agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2010, 22:53   #331
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Cam şişede saklasanız daha iyi olur.Aslında her gün mayalamak çok daha iyidir .Ama fazla mayalarsanız buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2010, 22:57   #332
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
İsteyen adam neden almamış.

Bu konuda google'de birçok site de bilgi var. Ancak Bu mayanın ilk kaynağını bien var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası.

Ben bir ara İnegöl'de çalıştım. Mezit boğazında ki köylere çok gidiyordum. O zamanlar hiç duymamıştım ve içmedim. Orada hep kafkas kökenli köyler var.
Neden almadığını bilmiyorum .Birde içtikten sonra bardakta kalanı cildinize sürün 1 ay içinde sizdeki değişikliği başkaları farkedecek )

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2010, 09:44   #333
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Teşekkürler,
İki defa hazır süt (market sütü) ile mayaladım. İlkini içtim, ikincisini bugün dolaba koydum, akşama içeceğim. Bu gün de taze (komşunun ineği var) inek sütü ile mayalama yaptım bakalım tadında farklılık olacak mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2010, 10:19   #334
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Taze sütten dün sabah mayaladığım kefir, bu gün açtım ki tamamen koyulaşarak kabın üstüne çıkmış vaziyetteydi. Kabın alt bölümüne suyu inmiş vaziyetteydi.



Bunu süzerek çıkan mayayı bir bardakta bir miktarını suya koyup buzdolabına koydum. Bir miktarını da hazır sütle yeniden mayaladım.



Süzülen kefir mayası yanında kefire pek benzemeyen çökelek gibi çökeltilerde vardı. Bunu ne yapacağız.



Kefir mayalama kabında kabın altına inen süzülmüş yeşilimsi su bir işe yarıyor mu?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2010, 21:50   #335
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Kefir mayası ağzımıza kaçıp yutarsak bir zararı var mı?

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2010, 13:56   #336
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
ben yoğurt çorbası yaparken biraz kefir de koydum güzel oldu
mayayı yutunca bir şey olmuyormuş yine de hafif tedirgin oldum ilk kazada ama kefirle ilgili bir kaç forumda bağışıklık için iyi olur benzeri mesajlar hatırlıyorum ama olumlu etkisi var mıdır ve nedir bilmiyorum

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2010, 09:24   #337
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
bende bir süre ev ortamında kendi kefirimi möayaladım.süt içmeyi pek sevmiyorum.çok ayakta çalıştığım için (24 saat) kasların daha fazla kalsiyum ihtiyacı oluyor.peynir ve yoğurtta bulunan miktarı oldukça az.bu neden le gece uykumdan bacaklarıma giren şiddetli kramplarla uyanıyordum.kefirin kalsiyum oranı çok iyi ve içmesi çok kolay.ayrana benziyor.yapımı çok kolay.bir kilo sütü cam bir kaba koyun
bir çay bardağı kadar kefiri içine katıp karıştırın.serin ve karanlık bir yerde saklayın.bir hafta sonra hazır.tek dikkat edilecek şey içinden ne kadar alınırsa o kadar süt ekleyin miktar hep aynı duracak.bundan sonra beklemeye gerek yok her gün alabilirsiniz.birde metal değdirmemek gerek demişlerdi.ben hep dikkat ettim.bir yıl kullandım.çok işime yaradı.

dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 19:03   #338
Yeni Üye
 
Adige ÖĞRETMEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-10-2010
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1
Kefirin faydaları daha doğrusu şu andaki bilimin araştırıp bulmasıyla elde edilen kadarı ile çok az olduğundan etrafımızdaki insanların söyledikleriyle yaşadığımız tecrübelerle yetinmek durumundayız ayrıca bunları paylaşıp kefiri herkesin içmesini sağlıyarak sağlıklı bir toplum için uğraş vermek durumundayız.Zaten GDO lu besinler,kimyasalara bulanmış sebze meyveler,hormon kullanımı ve de yediğimiz biçok ürünün toprağın mineral dengesinin giderek azalmasıyla daha az faydalı hale gelmesi sebebiyle sağlıksız insanlar oluyoruz bu yüzden kefiri baştacı yapmak gerekiyor)Bu arada annemin kemik ağrıları vardı baya bi zaman doktorlar bişey bulamadılar kefir içilmesi kemik ağrılarına iyi geliyormuş diye tv lerde duyduk ve de uyguladığımızda annemin ağrıları baya azaldı şeytan kulağına kurşun...

