agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni41Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2009, 22:13   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Çiçek suyu

Bu gün akşamüzeri televizyonda Yemekteyiz programını izledim. Kıbrıs'ta yapılan bir çekimde yarışmacı tatlısını yaparken, çiçek suyu diye bir şey kullandı. Galiba limon çiçeklerinden yapılıyormuş. Bu aralar limon çiçeklerim açmak üzere, ben de denemek isterim.

Nerelerde, nasıl kullanıldığını ve yapılışını bilenler anlatırlarsa çok sevineceğim. (Buket hanım ve Ali bey bunu mutlaka biliyorlardır.)

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 00:52   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ekmek kadayıfında kullanılmış, ben de merak ettim.

Kıbrıslı arkadaşlar çiçek suyunu anlatırlarsa sevinirim, bir de meşhur kırma zeytininin nasıl yapıldığı.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 13:08   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Nevsune, Denizakvaryumu, iyi gunler.
K. Kibris sayfalarinda cicek suyundan soz edildigini hatirlamiyorum. Kirilarak yapilan zeytinden ise soz edilmisti.

Kibristaki en guzel cicek suyu Lefkede yapiliyordu(simdi yapiliyormu bilmiyorum, bircok kimse artik evde yemek bile yapmiyor, yemekler disardan yeniyor)

Turuncgil ciceklerinin tac yapraklarindan yapilan bir su. Genelde limon ve portakal cicegi kullanilmazdi cunku her cicek meyve olacagi icin bu agaclarin cicekleri toplanmaz, meyvesi pek yenmiyen turunclarin cicekleri toplanir ve damitilarak cicek suyu cikarilirdi. Ayni sekilde kokulu gul cicegi tac yapraklarindan da gul suyu cikarilirdi.

Bu iki su, tali yapiminda kulanildigi gibi,(sulu mahallebi uzerine cok guzel gidiyor) sicak yaz gunlerinde avuc icerisine dokulup yuze de suruluyordu. Ayrica gul suyunun icerisine renk ve seker katip buz gibi bir yaz icecegi elde edilirdi.

Nevsune bu suyu limon ciceklerinden elde etmen biraz zor hem bir limon agacinin cicekleri yetmez hem de salatalarin limonsuz kalir

Buraya orta dogu ulkelerinden gelen hem gul suyu hem de cicek suyu var(Lefkedekiler kadar guzel olmasa da idare ediyor) Belki oralarda da satiliyor diye dusunuyorum.

Name:  Gul ve cicek suyu.jpg
Views: 13209
Size:  26.3 KB

Gul suyu ve cicek suyu

Deniz akvaryumu cakizdez tarifi asagidaki gibidir. K. Kibris sayfasina da bekleriz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Hepinize iyi gunler, Buket hanimin bahsettigi CAKIZDEZ zeytinin yapilisini anlatmiya calisayim. Eksik veya yanlis bir yer varsa, Buket ve ya Birsel hanimlar duzeltir.

Olgunlasmis yesil zeytinler yikanir, pasltik bir kab veya temiz bir tahta uzerinde, yine temiz bir tas yardimi ile vurularak zeytinler tek, tek kirilir. Kirilan zeytinler plastik bir kabin icerisine konup uzerine su doldurulur. Zeytinlerin suyu her gun deyistirilerek, bir hafta kadar bekletilir. Bir hafta sonra, zeytinler guzelce yikanir ve tuzlanir. Havanda dogulmus golyandro[kisnis] tohumu, bir iki dis ezilmis sarmisak, dilim dilim kesilmis eksi[limon] ve zeytin yagi eklenip zeytinler iyice karistirildiktan sonra bir iki gun icerisinde, zeytinlerin aciligi yok olacagindan, zeytinler yenmiye baslanabilir.
Afiyet olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 13:33   #4
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Çiçek suyunu turunçtan yaparız. Ama damıtmadan. Gül suyu gibi. Damıtma bence çok ağır olur. Tam tarifi anneme soracağım. Yazarım.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 15:59   #5
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Limon vs. çiçeklerini normal suyla mı bekleteceğiz, kaynatacakmıyız?

