #384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
Kefir mayasını oda ısısındaki sütle mayalarsanız daha çabuk oluşuyor. Tabii havanın ısısı da önemli. Uzun süre kullanmayacağınız durumlarda mayayı iyice yıkadıktan sonra içme suyuna koyup, buzlukta saklayınız donma, kefiri bozmuyor. 6 ay kadar böyle saklıyorum. Yazın çabuk oluşuyor, hatta ekşiyor. O tadı sevmediğim için kışın içmeyi seviyorum.Yaz süresince dondurup bekletiyorum.Kefir mayasının her işlemden sonra temiz su ile yıkanması gerekir. Çürüme, küflenme olmaması için. |
05-12-2011, 10:21 | #385 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
kefir
Alıntı:
Kefirinizi bugün yurtiçi kargoya veriyorum. Takip edip alın köylere servisi olmayabilir. Afiyetle tüketiniz. |
|
05-12-2011, 21:15 | #386 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
Sayın gultar bizim köye yurtiçi kargo geliyor,siz İzmirin neresindesiniz elime ulaştıgında sizi bilgilendiririm. |
07-12-2011, 17:25 | #387 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
kefir istegi
sayın gultar bugün kefir mayası geldi çok teşekkür ederim. Hemen mayaladım inşallah yarın içeriz birde sormak istiyorum şişe sütü kullansam olurmu. |
14-12-2011, 09:10 | #388 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 1
|
KEFİR MAYASI,kefir içmek İÇİN alimmiz@mynet.com |
16-12-2011, 22:18 | #389 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 38
|
kefir
Sayın gultar; göndermiş oldugunuz kefiri bugün açtım, yogurt kadar koyu olmuş çok güzeldi tekrar çok teşekkür ederim. |
16-12-2011, 23:19 | #390 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
|
kefir
Alıntı:
Rica ederim afiyetle tüketiniz. Selamlar.. |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|