Adige ÖĞRETMEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 04:07   #339
Ağaç Dostu
 
yaprak 92's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 116
Wink

Merhaba Arkadaşlar;

Bu kefir mayası denilen mikroorganizmayı İstanbul anadolu yakasında bulabilirmiyim acaba

yaprak 92 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 16:45   #340
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Arkadaşlar,
Siteden tanıştığım Hhatice bana elindeki kefirden verdi ve bugün kendisinden aldığım kefiri ilk defa tadacağım. Kendisi çok değerli ve de yardımsever bir insan. Kendisiyle tanıştığım için çok mutlu oldum. Burada kendisine tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.

aduru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 17:57   #341
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bana gelen kefir mayası çoğalarak üç katı durumuna geldi.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2010, 20:55   #342
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Yarısını dağıttım yeniden çoğalırsa gönderebilirim. O zaman kadar umarım gönderen de olur.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2010, 21:01   #343
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Sevgili nariçi nasıl yolladın ? Bende çok var ama kargo kabul etmiyor .Sıvı alamayız diyor .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2010, 21:42   #344
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Ben burada elden verdim. Ama bana kargoda geldi. Kargoya sıvı demezsiniz, sizi de tanıyan görevliler se sorun olmaz sanırım.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2010, 00:45   #345
Ağaçsever
 
Cheops's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
Kargo poşetine koymadan önce gazeteye sarsak ya da ufak bir kutuya koysak Sorun olmaz gibime geliyor

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2010, 16:17   #346
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
"....Bu konuda google'de birçok site de bilgi var. Ancak Bu mayanın ilk kaynağını bien var mı acaba. İlk hammaddesi nedir? Mesela yoğurdun ki anlaşıldığı kadarı ile karınca yumurtası...."

Keçi işkembesine süt doldurup bunu bekletiyorlar. Sanırım yirmi gün kadar. Maya bu işkembenin içinde oluşuyor. Üniversiteden aldığım notlarda böyle anlatılıyordu. Ama nasıl bir işlem uygulanıyor, o ayrıntılar yoktu metinde.


Düzenleyen memet : 25-11-2010 saat 06:19
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2010, 21:26   #347
Ağaç Dostu
 
ismail seyrek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 121
Galeri: 27
Sütle ıslatılmış birkaç kat peçeteye sararsanız, sağlam bir kutu ambalajda kargoyla gider.
Daha önce ben aynı şekilde yanımda götürdüm. Yalnız ulaşım sonrası temiz suyla yıkandıktan sonra sütte kullanılmalı.

ismail seyrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2010, 22:50   #348
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Sızdırmayan (kelepçeli) küçük saklama kabına kilitli poşet içinde az miktarda (yarım çay badağı) sütle birlikte koyun, üzrini de kağıt ambalaj yaparak bantlayın.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 15:44   #349
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Kefirin ekşi ya da tatlı olması, sütün ne kadar beklediğiyle ilgili.
Oniki saat bekleyen kefir tatlı olur. Bir gün bekleyen kefir biraz ekşice, İkisi de kullanım amacı bakımından farklılık gösterir.
12 ve 24 saatlik kefirlerde, kullanım amacı olarak nasıl bir fark var?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2010, 12:07   #350
Ağaçsever
 
Cheops's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: GB
Mesajlar: 32
Alperfect'e çok teşekkür ederim... Kefir yapmayabaşladım 2 gündür içiyorum...

Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2010, 16:09   #351
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Galeri: 66
Arkadaşlar,
Yaptığım kefir, 24 saat mayalandığı zaman lastik gibi olmaya başladı. Sanki erimiş kaşar peyniri gibi.
Bozuldu mu acaba maya diye korkuyorum. Bu bir sorun mudur?

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2010, 17:57   #352
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
12 ve 24 saatlik kefirlerde, kullanım amacı olarak nasıl bir fark var?
Bu yazıyı görmemiştim. Üniversiteden aldığım bir metin vardı. Mide sorunları olanlar için 12 saatlik kefir öneriliyordu.

