agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun?
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-08-2013, 01:24   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: KIRIKKALE
Mesajlar: 7
Kırıkkale ilinde meyvecilik

Kırıkkalede meyvecilik yapmayı düşünüyorum ancak bir türlü hangi meyvenin üretimini yapsam bahçemi hangi meyveden oluştursam kararımı veremedim bir ara ceviz ağacı dikmeyi düşündüm ancak piyasaya baktığınızda herkes cevize yönelmiş durumda yapılan bahçelerin verim çağı geldiğinde acaba ceviz için pazar bulunabilecek mi tartışılır.

badem'i düşündüm ancak bahçeyi yapacağım yer balışeyh ilçesi rakım 1000-1200 m civarında ilkbahar geç donları gözümü korkuttu.

Elma ve üzümü düşündüm pazar bulup bulumayacağım konusunda tereddüte düştüm ayrıca meyve hasat edildikten sonra yaş meyve için konuşuyorum soğuk hava deposu falan biraz maliyetli galiba. Kıymetli hemşehrilerim fikirlerinize açığım sizler ne tavsiye edersiniz

71çiftçi adayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 01:28   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: KIRIKKALE
Mesajlar: 7
Kıymetyli hemşehrilerim zaten kırıkkaleli birisinin buraya vaktini ayırıp bir fikir yazacağını zannetmiyordum beni yanıltmadınız hepinize teşekkür ediyorum. Biz kırıkkale' liler olarak işte bu şekilde sımsıkı birbirimize bağlıyız. Bunu neden yazıyorum mesleğim dolayısıyla 22 yıldır krıkkale dışında ikamet etmekteyim inanın sadece san ortamda değil birebir ilişkilerde genelde aaynıyız maalesef bunu üzülerek söylüyorum ama durum böyle belki beni eleştireceksiniz ama durum bu iister kabul edin ister etmeyin karar sizindir saygılar sunuyorum.

71çiftçi adayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 07:40   #3
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
merhaba; Ben Nevşehirde yaşıyorum, kamuda memur olarak çalışıyorum, amatör olarak meyve ve sebze yetiştiriyorum, rakım sizin rakımla aynı gibi, ilk mesajınızı okudum, ama yanlış yönlendirmeme açısından cevap yazmak istemedim, yazınızda belirtmiş olduğunuz meyvelerin tümü Kırıkkalede yetişir ama her yerde olduğu gibi küçük üreticinin en büyük sıkıntısı pazar sorunu, örnek verirsek, bu aylarda bizim iklimde hasadı yapılan summer red elmasını 50 krş'a satamıyoruz ama marketlerde 2,00-2,50 TL arası, badem derseniz herkes bademci oldu, ceviz ise hadi diyince bir iki senede meyve vermiyor.Üzüm fiyatları zaten vasatın altında, herkes domatesi 1,00 TL yiyorsa biz kendi ürettiğimiz domatesi maliyet açısından 5,00 TL ye yiyoruz, avantajımız ne, az gübre ve az ilaç kullanılmış kendi ürettiğimiz sebze ve meyve tüketiyoruz. Yine de hevesinizi kırmak istemem, yeri geliyor çöpe döküyoruz ama yine de bu işi yapıyoruz. Hemşehrilerinize sitem edecek bir durum yok, inanın üretici şaşkın, kendi ne yapacağını bilmiyor ki size öneride bulunsun.

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 20:37   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: KIRIKKALE
Mesajlar: 7
Sayın selim 50 ilginize teşekkür ederim. Bir an kendimi yanlız hissetmiştim ama sizin gibi ilgili bir kişiye rastlamak beni mutlu etti. çiftçinin durumu özetlemişsizsiniz. Peki biz ne yetiştirelim sayın selim 50 gelecek vaad eden ne var? Bende kamu çalışanıyım emekli olduğum zaman bu şekilde bir girişimde bulunmak içinn planlama yapıyorum uğraşın yanında gelir elde etmede planlarım içerisinde ama ne yapmalı ne etmeli bilemiyorum

71çiftçi adayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2016, 14:48   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-03-2016
Şehir: KIRIKKALE
Mesajlar: 3
Umarım..

Sayın hemşehrim..
Umarım sizin gibi memleketini düşünen, oraya dönme hayali olanların sayısı artar. Ve umarım bu şehir dışındakiler döndüklerinde kırıkkalemize faydalı olur..
Umarım birgün birleşir ve şehrimiz ayaga kaldırırız..

ercetin71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024