Detay lütfen...
Kıbrıs'lı arkadaşlar acil olarak yerel yemeklerini bizimle paylaşmalılar diye düşünüyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 16:29   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Kuzey Kıbrıs yemekleri

Kıbrıs yemekleri

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 16:38   #7
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bu başlıktan haberim var ben daha kapsamlı birşeyler istiyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 18:03   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.binrota.com/PageDetail.aspx?PageID=7820

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 19:00   #9
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ali bey verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.

Bu çiçek suyu gerçekten çok ilgi çekici geldi bana. Gül suyunun değişik bir formatı demek. Turunçgil çiçeklerinden elde edilen suyun çok daha güzel olacağını düşünüyorum.

Kendi çiçeklerime kıyabilir miyim bilmem ama bir şekilde fırsat bulduğumda agozce'nin vereceği tarifi mutlaka denemek isterim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 19:47   #10
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Google'dan çiçek suyu diye aratma yaptırınca karşıma bir forumda kolonya yapımında çıktı. Yalnız çiçek sularının nasıl yapıldığına dair tarifi bulamadım.

Alıntı:
KOLONYA

2 bardak etil alkol
1 tatlı kaşığı portakal çiçeği suyu
1 tatlı kaşığı limon çiçeği suyu
1,5 tatlı kaşığı lavanta çiçeği yağı
1 tatlı kaşığı bergamot yağı

Bütün yağları ve suları iyice karıştırın. Sonra alkolü ağır ağır ilave edin. Karışımın 6-8 hafta olgunlaşmasını bekleyin.
Kaynak

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 20:07   #11
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Tam tarifi anneme soracağım. Yazarım.
Nevsune, agozce'yi beklesen

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 20:28   #12
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Kendi çiçeklerime kıyabilir miyim bilmem ama bir şekilde fırsat bulduğumda agozce'nin vereceği tarifi mutlaka denemek isterim.
Bekliyorum zaten, bu da çiçek suyunun değişik bir kullanımı olduğu için aktardım.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 20:37   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Bu formüldeki portakal çiçeği suyu ve limon çiçeği suyu, aromatik sulardır.

Aromatik sular esansların sudaki % 0.1 - 0.2 lik çözeltisidir.

Droglardan distilasyonla da aromatik sular hazırlanır.

Bu başlığı gördükten sonra programın tekrarını izledim. Yarışmacı çiçek suyunu elde ederken imbik kullandıklarından bahsetti, yani Ali H. ALI nin dediği gibi damıtılarak elde edildiğini düşünüyorum.

Turunç çiçeği suyu (Aqua Auranti Flores) eldesi:
Kaynak: Galenik farmasi ders kitabı

Yeni toplanmış taze turunç çiçekleri 1 kısım
Su kafi miktar

Citrus aurantium amara taze çiçeklerini su buharıyla imbikten çekerek elde edilir.
2 kısım mahsul elde edilinceye kadar distilasyona devam edilir ve mahsül ıslak süzgeç kağıdından süzülür.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 23:10   #14
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Yani ev şartlarında hazırlayamıyoruz?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 23:23   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
En basitinden şöyle bir aygıta ihtiyaç var;

Eklenen Resimler
 
pria beğendi.
Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2009, 11:17   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Lefkede yapilan turunc cicegi suyu sadece, elinde imbik bulunan sayili kisiler tarafindan yapilabilirdi. Imbigi olmiyanlar da topladiklari cicekleri goturup, imbigi olan kisilerin imbigini kullanip, cicek suyu cikarirlardi.

Sayin agozce'nin Mersin ve yoresinde yapilan cicek suyu belki baska ve daha kolay yapilan bir tariftir. O tarifi de ogrenmek guzel olacak.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 00:25   #17
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
merhaba arkadaşlar, bu tatları ben de unutmuştum. Sayenizde yeniden hatırladım Sağ olun, var olun.

Annemin tarifi :Annem 1 kilo çiçek diye başladı (evinin önünde portakal bahçesi olunca ölçüler böyle oluyor)

Bize göre uyarladım.

