agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/)
-   -   Kum ve susuz yerde yetişebilecek ağaçlar (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/44185.htm)

gkapuska 09-07-2020 08:33

Kum ve susuz yerde yetişebilecek ağaçlar
 
Merhaba arkadaşlar ,

Yüksek bir kesimde kum yer ( genellikle Meşe, incir, üzüm, badem , ağlat ) ağaçları görüyorum çevrede. Benimde 1 dönüm yerim var su imkanım yok taşıma su yapıyorum ama bazı ağaçlarım kurudu. Bura da ne yetiştirebilirim geleceğe yatırım amaçlı ticari yatırımdan bahsetmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.


Çevredekiler bölge de kışın bile nem olmadığını çok güzel BAMYA yetiştiğini söylediler. Bende Ektim büyüyorlar bakalım ne olacak.

Ayrıca çeşitli sebzelerde ektim ( Kavun,Karpuz,Bal kabağı, Kızartmalık kabak, Salata, Domates, Biber, Fasulye, Patlıcan, Mısır) Salatalar verimsiz oldu , Biberler Serçe parmak kalınlığını geçemedi pek ilgilenemedim de Corona muhabbetine inşallah tüm sebzelerle işim bitince 1-2 Kamyon Hayvan gübresi atacağım sonra karıştıracağım pullukla .

Bunları taşıma su ile elimden geldiğince suluyorum ama genelde susuzlar yani .


Kestane , Güz Zeytini, Ayva , Armut, Kayısı, Böğürtlen , Frenk Üzümü , Dağ Çileği, Bal Yemişi , Ahududu , Hünnap , Nar , Erik , Kiraz , Ceviz , Dut, Asma, İncir fidanları ektim. Cevizler çoğunluk kurudu. Vişneler kabuk attı , kestane 1 tanesi tamamen kurudu , Erikler pek mutlu görünmüyorlar .

Buraya Arı' da koydum. Biraz hobi bahçesi biraz da hani 2 kuruş EK-Gelir olsa fena olmaz diyerek giriştiğim bir iş oldu. Tecrübesiz ve bilgisizim ama öğrenmeye çalışıyorum. Okuduğunuz için Teşekkür Ederim.

TRAKYA / YUNANİSTAN SINIRI / İPSALA / BAĞLIK MEVKİ


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024