agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 2 Gönderen CornusMas
  • 1 Gönderen Menek_27

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-06-2020, 10:54   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-05-2020
Şehir: Malatya
Mesajlar: 6
Kulağakaçan Böceği

Merhabalar arkadaşlar, benim saksılarıma da kulağakaçan böceği denilen değişik bi böcek dadandı. Ne yaptıysam kurtulamadım bi türlü.. Arvilmec EC adında bi ilacım vardı onu da uyguladım bana mısın demiyor.. Daha çok Aglaonema mın yaprakları arasında ve köklenmesi için beklettiğim mum çiçeği çeliklerimin yaprakları arasında saklanıyor ve yapraklarımı yiyor.. Yaklaşık 10 gündür bitkilerimi de sulamıyorum nemli ortamı seviyorlarmış diye.. Akşamları ışığı açtığım zaman evin her yerine yayılmaya başlıyorlar.. Bu sorundan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum.. Lütfen yardım edin bana.. Artık bitkilerimi de geçtim ben kaşınmaya başladım.. Eve giresim gelmiyor sağolsunlar..

Eklenen Resimler
  
Menek_27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2020, 09:02   #2
Ağaç Dostu
 
CornusMas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2016
Şehir: İstanbul/Çanakkale-Biga
Mesajlar: 199
Galeri: 5
Kulağakaçan böceği, bilimsel adıyla "Forficula auricularia" yararlı bir böcektir. Hem etçil hem otçul olmasına rağmen, etrafta avladığı diğer parazitler yeterince bulunduğunda bu parazitleri yemeyi tercih eder, bitkilere zarar vermez. İsminde geçtiği gibi kulağa falan girmez İnsana da bir zararı yoktur, zorlamadığınız sürece tüm yapacağı sizden kaçmak olacaktır. Ancak avlayacağı böcek, yaprak biti, tırtıl gibi bir zararlı bulamazsa o zaman bitkilere yönelir.

Ben bahçemdeki diğer zararlıları doğal yolla kontrol altında tutmak adına bu böcekleri korumaya çalışıyorum. Kimyasal ilaçlar kullanmayı sevmediğimden son derece faydalılar benim için. İki adet ıhlamur fidanımın tırtıllar tarafından yenip bitirilmesini bu böcekler önledi.

Gece aktiftir kendileri. Gündüz karanlık yerlerde, yaprak ve meyve aralarında, kuru dalların altında saklanır gece avlanmaya çıkarlar. Gece bir el feneriyle incelerseniz bitkilerinizin üzerindeki tırtıları, yaprak bitlerini ve diğer zararlı böcekleri yediklerini görebilirsiniz. Nemli yerleri sevdiklerini ben gözlemlemedim. Az sayıda bitkiniz varsa bu böcekten kurtulmak kolay. Bitkilerinizdeki kurumuş dalları, yaprakları, meyveleri güzelce temizleyin. Saklanabilecekleri bir yer bulamazlarsa bulundukları yeri terk ediyorlar. Yakaladıklarınızı öldürmeyin, doğaya salın. Kimyasal ürünler kullanmak istemeyen benim gibi kişiler için bu böcekler birer dost

Bitkilerinizi korumak için kimsayal yöntemler kullandığınızda bu böceğin peşinde olduğu parazitleri öldürürsünüz. Böcek av bulamayacağı için aç kalır ve bitkilerinize yönelir. Kendi dengelerini bulmalarına izin vermeniz size de en az iş çıkaracak yöntem olacaktır.

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2020, 10:16   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-05-2020
Şehir: Malatya
Mesajlar: 6
Bahçede olsalar güzel bi böcek biliyorum ama zaten tek yaşıyorum tek uğraşım bitkilerim hem de böceklerden çok korkuyorum ben.. 🙈 sabah uyandığımda saçımın içinden de çıkmasalardı bişey demezdim yine de.. Akşam ışıklar yanınca koltukların halıların üzerinde fink atıyolar.. ☺ evimde 32 tane saksım var hala dikilmeyi bekleyen yavrularım var.. 3 yıldır emek veriyorum bitkilerime.. Bi böcek yüzünden vazgeçmek istemiyorum bu uğraşımdan.. ☺☺

mutlu_inan beğendi.

Düzenleyen Menek_27 : 18-07-2020 saat 20:40
Menek_27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024