Çiçek Suyu


1 avuç çiçek ( yaklaşık 40-50 tane)
10 bardak su
2 bardak şeker
2 adet limon suyu

Çiçeğin beyaz kısımları ayıklanır ( sarı kısımlar kullanılmaz) yıkanır. Küçük bir tencere içinde üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edilir ve birkaç taşım kaynatılır. Çiçeklerin biraz yumuşaması gerekir ( fazla değil)

Haşlanan çiçekler süzülür, soğuk su ile yıkanır. (Bu kaynama suyu acı suyuymuş ve kullanılmazmış)

Geniş bir kaba veya bir tepsi üzerine alınır ve bir limonun suyu ile iyice harmanlanır. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir. Birkaç saat güneşte bekletilir. ( Çiçekler beyazlaşana kadar beklet)

Ayrı bir tencerede 10 bardak su ve 2 bardak şeker hafif şurup olana kadar kaynatılır . Tepsideki çiçekler süzülerek şuruba eklenir. Tadı istediğimiz gibi olana kadar ( 5-10 dk ) kaynatılır 1 limon suyu eklenir biraz daha kaynatılır. Şişelerde saklanır.

Burada şekerli su-şurup koruyucu madde görevi görüyormuş. Şekersiz olarak ta yapılır ve buzdolabında saklanırmış. (Şekeri 5 bardak koyarsak ta çiçek reçeli olurmuş )

(Annem parkinson hastası, zaman zaman unutkanlık anları oluyor. Umarım tarifi doğru vermiştir..)

Nisan da gelecek ve beraber yapacağız. O zaman daha detaylı anlatırım.

Gül suyu

Sn. Denizakvaryumu gül suyunu yapmak kolay ama gülü nereden bulursunuz bilmem.
Biz yaylada dağ güllerinden yapardık. Bir tanesi 1 litre şişeye yeterdi. Mis gibi kokan, pembe renkli güllerden. Diğer güller suyun içinde çabuk çürüyor..(Yayladaki evimizin önünde var ama zamanında getirebilirsen size de ayırırım)

Tarifi: Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır. Bir cam şişeye konur. Tam dolacak şekilde su ilave edilir. Ağzı sıkıca kapatılır.10-15 gün bekletilir. Tadına bakılarak olup olmadığına karar verilir. Rengi daha güzel olsun derseniz bir kaç tane gelincik yaprağı da konur. Olgunlaştıktan sonra süzülerek saklanır.

Biz limonata gibi, İçine biraz şeker karıştırır soğuk olarak içerdik. (Çocukluğumuzun kolası) Gelincik güzel kırmızı bir renk verirdi.

Evde illaki damıtma yapacağım derseniz: imbiksiz ( tencere ile) damıtma nasıl yapılır anlatmak isterim ama çizerek tarif yapmam gerek. Biz bu şekilde kekik suyu yapardık ( eskiden köyde imbik ne gezer...). Çizdiğim şekli mesaj olarak nasıl yazacağımı bilmiyorum.

Merak eden olursa bir yolunu bulur anlatırım.

Hoşça kalın.

gilan ve mrduran beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 00:56   #18
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Olmaz mı? Ben tenceremi, tavamı hazırladım tarifi bekliyorum...Umarım kaynak filan yaptırmam gerekmez

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 01:30   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Teşekkürler, agozce.

Sonunda çiçek suyunu öğrenebildik.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 02:08   #20
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Olmaz mı? Ben tenceremi, tavamı hazırladım tarifi bekliyorum...Umarım kaynak filan yaptırmam gerekmez


Kaynak ve tavaya gerek yok. Yazarak anlatmaya çalışayım.


Evde Damıtma Nasıl Yapılır:

Genis bir kapaklı tencere (Eski yuvarlak alimünyum tencereler ve onların klasik kapağı biçiminde olmalı ), ve onun içine oturtulabilecek daha küçük bir tencere veya tas. Biraz da hamur ( kaynak niyetine).

Geniş tencerenin içine 2 ölçü su ve 1 ölçü suyunu almak istediğimiz çiçek konur. Onun üzerine batmayacak şekilde tenceren biraz daha küçük ve yayvan bir tas veya tencere konur. Tencerenin kapağı ters olarak kapatılır.

Ortadaki tencere ile kapak arasında mesafe olmalı. Tencerenin kapağının etrafı koyu bir hamur ile iyice sıvanır hava almaması için. Tencere kaynamaya başlayınca kapağın üzerine buz torbası konulur.

Sistem şöyle işliyor :

Kaynama ile oluşan buhar kapağa çarpıyor. Kapak soğuk olduğu için sıvı hale gelip ortadaki tasta toplanıyor. Kapağın üzerindeki buz eridikçe yenileniyor. Bu süre tenceredeki su tükenene kadar devam ediyor.

