agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-12-2011, 11:01   #1
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
siyah sinekler

Sebep : Siyah küçük canavarlar (Kambur Sinekler)
Bu seneye kadar bitkilerle ilgilenmeyen ben, bir kaktüs hediyesi ile bitki dünyasına girdim. Gün geçtikçe sayıları da çoğaldı. Forumda farklı konularda belirttim çeşitlerimi. Onları çok sevdim. Sanki bir boşluğu da doldurdular. Gelip gidip onlarla oyalandım. Ömrümde ilk defa çiçek açan bir kaktüsüm bile oldu

Gel gelelim bu siyah sinekler yüzünden evde huzur kalmadı. Eşim gübreli toprağı ve dolayısıyla bitkileri suçluyor. Her gün, her akşam onlarca öldürüyoruz, yine var.
Işıldağa üzerinde fare yapıştırıcısı sürülmüş havlu kağıt bantlıyorum, işe yarıyor, ama ertesi sabah yine var. Toprağa basudin sıktım olmadı. Etrafa içinde sirke olan bardaklar koydum işe yaramadı. Top naftalinler yerleştirdim ara ara yine var. Alban 25WP yi sulandırıp kış olmasına rağmen kaktüsleri bile suladım yine çözüm yok.
Elimdeki tüm bitkileri salonda toplayıp bu işlemi yaptım. Anahtar deliğini ve kapının altını tıkadım. İşin garibi şu: salonda 5-6 sinek ölüsü varken özellikle mutfakta, sayamıyorum artık. Mutfakta çıkabilecekleri bir alan yok üstelik.

Ama sorun; bu sinekler ister topraktan çıksın ister başka yerden, suçlu yine bitkiler olacak.

Şimdi yoketsek ve 3 ay sonra yine tekrarlasa da suçlu yine bitkiler olacak.

Tabiri caizse kafayı yemek üzereyim. 1 hafta 10 gündür gel gitler yaşıyorum. Kalsınlar mı-gitsinler mi ?

Eklenen Resimler
     
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 11:18   #2
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Sevgili gülenmelek halen sinekler var mı?
Olur da bu kadar olmaz benim evde topraktakilerde olabiliyor hayvan gübresinden kaynaklı
Ama önünü alabiliyorum. Siz de haklısınız yıldırıcı bir durum ama kaynağını bulabilsek keşke!
Sizi çok iyi anlayabiliyorum karar vermek kolay değil ama bitkisizlik de zor büyük bir eksiklik
hissediliyor belirtmek istedim. Bir çözüm bulabilsek keşke..

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 11:23   #3
Ağaç Dostu
 
Enver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 241
aynı sorun bende de vardı.
benim bir çiçeğimde barış çiçeğindeydi.
Şöyle yaptım.
2 dal sigarayı bir kovanın içine tütünlerini boşalttım. 1 saat beklettim.
Sonra çiçeği saksısı tamamen bu suya gömülecek şekilde kovaya daldırdım. 1 saat beklettim. sonra saksıyı çıkardım kovadan. Şimdilik bu ince kara sinekler yok. Umarım bi dahada gelmez.

Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 11:44   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-11-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
Çok can sıkıcı bir durum...Büyük ihtimal bu sinekler topraktan çıkıyor.
Forumda bir yerlerde okumuştum.Saksıların üstünden biraz toprak eksiltip yerine ince çakıl ya da iri taneli kum doldurdugumuzda bu sineklerin çıkışı engelleniyor.

arapsabunu beğendi.
odyseey1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 11:46   #5
Ağaç Dostu
 
