agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/)
-   -   çit bitkisi olabilecek meyveli çalılar (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/31678.htm)

cifadam 19-05-2013 22:26

çit bitkisi olabilecek meyveli çalılar
 
Merhaba sevgili ağaç dostları;

Forumda çit bitkileri ile ilgili bir konu olmasına karşın daha spesifik bir yanıt aradığım kendi sorum için ayrı bir konu açma ihtiyacı hissettim.

Çalı tipi bir bitkiyle yaklaşık 10 dönümlük bir arazinin sınırlarını belirleyecek güçlü bir çit elde etmek istiyorum. Fakat tercihim meyveli bir bitki kullanmaktan yana.

Diğer yandan bütçem çok sınırlı ve tercihen tohumdan ekim yapmak istiyorum. Çok fazla şey istediğimin farkındayım fakat hızlı büyüyen bir tür olması da önemli benim için; örneğin 3-4 ay içinde en azından 40-50 santim bir yükseklik elde etmek mümkün olabilir mi? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler, selamlar.

71çiftçi adayı 20-05-2013 22:51

sayın cifadam anladığım kadarı ile sizde maddi sıkıntıdan dolayı bu şekilde bir yol izlimek durumundasınız sanırım. Zira bende aynı durumdan rahatsızım yaptığım araştırmalara göre bizim durumumuza en uygun bitki kuşburnu ancak tohumdan üretimi oldukça zahmetli bir bitki ve çit konumuna gelinceye kadar dış etkenlerden korunması gereken bir bitki (Hayvan otlatma Vs) bildiğim kadarı ile çelikten üretim mümkün ama uzun vade isteyen bir iş forumlarda dut ağacıda geçiyor ama ne kadar sağlıklı bir çit sistemi oluşturur tartışılır sıkıntımız aynı böyle bir çit sistemi bulabilirseniz beni de aydınlatırsanız sevinirim saygılar.

Fagus Sylvatica 21-05-2013 01:59

Ben,m de aklıma ilk gelen kuşburnu aslında. Ama daha iyi bir fikir olark kocayemiş (dağ çileği) de olabilir. Ama tohumdan yetiştirme tekniklerini araştırmanız erekecektir, ben şu ana kadar beceremedim (hoş, ciddi bir şekilde de uğraşmadım ya). Bir de bildiğim kadarıyla yavaş büyüyor. Ama çok dekoratiftir.

teonet 21-05-2013 16:09

Güzel bir talep. Aslında kuşburgu güzel fikir ama çok örtücü bir bitki olacağını sanmıyorum.

Saygılar

Suat Mutcu 10-03-2014 16:02

Büyük bir araziye sahip olduğumda gerçekleştireceğim ilk işlem (hayalim) o arazinin çevresini böğürtlen ile sardırmak olacaktır. Oldukça sık ve sarmaşık tarzında uzayan bir bitki. Hiç dikmişliğim yok o yüzden ne kadar bir zamanda yetişir bilmiyorum. Ayrıca suya da ihtiyaç duyuyorlar...

Kayahann 10-03-2014 16:16

iğde bence

haydardayı 12-03-2014 22:20

Selam kuş burnu böğürtlen gibi dikenli ve işgalci türler ileride probleme meyil edebilir.

Muda 13-03-2014 11:01

Ben çit için çok fazla bakım istemeyen gülyağı çıkarılan kokulu gül dikmek istemiştim. Ancak köklü vaziyette bulamadım. İlkbaharda budanan uzun dallar hendek şeklinde kazılıp yatırılarak üzerleri toprak ile örtülüyormuş. Bu yıl ben denedim. Köklenip köklenmedikleri yaz sonu belli olur. Mayıs ayında bahçe etrafı çok güzel kokar. Reçel, gül suyu yapılabilir. Gülün soğuklama isteği ne kadar. Antalya'da olup olmayacağı konusunda bir bilgim bulunmamakta.

s.serdar 17-03-2014 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Suat Mutcu (Mesaj 1258077)
Büyük bir araziye sahip olduğumda gerçekleştireceğim ilk işlem (hayalim) o arazinin çevresini böğürtlen ile sardırmak olacaktır. Oldukça sık ve sarmaşık tarzında uzayan bir bitki. Hiç dikmişliğim yok o yüzden ne kadar bir zamanda yetişir bilmiyorum. Ayrıca suya da ihtiyaç duyuyorlar...

Oldukça arsız ve suya çok fazla ihtiyaç duymuyor. Ancak çevremizdeki pek çok komşumuzun içlerinde yılan barındırdığı için bu sevdadan vazgeçmek durumunda kaldıklarını biliyorum.

heveslı 12-02-2015 14:04

merhaba
 
Merhaba ;
uzun süredir forma üye olmama rağmen hiç yazmamıştım.
Toprağı çok seviyorum.Bu sene orman müdürlüğünden kiraladığım 103 dekar araziye Badem diktim.
Arazinin etrafına Dikenli tel çekildi.Lakin Arazinin bulunduğu köy hayvancılıkla geçiniyor ve Keçi yetiştiriciliği yapılıyor.Keçi dikenli teli hiç umursamıyor.Araziye giriyor.( Şuan sürüler sahilde olduğundan bir parça rahatım.) Ağaçlarıma zarar verilsin istemiyorum.Her birinde ayrı emeğim var. ağaçlarım benim nefeslerim.Onun için önemliler.
Dikenli tellerin aralarını sarıcı hangi bitki ile keçiler geçmeyecek şekilde kapatabilirim.
Hayatımda ilk defa toprakla uğraşıyorum.Gençliğimden beri gözüm toprakta .Ama 2014 de nasip oldu.
bilgileriniz için teşekkür ederim.

Orhank 12-02-2015 14:21

Dikenli tel arasına jiletli tel yapılabilir ama o da vicdan meselesi biraz ağaçları korurken hayvanlara zarar verebilir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024