İzzet bey kefirde böyle bir şey olmaması grekiyor. Maya ne kadar? Maya çok olunca kefir çabuk koyulaşıyor, ama macun gbi olmaması gerekir. Bence kullanmayın.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2011, 13:43   #353
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Galeri: 66
Yarım litre süte 1 yemek kaşığı kadar maya atıyorum ve serinde mayalanıyor.Her gün mayalıyorum. Ekşi olmuyor ama lastik gibi sünüyor yoğurdu.
Bir süre önce büyümüş mayaları parçalamıştım. Ondan olur mu acaba?
Biz bu lastik gibi olan kefiri içtik. Değişik bir şey hissetmedik tadında . Görünümünde de bir değişiklik yok. bembeyaz süt , bembeyaz kefir.
Benim çocuk, ekşi istemediği için her gün mayalıyorum. Şimdi bir kaç gün mayayı buzdolabına kaldırdım.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2011, 15:10   #354
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kullanılan malzeme süt olduğu için, ne kadar steril ortamda korunsa da, havadan gelecek etkilere açık oluyor.
Çok maya katıldığı için koyu yoğurt gibi olsa da böyle lastikleşmemesi gerekiyor. Mayayı parçalamanın etkisi olacağını sanmıyorum. Havadan bir şeyler geçmiş olabilir.
Bence mayayı kullanmayın yenisini bulalım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2011, 20:59   #355
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Bir-birbuçuk litre pastörize sütü 16-20 saatte mayaladığım kefir mayam:

http://www.agaclar.net/forum/showthr...138#post745138

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2011, 23:14   #356
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-10-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1
kefirde sorun mu var acaba?

öncelikle herkese mutlu günler diliyorum.
Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne.
18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun.
çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

ebse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 12:20   #357
Ağaçsever
 
Zeynep Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 64
Bende uzun zamandir kefir mayaliyorum cokta memnunum.

Zeynep Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 12:30   #358
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebse Mesajı Göster
öncelikle herkese mutlu günler diliyorum.
Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne.
18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun.
çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Kefir zaman artı sıcaklıkla orantılı oranda koyulaşır.İçilebilecek kıvam için 7-8 saat ılık ortamda tutmanız gerekir .Sulandırarak ayran gibi de tüketebilirsiniz.
Ayrıca kefir mayanız çok sütünüz az olursa da koyu olur.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 08:15   #359
Yeni Üye
 
canturk_akpinar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 3
şu kefirin tadını çok merak ettim. banada kefir tanesi gönderebilecek var mı acaba? bi deneyeyim. 505 561 52 84

canturk_akpinar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 19:08   #360
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-03-2010
Şehir: Ukrayna
Mesajlar: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adige ÖĞRETMEN Mesajı Göster
Kefirin faydaları daha doğrusu şu andaki bilimin araştırıp bulmasıyla elde edilen kadarı ile çok az olduğundan etrafımızdaki insanların söyledikleriyle yaşadığımız tecrübelerle yetinmek durumundayız ayrıca bunları paylaşıp kefiri herkesin içmesini sağlıyarak sağlıklı bir toplum için uğraş vermek durumundayız........ bu yüzden kefiri baştacı yapmak gerekiyor).......kefir içilmesi kemik ağrılarına iyi geliyormuş diye tv lerde duyduk ve de uyguladığımızda annemin ağrıları baya azaldı şeytan kulağına kurşun...
Kefir konusunda soylenebilecek bir kac sey var. Ama en onemlisi kendimiz hakkinda. Komsunun tavugu komsuya KAZ gorunur misali Avrupanin , Amerikanin farkli sekillerde tukkettigi YOGURTumuz varken slav ulkelerinde yaygin sut urunu olan kefire hayranlik beslemeye , gozumuzde her derde derman bir urun haline getirmeye basladik. Kefir , yogurt gibi insanlarin sutu daha uzun sure saklayabilmek uzere gelistirdikleri bir saklama yontemi. Bizim kulturumuzde yogurt gelisirken daha kuzey halklari kefir seklini tercih etmislerdir. Kefirin uzun sureler agirlikli musluman halklar arasinda itibar gormeme sebeplerinden biride eksimesi esnasinda olusan ve bekledikce artan miktarda alkol olusturmasi. Miktar az olabilir fakat bazi mezheplerce hos gorulmemektedir. Bugun kefirin adindan cok bahsedilir olmasi tamamiyle pazara malini sattirmak amaciyla basinin pompalamasi sonucudur. Kefir yapacagim diye deneyler, arsartimalar yapmaniza bence hic gerek yok, annenizin yaptigi sekilde yogurt mayalayin ve yogurt tuketin.
Saygilarimla

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024