Manolya_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2011
Şehir: ISTANBUL Beylikdüzü Büyükçekmece
Mesajlar: 482
Sevgili Gülenmelek,
Yazdıklarınızı okudum. üzüldüm (
eminim size bu konuda ve bilgisi olan bir arkadaşımız yardımcı olacaktır.
Ama şundan da eminim, bitkilerinizi verecek **** satacak olursanız üzüleceksiniz.
Bitkilerinize hayvan gübresini kullanmıştınız ?
Birde aklıma şöyle birşey geldi,
Topraklarını tamamen değiştirseniz ve bu arada bitkilerinizi bir güzel yıkasanız. üzerinde sinek varsa onlarda yok olsunlar.
Yanlış anlamayın ne olur. Uzmanlık alanım değil ama bitkilerinizi kaybetmemeniz adına aklıma bu fikir geldi ve paylaşmak istedim.
Yüklediğiniz resimlere baktım gerçekten hepsi çok güzel.
Umarım bir şekilde bu sineklerden kurtulabilecek bir çözüm bulunur ve sizde bitkilerinizden ayrılmazsınız.
Selam ve saygılar

Manolya_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 11:57   #6
Ağaç Dostu
 
emily14's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 395
Hay Allah ben de de var ama genelde orkidelerden kaynaklanıyor. yani sanıyorum nemli olan ortamı çok seviyorlar, o yuzden orkidelerimi kapalı balkonumda tutyorum. ama bu kadar çekilmez hal alarak sizi hayatınızdan ebzdirmesi üzüntü verici ilginç yahu eskiden kış aylarında börtü böcek kalmazdı, şimdi sivri sinek, unlu bit, hatta kara sinek kar kış buz don fark etmiyor nasıl baş edeceğiz bilemiyor... Allah yardımcınız/yardımcımız olsun... çiçekleriniz çoook güzel Allah sizi ayırmasın...

emily14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 12:52   #7
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Sevgili gülenmelek, iki yıl önce, bitkilerim çoğalmaya yeni başladığında aynı sorunla ben de karşılaşmıştım. Küçük sinekler öylesine çoğalmıştı ki, sabah baktığımda laminantların üzeri simsiyah sinek ölüsü, temizliyorum akşam ya da yarın yine aynı. Yemekte muhakkak bir iki tanesi masada uçuşur.

Evdekilerden büyük tepki aldım, zehir ilaç hiç bir şey kar etmedi. Ne yapacağımı şaşırmışken roa plus kullanmaya başladım. Tabii bu sinekler için kullanılmaya başlanmamıştı. Şaşırtıcı bir şekilde o zamandan beri bitkilerimde küçük sinek hiç görülmüyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 15:05   #8
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sevgili yeşillim, maalesef yine devam ediyor sorunum. Yaklaşık 1-1,5 ay önce yine vardı bu durum ama bir süre sonra bitmişti. Şimdi tekrar fakat fazlasıyla başladı. Bu sineği araştırdım internette. Kambur sinek diye geçiyor. Fakat hakkında pek bilgi bulamadım. Larvaya ne zaman dönüştüklerini bilsem bir daha ilaçlama yapıp sineğe dönüşmeden yokedebilirim diye düşünüyorum. Şimdilik bitkiler salonda, diğer odalardan izole edilmiş durumdalar. Hayırlısı artık, ne diyeyim.

Sayın saldikenver, forumda tütün ve külünün bitkilere çok da yararlı bir şey olmadığını okumuştum ama çaresiz kalırsam neden denemeyeyim. Denize düşen yılana sarılırmış. Ben maalesef hangi bitkideki topraktan çıktığını bilmiyorum ki. Siz bunu ne zaman uygulamıştınız, yani aradan ne kadar geçti ? Biz de 1,5 ay gibi bir süre sonra tekrarladı da. Ve umarım sizde tekrarlamaz. Hani derler ya Allah düşmanımın (misal) başına vermesin diye. Ben hiç kimsenin başına gelmesin diyorum.

