02-04-2010, 20:58 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
|
Meyva suyu nasıl yapılır
Arkadaşlar bahçe ürünlerinin değerlendirilmesi ve kışa hazırlık için,meyve suyu nasıl yapılır.İçine neler katılıyor anlatabilecek var mı?Ben üzüm suyu,elma suyu gibi kışa hazırlık olarak bazı meyvaları değerlendirmek istiyorum.Selamlarımla |
02-04-2010, 23:24 | #2 |
agaclar.net
|
Buraya baktınız mı? Şerbetler |
02-04-2010, 23:56 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
|
evet orayı inceledim,ben daha çok uzun süre dayanmaları için içine hangi maddeler eklenir,nasıl şişelenir veya muhafaza edilir gibi bilgiler arıyorum.Cevabınız için teşekkürler |
03-04-2010, 00:14 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Meyve sularını hazırladıktan sonra, katkı maddesi koymaya hiç gerek yok. Biz maden suyu şişelerinde konserve hazırlıyoruz. Hem bozulmadan uzun süre dayanıyor, hem de tek kişilik olduğu için, artıp bozulma riski yok. |
08-04-2010, 16:10 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
|
ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor. |
08-04-2010, 23:38 | #7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: Ordu
Mesajlar: 12
|
Alıntı:
Kaynatıp soğutup mu şişeliyorsunuz? Konuyu biraz açarmısınız. |
|
13-04-2010, 22:52 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu'nun(IFU), Meyve Suyu Endüstrisi Derneği(MEYED) ev sahipliğinde düzenlediği 16'ncı Dünya Meyve Suyu Kongresi 4-5 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul’da yapılacak. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/1...?mnID=14409281 |
13-04-2010, 23:57 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2010
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 42
|
Şeftali, kayısı, kiraz kompostosunu annem yapar benim için ve bende kışın tüketirim. Meyveleri küçük parçalara ayırıp, su ve şeker ile birleştirir daha sonra ters çevirim suyun içinde kaynatır. İnşallah yanlış bilgi vermiyorumdur. Yanlış bilgi ise gerçekten üzülürüm. Kendim yapmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım. |
14-04-2010, 23:54 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
|
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Haklısınız biz hep 2 lt lik kaplar kullanıyorduk. |
12-09-2013, 11:08 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Marmelat gibi şekerle kaynatılıp saklanır ve kullanılacağı zaman istenildiği kadar suyla seyreltilip kullanabilirsin.. |
13-09-2013, 00:56 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 55
|
üzüm,vişne gibi sulu yaz meyvelerini güzelce yıkadıktan sonra çok az su ile meyve tamamen ezilene kadar pişirilir,süzülür,çıkan meyve suyu tekrar ocağa konulur kaynamaya başladığında konserve kavanozuna konulur ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir bu şekilde 7,8 saat bekletilir sonra serin ve karanlık bir yerde saklanır.şeftali ve kayısı gibi etli meyvelerin önce çekirdekleri |
13-09-2013, 01:03 | #13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 55
|
çıkartılır.kaynattıktan sonra posası süzgeçten geçirilip meyve suyuna ilave edilerek ikinci kez kaynatılıp kavanozlara konulur,kullanacağınız zaman istediğiniz kadar su,şeker ilave edersiniz en az 2sene bozulmadan duruyor,ben her sene yaparım,umarım faydalı olabilmişimdir |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|