agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/)
-   -   Yalova için hangi meyva ağaçları uygundur? (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/34277.htm)

burakhena 09-04-2014 19:47

Yalova için hangi meyva ağaçları uygundur?
 
Arkadaşlar termal 220 rakımlı 15 dönüm tarla satın aldım. Çok methettikleri için 100 kadar black diamond erik aldım, saksıda ekim ayını bekliyorlar dikilmek için. Başka uygun meyva ağaçları için sizden de yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Ozlem A 12-04-2014 13:57

Öncelikle girişiminizde size iyi şans ve başarılar dilerim. Termal tarafı Yalova'nın en güzel yerlerindendir, hayırlı olsun.

Önerim şeftali, elma ve kivi olabilir. İddialı gelebilir ama dünyada en lezzetli şeftali ve (bana göre de) en güzel golden elma Yalova ve Bursa ikliminde yetişir. Ayrıca bilindiği gibi Yalova'nın toprak ve iklimi pek çok meyve ve sebze için uygundur. Topraklarının bereketi hakkında bastonuna dayanıp uyuyan bir dedenin uyandığında bastonunun köklenmiş olması gibi rivayetler anlatılır. Bu nedenle uygun / ekonomik gördüğünüz bir çeşit seçip arazinizi bu konuda analiz ettirerek yola çıkabilirsiniz diye düşünüyorum.

Değinmeden geçemeyeceğim, maalesef -siz daha yakından yaşıyor ve biliyorsunuzdur ki- İstanbul'a yakınlık bu bereketli toprakların doğasının korunması adına laneti olmuş, kimyasal zehirler saçan tekstil fabrikaların kirletmesi yetmiyormuş gibi, körfez geçiş köprüsü ve İzmir bağlantı yolları Yalova'nın kaderini büyükşehir olma yolunda belirlemiştir. diğer yandan termik santral tartışmaları son hızı ile sürmektedir.

burakhena 16-04-2014 12:00

Cevabınız için çok ama çok teşekkür ediyorum, en kısa zamanda özellikle şeftali ve elma üzerine yoğunlaşmaya çalışacağım. Evet ne yazık ki buralar ufak yerler ve en ufak ihmalde yok olabilecek güzelliklere sahip.

Umarım Yalova daha yıllarca çiçek böcek içinde boğulmaya devam eder.

alimallah 16-04-2014 13:04

Bence Yalova için uygun ağaçları listelemek yerine, uygun olmayan ağaçlar listelenmeli.
Sanıyorum liste çok kısa olur:)
Selamlar

FotozeminCom 29-07-2014 18:15

Adananin ilcesinde, yayla denilen bir yerde, 28 donum kullanamadigim bir arazim var. Guney cephe egimli 300mt asagisinda dere akiyor. Kendi islerimden dolayi ilgilenemiyorum ama artik degerlendirmekte istiyorum. Tarlanin bulundugu koyden biriyle anlasip ona yovmiye veya kardan pay vererek calistirabilirmiyim, bu sartlarda ne yapabilirim bu tarlada. Ceviz dusunuyorum. Yonca olabilirmi?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024