En sonunda ortadaki tencerede toplanan su dikkatlice çıkarılıyor. (Bu kısmı çok dikkatli yapmak gerekiyor. Hamuru sökecez diye elde edilen yağ dökülebilir. Aman aman emekler boşe gitmesin)

Zor gibi görünüyor ama hiç te değil. Uygun tencereleri bulduktan sonrası kolay.Biz kazanlarla yapardık. Ortasına da büyük bir tencere kolay bulunurdu..

Kolay gelsin.


Düzenleyen agozce : 14-09-2010 saat 02:29
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 09:48   #21
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Sevgili agozce çok teşekkürler.

Saksıdaki limondan yapmak biraz hayal işi ama bahçesinde narenciyeleri olanların kaçırmamaları gereken bir tat olsa gerek.

Peki siz nerelerde kullanıyorsunuz bu çiçek suyunu? Şurup gibi içiyor musunuz yoksa o yarışmadaki gibi tat vermesi için bazı yiyeceklerin içine mi katıyorsunuz?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 15:28   #22
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Düdüklü de olmaz mı hamurla uğraşmak yerine, biliyorum hamuru çıkarması zor da buzun düdüklü tencere kapağı üstünde durdurması, eriyen buzun sularının ocağa yayılıp alevi söndürme ihtimalleri de var galiba.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 15:39   #23
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Sevgili agozce çok teşekkürler.

Saksıdaki limondan yapmak biraz hayal işi ama bahçesinde narenciyeleri olanların kaçırmamaları gereken bir tat olsa gerek.

Peki siz nerelerde kullanıyorsunuz bu çiçek suyunu? Şurup gibi içiyor musunuz yoksa o yarışmadaki gibi tat vermesi için bazı yiyeceklerin içine mi katıyorsunuz?
En çok, yazın sıcaklarda soğuk limonata olarak içeriz. Ev yapımı tatlıların hepsinde kullanılır. Sütlü tatlılarda özellikle çok güzel olur. Gül suyunu da aynı şekilde kullanırız.

( Bir de sütlü tatlılarda ıtır çiçeği yaprağı- biz güldamlası deriz- çok güzel olur. Sütlaç yaparken tencerenin içine bir yaprak atılır. Onun tadı da çok güzel olur.)

gilan ve mrduran beğendi.
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 15:41   #24
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Düdüklü de olmaz mı hamurla uğraşmak yerine, biliyorum hamuru çıkarması zor da buzun düdüklü tencere kapağı üstünde durdurması, eriyen buzun sularının ocağa yayılıp alevi söndürme ihtimalleri de var galiba.

Düdüklünün kapağını nasıl ters kapatacaksınız? Soğuk kapağa çarpan buhar damlayıp ortadaki tasta birikecek. Kapağın tencerenin içinde kalankısmı dışbükey olması gerekir ki damlalar direk ortadadaki tasta toplanabilsin.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 20:36   #25
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Kanalları gezerken bende yemekteyiz programında biraz önce kolyandro diye bir ot gördüm.Kıbrısa oluyormuş.Türkiyede pek seven yokmuş.Ben otu tanıyamadım kolyandro adıyla.Belki başka ismi vardır.Bilen varsa yazabilirmi acaba.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 20:42   #26
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben de çok kafa yordum, ne dediklerini anlamak için şuradan bilgi alabildim.


E sizde varmış zaten bu bitkiden detay

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 21:16   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tolgahann Mesajı Göster
Kanalları gezerken bende yemekteyiz programında biraz önce kolyandro diye bir ot gördüm.Kıbrısa oluyormuş.Türkiyede pek seven yokmuş.Ben otu tanıyamadım kolyandro adıyla.Belki başka ismi vardır.Bilen varsa yazabilirmi acaba.
Koriandro diyor gibi geldi bana.
Doğru anladıysam Kişniş olmalı (Coriandrum sativum)

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 21:34   #28
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Evet sn.Ferda Ülkmen araştırdım kişnişmiş.

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 21:36   #29
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Pardon, Yavru vatanımızdan bihaber olduğumuz böylece ortaya çıktı

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2009, 13:31   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Kibris agzi ile GOLYANDRO
Kibrista kisnis, kucuk, kucuk olan kuru uzumlere deniyor. O yuzden golyandroya kisnis denince itiraz ediyorlar, onun ismi golyandrodur diye.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024