agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/)
-   -   Durusu-Terkos Bölgesinde Organik Meyva Yetiştiriciliği (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/18971.htm)

TurNur 26-01-2010 23:23

Durusu-Terkos Bölgesinde Organik Meyva Yetiştiriciliği
 
Merhaba,

İstanbul'da kimyevi zirailer ve şehirleşme ile kirletilmemiş yegane bölgelerden Terkos gölü koruma havzası civarında organik tarım yapmayı düşünüyorum.
Öncelikle meyva fidanları ile başlamak niyetindeyim.

Bölge için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Nuri Murvet 27-01-2010 19:36

Merhaba,TurNur

Ben nurimurvet peyzajist, Araziniz Terkoz gölünün su kot hizasında iseniz toprağınızın taban suyu yüksektir. Bildiğim kadarı ile açık alan olduğu için rüzğarlı bir bölge, en iyisi siz arazinizin boyutunu, toprak yapısını, konumunu, hakim rüzğar yönünü, arzinizin özelliklerini belirtin, size yanlış bilgiler verilmesin, başlangıçta problemler çok olursa hobi olarak başladığınız iş sizi yıldırır.Konuya cevap verecek arkadaşlarada kolaylık olur kaattindeyim.Saygılarımla...

TurNur 04-02-2010 05:46

Merhaba Nurimurvet,
Yönlendirmeniz ve tavsiyeniz için çok teşekkürler.

Google Earth'den aldığım veriler kesin olmasa da yaklaşık bir bilgi olabilir.
Göle uzaklık olarak 1 km, yükseklik olarak da ortalama 50 m gösteriyor.
Tarlamın öncelikle 5 dönümünü ekim için kullanmayı düşünüyorum.
Fazla rüzgar almayan konumu dolayısıyla güneyli rüzgarlar hakim sanırım. Karadeniz'e kıyı olan bir gölü görüyor olmasına rağmen cephesi güneye bakan bir vadiye dönük.
Tarımsal ürün olarak buğday yetiştiriliyor.Tarlamı da eski sahibi köy yerlisi kişi buğday ekerek değerlendiriyor.Çeşitlilik olduğunu sanmıyorum, yahut gözüme çarpmadı.
Toprak yapısı hakkında pek bilgim olmasa da organik tarım başvuruları sırasında il ve ilçe tarım müdürlüklerinde sanırım analiz yapılabiliyor.Oradan da yönlendireceklerdir mutlaka.

Umarım birkaç ay içinde fikirlerimi netleştirmeme yardımcı olursanız bu adımlara geçeceğim.Bölge ile ilgili bilgiye kolay ulaşamadığım için başlangıcı bu kadar erteledim, dilerim buradan destek bulabilirim.

Saygılar.Şimdiden teşekkürler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024