![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2017
|
Kayalık alanlarda yetişen ağaç türleri nelerdir
Kayalık ve toprağı az olan kayalık alanlarda yetişen ağaç türleri hakkında yardım istiyorum.Bahsettiğim kayalık alanların bazı kısımlarında meşe ağaçları var ek olarak hangi türler yetişebilir. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Merhaba, Alyantus , kokaragac istilacı bir tur, tohumları etrafa ruzgar ile yayilarak çoğalır. Dikip yetistirmeye kaltiginizda kurudugu da oluyor. Kiracta çöl gibi yerlerde susuz yetis se de omru uzun olmuyor. Bu agaci enerji ormani icin 10 seneye yakın gozlemledim. Beton kaldirim kenarlari bina dip kisimlarina bayiliyor.susuz arsiz bi sekilde çoğalıyor.Ankara metrosunun cakıllık ray kenarında gozlemleyebilirsiniz. Fakat meşe yani ve ormanlasma icin tavsiye etmem. Sedir kok orani 1 e 15 Akasyada cok guzel Gozleyerek araştırma en mantıklısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2020
|
çam türlerinin hepsi yetişiyor galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2023
|
Merhaba arkadaşlar. Antalya’da bir tarlam var. Tarlamı yükselttiğim için bir kenarına eğimli olacak şekilde taşla ördürdüm. Örmeden ziyade üst üste taş yığma. Bu taşların üstünde ve aralarında toprak bolca mevcut. Buraya özellikle meyve veren ağaç dikmek istiyorum toprak kaymasını önlemek ve görüntüyü daha güzelleştirmek için. Şu an aklımda kaçiboynuzu ve defne var. Sizlerin de önerilerine açığım. Özellikle meyve verip kendi kendini dölleyebilecek ağaçlar olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|