agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun?
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2016, 16:40   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-01-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
Wink Tropik bitkiler için Akdeniz Bölgesi uygun mu?

Arkadaşlar Hindistan cevizi, mango, avokado gibi bitkiler Marmaris, Antalya, Mersin civarında yetiştirilebilir mi? Özellikle Hindistan cevizi için soruyorum şu sıralar bir tane yetiştiriyorum ev ortamında olur da başarılı şekilde yetiştirebilirsem Marmaris'te büyütmeyi planlıyorum. Marmaris yılın 3 ayı biraz soğuk oluyor ama Türkiye geneline göre kışı bile sıcak sayılır. Akdeniz iklimi görülen ülkelerde Hindistan cevizi bilgisi bulamadım. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

kutsalangemon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2016, 16:05   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayın kutsalangemon, forumda meyve ağaçları başlığında meyvelerle ilgili gerekli coğrafi ve iklimsel koşulları da içeren geniş bilgiler yeralır, bakmanızı öneririm. Avokado yetiştirenler var örneğin, tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.

A_NOMAD beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2019, 01:00   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-03-2018
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2
Antalya’da yaşıyorum. 2000’li yıllarda yaygınlaşmasına rağmen 1960’lı yıllardan beri avokado Antalya’da yetişiyor. Pazarı oluşturmak ve fidanları çoğaltmak yıllar aldığı için duymamış olabilirsiniz.Saydığınız meyvelerin arasından avokadoyu rahatça yetiştirebilirsiniz.
Mango ise açıkta sadece bazı lokasyonda donlardan korunabilir: Kaş, İskenderun, Alanya, Gazipaşa, Anamur, Datça. Bu bölgelerde bile kısmi zarar görülebilir. Ancak bu yerler hariç mikroklimalarda da yetişebilir (evlerin güney duvarı vs). Mango için bazı cinsleri büyük saksıda yetiştirebilirsiniz: Pickering, Irwin gibi. Genç bir mango fidanı 4.4 derecenin altında zor yaşar, yüksek ihtimalle ölür.
Hindistan cevizi açık ortamda mümkün değil. Çünkü 7 derecenin altında zarar görüyorlar. Miami’de bile bazen donup ölüyor bu ağaçlar.
Dışarıdan tropikal meyve ağacı getirecekseniz tahminimce ultra tropikal yerler yerine daha serin yerlerden fidan getirtmek çünkü soğuğa daha alışkın oluyorlar. Bunlardan başka Marmariste yetiştirebileceğiniz tropikal meyve ağaçları var. Veya en güvenlisi sera içerisinde yetiştirmek.

mkara007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
akdeniz, egzotik, egzotik meyve, hindistan cevizi, tropik

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024