Sayın odyseey1, bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Ot çıkmasını engellediğini de okumuştum ayrıca. Akvaryumcularda küçük çakıllar satılıyor. Çok faydalı olacağını ben de düşündüm ama şu durumda bile toprağa bakarak bitkinin su isteğini anlayamazken üstü çakıl kaplıyken nasıl anlayacağım

Sevgili Manolya_, teşekkür ediyorum düşüncelerini paylaştığın için. Eşim bahçe toprağı getirmişti bir yerden, gübre de varmış içinde, doğrudur yani. Şu an için toprak değiştirme şansım yok. Nedeni ise henüz tohumlardan çimlenen bitkiler var, yani çok küçükler daha. Onların toprağı ile oynarsam kaybederim. 3'ünü değiştir 2'si kalsın o da işe yaramaz diye düşünüyorum. Yanlış anlayacak ne var Çok da güzel fikir vermişsin. Hepsi yetişkin olsa, zor da olsa denemeye değerdi.

Sevgili emily14, gerçekten şu 10 gündür bezmiş durumdayım, çok zormuş. Tek başıma olsam belki bu kadar önemsemeyeceğim ama 2 çocuk ve özellikle eşim öff dedi mi suçluluk duyuyorum sanki. İnşallah geçecek / geçmesi lazım. Teşekkür ediyorum.

Sevgili SDurul, damdan düşenin halinden yine damdan düşen anlarmış Biri bile kurtulsa çoğalmalarına yetiyor işte. Melanet hayvan diyeceğim ama onun da bir yaratılış sebebi vardır elbet. Bizden uzak dursa keşke Roa Plus dediğiniz, onu bilmiyorum. Bir araştırayım.

Desteğiniz için teşekkür ediyorum, şu an beyaz durumdayım, umutluyum. İnşallah bu durum siyaha dönüşmez.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2011, 09:24   #9
Ağaç Dostu
 
Enver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 241
ben uygulayalı henüz 1 hafta oldu.
Saksı toprağında yanmış hayvan gübresi vardı , muhtemelen ondan olmuştur benimki.
Ama şu anda yok.
inşallah bi daha da gelmezler diye umuyorum.

Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2011, 09:42   #10
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Şimdi ben de mesaj yazacaktım konuyu arıyordum. Sayın saldikenver, geçmiş olsun diyorum ve umarım gelmezler tekrar. Halinizi en iyi anlayanlardanım çünkü.

Bu arada açtığım konunun yeri ve başlığı değişmiş ama olsun gerek kalmadı zaten satmaya

Şükürler olsun sorunun kaynağını bulduk Canlarım da kurtuldu böylece.

Bahsetmiştim, bitkiler salonda ama sinekler mutfakta yoğunlaşıyor diye. Suçlu toprağı gördüğümüz için şaşırıyorduk. Dün gece acaba oradan mı buradan mı derken mutfak lavabosunun altındaki borudan mı geliyor acaba diye boruyu söktük, temizledik ama yine çare olmadı. Eşim bir ara bunlar yerde de geziyor deyince takibe aldık. Ve çok çok alakasız bir yerden çıktıklarını gördük. Mutfak kapı kasasının dibinde kürdan genişliği kadar bir delik. Önce biri sonra diğeri derken baktık ki oradan geliyorlar. Çöp şişler vardır ya 3-4 kürdan uzunluğunda, ondan bir tane alıp delik nereye kadar gidiyor bakayım dedim. Valla sonuna kadar gitti ve çıkardığımda ucu çamurluydu. Yerin altından çıkıyorlarmış meğer. Biz de bitkileri suçladık boşu boşuna ve zor bir zamandı gerçekten. Sonuç olarak orayı slikon ile kapattık. Çıkabilecekleri bir delik daha bulana kadar rahatız zannedersem

İşin kötüsü bunlar karınca gibi de değiller. Karıncayı takip edersin, geldiği yeri bulur orayı kapatırsın. Bunlar uçtuğu için bulunmaları zordu. Tesadüfen bulduk ama şükürler olsun ki galiba kurtulduk diyebilirim.

