agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 3 Gönderen darkstar1970
  • 2 Gönderen nazlı06
  • 1 Gönderen Nariel
  • 1 Gönderen gtatas
  • 2 Gönderen darkstar1970
  • 3 Gönderen malina
  • 2 Gönderen sakagun
  • 1 Gönderen alperfect
  • 2 Gönderen darkstar1970
  • 3 Gönderen malina
  • 1 Gönderen selis
  • 2 Gönderen malina
  • 1 Gönderen gülenmelek
  • 3 Gönderen mrduran
  • 2 Gönderen gülenmelek
  • 1 Gönderen mrduran
  • 1 Gönderen gülenmelek

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-07-2010, 11:42   #1
Yeni Üye
 
darkstar1970's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
Sübye (Kavun çekirdeği şerbeti)

Kavun çekirdekleri atılmasın,çok değerli bence.Taze iken tüketilmeli zira çok sayıda plazma proteini,mineral ve vitamin içerir.Yoğun bir anti oksidan deposudur.Bağışıklığı uyarıcı etkisi var...1 adet kavunun çekirdeklerinden 2-3 bardak içecek çıkarılır.

İçecek hazırlanması

kavun çekirdeklerini posa ve liflerden ayırın, yıkayın daha sonra temiz bir havanda iyice kabukları ile beraber (ayıklamanız mümkün değil) döverek ezin.

Beyaz bir süt oluşacak, bunu bıraz su ekleyip tülbentten süzün, üzerine şeker ve bol buz ekleyin ve yeterince su (damak tadınıza göre kararınca ekleyin... daha yoğun tat için daha az su kullanabilirsiniz, su klorsuz olsun)

Sakın süs filan koymayın zira tadı değişir! İşte size harika bir de-tox içeceği...
Afiyet olsun ve yarasın...

darkstar1970 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2010, 13:18   #2
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Ama unuttuğunuz bir şey var. Çekirdekler önce güneşte kuruyacak sonra ıslatılıp dövülecekmiş bu bilgiler şerbetçinin birinde alınmıştır. Tire'nin Meşhur içeceğidir. Adı da SÜBYE diye geçer. (Koruk şerbetini de eklemek gerekir)

mrduran ve monli beğendi.
nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2010, 21:17   #3
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Bizim burada kalamara sübye diyorlar. Mürekkep balığı yani. Sübye içeceğini duyunca br tuhaf oldum

mrduran beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2010, 17:14   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
İzmir SSk nın önünde yaşlı bir amca satardı çok lezzetli bir içecek.

mrduran beğendi.
gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 16:45   #5
Yeni Üye
 
darkstar1970's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
Buz badem,Hindistancevizi (taze), kayısı çekirdeği ile de denedim çok lezzetli birer şerbet elde ettim hepsinin farklı ve çok raihalı lezzetleri var...

Gazlı içecekler yerine bunları içecek listesine almalıyız bence ne dersiniz? Bu şerbetlerin sütlerini fazla sulandırmadan yoğun halde iken pasta-kek aroması olarak kullanabiliriz.. (pişirilme sonrasında kek soğuduktan sonra üzerine damla damla emdirilmeli)...

Saygılar,esen kalın.

mrduran ve monli beğendi.

Düzenleyen darkstar1970 : 14-07-2010 saat 00:53
darkstar1970 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 16:48   #6
Yeni Üye
 
darkstar1970's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
Evet doğrudur,ancak kurutma işlemi önemli olçüde vitamin kaybına sebep olur,damak tadı olarak kesinlikle önerinizi deneyeceğim,teşekkürler...

darkstar1970 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 18:07   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Çekirdekleri yıkayıp kuruttum. 1-2 günlük kuruma içlerinin tam kurumasını sağlamıyor ama kabuklar kurumuş oldu.

Alıntı:
temiz bir havanda iyice kabukları ile beraber (ayıklamanız mümkün değil) döverek ezin.
Bu bir işkence oldu vazgeçtim.
Parçalayıcı aletler de pek işe yaramadı.

Aklıma kahve öğütücü geldi. Çok kısa sürede kabuklarıyla birlikte un haline getirmeyi başardım.

Suda erittikten sonra, süzgecin üzerine koyduğum çift kat tülbentten süzdüm. Kabukların tümünden kurtulmuş oldum.

Bu yöntemle, her kavundan sonra hazırlanabilecek, hazırlanması (süzülmesini beklemelerle birlikte toplam) 5-10 dakikayı geçmeyecek bir içecek...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 21:39   #8
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Ben kurumuş çekirdekleri rondodan geçirerek yaptım. Değişik bir tat. Bundan sonra kavun çekirdeklerini atmak yok.

Halil Önen ve mrduran beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 13:05   #9
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darkstar1970 Mesajı Göster
Buz badem,Hindistancevizi (taze), kayısı çekirdeği ile de denedim çok lezzetli birer şerbet elde ettim hepsinin farklı ve çok raihalı lezzetleri var...

