![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Belki çınar ya da kayın olabilir. Evet çok büyüyorlar ama bu biraz zaman alır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2013
|
yardım edebilir misiniz?
ben 13 yaşındayım ve kaç senedir ağaca ev yapmak istiyorum ama babamın aldığı tarlada hiçuzun ağaç yok. hepsi meyve ağacı hemde küçük. bende hızlı büyüyen bir ağaca yapmak istiyorum .hem hızlı büyüsün hemde geniş gövdeli olsun.bana yardım edebilir misiniz? teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Sevgili mb00. Hızlı büyüyen ağaçlar genellikle tropik iklim ve bol su ister. Bu bakımdan üzerine kısa sürede ev yapılabilecek Burdur ortamına uygun bir ağaç ismi aklıma gelmiyor. Tek aklıma gelen ama bol su isteyen okaliptüs ağacı. O da belki ancak Bucak ve Çeltikçi civarında yetişebilir. Bol su isteyen ve hızlı büyüyen türlerin dal ve gövdelerinin dayanıklılığı ve sertliğinin kısa sürede ağaç ev yapımına pek uygun olmadığını söyleyebilirim. Dolayısı ile hızlı büyüyenin, ağaç ev yapımı için yavaş büyüyene göre daha baskın olduğunu sanmıyorum. Dolayısı ile ne tür ağaç tercih edersen et 8-10 yıl kadar sabır etmen gerekecek. Bu süre içinde ilgi alanın daha çok daha farklı alanlara kayacağı kaçınılmaz bir gerçektir. ![]() İllada diyorsan ve bahçenizde kayısı ağacı varsa babana söyle, budamasına, sulamasına ve gübrelemesine gerekenden fazla özen ve önem gösterebilirse, 6-7 sene sonunda üzerine ağaç ev kapılabilecek çok büyük olmayan ama sağlam bir ağacın olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Bende bir yardım alabilir miyim ? ![]() ![]() ![]() Bu arada kabuklu vede meyve ağaçlarımız da var ![]() ![]() Düzenleyen nikifor12 : 17-09-2013 saat 22:12 Neden: Ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2015
|
Sa
Proje ödevim varda yardımınız gerek: 1) Bir ağaçtan alınan yaprak örneğinde ki ağır metal oranını nerede ölçtürebiliriz ? (üniversite **** hastane adı) 2) Hızlı büyüyebilecek ağaç (hatay bölgesinde ![]() 3) Kısa zamanda kesin üretim alınabilecek uzun yaşamlı bitki ( Domates gibi) Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Bu konunun cevabı = Çınar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2016
|
Öneri
Arkadaşlar merhaba öncelikle Ben sizden bir tavsiye isteyeceğim. Öncelikle bizim bir köyümüz var oraya ağaç ekmek istiyorum. Böyle gölgesinde oturmalık hızlı büyüyen yaprak döken bide dökmeyen bir ağaç önerisi istiyorum Suyumuz var orada. Şimdiden teşekkürler. Köyümüz Adanada bu arada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Kavak 30-40 metre. söğüt 25-30 metre, pavlonya 12-15 metre(bu ağaç yılda 7-8metrebüyür), meşe 15-25 metre, servi 30-40 metre, ceviz 25-40 metre, gürgen 20-25 metre, kayın 20-30 metre, mango 18-20 metre, kestane 20-35 metre, dut 15-20 metre, akasya 10-30 metre, Çınar 30-40 metre, ıhlamur 25-30 metre, incir 5-10 metre, armut 15-20 metre ve de en önemlisi sekoyA 80-140 metre arası(bu baya zaman alır) Bu ağaçlar çok güzel gölge yapar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2018
|
Gölge yapan ağac
Selam dostlar.Konuyu okudum ancak çok derdime çare olmadı.14:00 dan 19.:30 kadar güneş alan ve sıcaktan eve giremediğimiz bir evimiz var..hangi ağacı ekersem gölge olur en hızlı hangisi büyür?Katalpa diyenler var,paulownia diyenler var,çınar ıhlamur diyenlerde var.Denenmiş kesin bilginiz var ise yardım bekliyorum.Ev Sakarya Karasu da.. Hangi ağaç ve yılda ne kadar büyür..yeni başladım ağaç işine çok keyifli..keşke bi mekan olsa da yüzyüze bir şeyler paylaşabilsek..Yeri varsa büyük ağaçda almak isterim.Birde kumlu toorak nasıl değiştirilir veya verimli hale gelebilir.Bildiğiniz çelikler veya aşı kursu var mı? Tutun şu fakirin elinden☺️.yakın olan varsa yüzyüze de görüşmek isterim kırar dizimi can kulağı ile dinlerim..şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Yeni Üye
|
Mesela 30 cm ceviz ve 4 adet yeni çıkan çınar ağacım yılda ne kadar büyürler yeterli bakımı verirsem..teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
|
Mesela resimdeki çamları tavsiye ettiler gölge olsun diye uygun bir cinsidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Birçok kez yazılmış ancak pavlonya bu konuda rakipsiz gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2020
|
ruzgarli yerde buyuyebilen agaclar
baku de bir evimiz var burasi cok ruzgarli bir yer onerebileceginiz cabuk buyuyen kocaman olan agac varmi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|