mrduran ve akçabardak beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2011, 13:04   #11
Ağaç Dostu
 
h.ışık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 413
Galeri: 1
Geçmiş olsun gülenmelek, silikon çekmeden karınca tozu ya da sinek öldürücü çıktıkları yeri güzelce ilaçlasaydınız. Belki orada olanları telef ederek başka yere geçmelerini önlerdiniz.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2011, 17:26   #12
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Teşekkür ederim sayın h.ışık, o anda inanın aklımıza bile gelmedi ki. Hemen kapatıp kurtulmayı istedik. Bu gün ortalıkta gezen sadece 1 tane gördüm, umarım o da çoğalmaz bir şekilde. Evin tabanı 1 karış beton ise mesela, altı tamamen toprak ve zannedersem bir yerlerden su da çekiyor ki bu canlıların üremesi için birebir yerler. Rutubet var, e sıcak da sayılır. Evin duvarları bile kabarıyor bu yüzden. Yani o deliğe ilaç sıksak bile evin başka hangi yerleri aynı şekilde inanın bilmiyorum. Artık bizim yapmamız gereken tek şey takip etmek

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2011, 18:10   #13
Ağaç Dostu
 
Manolya_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2011
Şehir: ISTANBUL Beylikdüzü Büyükçekmece
Mesajlar: 482
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster

Şükürler olsun sorunun kaynağını bulduk Canlarım da kurtuldu böylece.
Sevgili gülenmelek,
İnanın probleminizi okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyordu. O güzelim bitkilerin akibeti ne olacak diye meraktaydım.
Buna çok sevindim.
Tüm aileniz ve bitkilerinizle mutlu sağlıklı iyi seneler diliyorum
Selam ve sevgilerimle
Asu

Manolya_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2011, 18:29   #14
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sevgili Manolya, evet kurtuldular ve ben de çok mutlu oldum bu duruma. Ama bir anlık sinirle bazı bitkilerimi.... Neyse en azından yerine koyabileceğim türlerdi. Bir daha olmaz umarım.

İlgilendiğin ve güzel temennilerin için çok teşekkür ediyorum.
Yeni yılın sana ve sevdiklerine ne arzuluyorsan(ız) getirmesi dileğiyle.
Sevgiler benden.


Düzenleyen gülenmelek : 13-01-2012 saat 00:25
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2012, 12:04   #15
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Sevgili gülenmelek, son durum nasıl merak ediyorum!

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2012, 03:19   #16
Ağaç Dostu
 
ezgigül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2012
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 143
geçende bir programda izledim.sineklenmiş çiçeklerinizin toprağına sarımsak batırın dedi.bilgisi olan var mı?batırılmış sarımsaklar filizlenmez mi?sinekleri öldürür mü,kaçırır mı acaba?sonuçta sinek de olsa bi canlı,ölmesinler,kaçmaları yeterli

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 11:26   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sayın ezgigül, ben bakçemdeki bazı bitkilerin diplerine bir iki diş sarımsak batırıyorum; karıncalar gelmesin diye. Bie iki kez gelmediklerini gözlemledim ama kati bir sonuş yok tabii.

(Bu arada yeni üyelerin kendilerini tanıttıkları başlıkta, kendinizi biraz tanıtırsanız ki bu konuda size yazılmış bir mesajım var. Memnun olacağız.)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 12:07   #18
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim Mesajı Göster
Sevgili gülenmelek, son durum nasıl merak ediyorum!
Şimdilik sorun yok sevgili yeşillim. Galiba deliği kapatınca kurtulduk onlardan

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 11:02   #19
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Aynı sorun bende de var ben hazır aldığım torfu ve bir guzmaniamı suçluyorum. Hazır toprak miktarı artınca ve guzmania da daha nemli bir ortam istediği için ortam oluştu zannedersem çünkü ona kadar (ve hala ) ağırlıklı olarak succulentlerim var. Tütün yaprağının virüs taşıyabileceği için kullanılmamasını önermişti Mine Hanım, 5-6 yıl önce bir diffenbahia sineklenince sigara külü koymuştum o zaman çözüm olmuştu ama o dönemde ev arkadaşım sigara içiyordu bulabiliyordum. Bir de diff. izole edilmiş sonuçta da telef olmuştu.
Şimdiki zamanda ise hızla çoğalmış durumdalar bir sürü saksının tek tek toprağını değiştirmek çok zoruma gidiyor başka bir ilaç yöntem varsa önce onu uygulamak isterim (3. kattayım o yüzden yerden gelebileceğini düşünmüyorum)

