03-09-2010, 22:57 | #332 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
04-09-2010, 09:44 | #333 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, İki defa hazır süt (market sütü) ile mayaladım. İlkini içtim, ikincisini bugün dolaba koydum, akşama içeceğim. Bu gün de taze (komşunun ineği var) inek sütü ile mayalama yaptım bakalım tadında farklılık olacak mı? |
05-09-2010, 10:19 | #334 |
Ağaç Dostu
|
Taze sütten dün sabah mayaladığım kefir, bu gün açtım ki tamamen koyulaşarak kabın üstüne çıkmış vaziyetteydi. Kabın alt bölümüne suyu inmiş vaziyetteydi. Bunu süzerek çıkan mayayı bir bardakta bir miktarını suya koyup buzdolabına koydum. Bir miktarını da hazır sütle yeniden mayaladım. Süzülen kefir mayası yanında kefire pek benzemeyen çökelek gibi çökeltilerde vardı. Bunu ne yapacağız. Kefir mayalama kabında kabın altına inen süzülmüş yeşilimsi su bir işe yarıyor mu? |
06-09-2010, 13:56 | #336 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
ben yoğurt çorbası yaparken biraz kefir de koydum güzel oldu mayayı yutunca bir şey olmuyormuş yine de hafif tedirgin oldum ilk kazada ama kefirle ilgili bir kaç forumda bağışıklık için iyi olur benzeri mesajlar hatırlıyorum ama olumlu etkisi var mıdır ve nedir bilmiyorum |
29-09-2010, 09:24 | #337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
|
bende bir süre ev ortamında kendi kefirimi möayaladım.süt içmeyi pek sevmiyorum.çok ayakta çalıştığım için (24 saat) kasların daha fazla kalsiyum ihtiyacı oluyor.peynir ve yoğurtta bulunan miktarı oldukça az.bu neden le gece uykumdan bacaklarıma giren şiddetli kramplarla uyanıyordum.kefirin kalsiyum oranı çok iyi ve içmesi çok kolay.ayrana benziyor.yapımı çok kolay.bir kilo sütü cam bir kaba koyun bir çay bardağı kadar kefiri içine katıp karıştırın.serin ve karanlık bir yerde saklayın.bir hafta sonra hazır.tek dikkat edilecek şey içinden ne kadar alınırsa o kadar süt ekleyin miktar hep aynı duracak.bundan sonra beklemeye gerek yok her gün alabilirsiniz.birde metal değdirmemek gerek demişlerdi.ben hep dikkat ettim.bir yıl kullandım.çok işime yaradı. |
19-10-2010, 19:03 | #338 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2010
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1
|
Kefirin faydaları daha doğrusu şu andaki bilimin araştırıp bulmasıyla elde edilen kadarı ile çok az olduğundan etrafımızdaki insanların söyledikleriyle yaşadığımız tecrübelerle yetinmek durumundayız ayrıca bunları paylaşıp kefiri herkesin içmesini sağlıyarak sağlıklı bir toplum için uğraş vermek durumundayız.Zaten GDO lu besinler,kimyasalara bulanmış sebze meyveler,hormon kullanımı ve de yediğimiz biçok ürünün toprağın mineral dengesinin giderek azalmasıyla daha az faydalı hale gelmesi sebebiyle sağlıksız insanlar oluyoruz bu yüzden kefiri baştacı yapmak gerekiyor)Bu arada annemin kemik ağrıları vardı baya bi zaman doktorlar bişey bulamadılar kefir içilmesi kemik ağrılarına iyi geliyormuş diye tv lerde duyduk ve de uyguladığımızda annemin ağrıları baya azaldı şeytan kulağına kurşun... |
20-10-2010, 04:07 | #339 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 116
|
Merhaba Arkadaşlar; Bu kefir mayası denilen mikroorganizmayı İstanbul anadolu yakasında bulabilirmiyim acaba |
31-10-2010, 16:45 | #340 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
|
Arkadaşlar, Siteden tanıştığım Hhatice bana elindeki kefirden verdi ve bugün kendisinden aldığım kefiri ilk defa tadacağım. Kendisi çok değerli ve de yardımsever bir insan. Kendisiyle tanıştığım için çok mutlu oldum. Burada kendisine tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. |
24-11-2010, 00:45 | #345 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Kargo poşetine koymadan önce gazeteye sarsak ya da ufak bir kutuya koysak Sorun olmaz gibime geliyor |