Gazlı içecekler yerine bunları içecek listesine almalıyız bence ne dersiniz? Bu şerbetlerin sütlerini fazla sulandırmadan yoğun halde iken pasta-kek aroması olarak kullanabiliriz.. (pişirilme sonrasında kek soğuduktan sonra üzerine damla damla emdirilmeli)...

Saygılar,esen kalın.
yalnız kaysı çekirdeğine dikkat fazla miktarda siyanür içerir

mrduran beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2010, 11:00   #10
Yeni Üye
 
darkstar1970's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
Cool

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
yalnız kaysı çekirdeğine dikkat fazla miktarda siyanür içerir
Çok doğru,dikkat!LD50 öldürücü doz için 1-2 kilogram yemek gerekiyor,ancak yinede fazla tüketimi önerilmiyor...(örn Malatya da kimse siyanür intoksikasyonundan ölmemiş,çok yaygın tüketilir kuru kayısı çekirdeği!)

alperfect ve mrduran beğendi.
darkstar1970 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2010, 11:18   #11
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
1. öneri: Kullanmayın
Çok doğru, dikkat!

2. öneri: Fazla tüketmeyin
LD50 öldürücü doz için 1-2 kilogram yemek gerekiyor, ancak yine de fazla tüketimi önerilmiyor...

3. öneri: Boşverin, nasıl olsa ölen yok
(örn Malatya da kimse siyanür intoksikasyonundan ölmemiş, çok yaygın tüketilir kuru kayısı çekirdeği!)

Sizi okuyan biraz şaşıracak

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 18:15   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Bu içeceğin tadı kavun gibi mi peki?
Ya da neye benziyor?

Halil Önen beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 22:44   #13
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Bu içeceğin tadı kavun gibi mi peki?
Ya da neye benziyor?
Tadının kavuna benzemesi, bu içeceğin iyi yapılmadığının göstergesidir. Çekirdeklerin yer aldığı bölümdeki parçalar iyi temizlenmemiş demektir.

İyi bir sübye kesinlikle kavun kokmaz.

Tadını tarif edemiyeceğim, en iyisi yapıp denemeniz

Halil Önen ve mrduran beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 23:04   #14
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
1 kavunun çekirdeklerinden hani 2-3 kişilik çıkıyor ya. Eve 5 kişi gelse, ikram etmek istesek ne yapacağız peki
Bunu niye soruyorum; çok ilginç geldi bana, daha önce hiç duymamıştım. Saklama koşulları var mıdır bu içecek için. Yazın yenen her kavunun çekirdeklerinden bunu yapsak ve buzluğa atsak mesela ... Olur mu ki ? (Denemediğim için, en azından tecrübesi olanlara sorayım)

mrduran beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 23:32   #15
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Merhaba efendim,

Biz devamlı yaparız, hele kızım müptelâsı.

Taş gibi kurutuyoruz, memleket itibari ile kuru kavun çekirdeği de, ayçekirdeği gibi çıtlatmak için de kullanılır bizde.
Kemeraltı çarşısında sübye ve demirhindi şerbeti satan bir amcadan içerdik eskiden.

İnternetten tarifini okuyup, 4-5 senedir yapmaya başladık. Özlem giderdik, aileme tanıştırdım bu lezzeti, kızım bayıldı. Bir bakıyorum mutfakta rondo ile sübye şerbeti yapıyor ve bekletmeden hemen içiyor, süzmüyor bile)).

Aslında buzdolabında 2 saat kadar bekletmek gerek, lezzet ve aroma için.

Yapmayanlar denesin, 5 dakika bile uğraşılmıyor.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 23:42   #16
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sn. mrduran kurutmak aslında saklamak için kolaylık. Peki bu içecek yapılırken çekirdekler önce ıslatılıp sonra mı rondoda çekiliyor. Kurumuş olan çekirdeklerden de içeceğe rengini veren beyaz renk çıkıyor mu
Düşününce (gerçi hiç tadına bakmadığım içindir) pek cazip gelmiyor ama deneyeceğim yine de

Halil Önen ve mrduran beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 00:00   #17
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Sn. mrduran kurutmak aslında saklamak için kolaylık. Peki bu içecek yapılırken çekirdekler önce ıslatılıp sonra mı rondoda çekiliyor. Kurumuş olan çekirdeklerden de içeceğe rengini veren beyaz renk çıkıyor mu
Düşününce (gerçi hiç tadına bakmadığım içindir) pek cazip gelmiyor ama deneyeceğim yine de
Merhaba efendim,

Taş gibi kuru çekirdekleri rondoda çekiyoruz, un ufak oluyor. Su ile yapılıyor.

Bekletmezseniz kirli beyaz(kabuğunu süzmediğimizden), bekletirseniz o suyun rengi nerdeyse süt beyazlığında oluyor, hele süzünce...

Beğenmemek mümkün değil. Çok kesin konuştum)). Şeker ayarını tutturursanız bide...

Afiyet olsun, sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

nılgun_dogan beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 01:07   #18
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Teşekkür ediyorum
Deneyip, sonucu paylaşmayı çok isterim. İlk fırsatta kavun almak lazım

mrduran beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
detox, içecek, kavun, serinletici

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024