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 11:09   #20
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
NeemAzal bu sineklere kontakt etkili. Geçen sene harcı gübreli torf olan saksılarımda vardı. NeemAzal'ı püskürtünce anında öldüklerini gördüm. Adeta vahşet gibiydi.

alperfect ve arapsabunu beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 11:13   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
mandalina ve limonun yeni çıkan taze yapraklara minik siyah sinekler sarmış yapışık gibiler evde kükürt var,kükürtle sulu hazırlayıp püskürtsem nasıl olur?

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 11:18   #22
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Fotoğrafını yükleseniz daha iyi anlarız. Bende dün bir tanıdığın bahçesinde gördüm bu duruma benzer birşey. Küçük, çok ince kanatları olan sinekler ve yaprak bitleriyle beraberlerdi. Ama kükürtün çokta etki edeceğini zannetmiyorum. Genelde mantari hastalıklarda kullanılıyor.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 11:37   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
http://i.imgur.com/iYqn0.jpg
http://i.imgur.com/0CiOK.jpg
minik sinekler nasıl yok edebilirim ?daha küçük yaprakları sinekli diye kesip atmıştım,artık kesmek istemiyorum iskelet kalacak bu gidişle

Emre İlhan beğendi.
dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 11:58   #24
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Bir ziraat dükkanından insektisit alıp ilaçlasanız hiçbirşey kalmaz. Ben olsam yaprağın birini kopartıp poşete koyardım ve doğru ver elini taşköprü. Devlet hastahanesinin karşısında tarımcılar var oradan ilaç alıp büyük bir katliam yapardım. Bu arada benim dün gördüğüm sinekler bunlardı. Yaprak bitleriyle beraber konaklıyorlar genelde.

dünyam1 beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 12:05   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
insektisit dediğiniz real pratikerde varmıdır? reale gitmek arabayla 10dk mesafede yakın sayılır,taşköprü uzak bana realde yok ise taşköprüye hafta sonu gidip alırım..

Emre İlhan beğendi.
dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 13:12   #26
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Real'de malesef bulamazsınız. Chrysamed diye bir ürün var orada ama ben pek etkisini göremedim şahsen.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 13:16   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
sprey halindemi oluyor emre ?eşime yazdım alıcak..

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2012, 13:26   #28
Ağaç Dostu
 
Emre İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Adana/Denizli
Mesajlar: 1,989
Galeri: 98
Yok hayır, şişerde satılıyor sulandırıp fısfısla atıyorsun. Durumu orada ki ziraatçiye anlatın. Bana ilaç lazım deyin. O zaten yardımcı olur.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2012, 15:13   #29
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Siyah sineklerimin fotoğrafını çekip koyuyorum sanırırm Sn. gülenmelek'in ilk mesajda fotoğrafını paylaştığı sinekler. Neemazal'ı burda iki kişiye sordum biri bilmiyordu diğerinden emin değilim ilaç işini bıraktığını söyledi, ya birkaçgün sonra biraz daha araştıracağım ya da internetten alacağım.
Bu fotoğraflarla teşhis farklı konur ve başka bir şey öneren olursa onu da yapabiliririm
2. fotoğrafta perde düğmesinin üzerinde görünüyor büyüklük kyası yapılabilsin

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen alperfect : 01-05-2012 saat 19:51 Neden: cümle ilavesi
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2012, 15:35   #30
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Bu sinek, benim fotoğrafını paylaştığım sinek değil. Aman olmasın da zaten, o çok bela bir şey.
Bunu bilmiyorum ama umarım çözümünü bulabilirsiniz.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024