24-11-2010, 16:17 | #346 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
"....Bu konuda google'de birçok site de bilgi var. Ancak Bu mayanın ilk kaynağını bien var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası...." Keçi işkembesine süt doldurup bunu bekletiyorlar. Sanırım yirmi gün kadar. Maya bu işkembenin içinde oluşuyor. Üniversiteden aldığım notlarda böyle anlatılıyordu. Ama nasıl bir işlem uygulanıyor, o ayrıntılar yoktu metinde. Düzenleyen memet : 25-11-2010 saat 06:19 |
24-11-2010, 21:26 | #347 |
Ağaç Dostu
|
Sütle ıslatılmış birkaç kat peçeteye sararsanız, sağlam bir kutu ambalajda kargoyla gider. Daha önce ben aynı şekilde yanımda götürdüm. Yalnız ulaşım sonrası temiz suyla yıkandıktan sonra sütte kullanılmalı. |
01-12-2010, 15:44 | #349 |
Ağaç Dostu
|
12 ve 24 saatlik kefirlerde, kullanım amacı olarak nasıl bir fark var? |
06-12-2010, 12:07 | #350 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
|
Alperfect'e çok teşekkür ederim... Kefir yapmayabaşladım 2 gündür içiyorum... |
29-12-2010, 16:09 | #351 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Arkadaşlar, Yaptığım kefir, 24 saat mayalandığı zaman lastik gibi olmaya başladı. Sanki erimiş kaşar peyniri gibi. Bozuldu mu acaba maya diye korkuyorum. Bu bir sorun mudur? |
29-12-2010, 17:57 | #352 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
İzzet bey kefirde böyle bir şey olmaması grekiyor. Maya ne kadar? Maya çok olunca kefir çabuk koyulaşıyor, ama macun gbi olmaması gerekir. Bence kullanmayın. |
|
01-01-2011, 13:43 | #353 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yarım litre süte 1 yemek kaşığı kadar maya atıyorum ve serinde mayalanıyor.Her gün mayalıyorum. Ekşi olmuyor ama lastik gibi sünüyor yoğurdu. Bir süre önce büyümüş mayaları parçalamıştım. Ondan olur mu acaba? Biz bu lastik gibi olan kefiri içtik. Değişik bir şey hissetmedik tadında . Görünümünde de bir değişiklik yok. bembeyaz süt , bembeyaz kefir. Benim çocuk, ekşi istemediği için her gün mayalıyorum. Şimdi bir kaç gün mayayı buzdolabına kaldırdım. |
01-01-2011, 15:10 | #354 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kullanılan malzeme süt olduğu için, ne kadar steril ortamda korunsa da, havadan gelecek etkilere açık oluyor. Çok maya katıldığı için koyu yoğurt gibi olsa da böyle lastikleşmemesi gerekiyor. Mayayı parçalamanın etkisi olacağını sanmıyorum. Havadan bir şeyler geçmiş olabilir. Bence mayayı kullanmayın yenisini bulalım. |
20-01-2011, 20:59 | #355 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Bir-birbuçuk litre pastörize sütü 16-20 saatte mayaladığım kefir mayam: http://www.agaclar.net/forum/showthr...138#post745138 |
02-03-2011, 23:14 | #356 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1
|
kefirde sorun mu var acaba?
öncelikle herkese mutlu günler diliyorum. Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne. 18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun. çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim. |
12-04-2011, 12:20 | #357 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 64
|
Bende uzun zamandir kefir mayaliyorum cokta memnunum. |
12-04-2011, 12:30 | #358 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Ayrıca kefir mayanız çok sütünüz az olursa da koyu olur. |
|
15-04-2011, 08:15 | #359 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 3
|
şu kefirin tadını çok merak ettim. banada kefir tanesi gönderebilecek var mı acaba? bi deneyeyim. 505 561 52 84 |
15-04-2011, 19:08 | #360 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
Şehir: Ukrayna
Mesajlar: 120
|
Alıntı:
Saygilarimla |
|
|
|